Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie, jeśli masz jakieś większe rzeczy do ogarnięcia, to nie czekałabym do ostatniej chwili. Potem jest coraz mniej sił, a może się też okazać, że trzeba bedzie leżeć pod koniec ciąży. Około 32 tygodnia dobrze mieć już torbę do szpitala dla siebie i dla dziecka, bo wcześniejszy poród może nas zaskoczyć. Tak radziły położne na szkole rodzenia - bardzo polecam przy pierwszej ciąży.

Adam 01.07.2014
Łucja 05.05.2016

Kiedy uznasz za stosowne. Niektórzy czekają, aż do momentu pojawienia się dzidziusia, inni, już od "fasolki" mają całość. Ja byłam z tych, co mieli całość w drugim trymestrze.

Musisz mieć na pewno torbę z ubrankami na 3 dni dla niemowlaczka jadąc na porodówkę.

Polecam zadać pytanie na grupie pod nazwą miesiąca i roku spodziewanego przyjścia na świat dzidziusia tutaj na parentingu, np. w Marcóweczki 2016 :)

Ja zaczęłam kupować ubranka itp. gdzieś od połowy II trymestru, teraz jestem na początku III i dalej zostało wiele rzeczy do kupienia, nie mamy jeszcze np. łóżeczka. Polecam Ci jednak kupić większość drobiazgów właśnie w II trymestrze, ja już teraz nie mam energii do chodzenia po sklepach i wybierania. No chyba że kupujesz przez Internet, to inna sprawa. W każdym razie lepiej wcześnie niż za późno :) Pozdrawiam.