Skocz do zawartości
Forum

Wrzesniówki 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jolablk.

Nie mam lini ani pepka ani nie mialam to też często zależy od tego czy ma się głęboki czy płaski. Bo mi mama pępek kleila po narodzeniu wiec mam go głęboko. A siara leci od początku. Z synem pojawiła się około 20tyg a teraz odrazu. Magda ja z taka waga zaczynalam. lekarz mi wyliczył że jak przybiore regularnie tak do 11kg to jest ok. narazie plus 5 wiec jest ok. Bo jednak jak się ma dużą nadwagę to jednak coś tam przybierać na wadze trzeba. To też jeden z wyznacznikiem zdrowej ciąży. za dużo też nie dobrze no ale wogole to też źle. jeszcze schudnąć to już wogole. W panikę bym wpadła czy dziecko zdrowe czy się rozwija czy nie ma jakiś niedoborów. lekarz coś mówił że z duza nadwaga prawidłowo przybiera się max 9 kg do porodu.

AniaMania25 mnie meczyła okropnie, wczesniej pomagało mleko później juz nie, nawet kupiłam renni. Wyczytałam w internecie żeby na wieczór zalewać siemie lniane woda z mlekiem i jak przestygnie pic taki kisiel - pomogło! Do tego zamieniłam herbatę zieloną i czarną na rumianek. Parzę sobie rano cały dzbanek i piję cały dzień. Staram sie też jeść mniejsze porcje ale czesciej i mam nadzieję że nie zapeszę ale poki co od 4 dni spokój tzn czasami coś zapiecze ale tak lajtowo i da sie przeżyć.
Magda16 można też utworzyć zamkniętą grupę na fb :) ja z instagramu zrezygnowałam jakis czas temu i jakoś mnie tam nie ciagnie ale się dostosuję :)
Co do lini to właśnie wczoraj ja zauważyłam po kąpieli, taką bledziutką ale pojawia się już. Ciekawe czy później ściemnieje. Pępek nadal schowany głęboko.
Brzuszki macie piękne :D... Aż miło popatrzeć na tyle szczęścia ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqej2819evzgte.png

AniaMania - witaj w klubie zgagowcow! U mnie nic z naturalnych sposobow nie pomoglo, jedynie male posilki a czesciej. Na noc rennie, bo pali okrutnie - czasem 1 tabs czasem 2. Juz 2 miesiace mnie meczy i bedzie tak do samego konca u mnie, juz sie zaczelam przyzwyczajac :/

U mnie linea negra jest bardzo jasna i tylko od pepka do spojenia.

Ja mam odwyk od portali spolecznosciowych, wole udzielac sie tutaj ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/l22n9vvjkwvojafh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmpxurxf9n.png

Hej dziewczynki:-) ja jutro wstawie fotke;-) nie mam tej linea negra w poprzedniej ciaży też nie miałam może taki mój urok. Nalatałam się dziś po sklepach w celu wymiany garderoby na letnia dla syna i czuję się jakbym maraton przebiegła brak formy zupełnie a bedzie pewnie coraz gorzej:-( ja mam nadmiar kg i przytyłam 2 kg, do połowy ciąży nic mi nie przybyło ale teraz apetyt mam za dobry w szczególności na lody;-)