Skocz do zawartości
Forum

Napinanie się macicy 23tc

Gość Ania00000

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ania00000

Dzien dobry, mam pytanie do Pani Dr: jestem w 23tc i od 2 dni mam "napinanie" się macicy, czuje taki dyskomfort poniżej pępka. takie napiecie trwa max 15 sekund i odpuszcza, pojawia się po jakimś czasie ( nieregularnie). Dodam,ze dziś gdy polozylam się na boku pojawił się bol w odbicie - nie wiem czy to można ze sobą łączyć? Leżąc na plecach napięcie ustąpilo. Wzięłam nospe i odpoczywam. Jeszcze dodam, że prowadzę b. oszczedny tryb życia, nie schylam się, nie dźwigam. Brzuch wydaje mi się ok ( moze dzis troszke inny niż zwykle), Maleństwo czuje poniżej pępka wręcz bliżej spojenia lonowego, czy to ułożenie może również mieć związek z twardnieniem? ( czasami jak czuje ruchy to po chwili właśnie mam takie twardnienie,ale nie wiem czy to może mieć jakiś związek?) Wizytę u swojego dr mam za 3 tyg j zastanawiam się czy konieczna jest wcześniejsza kontrola? ( na ostatniej wizycie wszystko ok: szyjka macicy długa, zamknieta). Najwygodniejsza pozycja dla mnie to na plecach - nogi wyżej mam i tak leze, natomiast lewy bok mnie bardzo meczy,ale staram się też w tej pozycji leżeć. Jaka pozycja jest wskazana przy takich dolegliwościach?
pozdrawiam

Gość Ania00000

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) pomyliłam miejsce gdzie miałam dodać post, a jednak ktoś odpisał :) zastanawiałam się właśnie czy to są te skurcze, ale nie wiedzialam ze w 23 tc ich występowanie jest normalne. Jeszcze raz dziękuję za odp