Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
weroniak

Depilacja wąsika... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, czy macie sprawdzone plastry do depilacji twarzy? Niestety te, których ostatnio używałam zaczęły się nie sprawdzać, dlatego też szukam innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marysia-opole

A próbowałyście jakichś form depilacji w gabinecie kosmetycznym? Mnie chodzi po głowie depilacja woskiem: [reklama usunięta]. Teoretycznie efekty powinny utrzymywać się dłużej niż przy samodzielnej depilacji. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Faktycznie tak jest?
Bo przyznam szczerze, że regularna depilacja w domu powoli już zaczyna mnie wkurzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo zamów sobie do domu taki zestaw epilclear szybko i łatwo można usunąć włoski z twarzy a zwłaszcza wąsik:) Wystarczy usunąć i wmasować serum i szybko zapomnisz że miałaś jakiekolwiek włoski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gaga26

A ktoś może wie na ile taki zestaw epilclear wystarcza? Bo ja bym chętnie zainwestowała w coś co pomoże mi się pozbyć tego problemu na stałe, ale nie ukrywam, że koszt też jest istotny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Malwinka-90

Ja używam kremów depilujących do wąsika, taki "zabieg" przeprowadzam raz w miesiącu i zupełnie wystarcza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bombi

Zestaw Epilclear kosztuje 399 i wystarcza na ok 80 depilacji, co oznacza, że jedna depilacja kosztuje 5 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość KitkaA

Zestaw Epilclear kosztuje ok 400 zł i wystarcza na ok 80 aplikacji, co oznacza, że jedna kosztuje 5 zł. Myślę, że to przyzwoita cena :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Londa

A ktoś może mi powiedzieć, jak to wygląda z tym zabiegiem Epilclear? Nie ma żadnych problemów z wykonaniem takiego zabiegu samodzielnie w domu? I jak efekty? Bo z Epilfree jestem bardzo zadowolona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio używam plastrów do skory wrażliwej z Ziaji. Jednak rozważam depilację laserową. Może ktoś robił depilację wąsika url=http://www.beautyduty.pl/zabiegi/epilacja-vectus/]tym laserem[/url] i podzieliłby się opinią czy warto? Mam dosyć ciemne włoski i dużo ich...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modrzewia, jeśli wąsik jest rzeczywiście ciemnego kolor (laser lepiej eliminuje ciemne włoski), to warto skorzystać z laserowego usuwania owłosienia ;). Tylko nastaw się, że to nie będą 3 zabiegi, jak to zazwyczaj reklamują salony, a zdecydowanie więcej. Teraz jest dobra pora na laser, bo nie trzeba się martwić o słońce.

2005 :), 2007 :), 2014 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stosuję plastry z Joanny, do nich jest dołączona oliwka,którą stosuje sie po depilacji aby załagodzić podraznienia. Są dość mocne, nigdy nie miałam z nimi problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depilacja tak delikatnego miejsca jak wąsik,jest nieprzyjemne i bywa niekiedy bardzo bolesne.Wiem coś o tym,zawsze bałam się bólu i tego nieprzyjemnego uczucia zaraz po depilacji plastrami.Dlatego jakiś czas temu zdecydowałam się oddać swój wąsik kosmetyczkom z gabinetu,które mają w tym temacie doświadczenie,odpowiednie podejście i są delikatne.Gabinety oferują depilację różnych miejsc, można się do nich zgłosić i mieć problem z głowy [reklama usunięta].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość czesia

Ja się skusiłam na epilclear. Niby zestaw 400 zł, ale jednak jest bardzo wydajny, no i z efektów jestem zadowolona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, zestaw swoje kosztuje, ale jest skuteczny. Porównując koszt epilclear i tych wizyt u kosmetyczki, za które mam kasę w kieszeni, to jednak zaoszczędziłam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie miałam tego problemu, ale wiem, że moja przyjaciółka radzi sobie za pomocą plastrów z woskiem, czasem robi to sama, a czasem chodzi do kosmetyczki. Pewnie trzeba mieć trochę wprawy, żeby nie zrobić sobie przy tym krzywdy, ale da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu zakupiłam na allegro taką sprężynkę do deplacji za bodajże 3zł, jest znacznie lepsza od plastrów ponieważ skutecznie depiluje same włoski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już próbowałam wszystkich możliwych sposobów, więc jestem prawdziwą specjalistką w tym temacie :). U mnie najlepiej się sprawdza zwykła pęseta. Wyrywam włoski z powiększającym i oświetlonym lusterkiem. Częstotliwość tego zabiegu jest oczywiście indywidualna :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajną opcją jest własny laser do depilacji, cena może nie jest niska, ale opłaca się zainwestować, można się nawet rodzinnie zrzucić. Możecie spróbować wynajmując go najpierw. Też jest taka możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tamaraszyk

Owszem pod warunkiem, że masz ciemne włoski. Na jasne laser nie podziała.Więc u mnie ta metoda odpada w przedbiegach. Myślałam o wosku, ale na twarzy chyba skóra jest zbyt delikatna. W koncu się zdecydowałam na epilclear, zamówiłam, powinien lada dzień dojść. Któraś z Was używała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Grażka15

Ja mam w domu EpilClear. Miałam niestety wąsik i kilka włosów na brodzie. Na laser wstydziłam się pójść bo włosy trzeba zapuścić trochę. Więc kupiłam zestawem. Mam pęsetę i serum. Wyrywam włoski w domu, potem wsmarowuje serum. I tak za każdym razem. Włosków co raz mniej :) a ja odzyskuje pewność siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi