Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kobietki! Może już zastanawiałyście się nad wózkami dla naszych Szkrabów? Może jakieś polecacie? Zaczęłam troszkę kompletować wyprawkę.
Ela27 czasami hodowla trwa troszkę dłużej, ale to nie świadczy o czymś nieprawidłowym. Moja koleżanka dostała dwa dni temu wynik amnio Ryzyko 1:50 trisomii 21 (hodowla trwała prawie 4 tygodnie, zdrowa dziewczynka).
Pozdrawiam

Ela trzymam kciuki, napewno wszystko będzie dobrze. Hmm truskawkami też się zajadam, dziś mąż mi całą ubijankę z pola od znajomego przywiózł ale skąd wiedzieć czy pryskane czy nie. Zbieram się już od jakiegoś czasu robić wyprawkę i jakoś narazie tylko oglądam, mam już typy co do łóżeczka czy wózka ale jakoś zebrać się niemoge ;)

Jeśli coś Cię niepokoi i masz obawy czy wszystko jest ok, to jedź na IP, ja bym jechała.
Co do wyprawki : korzystam z karty Rossne z Rossmanna więc kupuję trzy artykuły w miesiącu, typu chusteczki nawilzajace itp, wózek mam-bebetto Luca, używany. Z tego co widziałam opinii nie miał bardzo zlych☺ mi się podoba i wydaje się być funkcjonalny. Łóżeczko też mam zamówione już, będę odbierać w połowie miesiąca, używane , zwykłe drewniane. Jeśli chodzi o ubranka to nic póki co nie kupuję, bo po obronie dostanę dość duża wyprawkę z rodziny☺ także dopiero jak to przegladne będę się zastanawiać co dalej kupować . Wanienka , ręczniki, kocyki, pieluchy zostawiam sobie na koniec. No i wyprawka dla mnie jeszcze ☺ to będzie najgorzej skompletować, za żadne skarby nie wiem gdzie znaleźć duże koszule do karmienia ale w rozmiarze plus size, nie zwykle ciążowe XL..
Przejrzałam dziś 20 pierwszych stron z naszymi wpisami sprzed 4 miesięcy - ale nas dużo ubyło!

No ja chyba jutro usiądę i zamówię łóżeczko, ubranka mam umówione z siostrą która rodziła w listopadzie więc w tym samym czasie prawie to wszystko będzie dobre, a ze ona niemiałam od kogo brać to wszystko ma nowe. I tak się ugadałysmy, że bedę od niej odkupywała. Myslę już twż zamieić butelki i smoczki. Chyba muszę najpierw usiąść i zrobić sobie listę b trochę tego będzie :/

Chciałabym skompletować wyprawkę do końca lipca, żeby później z dużym brzuszkiem w te upały nie biegać po sklepach. Myślałam, że wybór to będzie troszkę łatwiejsza sprawa, w każdym sklepie co innego polecają, a w internecie (mam takie wrażenie) dużo opinii pisanych jest przez samych producentów.
Co do tych bóli to mi pomagała nospa w dawce 80mg i magnez. Jeżeli nie przejdzie to jedź na izbę i niech sprawdzą czy wszystko ok.

Ubranka w większości będę miała po dzieciaczkach moich braci. Dokupię kilka nowych. Koleżanka kupiła ostatnio na ryneczku super koszule do karmienia i do tego szlafrok . Bardzo dobrej jakości i cena też przystępna, za komplet 70 złotych, sama koszula 30zl. Też chyba się w taki zestaw zaopatrzę, bo jak zobaczyłam ceny w sklepach internetowych to poniżej 100 zl ciężko coś dobrej jakości znaleźć.

Ja tez mam juz od 3 dni klucie w dole po lewej stronie brzucha promieniuje na noge ... Czy to normalne ? Tak jakby wzdłuż jajników mnie ta noga boli :( troszkę się martwię sle mysle ze to moze normalne ? Jutro wybieram się nad wode czy któraś z Was juz byla co sadzicie o kąpieli i opalaniu ? Oczywiście brzuszek caly czas będzie zasloniety a resztd ciala bym troszke opalila :)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfxzkr4oowo0fg.png

Wuka- tak mysłałam o tym :) Ale nie zdecyduje sie, czytałam ze to nie jest grozna,ale różnie bywa,nie chce narazac w żaden sposób maluszka na cos złego. Tak jak dam rade sie opalic to tak bede wygladać. W sumie to nie jest najważniejsze w tym dniu :) Nie moge się już doczekać. Mój Pm codzienie wstaje i i odlicza każdy dzień. Jutro fryzura próbna,i przymiarke sukni slubnej.... Mam nadzieje,ze nie bedzie mi za mała ha ha

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribsbwki7my.png

Witam wszystkie przyszłe mamusie po bardzo bardzo długiej nie obecności nie zaglądałam na forum z zalecenia mojego lekarza,teraz próbuje czytac i nadrabiać stracony czas ale to tak w chwilę sie nie da :D Jak się czujecie w tak upalne dni? Nie bawem znowu was bede musiała opuścic bo czekam na wyniki i odpoczynek w szpitalu mnie czeka a na jak długo nie wiadomo Pozdrawiam wszystkie kobietki z brzuszkami :D

image mg][img]http://www.suwaczki.com/tickers/2shfnyfi2q96ip5d.png" alt="http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ih7isvsa.png[/i
mg][img]http://www.suwaczki.com/tickers/2shfnyfi2q96ip5d.png" />