Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

KAMAMA znalazłam na stronie opis dokładnie tego płynu do kąpieli, który mam i Sroka o skreśliła go dlatego, że wśród swojego składu posiada 1! olejek mineralny określone jako emolient. Innej chemii i jakichkolwiek konserwantów czy parabenów brak. W ogóle niby wszystkie kosmetyki z Ziaji są złe. Za to zachwala inne produkty mające tych emolientów i innej chemii w składzie mnóstwo... Przeczytaj skład np. Pat&Rub. Chemii i konserwantów pełno, a podobno nie ma się do czego przyczepić ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

Ja czytałam analizy: Ziaja, Linomag, Bephanten, Babydream i właśnie to Momme. Innych już nie czytałam. To ostatnie bardzo mi się spodobało, dlatego postanowiłam kupić zwłaszcza że w fajnej promocji. Też do tej pory używałam Ziaja.
Ja nikogo nie chce ani przekonywać ani zrażać do firm. Sama byłam zdziwiona. Podzieliłam się tylko co znalazłam i każda z nas niech robi jak uważa oczywiście.

Kamama więc do Ziaji nie musisz się zrażać, bo sama autorka bloga w komentarzach napisała, że Ziaji po prostu nie lubi :) Pewnie zdarzają się jakieś ich kosmetyki, które faktycznie skład mają średnio fajny, ale to jak w każdej firmie. Najlepiej czytać samemu skład poszczególnych rzeczy, które chce się kupić.

A propo majtek siatkowych... One wszystkie są takie wielkie? Bo ja nadal nosze rozmiar XS (majciochy normalne kupuję na dziale dziecięcym, w) i mam obawy, że po porodzie też się za bardzo to nie zmieni. A jedyne S jakie znalazłam to na Allegro. Nie wiecie jakie duże one są? Wybaczcie za głupie pytanie, ale one chyba muszą być obcisłe żeby spełniać swoją rolę :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0ak4fq60ai.png

no s to i ja nie widzialam, chyba nikt nie przewidywal takiego rozmiaru gatek po porodzie :P
ja przed ciaza tez s ale po spodniach widze ze raczej M sie zrobilam :D
wkladki dodalam, bambino tez, platki kosmetyczne dla dzieciow tez sobie wrzucilam.
Chusteczki zakupie w biedronie bo tam sa tanie :)
jak Wam sie bedzie cos przypominac, to piszcie, bo jutro pewnie sobie zamowie, jeszcze musze przemyslec zeby miec spokoj i nie dokupywac.
Dzieki!
A co do ziajki, dla mnie akurat najlepsze kosmetyki, nie wszystkie, ale do ciala na pewno.

Hej dziewczyny.. widzę że z wyprawka sobie nieźle radzicie, ja miałam na dwa tygodnie troje siostrzencow do lat sześciu więc w ogóle nie robiłam nic tylko za nimi ganialam właśnie wczoraj odjechali a ja powiedziałam sobie stop, muszę zacząć dbać o siebie bardziej. W nocy złapało mnie takie kłucie w prawym boku że myślałam że zwariuje z bólu, wzięłam od razu dwie nospy i pomału pomału mi przeszło. Bałam się że o 1 w nocy będę musiała gdzieś jechać.. martwię się trochę tym, wiem że jak zbyt gwałtownie przekręce się na drugi bok to mnie właśnie tak zaboli a wczoraj przez sen musiałam to zrobić bo nie pamiętam.. macie takie kłucia czasem? Muszę trochę przystopowac, miałam bardzo intensywne ostatnie tygodnie w ogóle się nie oszczędzam, a jeszcze stresu mam w domu co nie miara pociesza mnie tylko to że mały cały czas jest aktywny, więc usiąde i poglaszcze się po brzuszku i od razu mi lepiej bo wiem że jest.. teraz siada na spokojnie przed laptopem i też zacznę pomału kompletowac wszystko.. miłego dnia..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

ja wlasnie koncze aptekowe zakupy i sie zastanawiam, czy to jest normalne ze mam juz 250 zł do zaplaty, czy moze juz nawrzucalam niepotrzebnych pierdotek (bo ja tak potrafie) i przegladam koszyk czy aby konkretne rzeczy sie tam znajduja. Dzis na facebookowym forum gdzie kobiety wrecz pluja na siebie jadem czytalam, ze jak to mozna nie przezyc za 2500 zł z dzieckiem?! No i albo ja naprawde za duzo wydaje albo po prostu nie potrafie..
fakt ze wydaje teraz wiecej bo wielu rzeczy nie mam i wszystko musze kupywac od poczatku..
Ale zaczyna mnie przerazac mój stan konta ostatnio :P
mam nadzieje ze od wrzesnia jak juz wszystko skompletuje troszke odpoczniemy finansowo i bedziemy tylko czekac na Franusia :)

a dziewczyny powiedzcie mi prosze bo nie wiem, czy kupuje sie jakies witaminki od pierwszego dnia zycia, czy ja zle pamietam ze chrzesniaczce dawalam D?? chcialabym miec juz z glowy ta apteke :)
nie wiem czy w wyprawce to bylo ale wrzucilam tez do koszyka wode morska do noska i szczoteczki do dziaselek :) najwyzej beda na pozniej :)

Hej mamusie, ja dziś pół nocy nie spalam tak mi było niewygodnie i do tego malutka non stop ruszał się jak nigdy. Co do wyprawki tez kupiłam kosmetyki MomMe uważam, że są bardzo dobre :)
Wczoraj miałam nigdzie nie jechać ale tak mi się nudziło i wybrałam się na zakupy i oczywiście małej kupiłam bluzę z miśkiem w Smyku na wyjście ze szpitala tylko roz. 56 wzięłam i teraz mam dylemat czy dobrze, ale nie chce aby się topila. Bo najpierw chciałam aby wychodziła w kombinezonie ale on jest niby od 0-3 mies. tylko na bank będzie w nim pływać i nie chce jej przegrzać. Wiec będzie misiek + grubsze spodnie. A kobinezon na zimę. No i wzięłam jej 2 pary spodni rozm.62 w C&A będą do body pasować z miky z pepco. A i w Smyku w promocji 3 x body na krótki wzięłam bo były za 25 zł. I tak mierzyłam, że te ich 56 to jak inne body 62. Ja juz gupieje z tymi rozmiarami :/ no i pieluchy tetrowe kupiłam 19 szt. mam. Mam nadzieje ze wystarczy. I chyba oprócz spodni nic więcej jej nie kupie z ubrań :) nie mogę chodzić po tych sklepach bo tylko się zawsze skuszę na coś.
Dziś mam wizyte, trzymajcie kciuki aby wszysto w porządku było :)