Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
witam poniedziałkowo....ja wczoraj zaliczyłam komunie...a dziś nudyyyy okropne....jutro rano ide do szpitala więc nie będe pisać....trzymajcie za mnie kciuki bo bardzo się boję...miłego dnia

TRZYMAMY KCIUKI!!!! za szybki powrót do domu z maleńką, oby wszystko poszło sprawnie, szybko i w miarę możliwości bez bolesnie!!

Paulii
oj ta corcia Twoja to łądna aparatka :D trzyma Cie tyle w niepewnosci . Ewus caly czas trzymamy mocno kcikersy :D

Pauli widziałam na październiczkach twoje zdjęcie z brzusiem, matko jaki brzuch, kobieto daj przepis na szczupłą sylwetkę!!!! Lacha z Ciebie jak nie wiem co, w ogóle bym nie powiedziała, że ty w ciąży jesteś.....ehhhh pomarzyć!! Ekstra podejrzewam że tobie tyo brzuch wyskoczy teraz już ok 6 mies,a przytyjesz do końca ciąży pewnie max7-8kg, mam tez koleżankę która tylko tyle przytyła!!

ja tez staram się jeść z umiarem, raczej nie jem więcej niż zazwyczaj, słodyczy nie jem wiele tylko czasem coś skubnę, moja różnica jest taka ze jem śniadania, bo kiedyś moje śniadanie to byl obiad albo jadłam śniadanie ok 12, nie wie ile przytyłam, bo nie mam wagi w domu, ale czuje sie okrąglejsza i po spodniach widzę, mój brzuch choc nie jest duzy, jest troszkę wysmuklejszy i zaokrąglony, w niektórych ciuchach w ogole nie widać ciąży a w niektórych tak, natomiast czuje ze pupa mi sie powiekszyła i uda!!! EHHHHHH

Paulii
szczerze mowiac ja to do tej pory mieszcze sie w swoje ubrania i spodnie...ale nie narzekam z tego powodu::): tym bardziej ze cywilny za 4 tyg i moze nie bedzie mi tak ciezko

aj no właśnie, zleciało.....tak w ogóle to jak pamiętam masz ślub 13czerwca- ja wtedy się tez bawię na weselu u znajomych!!! Faktycznie może dzidzia wie że ty czekasz na ta szczególna okazję i dopiero po tym czasię cię rozepchnie troszkę!!

Paulii
masz pamiec musze przyznac:) i masz racje maluszek czeka na slub rodzicow ::): ale tak mowiac szczerze to jakos mi by nie przeszkadzalo isc do slubu z brzuszkiem . ja sie bawie 20 czerwca u mojego brata na weselu i mam nadzieje ,ze pare kawalkow zatancze:D

moja koleżanka miała tak: że na swoim weselu była własnie w 5 mies. ciąży i dała radę a 3 tyg. później jak była u koleżanki na weselu juz nie dała rady całą noc wytrzymać! wiec coś w tym jest chyba......
Ciekawe jak tam Ewcia? chyba dziś już będzie po wszystkim co?

u mnie w porządku tylko pracuje i czasami jestem zmęczona i nie zaglądam tutaj, poczytuje dalej majówki, z tego co wyczytałam to lekarze czekają nadal u Ewci, ale sa dziwnie może w łapkę chcą dostać, po co ja tyle trzymać, dać jedna, druga trzecia kroplówkę i z głowy.... Bidulka się naczeka!!
A ja czuje się oki, jutro mam wizytkę u ginekolog mojej, szkoda ze ona tego usg nie ma w gabinecie u siebie, chciałabym się dowiedzieć jakie duże jest nasze maleństwo!
Dziś na 15 do pracy lecę, ale obowiązki spełniona tj. kwiatki na balkonie od dziś wiszą!!!!!

Ja już po wizycie.... ehhhhh zadowolona jestem, wszystko w porządku, słyszałam dziś tętno dzidziusia, serduszko pika tak szybciutko..... dostałam nr telefonu do kliniki na badanie genetyczne-prenatalne które przeprowadza się między 19-22 tygodniem ciąży, ale mam spróbować się zapisać za ok 2 tyg bo podobno długie terminy są!! na razie mam 14 zapłodnieniowy tydzień a od miesiączki 15!!! Ale ekstra cieszę się jak głupia, kazała mi też folic łykać do 16 tygodnia a oprócz tego witaminy, więc od razu wykupiłam sobie feminatal Metafolin, ale drogi cholernie za mies. chyba coś tańszego wypróbuję!!!
A jak tam nasz Ewcia ruszyło ją w końcu? Musze doczytać na majowych czy coś wiedzą pozdrawiam!!!

szczerze to czuję się bardzo zapracowana. niby nie pracuję 12h, ani nie mamy jakoś teraz w maju za dużo ruchu, ale jak mam na 9 to wychodzę ok 8.15 i wracam po 8h ok 18, czasami ustawia mi grafik np 7 lub 6 h i w związku z tym mam wolny jeden dzień tylko w tygodniu, dzis jak się przebudziłam nie chciało ji się głowy do góry dźwignąć taka jestem zmęczona!!!! marzę o 2 dniach wolnych żeby oddychnąć!!
poza tym ciągle mnie pytają do kiedy chcę pracować noi tu jest problem bo na razie jest mi w miarę oki w pracy, ale oni chcą żebym się określiła, bo raz -ze kogoś na umowe zlecenie przyjmą na wakacje, dwa że sezon urlopowy sie zaczyna i nie chcą żeby nie było braków w obsadzie!! na razie powiedziałam że będę do końca lipca pracować, obym nie przesadziła z tym koncem lipca, tak na prawdę jeszcze po mnie ciązy tak bardzo nie widać, ale jak zacznął się upały kto wie!!

nie jak na razie zero stresu ::): byc moze dlatego ,ze to cywilny i nie bedzie tyle ludzi, co pozniej na koscielnym . poza tym teraz za bardzo nie mam czasu na myslenie o tym bo remont w sypialni robimy i w garazu poza tym rodzice wracaja w sobote wiec tez tzreba pozadki robic i nie mam czasu na nic tak naprawde::):
Justys ja zamierzam jeszcze wrocic do pracy po 20 czerwca :D co bede w domu siedziec ,a tak to zawsze pare groszy wiecej .chcialabym tak do konca sierpnia pracwac.

http://www.suwaczek.pl/cache/def6c05698.png
http://tickers.babygaga.com/p/dev124pr___.png
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3kln87ripp.png