Skocz do zawartości
Forum

Grudniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny.
U nas kicha na całego. Mała ma infekcje wirusowa. W nocy dostała gorączki 39,5 miała drgawki i wymiotowała :( od rana to samo. Byliśmy u lekarza i coś się zaczyna dziać w uszku prawym i gardło czerwone. Na razie tylko leki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe co 4 godziny mamy podawać.
Padam dziś na buzię. Całą noc nie spalam a dziś w dzień to samo. Spała dwa razy po 15 minut i to na mnie a reszta dnia ciągle na rączkach :(

Magda 13 dużo zdrówka dla córeczki, nie ma nic gorszego jak choroba dziecka. U nas tez Oli pokasływał i miał katar, a ja jestem przeziębiona albo to już grypa mam straszny katar, boli mnie głowa i mięśnie, chodzę z pieluchą na twarzy by nie kichac na małego, ale dziś juz córka kicha wiec chyba zarazam. Pogoda straszna, zimno, wieje i leje, ta jesuen to będą sanepid wirusy. Mój mały ma już 5 ząbka i przebija się szósty dwójka u góry, normalnie szok tak się szybko pojawiają, a do 8 mca nie miał wcale. Nocki nadal byle jakie, czasami co 2h a czasami co godz, a o 6 idę do pracy:( musze się Wam pochwalić bo kupiłam własne autko, malutki nissan micra bo oplem combi męża bałam się. Tak naprawdę to przez całą ciążę do teraz nie jeździłam i mam trochę obawy, ale mam nadzieje, że będzie dobrze:)

Magda 13 wspolczuje i zycze zdrowka dla Zosi!!!

Ang Oliwier szaleje z tymi ząbkami. U nas jek wyszly dolne jedynki tak narazie cisza. Corka w tym wieku to juz miala 4 na gorze 4 na dole i sama ladnie gryzla kanapke czy parowke a Dawid probuje i mymla i mymla ale jak za duzy kawalek to sie krztusi.

Katar wreszcie ustepuje tylko czasem cos wyleci albo obsycha w nosku to itak woda morska czyscimy.

Za to ja zaczynam smarkac i gardlo...wstalam to taka chrype mialam i taki bol w gardle.

Pogoda dupna jak zwykle. Pada czyli dzis nie wychodzimy wcale.
Musze ruszyc do pepco albo moze na olx poszukac jakies cieplejsze spodnie dla tego mojego lobuza bo juz coraz zimniej.
A wczoraj Dawid wyciagnal sobie z plecaka corki kubusia wotere i zaczal pic...nie umial pic z tego niekapka a tu nagle sam zaciagnal. Musze sprobowac z kubkiem niekapkiem czy tez tak ladnie mu pojdzie.

Piszcie dziewczyny co u was

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanlis1yvcr1e.png

Ja tak na szybko jak mi zostanie później czasu a mala bedzie jeszcze spala to napisze co u nas.

Przede wszystkim chcialam życzyć zdrowka dla Zosi bo bidulka z ta choroba. I mamusiom życzę tez szybkich kuracji bo my potrzebujemy powera a nie chorób i osłabienia. Francowaty czas jest teraz, zażywanie witaminke D i dobrze jedzcie ;))
U nas powiem tylko ze zasypiam dziś na stojaco bo mala miala nocne przebudzenie od 2.30 do 5. Tatuś tez nie spadł i razem tak urzedowalismy dopóki nie padła, wiec jestem detka.

Do pozniej buzka

trwa właśnie druga drzemka więc może zdążę coś napisać więcej...
o beznadziejnej nocy już pisałam, na szczęście to pojedynczy wybryk, bo raczej śpi dobrze są. zdarzają się pobudki o 5.30. zębów nadal brak ale może coś się dzieje w temacie bo jest strasznie marudna i płaczliwa. jak powiem stanowcze nie to moje dziecko krzywi się i płacze i oczywiście mowa głową, jak się gdzieś oddle i zostawię na z tatusiem to tak ryczy jakby jej się coś działo, i przy okazji wydaje z siebie coś ala "mama mama" , powoli zaczyna mówiąc sylaby w stylu baba i mama więc się rozkręca.
pogoda taka jak u was czyli dziś lepiej od rana i zimno więc nawet nowa nie wystawiamy, wczoraj za to wyspacerowalysmy się 1,5h. ogólnie weekend był słoneczny i bardzo przyjemnie nam minął. spacerek rodzinny zaliczyliśmy i korzystaliśmy że słońca.

dziewczyny co dajecie dzieciom na przekąski??? bo mój głodomór mógłby coś przekąsić między obiadami a cyckiem. i jaka jecie kolację oprócz mleka???

Maszkaron u mnie jest to samo jak tylko widzi ze wychodze z pomieszczenia zaraz ryk albo biegnie za mna na czterech lapie za nogawke i z placzem wstaje. To sam ze slowem NIE albo oj oj. Tez zaraz placz a czasem to mnie rozbraja bo zrobi sobie oj oj i broi dalej cholernik jeden.
U nas przekaski hmmm nie zdrowe bo chrupki kukurydziane czasem biszkopt albo krakers czy paluszki. Oj z tych zdrowszych to np jablko, banan czy maliny. Zawsze cos skubnie. U nas to tak rano jest mleko potem albo kaszka z musem owocowym albo parowka. Potem jakis obiad i z tym mam problem bo zup juz wcale nie chce, ziemniakow tez, ryz czasem ale mieso pieczone, gotowane,kotlet czy klopsik mielony to tak. Ogolnie warzywa sa be. Potem jakas kanapka czy banan, jajecznica na maselku albo jogurcik i na noc mleko z kaszka. Innych kolacji narazie nie probuje ale jesli bym musiala cos kombinowac to bylaby to kaszka albo manna albo mleczno ryzowa. W nocy raz mleko jeszcze pije.
Nie wiem jak go zachecic do zupek i warzyw.

U nas tez juz pojedyncze slowa sie tworza i juz sie nawet dogadujemy on mi pokaze co chce ja mu to podam hehe nie zawsze ale juz coraz czesciej.

Tu Makdalenga
Już miałam napisana wiadomość i naciskam ta lekarka na dole. Ekranu i Ch.... Od nowa... U nas chora krtan.. U obojga Nini już prawie monter Boryslaw jeszcze się męczy.. Gorączki już nie ma został szczekajacy kaszel.. Mamy 4zeby dwa następne w gotowości.. Borys w końcu siedzi raczkuje wstaje chodzi przy czym się da tańczy nawet xd mówi mama baba ama robi papa bije brawo.. Jest małym. Glodomorem smakuje mu wszystko teraz trochę przy chorobie grymasil ale zobaczymy.. W nocy raczej nie je już.. Ale budzi się bo smoczek zaginięcia albo kołdrą ucieknie :) pozdrawiam serdecznie i wybaczcie że nie jestem. Nabierać ale ciężko mi się w samotności wusiusiac ostatnio a co dopiero telefon lub komputer opanowac

Magdalenqa fajnie ze wrocilas do nas i zdrowka dla Borysa i Ninki.

Magda13 jak Zosia? Lepiej juz? Rowniez zdrowka dla niej.

Maszkaron no wez nas nie zaniedbuj :-))

Mlody spi. Dzis wstal po 7 rano i humor fajny dopuki Zuza do szkoly nie poszla potem juz maruda ale obczailam powod tych marudek. Idzie gorna jedynka juz jeden rog odstaje ale jeszcze nie przebity. Kwestia paru dni.

Dzis jedziemy po jakies buty dla malego bo kurde zimno juz. I zastanawiam sie nad kurtka bo mam i kurtke ikombinezon ale na 92 i wszystko za duze a raczej przez miesiac nie urosnie mi do tego rozmiaru. I chyba kupie jakas kurtke.a i rekawiczki bo rączunie lodowate na spacerach chociaz juz dawno nie bylismy na spacerze bo leje i wieje i ja troche zdechla jestem kaszle i katar mam...

Trzymajcie sie cieplutko i piszcie co u was.
Aga,Peggi,Magda,Magda13,Ang,Magdalenqa,Klodi,Maszkaron!
O reszcie nie wspomne bo juz chyba na dobre nas opuscily

No fakty cz nie trzy dni juz nic nie pisalam :)) dzien jedne z drugim sie zlewa i jakos tak wyszlo.
Wczoraj bylysmy caly dzien u mojej mamy wiec zostawilam na chwile mala i poszlam na reset do pepco i zaliczylam kilka sklepow. A tak to siedzimy w domu no chyba ze nie pada to staram sie wyjsc bo dobrze nam obi robi spacer. Wieczorami jak uspie mala to jakby ktos ze mnie powietrze spuscil i opadam z sil. Jedynie moge przed tv siedziec ;) jak spi to staram sie sprzatnac a druga drzemke cos zjesc i tak to mija. Mala ciagle cwiczy wstawanie i tak biegam za nia po domu. Taka slodka i smieszna jest w akuku sie ciagle bawimy bo to ja strasznie smieszy.czekamy na zabki.

Megs Dawidek usmiechniety i zadowolony ;) sladu nie ma po marudzie o ktorej mowilas.u nas tez najlepsze zabawki to te uzytku domowego. Butow narazie nie mamy smigamy z kocykiem na nozki .

Makdalenga fajnie ze piszesz bo kiedys wlasnie myslalam ze sie dlugo nie odzywasz. Zdrowka dla maluchow ;) i pisz w miare mozliwosci .

Reszta dziewczyn renataki, kornelia i ewelina to pewnie do pracy wrocila i juz ciezko z czasem. Ale w weekend moglyby cos skrobnac ;p

Hejka. Meldujemy że żyjemy. Maszkaron masz racje ten czas szybko leci i każdy dzień podobny do drugiego. Tym bardziej jak szaro na dworze. U nas pełzanie całą parą. Albo chodzenie za rączki. Raczkowanie to nadal nieosiagalna umiejętność. Wszystkim chorym maluchom życzymy zdrówka. Nam dwa dni temu przyplątał się katar. Ale jakoś dalismy radę. Odkurzacz był w ruchu. Nie wiem czy przez ten katar czy przez ząbki totalna klęska jeśli chodzi o jedzenie. Pluje wszystkim. Zjada trochę biszkopta, jabłko tarte, banana i jogurt. Dobrze ze cyca chce, bo bym sie zamartwiała. Megs fajny ten twój synuś. Marys jak go zobaczyla to sie do niego śmiała. Fajnie reaguje na takie dzieci.
My juz mamy butki zimowe, kupilam w h&m. Po domu urzęduje w takich z befado. Jakos wolę jak ma cos na stopkach oprocz skarpetek. Karteczkę i kombinezon musimy przymierzyc bo kumpela po bratanicy przyniosła więc jak bedą ok to mam z głowy. Widzialam w ofercie z lidla i aldi. Nawet nie takie drogie, a dosyc fajne.Ostatnio też potrzebuję wytchnienia. Z kazdej strony jakieś czarne chmury nadchodzą i nie ma ich końca. Trochę mi już za dużo. Smutki zajadam jogurtem z miodem i orzechami ;). Pozdrawiam wszystkie mamy, a w szczególności te którym też ostatnio pod górkę.

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqjw4zniq8um2d.png

Megs, synek uroczy i taki uśmiechnięty , prześliczny chłopczyk. Magda pewnie przez opuchnięte dziąselka brak apetytu, na pewno wróci niebawem, u nas tez jest słabszy, a zębów juz 6 . Tak się martwiĺam, że do 8 mca nie miał ani jednego, a teraz jak grzyby po deszczu. Biega cały dzień po mieszkaniu, wstaje przy czym się da, boi się odkurzacza nie wiem czy przez katarek, który czasami sciągam czy przez sprzątanie i hałas. Pogoda straszna, a ja biegam praca dom. Trochę się boję bo u mnie w przedszkolu panuje bostonka, obym nie zaraziło się albo nie przeniosła na małego . Kornelia, renatki, PeggiSu odzywajcie się czasami

Hej hej mamusie :)
U nas już znacznie lepiej jest. Do tego małej wyszedł 5 ząb i wychodzą dwa następne więc jest trochę maruda.
Buciki też musimy kupić, bo na razie to takie niechodki w Tesco kupilam.
Ja teraz cały weekend do szkoły, taki mi ciężko zostawiać mała ale w sumie musi się przyzwyczaić i ja też bo niedługo trzeba wrócić do pracy :(((

Hehe u mnie byla ta sama reakacja co u Marysi, jak jej Dawidka pokazalam to sie uśmiechała cala geba ;))

My jeszcze zimnowych kurtek nie mamy ale czekam narazie bo takiego grubego misia mamy ze z 3 warstwami to bedzie narazie dawal rade. A pozniej sie zaopatrzymy w cos grubszego. Poluje tez na grubsze spodenki zeby byly na spacer bo juz dres to troche cienki.

Magada jak dlugo dajesz juz jogurt malej?? Nie bylo klopotow po nim?? Chce wlasnie jej os wprowadzic ala jogurt albo troszke serka bialego ze śmietaną i musze sprobowac, bo takie slabe to menu mamy. Warzywa i indyk i zoltko to malo. A bialko z jaja juz dawals???

Maszkaron , ja Marysi podaję jogurt od jakiegos miesiąca. Najpierw kupowałam taki z nestle, potem dalam naturalny, kupilam też danonka dużego. Jadła też serki homogenizowane i jogobelle. W sumie nic jej nie było. Twaróg i śmietana też są z mleka krowiego więc jak twojej córci nie szkodzi to chyba nie ma powodu do stresu. Dawałam białko. A w zasadzie jadła jajecznicę na masełku. U nas nie ma problemów z brzuszkiem. Tylko te zęby. Potrafi ze trzy kupy zrobić, a wczesniej była jedna. Ale poza tym i tak nie jest źle. Ostatnio były tylko dwie nocne pobudki na karmienie. Dziś wybawiłam się na osiemnastce siostrzenicy męża. Marysia jest nie do zdarcia. Oczy tarła, ale nie padła i najważniejsze że nie marudziła. Za to nockę może prześpi i da mi trochę odpocząć. Dobrej nocy mamusie.

https://www.suwaczki.com/tickers/w5wqjw4zniq8um2d.png

Hej witamy sie weekendowo.
Pogoda oczywiscie do niczego z rana lalo teraz troszke sie przejasnia wiec jest jakas nadzieja na spacer po obiedzie.

Dawid tez tak reaguje na dzieciaczki. W ogule uwielbia dzieci jak widzi na placu zabaw czy jak pojde do szkoly z nim to taki szczesliwy i pokazuje raczka i mowi jee czyli jest :-))

My tez juz jajecznice na maselku wcinamy a z jogurtami to tak roznie bo te nestle dlugo mu nie sluzyly znaczy kwasem zygolil i po humanie tez. A ostatnio dalam mu taki z jogobelli i zjadl i bylo ok. Twarozek jak mu daje to gora dwie lyzeczki i nie chce.
Zabek jeszcze nam sie nie przebil wiec nadal marudek.
Kupilismy buciki w ccc jeszcze nie takie typowo zimowe z kozuszkiem ale sa ocieplane polarem i rozmiar 20 bo mniejszych nie bylo. Mysle ze do takich lekkich mrozof w nich posmiga. Kurtki nie kupilam. Byly fajne w pepco ale wydawaly mmi sie cienkie.. za to kupilam rekawiczki i jak mu w domu zalozylam to szok hehe zaczal machac zeby je zwalic czyli bedzie problem :-)
Magda my tez w domu kapcie z befado tylko ciezko mu w nich raczkowac bo guma chamuje i jak siada to ta nozke pod pupcia ciezko wyciagnac ale chociaz nie podkula palcow jak staje a za raczki chodzic nie bardzo chce zreszta ja staram sie tego unikac i nie kaze nikomu ze wzgledu na te bioderka ortopeda nie kazam nic przyspieszac sam ma do wszystkiego dochodzic a jak nie chce to tym bardziej nie bede go meczyc.

Ja nadal zdechla kaszel mnie meczy i katar zatokowy corka zmow to samo eh szkoda gadac juz jej kupilam tran i rutinoscorbin i neozine jej daje i oby przestala tak przynosic ze szkoly te chorobska. Ja tu ja faszeruje witaminami a kurde pan na w-f bierze ich na krotki rekaw i w spodenkach na boisko i kaze biegac cala lekcje i jak tu dzieciak zdrowy ma byc.

Milej niedzieli kochane spadam bo bestia sie budzi hehe.

Dawid po drzemce tryska humorem mimo ze taka krotka, u nas to raczej jest stekanie i jeczenie nim sie dziecko rozkreci no chyba ze spi 2h jak wczoraj to wstala i tylko zaspana byla ale humor byl ok. Widze ze Daqidek ma takie samo body z Lidla jak mala, dopiero jak dotarlam do domu to sie polapalam ze to byly komplety dla chlopcow. Ale tez jej w tym ladnie i w zoltym tez ;)) w przyszlym tygodniu maja byc zimowe kombinezony w lidlu, fajne tylko jednoczesciowe i u nas chyba to nie przejdzie. Wole kupic dwuczesciowy lub osobno.

Megs a ta 20 to duza jest na stopke?? Ile cm ma but w srodku??

U nas slina hektolitrami sie leje, ale kupy wrocily do normy wiec juz nie kumam co z zebami. Ja wlasnie jeszcze nie dawalm zadnego nabialu wiec reakcji jeszcze nie znam.

Zdrowka dla wszystkich chorujacych, megs kuruj sie i corke zeby na Dawida nie przeszlo.

Magada fajnie spedzony czas na imprezce daje nowego powera a Marysia widocznie lubi towarzystwo i szkoda bylo czasu na spanie. U nas jak sie cos dzieje to mala tez sobie przedluza godziny bez snu. Albo szybka drzemka w aucie i dawaj dalej.

Udanej niedzieli mimo deszczu i chlodu ;))

Maszkaron nie wiem ile dokladnie cm pewnie okolo 12 kapcie po domku na 18 rozmiar a jak mu stope ostatnio mierzylam to mial nie cale 11 cm.

U nas kupki rzadkie wczoraj to prawie po szyje poszlo hehe ale to przez tego zeba ktory w dalszym ciagu nie przebil sie.

Z tym humorem po przebudzeniu to u nas jest tak ze jak Dawid spi pol godziny to wstaje wesoly a jak np 2 albo 1,5 to przewaznie wstaje z rykiem i potem wyje pol godziny i nic go nie bawi ani nie interesuje.

Jeny dziewczyna za chwile listopad i potem roczki bedziemy planowac jak to zlecialo...