Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

~Bea.ta
stardurst Gwiezdny Pyle dawaj o tych zaparciach :D

Z uwagi ze jestem marudzaca to wiecie żeby mieć spokój znajomi dzwonią po znajomych żeby mieć spokój : D ponieważ mam tendencje do anemii i te cholerne zaparcia koleżanka ze swoją dietetyczna rozmawiała dziewczyna poleciła mi jeść amarantus ekspondowany i uwaga sprawdzony jest jem to od tygodnia i wszystko się poprawiło.
Ja kupuję taki z miodem bo ten zwykły mi rośnie . Zaparcia się skończyły mam nawet miękki brzuch.To się dodaje do zup jogurtów itd można kupić w Tesco lub na allegro. Mogą jeść alergicy nie zawiera glutenu. :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

Nikaa76
Magdalas tak samo mamy obawy. Ja dziś sie naczytalam ze jak tak mocno boli z prawej strony to może to być Wyrostek.
Można w nerwicę wpaść od tych ciągłych obaw.

Ja dziś powiedzialam o ciąży szefowej. Bardzo się ucieszyła i wyruszyła. Dzis ma urodziny i powiedziała ze to najlepszy prezent i ze będą mnie oszczędzać :D Mam jeszcze 3 prezesow do poinformowania o ciąży, ale jeszcze się wstrzymam :D

No u mnie afera wybuchnie jutro się dowiedzą w pracy.

Nikaa76
Stardust ciesze się ze z dzidzią wszystko ok. Oszczędzaj się kochana!

Ja dziś wzięłam nospe, ale dalej mnie trochę boli brzuch. Co jakis czas cos zakluje. Dziś miałam wrażenie że coś mi się rozciąga w brzuchu. Pomyślałam ze to macica. W końcu jest już wielkości grejpfruta :D

Kamila mi w pierwszej ciąży gin.mowila żeby na brzuchu nie leżeć więc teraz też uważam aby się nie kłaść na brzuch. Nie wiem dlaczego takie zalecenia ale się do tego stosuję.

Hmm, nie wiedziałam że nie można - od tej pory będę się też starała unikać - chociaż tak mi najwygodniej, ale czegoż się nie robi dla Fasolki:)
Chyba muszę więcej poczytać, bo od leakrza się za dużo nie dowiem:):):).

Kamila85
Nikaa76
Stardust ciesze się ze z dzidzią wszystko ok. Oszczędzaj się kochana!

Ja dziś wzięłam nospe, ale dalej mnie trochę boli brzuch. Co jakis czas cos zakluje. Dziś miałam wrażenie że coś mi się rozciąga w brzuchu. Pomyślałam ze to macica. W końcu jest już wielkości grejpfruta :D

Kamila mi w pierwszej ciąży gin.mowila żeby na brzuchu nie leżeć więc teraz też uważam aby się nie kłaść na brzuch. Nie wiem dlaczego takie zalecenia ale się do tego stosuję.

Hmm, nie wiedziałam że nie można - od tej pory będę się też starała unikać - chociaż tak mi najwygodniej, ale czegoż się nie robi dla Fasolki:)
Chyba muszę więcej poczytać, bo od leakrza się za dużo nie dowiem:):):).

Lekarza pytaj o wszystko wcale się nie certol większość z nich nic nie mówi bo nie pytamy i tak im wygodnie. Więc uczę się od nich i pytam pytam i jeszcze raz pytam. A oni odpowiadają.

stardust.serw
~Bea.ta

Z uwagi ze jestem marudzaca to wiecie żeby mieć spokój znajomi dzwonią po znajomych żeby mieć spokój : D ponieważ mam tendencje do anemii i te cholerne zaparcia koleżanka ze swoją dietetyczna rozmawiała dziewczyna poleciła mi jeść amarantus ekspondowany i uwaga sprawdzony jest jem to od tygodnia i wszystko się poprawiło.
Ja kupuję taki z miodem bo ten zwykły mi rośnie . Zaparcia się skończyły mam nawet miękki brzuch.To się dodaje do zup jogurtów itd można kupić w Tesco lub na allegro. Mogą jeść alergicy nie zawiera glutenu. :D

nazwa jak z Tajemniczego Ogrodu :) sprobuje i dam znac

wiedzialyscie, ze warzywa i owoce nalezy myc w zimnej wodzie, bo ciepla powoduje wchlanianie chemii, ktora sa spryskiwane??? dowiedzialam sie tego niedawno od znajomej chemiczki...

aga8207
stardust.serw. cieszę się , że z dzidzią ok.
Co do zaparć to u mnie masakra. Soki nie pomagają woda też , activia do niczego. Na śniadanie jem muszli z owocami. Spróbuje tego specyfiku co piszecie to chyba mój ostatnia deska ratunku. Praktycznie od 2 tygodni normalnie się nie załatwiłam.

No ja mam tak sama pst miałam i teraz jest lepiej . Spróbuj też zjeść banana rano hehe przed śniadaniem też pomaga potem dopiero jedz wszystko inne.

~Bea.ta
stardust.serw
~Bea.ta

nazwa jak z Tajemniczego Ogrodu :) sprobuje i dam znac

wiedzialyscie, ze warzywa i owoce nalezy myc w zimnej wodzie, bo ciepla powoduje wchlanianie chemii, ktora sa spryskiwane??? dowiedzialam sie tego niedawno od znajomej chemiczki...

No tajemnicze nazewnictwo fakt hehe Ale pomaga nie mecze się już tak bardzo . Oddycham na luzie .

Cześć Dziewczyny :)
Wszystko wskazuje na to, że ja również będę czerwcową mamusią :)
O ciąży wiem już od 2 tygodni, choć to dopiero 6 tydzień... Termin wg kalkulatorów internetowych wychodzi mi na 28.06 :D Strasznie się cieszę, bo w lipcu straciłam fasolkę ;( Dlatego też mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko jak trzeba :) Póki co biorę duphaston i czekam z niecierpliwością na USG, które będzie za tydzień i nie mogę się już go doczekać, bo wtedy zobaczę czy wszystko jest w porządku z fasolinką ;)

~kociara85
Cześć Dziewczyny :)
Wszystko wskazuje na to, że ja również będę czerwcową mamusią :)
O ciąży wiem już od 2 tygodni, choć to dopiero 6 tydzień... Termin wg kalkulatorów internetowych wychodzi mi na 28.06 :D Strasznie się cieszę, bo w lipcu straciłam fasolkę ;( Dlatego też mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko jak trzeba :) Póki co biorę duphaston i czekam z niecierpliwością na USG, które będzie za tydzień i nie mogę się już go doczekać, bo wtedy zobaczę czy wszystko jest w porządku z fasolinką ;)

Więc włączamy pozytywne myślenie i do przodu hihihijihi :D

Witaj kociaro wśród nas

Netka 88
Stardust zazdroszczę, ja chyba zacznę się w pełni cieszyć jak minie 1 trymestr. Chociaż czuje że będzie wszystko dobrze, cholera musi się udać

Uwierz mi nie Ty jedna masz takie obawy ... Za każdym usg wstrzymuje oddech dzień przed spać nie mogę Ale lekarka dziś mnie okrzyczala i kazała odpuścić sobie bo krzywdę robię dziecku i sobie.

Więc co mi zostało powiem ci

Dobrze ja karmić i dbać o siebie hehe

Hejka dziewczyny!
Właśnie jestem po wizycie u ginekologa, ciąża potwierdzona. Jest pęcherzyk ciążowy 5,5 mm. Powinien to był 7 tc ( 13 września ostatni okres ). Lekarz powiedział, że pęcherzyk jest stanowczo za mały jak na 7 tc.
Są dwie opcje:
1. optymistyczna- zaszłam w ciążę później niż w cyklu 28 dniowym i dlatego pęcherzyk ma wielkość jak w 4 tc
2. pesymistyczna- zaszłam w ciąże prawidłowo ( książkowo, jak na 28 dni cyklu ) a ciąża poprostu źle się rozwija.

Już sama nie wiem co myśleć. Za dwa tygodnie mam się zgłosić na usg i zobaczymy czy pęcherzyk rośnie. Lekarz przepisał mi duphaston.