Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
Paulii
ja sie staralam od listopada :D i w styczniu sie udalo :)
Ewciu jak samopoczucie bo ja jakos w tym tyg senna jestem :( dzis spalam od 12 do 14:30 jak dziecko :D

Paulii u mnie wszytsko dobrze, zero objawów nadal :( spaceruje ,odkurzam i nic......na początku ciązy też byłam starsznie senna aż do III trymestru prawie

a gdzie Justyś???? chyba się nie przepracowywuje

Justys się dziś przepracowywała od 9-20! ale jutro wolne i sobota 12-20! a jak wam mijał dzionek? my jutro się na grila szykujemy..... fajnie odpoczniemy na swierzym powietrzu a wy jakie plany?

Justyś to TY naprawdę jesteś sprinter!tak jak przy Tobie napisano :P gratuluję serdecznie i Tobie Lalija życzę z całego serca II kreseczek! Widzę, że staramy sie od podobnego okresu czasu-styczeń 2009 r.
Dziewczyny a teraz pomóżcie mi trochę!.... mam doła i długo nie chciało mi się tu nic napisać :/
Okazało się dziś u gina, że mam pęcherzyki na jajnikach- tzn., że nie doszło do owulacji, po prostu chyba nie pękły :((((((( buuuuu..... o co chodzi????
Tablety odstawiłam 3 m-ce temu i gin powiedział, że mam na jajniku 3-4 pęcherzyki :( mówi, że nie wiadomo jak są stare, ale mnie się kojarzy, że skoro są 3-4 to tak jak miały być ostatnie 3 owulki, co?
Słuchajcie, czy któraś miała kiedyś podobny problem???
POMOCY!!! :o :( piszcie, bo nie wiem co myśleć?????
Czy to przez tablety mojej jajniki teraz takie ospałe są i nie produkują dojrzałych jajeczek??? brałam 5,5 roku cilest.
Ginekolog kazał mi robić badanie cyklu (tempka) i sprawdzać czy podejrzewam owulację(tj.skok temepratury) i mam do niego przyjść z trzema wypełnionymi wykresami na następną wizytę.
bUUUUUU ;(

Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ci

Justyś no to gratuluje dobrej i szybkiej roboty he::Cherlipanii:
mamba_1985 nigdy nie mialam takiego probleu, a i tabletki bralam tylko 2razy w zyciu,ale to ze wzgledow "zdrowotnych". Poszperaj na necie moze cos znajdziesz wiecej i bedziesz spokojniejsza. 1985jezeli to jest rok urodzenia,to jestes mloda i poprostu trzeba odczekac dluzszy okres po anty,zeby sie w organizmie wszystko unormowalo-ale to jest oje zdanie... A kiedy odstawilas anty??
No trudno sie mowi,bedziesz musiala kupic termometr i zaczac uzupelniac wykresiki,a do tego trzeba niestety cierpliwosci i regularnego mierzenia. Zycze powodzenia!! Mysle,ze bedzie dobrze!!

hej hej dziewczynki :) witam majowo! lalija dzięki za pocieszenie :) wprwdzie gina zapewnia, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i zdarza się to co trzeciej kobiecie, ale ja jakoś sceptyczna jestem .... mąż mnie pociessza, że wszystko będzie ok i wierzę, że tak będzie. 1985 to rok mojego urodzenia więc wiem, że jestem bardzo młoda, ale małrzeństwem jesteśmy już prawie 4 lata i brakuje nam dopełnienia naszej miłości...pewnie rozumiecie! tablety po 5,5 roku odstawiłam w polowie stycznia tego roku więc może faktycznie jeszcze trochę czasu mój organizm potrzebuje, co?
weekendowe buziaki ślę i bawcie się dobrze :*

cześć kobietki :mdr:

To i ja się przypomnę, bo nadal do Was zaglądam.
I my z Małżykiem zaczęliśmy roboty prokreacyjne w styczniu :wink:
Jak na razie bez wyczekiwanego efektu.
Ponieważ mój cykl jest długi.. za każdym razem muszę się trochę naczekać na wyniki.. Heh. Za nami dopiero trzy podejścia.

Wiem, że moze nie być wcale tak łatwo..sama mam pewne ginekologiczne problemy.
Martwić się poważnie zaczniemy dopiero pod koniec roku - jeśli do tego czasu nie uda się powołać małego Zawilątka :wink:

Niektórym tutaj to się szybciutko udało :smiech: za wszystkie nadal działające trzymam kciuki.

Pozdrawiam z zielonego Żoliborza!!

http://www.suwaczki.com/tickers/ltdgb201db9yei4y.png

http://lb2m.lilypie.com/DCL0p1.png:mdr: http://s2.pierwszezabki.pl/010/0104789a1.png?2552

hej ja wczoraj cały dzień na świeżym powietrzu na działeczce ze znajomymi, grillowanie było na całego!!!
Mój nos wygląda teraz jak kulfon czerwony, bo tak mnie słońce złapało!! mam slad od okularów przeciwsłonecznych i wyglądam jak flaga polski biało czerwona!!
Co do starań to faktycznie szybciutko się udało! Oby tylko bez komplikacji było do końca ciąży, odpukać!
ja nie miałam żadnych pęcherzyków na jajnikach, choć po cytologi wykazało mi jakieś torbiele, ale jak widać to mi nie przeszkodziło w zajściu w ciąże! Myślę, ze teraz to kwestia czasu kiedy u ciebie mambo uda się! tylko troszkę obserwacji!!
Zmykam do pracy się szykować dziś 12-20!! Miłego dzionka życze!!

Justyś szczęściara z Ciebie! gratuluję wszystkim mamusiom i mam nadzieję, że ja sama niedługo do mamusiek dołączę :) a co do tych moich pęcherzyków- to gin powiedział, że nie doszło do owulacji i dlatego pęcherzyk graffa nie pękał i został sie na jajniku :( buuuu.... nie wiem czy to może nie akurat skutek po tabletach, co??? teraz mam mierzyć temteraturę codziennie i zobaczymy czy dalej nie będzie owu :( tak się boję dziewczyny! po co ja te tabsy żarłam! ... ;( buziole i trzymajcie za wszystkie starające się kciuki i slijcie ciążowe fluidki :* zmykam nad jezioro z mężem ni teściami na rybkę :)

Paulii
witajcie moje drogie jak smopoczucie u was?? Ewcia czy sa juz jakies oznaki porodu??Justys odpoczywasz?? Staraczkom zycze wytrwalosci :)

witam u mnie Paulii nici nadal :36_2_20: coś tak czuje lekkie bóle ale bardzo lekkie,ZUzia się wierci chyba przez brzuch chce wyjść.....a pozatym chyba jej w brzuchu dobrze....niestety musze czekać

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

wczoraj w pracy jakoś zleciało,a dziś pojechaliśmy rodzinnie do Złotego Potoku i do Mirowa, cały dzień na świeżym powietrzu, jedliśmy pstrąga smażonego i pochodziliśmy po ruinach zamku, ubrania wyglądają jakbym z dziećmi w kurzu się tarzała, ale warto było!! ODPOCZĘŁAM! A jutro powrót do rzeczywistości i na 9 do pracy!!
Ale po co smucić, jak u was dziś dzionek minął? Ewciu jakieś skurcze przepowiadające?

Justyś
wczoraj w pracy jakoś zleciało,a dziś pojechaliśmy rodzinnie do Złotego Potoku i do Mirowa, cały dzień na świeżym powietrzu, jedliśmy pstrąga smażonego i pochodziliśmy po ruinach zamku, ubrania wyglądają jakbym z dziećmi w kurzu się tarzała, ale warto było!! ODPOCZĘŁAM! A jutro powrót do rzeczywistości i na 9 do pracy!!
Ale po co smucić, jak u was dziś dzionek minął? Ewciu jakieś skurcze przepowiadające?

u mnie wczoraj też świerze powietrze...ale nadal nic:le: troszke małych skurczyków i tyle....jutro do lekarza ciekawe co powie:36_2_20:

Ewciaa
Justyś

u mnie wczoraj też świerze powietrze...ale nadal nic:le: troszke małych skurczyków i tyle....jutro do lekarza ciekawe co powie:36_2_20:

oj ja tez jestem ciekawa!! może podejmie jakieś decyzję!!! odezwij sie jak tylko dasz radę! A jak tam pogoda nie dokucza ci tak na finiszu twojej ciąży?

Justyś
Ewciaa
Justyś

oj ja tez jestem ciekawa!! może podejmie jakieś decyzję!!! odezwij sie jak tylko dasz radę! A jak tam pogoda nie dokucza ci tak na finiszu twojej ciąży?

napewno dam znać jak tylko wróce do domu, a jeśli by mnie nie było to napewno dziewczyny na majówkach będą wiedzieć bo mam do nich numery telefonów....co do pogody to nie jest tak źle lubie lato i piękną pogodę, jak by to był pewnie 6-7 miesiąc to było by gorzej bo ciepło dopiero się zaczyna robić....
dziewczyny ja już tego czekania mam dość....wszyscy rodzą obok mnie wcześniej a ja nic:le:....az doła mam wielkiego od kilku dni.....to czekanie jest najgorsze....zycze Wam żebyście swoje maleństwa urodziły wcześniej