Skocz do zawartości
Forum

Spacer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanko i nie wiem do kogo sie z nim zglosic. Otóż moja 3,5 miesieczna corcia tydzien temu dostala kaszel i mocny katar. Bylysmy u pedirty az 2 razy. Za kazdym razem pani doktor osluchala ja bardzo dokladnie i stwierdzila ze nie slychac najmniejszego szmerku. Przypisala syrop i krople do nosa na katar. Po tygodniu corcia juz tak nie kaszle. Kaszle tylko jak jakas wydzielina jej zalega i musi to wykaszlec a katarku juz prawie wcale nie ma. Ale moje pytanie dotyczy tego czy teraz moge wyjsc z nia na dwor? Od tygodnia ( z wyjatkiem dwoch razy jak jechalismy do lekarza ) nie byla na dworze. Wiem ze dziecko powinno przebywac na swiezym powietrzu ale boje sie ze jak teraz z nia wyjde to z przeziebienia moze zrobic sie zapaleniu pluc. Nie wiem czy dobrze mysle. Prosze poradzcie mi czy powinnam juz wyjsc na dwor czy lepiej poczekac az dziecko przestanie kaszlec?

Aleksandra

Trzeba pamiętać, że duży mróz podrażnia sluzówkę. Nie wiem jakie temperatury są teraz u Ciebie , ale jesli nie ma więcej niż -5 stopni ja bym wyszła chociaż na 15 minut. Pediatrzy mówią, że gdy nie ma gorączki mozna z dzieckiem wychodzic nawet jesli kaszle i ma katar. Oczywiscie z daleka od skupisk ludzkich. Spokojny spacerek po parku nie zaszkodzi.

aleksandra24w
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Wyjdziemy dzisiaj na dwor. Mam nadzieje ze nic sie stanie i nie wroci jej ten kaszel i katar bo juz prawie nie kaszle. Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz.

Córeczka jest jeszcze malutka, więc pamiętaj by okryć ja kocem i odsłonic od bezpośredniego dostępu powietrza. Życzę udanego spacerku i zdrówka !

Aga__83
moja córeczka ma ponad roczek i co z nią wyjdę na spacer to następnego dnia zaraz katar... to strasznie męczące :((

u nas też podobnie, ale moje dziecko jest alergikiem, więc przestałam się już tym stresować...Twoja córeczka ma być może delikatną śluzówkę i niska temperatura ją podrażnia bardziej, stąd taki efekt