Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki dziewczyny za życzenia i słowa otuchy :) jesteście kochane naprawdę!

ja magnezu nie biorę, miałam często skurcze w łydkach, już mi jakoś same przeszły, a jak czuje, że mnie łapie to zadzieram stope do góry i przechodzi samo ;)

1groszek1 ma jedno fałszywe. wyjechał na poligon teraz, a w domu został jego stary telefon na którym jest zalogowany na pocztę, chciałam przejrzeć co tam ma i natknęłam się na potwierdzenie założenia nowego maila.. o dość dziwnej nazwie co mnie zaniepokoiło. tak odkryłam, że założył konto na facebooku żeby sobie z jakimiś dupami pisać i się fantazjami wymieniać... ale jestem twarda i silna i zabije go jego własną bronią :) też założyłam konto i z nim pisze jako jakaśtam, będę mieć twarde dowody.. :)

nie sądziłam że spotka mnie to miesiąc przed porodem, ale cóż.. nawet jeżeli miałoby się nam ułożyć, na pewno nie teraz bo brzydze się nim.. to muszę go wyrzucić z domu, żeby zrozumiał. może się opamięta i dorośnie jak nie to trudno.. po prostu będę musiała byc szczęśliwą mamą Zosi :)

Wisieneczka ja to nawet'Wczoraj mówiłam mężowi ze jestem zła matka bo nie potrafię określić jak moje dziecko aktualnie leży :( doskonale czułam jak tydzień temu przekręcił się w poprzek, nie wiem czy któraś tego doświadczyła,dla mnie masakra boli przy każdym jego ruchu W dodatku brzuch dziwnie rozlany na'Boki, kiedy się przekręcil to doskonale czułam ale teraz nie wiem jak leży i mnie to denerwuje. Chyba czuje czkawke na dole to chyba główka do dołu ale sama nie wiem..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

Agitsguciop jesteś moim mistrzem, bardzo dobrze, przynajmniej nie będzie mógł się wykręcić, jeszcze się spróbuj z nim umówić, żeby się przekonać, czy to tylko takie gadanie (bo pewnie niektórzy muszą sobie ego podrasować), czy rzeczywiście by Cię zdradził w razie okazji. Jak byłby chętny, to znaczy, że przegrał życie naprawdę i stracił wszystko...

mi to się wydaję że mała ciągle sie dupą wypina po bokach i główką normalnie jest do dołu :p ale nie wiem..

hah! dziewczyny w takich sytuacjach trzeba być twardym i cwanym, a im więcej haków na niego tym lepiej.. chociaż nie wiem dla kogo ;)
no ogólnie powiedział, że może kiedyś by się spotkał, ale jak narazie to czekam na jakieś pikantne fotki, zejde na zawał chyba jak wyśle ;)

hej. co do siadaniu po porodzie sn to indywidualna sprawa. ja byłam nacinana i zszyta gorzej niz kaczka bo jakoś dziwnie krzywo i wogóle byle jak. nie mogłam siedziec przez 2 tygodnie! jadłam na stojąco albo na klęcząco, a tak to albo chodziłam albo leżalam. ewent jak trzeba było usiąść to na połowie półdupka ale to i tak z bólem. i przez kilka kolejnych lat czułam czasem ta blizne jak pobolewa(np na zmiane pogody itp). koleżanka nie pozwoliła się naciąć wg możliwości "ochrony krocza" i ją porozrywało tak,że do dzisiaj żałuje.ale myślałam że można siedziec na tych kółkach z dziurką(wtedy o tym nie myślałam) a tu słysze że nie wskazane.....i znowu przez 2 tyg.klęczeć przy jedzeniu.....
I nie pomyślałam o tym żeby przestać brać magnez.do środy biore luteinę i myślicie żeby magnez też odstawić? biore tylko 1 tabl.dziennie

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cvcqgg368jcku.png

Wisieneczka - planuje rodzic w dwojce. Jestem zadowolona z opieki jaka mialam w tym szpitalu, a lezalam tam i na ginekologii i na patologii. Poza tym do szpitala mam 300m to maz bedzie mial blisko do nas :)

EmMadlen - wczorajsza sytuacja sprawila, ze tez postanowiłam, ze ten tydzien to juz takie ostatnie przygotowania :)

Izu88 - ja czulam jak Mala sie przekrecala glowka w dol. Zrobila to dosc szybko bo chyba w 30tc, a i tak bolalo jak sie kręciła:) teraz lezy glowa w dol, a nogi wypycha mi wprost pod cycki :D generalnie czasami widac jak lezy, bo boki sie zapadaja a na srodku wypina dupcie i plecy :)

Ja czuje a czasem nawet widze Franka jak lezy :) smieje sie do mojego ze o zobacz wlasnie usiadl bo brzuszek mam w stozek normalnie momentami :)
Glowke ma dole bardziej lewej strony, bo tam czesto czuje te czkawki i raczki, dupke przy pepku jakos, czesto ja wypina i nozki mnie kopia ciagle po prawej stronie zeber, co czesto boli. Ale to kochane :) <3<br /> A jak sie przekrecal to na 90 % czulam ten moment, i na nastepnej wizycie faktycznie sie okazalo ze urzeduje juz lebkiem w dol :)
Ja wgl nie mam takiego brzucha jak sobie zawsze wyobrazalam. Nie jest ani troche okragly... przybiera ksztalt dzidzi i jej pozycji przez co wyglada czasem jak zgniecione jajo :D

Pauka89 ja jakiś czas temu tez potwornie byłam chora: zapalenie gardła,katar, okropny kaszel i zapalenie ucha. Co prawda niepokoi mnie ze w szpitalu nie interesują sie Twoim stanem ale polecam Co to co mi pomogło i moja gin potwierdziła ze mądrze: korzeń imbiru, miód, herbata z nagietka, sok z malin. Ja miałam wszystkie produkty od taty z ogrodu ale na pewno jak kupisz w zielarskim to odczujesz ulgę po 2-3dni. Mi całkowite wyleczenie zajęło prawie 2tygodnie ale cieszę sie ze zdążyłam bo dzis pierwszy dzien 38tc.

Izu88 nie załamuj sie. Ja czasem jak czytam jak niektóre z Was precyzyjnie umieją określić swój stan albo to co sie z nimi czy maluszkami dzieje to jestem w szoku. Sama na wizycie na której sie dowiedziałam ze malutka juz obrócona główka w dół, byłam przekonana i na początek wspomniałam mojej gin, ze martwi mnie ze cały czas w poprzek jest. Teraz tez w sumie dziwnie bo czuje jej plecki i pupę jak wypina do rogy i tak jak Ty czkawkę czasem na dole ale nóżki i rączki czasem pcha na lewa a czasem na prawa stronę. Generalnie całe 8 miesięcy sprawdza mi sie optymizm i motto przewodnie: bedzie dobrze, nie panikuj i nie wymyślaj za dużo. Jak cos ma sie negatywnego zadziac juz w samym szpitalu to tak jak większość z Was mowi-odpowiedni czas i miejsce bo jest sie pod opieka specjalistów.
Miłego dnia kochane i dzięki za duża aktywność w tych ostatnich dniach :*

Totek - u mnie długo porównywali brzuchy mój i mojego koleżanki z pracy, bo 4tygodnie różnicy między nami było, więc póki pracowałyśmy, to każdy porównywał :) ona była 4tygodnie wyżej (urodziła w ubiegły wtorek przez cc) i wszyscy mówili, że widać, że jedna będzie miała syna, a druga córkę. Nam na usg prenatalnym powiedzieli, że syn, to u niej obstawiali córkę :) później u niej na usg w 20tc potwierdziło się, że córcia, a u mnie na połówkowych okazało się, że jednak córeczka a nie synek :) więc ja np. nie wierzę w bajki o kształcie brzucha mówiącym o płci dziecka :D

Generalnie mi wszyscy mówią, że ja mam tylko taki brzuch jak dziecko dużo, bo naprawdę jest mały. Pamiętam jak leżałam na patologii w 31tc i ze mną leżała dziewczyna w 39tc i mówiłam jej, że gdzie ona mieści to dziecko taki ma mały brzuszek :) a teraz patrzę na siebie i mówię sobie dokładnie to samo: gdzie ja mieszczę tę Zośkę! :D

Właśnie przed chwilą siostra do mnie dzwoniła, żebym ubłagała Zosię, żeby poczekała jeszcze tydzień :D rozmawiam z nią, że ma czekać do piątku, bo wtedy zaczniemy 38tc i będę spokojna, ale moja siostra wyjeżdża na weekend więc nie chce słyszeć o tym, żebym rodziła a jej nie będzie ! :D

Mi się ciągle wydawało, że mam duzy brzuszek, a jak zobaczyłam inne dziewczyny, to jednak jest maleńki, może też przez to nic mi nie doskwiera, no i nie jest ciężko, albo taka uroda po prostu ;) Mój synek główką w dół i często czuje jak sobie tam rączkami gmera przy buzi, no i czkawki też tam czuje, choć cały brzuch wtedy pulsuje. Po porodzie będzie brakowało tego słodkiego uczucia ruchów w brzuszku..

Miśka - prawda to, oj czasami moja Mała potrafi skopać po żebrach :D dziś jest spokojna, brzuch mi się wygina, ale raczej ma delikatnie ruchy :)

Ciągle mam jednak ten ucisk na krocze i zaczęłam się obawiac, co to będzie jak np wody mi odejdą jak będę na zakupach :D