Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
witam ja już w domu od piątku ale jakoś czasu mi brakuje na zaglądniecię do was, przepraszam

dziękuje za kciuki wycierpiałam swoje ale jestem bardzo szczęsliwa że już jesteśy w domu zdrowe i całe

GRATULACJE KOCHANA!!
cały czas obserwowałyśmy czy jest jakaś wieść o tobie na majowych, mnie tez nerwy zbierały, jak z dnia na dzień lnic nie wiadomo było! Ale ci twoi lekarze Cię wymęczyli i Zuzka za bardzo nie chciała wychodzić z twojego brzucha-uparciuszka. najważniejsze, że jesteś w domciu już ze swoją małą pociecha!!!
Ucałuj ją od nas!!! Wpadaj do nas czasem mamuśka!!

Ewciaa
a co u Was???

jak przebiega ciążą??? justyś znasz płeć już??

Jeszcze nie znam, dowiem się pewnie dopiero na usg genetycznym, mam się zapisać na nie pomiędzy 19-22 tyg ciąży, a teraz jest 15, więc jeszcze przynajmniej miesiąc, już się doczekać nie mogę!!! mam zamiar się zapisać jak się uda pomiędzy 6-10 lipca to będzie akurat 21 tydz zapłodnieniowy!

Ewciaa
no tak zdrowie dzieciątek najważniejsze....a ja ciągle niewyspana......i ciąlge mało czasu....

dbajcie o siebie mamuski

a zakupy pierwsze już macie za sobą????

ja na razie trzymam się jakoś i nic jeszcze nie kupiłam, kupuje tylko gazetki typu m jak mama, 9 miesięcy ciąży!!
Myślę ze to wynika z tego, że póki co to pracuje i mam ograniczona możliwość, bo po prostu brak mi czasu, ale jak pójdę już na to l4!!!! hihihi to pokupuje 100%

zapomniałam jeszcze ,że jeszcze się nie pochwaliłam, że zakupiliśmy z mężem rolety do małego pokoju tylko tu nie mieliśmy, a mamy bardzo słoneczne mieszkanie bo od wschodu!!! Więc gdy dzidzia będzie tu spała- będzie ja to męczyć że słońce po główce świeci i na pewno będzie dłużej spała niz jakby tych rolet nie było- oby!! (odbiór piątek)
ale sie cieszę to nasz pierwszy zakup związany z maluszkiem!!

Witajcie moje drogie u mnie normalnie mlyn tyle sie dzieje ,ze czasu na wszystko brakuje ;/
Ewus ja zakupy wstepne zrobilam tzn jakies body zakupilam dla maluszka spioszki 2 pary kaftanik dresik niedrapki smoczek i ostatnio nwet mama kupila mi paczke pampresow ::): poza tym mysle ,ze w lipcu pojedziemy razem z tomkiem i kupimy juz duzo wiecej rzeczy.
Justys gratuluje zakupu rolet , ja mysle ,ze po slubie tez bedzie trzeba do naszej sypialni ale wszystko powoli

http://www.suwaczek.pl/cache/def6c05698.png
http://tickers.babygaga.com/p/dev124pr___.png
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3kln87ripp.png

Paulii
a co Wy tak zamilczalyscie moje drogie?? co u was slychac??
Ewciu jak sie malutka chowa??
Justys jak sie czujesz?? masz juz brzuszek??

mój brzuszek zaczyna odstawać do przodu, czy widać? wszystko zależy w czym jestem? Jeżeli założę obcisłą bluzkę to na pewno widać a jak troszkę coś luźniejszego to nic. Wczoraj sie nawet koleżanka śmiała, że po mnie ciąży nie widać, a tu końcówka 4 mies :), ale jak podniosłam sweterek do góry to jednak zaokrąglenie już nie takie małe-zobaczyła!
A jak u ciebie? nadal trzymasz figurkę?( do ślubu), czy juz ci się brzusio powiększył?

nasza Ewcia pewnie nie ma dla nas czasu, bo cały czas przy malutkiej, niedługo my się przekonamy jak to jest!

Zapisałam się na to 3d na 17 czerwca, wg obliczeń to będzie początek 20 tyg od ostatniej miesiączki, a 18 zapłodnieniowy, mam nadzieje ze nie za wcześnie. ja jej powiedziałam, że teraz jestem w 16 tyg zapłodnieniowym a ona mi mówi że przecież się tak nie liczy kiedy był termin ostatniej mies? czyli te usg co sie robi pomiędzy 18-22 tyg to chyba liczyć od mies ehhhh.
Co do kosztów to zapłacę 220 za wizytę z badaniem dodatkowo za 3d 100 zł i 10 zł za nagranie na płytkę SUMA: 330zł, ale warto!! jeżeli mam sobie pooglądać dzidzię fajnie!

Justys napewno wszystko jest dobrze...a brzuszek niedługo się pojawi:36_1_11: i będzie coraz wsiększy

u mnie dużo pracy przy małej i ciąle jakieś załatwieniao becikowe, to podania do szkół rozwoże to lekarz małej to jakieś załatwienia w urzędzie i tak w kółko i jeszcze wizyty znajomych i tak ten czas leci...

pozatym wszytsko u nas dobrze mała (odpukać) jest grzeczna i coraz bardziej ją kocham :) już niedługo i wy będziecie mieć swoje maleństwa przy sobie

i czekamy na lepszą pogodę bo jeszcze nie bylismy na spacerze bo pogoda do d.....:36_2_43:

pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png