Skocz do zawartości
Forum

Preejakulat a ciąza

Gość kaskaasieczka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaskaasieczka

A wiec dwa miesiace temu w dzien plodny mialam swoj pierwszy i jak narazie ostatni stosunek. Czlonek byl w pochwie kilka minut i zostal wyjety. 20 minut po wyjeciu doszlo do wytrysku. Miesiac pozniej dostalam pieciodniowy okres, bylo duzo brazowej krwi. Mimo tego wmawialam sobie ciaze przez co mialam biegunke, nudnosci i wzdecia, ale po opanowaniu nerwow objawy przeszly. Oprocz wzdec. Teraz jest juz drugi miesiac po stosunku a ja nadal mam wzdecia i parcie na mocz. Jest 40 dzien cyklu a ja nie mam okresu, ale to byc moze od tego ogromnego stresu przed ciaza. Jest szansa na ciaze czy to strach przed nia powoduja te objawy?

Jak boisz się ciąży, to czemu się nie zabezpieczacie?

Zrób test z porannego moczu - będziesz wszystko wiedzieć. Stres może się różnie objawiać, ale ciąża też - tylko test i ginekolog mogą coś wyjaśnić. Gorąco polecam wizytę u ginekologa i rozmowę o antykoncepcji. Nie musisz mieć skierowania, nie musisz być z rodzicami.

Adam 01.07.2014
Łucja 05.05.2016

Jest możliwość. Szczególnie u młodych osób, bo są najbardziej płodne. Skąd ten opór przed testem? Nie uciekciesz od tego, a im szybciej będziesz wiedzieć tym lepiej dla wszystkich.

Seks bez zabezpieczenia to zawsze wysokie ryzyko ciąży, o wielu chorobach nie wspomnę. Dla własnego dobra idź do lekarza albo chociaż apteki. W Internecie nikt Ci nie pomoże - nie ma tu wróżek.

Adam 01.07.2014
Łucja 05.05.2016