Skocz do zawartości
Forum

Czy to możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny! Czy możliwe jest zajście w ciążę dzień po okresie? Czytałam mnóstwo o tym i wszędzie piszą inaczej. W moim przypadku wygląda to tak: 5 maja dostałam miesiączki natomiast 10 rano miałam już końcówkę. W nocy z 10/11 uprawiałam seks z chłopakiem bez zabezpieczenia i skończył we mnie. Cykle mam średnio 24-25 dniowe. Owulacje według kalendarzyka powinnam mieć 15-16 maja ale wcale jej nie odczułam. Jutro powinnam dostać miesiączki wiec testu nie robiłam bo podobno nie zawsze wychodzą dobrze przed a nie chce się dołować ;) czy którejś z Was zdarzyło się zajść w ciążę od razu po @ przy takim cyklu? :) dodam, że miałam strasznie mleczny, biały śluz którego wcześniej nie zauważyłam i od kilku dni momentami boli mnie strasznie podbrzusze jak przed miesiączką. Już nie wiem co o tym myśleć, pomocy :(

Moja mama zaszła ze mną w ciążę tuż po okresie ;) Jest to jak najbardziej możliwe, biorąc pod uwagę że masz dość krótkie cykle - w dlugich było by to nieco trudniejsze, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Faza lutealna, czyli ta po owulacji, u każdej kobiety różni się długością, ba - nawet między cyklami zachodzą zmiany w jej długości - raz owulacja się przyśpieszy, raz opóźni z jakiegoś powodu i nie ma na to wpływu, organizm i gospodarka hormonalna to nie zegarek, nie można go ustawić i liczyć że nie będzie śpieszył albo opóźniał. No i trzeba wziąć pod uwagę, że plemniki mogły przetrwać w twoim organizmie w sprzyjających warunkach nawet do 5 dni, a więc do 15 dnia cyklu, a wtedy zdecydowanie mogłaś już mieć dni płodne.
Radzę testować w dniu spodziewanej miesiączki i życzę oczekiwanego wyniku :>