Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Śpiący dzień mamy dzisiaj masakra !!!! Uwalic się w wyro i nic więcej a co posprzatam w kuchni zaraz jest bałagan jak diabli. Ludzilam się ze bedzie juz z górki a tu proszę cyce znowu bolą torbiel coraz wieksza lekarz nerwowy bo planowo chciałby ja usunąć przy cesarce. Jeszcze tydzień czekamy jeśli podwoi swoją wielkość będą działać :((((

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

stardust.serw
Śpiący dzień mamy dzisiaj masakra !!!! Uwalic się w wyro i nic więcej a co posprzatam w kuchni zaraz jest bałagan jak diabli. Ludzilam się ze bedzie juz z górki a tu proszę cyce znowu bolą torbiel coraz wieksza lekarz nerwowy bo planowo chciałby ja usunąć przy cesarce. Jeszcze tydzień czekamy jeśli podwoi swoją wielkość będą działać :((((

no to piknie :(
ja nie mam ochoty na jedzenie :( jak tak dalej pojdzie to podlacze sie do kroplowki :D

~Bea.ta
stardust.serw

no to piknie :(
ja nie mam ochoty na jedzenie :( jak tak dalej pojdzie to podlacze sie do kroplowki :D

Piknie to mnie ten jajnik boli buuuuuu

Moniaaa rzeczywiście dobrym i praktycznym prezentem jest szkło:) czy szklanki, czy zestaw filiżanek czy jakiś piękny wazon...a jeszcze jak z mamą idziecie to można caaaały zestaw do kompletu zakupić:)
Stardust współczuje bardzo! Trzymaj się Kochana! Jakiś kabaret sobie obejrzyj na poprawę humorku:)
Ja pisałam o trzech usg genetycznych. Tak mi powiedziała moja gin. Chyba zależy gdzie robią. Ja i tak nadal uważam, że troszkę ta ilość naciągana. Wybiorę się na jedno gdzie badanie skupia się bardziej na wadach morfologi czy fizjologii Maleństwa. Z wadami genetycznymi i tak nie da sie nic zrobić-po co mi dodatkowy stres? I tak będę kochać nad życie!!! Ba:) Już KOCHAM!!!!!!

Beata...ciąża a Ty nie jesz....:):):) No kto to widział:) Tu laski zeżarłyby konia z kopytami!!! Włączaj wyobraźnie i wymyślaj co by tu na ruszt wrzucić!:) Szukaj! Może mączne? Podobno u niektórych mdłości są bardziej znośne...pierogi, kopytka, makaroniki:) Albo w drugą stronę? Coś orzeźwiającego? Jakieś soki, koktajle,sorbety, lody?????

saga
Beata...ciąża a Ty nie jesz....:):):) No kto to widział:) Tu laski zeżarłyby konia z kopytami!!! Włączaj wyobraźnie i wymyślaj co by tu na ruszt wrzucić!:) Szukaj! Może mączne? Podobno u niektórych mdłości są bardziej znośne...pierogi, kopytka, makaroniki:) Albo w drugą stronę? Coś orzeźwiającego? Jakieś soki, koktajle,sorbety, lody?????

jak czytam to co laski jedza i na co maja ochote to az mnie ciary przechodza :D
to jest tak, ze nie mam ochoty na nic konkretnego ale jak zaczne jesc to zjem, tyle ze bez smaku, nawet moja ukochana dotad zupa grzybowa mi nie wchodzi :(
moze to i dobrze bo nadwaga nieco zmaleje :)

Ja tez dzis cierpie. Od 3dni wymiotuje a dzisiaj tak mnie boli glowa. Jakie macie sposoby na bol glowy?
Mialam jechac autem dzisiaj do rodzicow ale tak mi zle ze boje sie auto prowadzic i zostalam w domu :/
Dzisiaj zaczynam 9tydz i myslalam ze dolegliwosci zaczna powoli ustepowac a nie sie nasilac.
Z drugiej strony, o ironio, im mi gorzej tym jestem spokojniejsza o zolwika wiec koniec z narzekaniem:)

http://www.suwaczek.pl/cache/7cc5c5ed9a.png]Tekst linka[/url]

kawa z mlekiem
Ja tez dzis cierpie. Od 3dni wymiotuje a dzisiaj tak mnie boli glowa. Jakie macie sposoby na bol glowy?
Mialam jechac autem dzisiaj do rodzicow ale tak mi zle ze boje sie auto prowadzic i zostalam w domu :/
Dzisiaj zaczynam 9tydz i myslalam ze dolegliwosci zaczna powoli ustepowac a nie sie nasilac.
Z drugiej strony, o ironio, im mi gorzej tym jestem spokojniejsza o zolwika wiec koniec z narzekaniem:)

Znam ten ból :D mój fasolek przesadza mam ochotę na tak dziwne rzeczy ze hohoho.

U mnie też super nie jest - tak do południa biegam do łazienki a później już jest ok. Ja też miałam i mam faze na "dziwne" jedzonko. U mamy zamówiłam galarete na piersi co wcześniej - fuuu. I moja dzidzia chyba wdaje się w tatę bo ja uwielbiam ziemniaki a teraz "rosną" mi w buzi, a narzeczony nie przepada za ziemniakami ale za czekoladą owszem i dziś zjadłam prawie całą tabliczkę a ja raczej jestem osobą która mogłaby żyć bez słodyczy ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

Moniaaaa
Dziewczyny mam migrenę...masakra...od rana bolala mnie głowa ale po poludniu sie nasililo :( myslicie ze moge wziac paracetamol czy lepiej się wstrzymac?

Szklo to jest jakis pomysl...jednak podpytalam na fejsie jej córkę i czekam na cynk co tam jej mamci sie przyda :D

Moniaaa po 3 dniu ja się poddalam i procha wzięłam pół co prawda Ale wzięłam

Witam Panie serdecznie:) Jestem położną i pracuję na oddziale noworodkowym. W międzyczasie kończę studia i piszę pracę magisterską. Zwracam się do was kochane Panie z prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa dotyczy "Preferencji kobiet dotyczących przebiegu porodu:) Tutaj zostawiam link do wypełniania http://www.survio.com/survey/d/H1K9H6Y7M9Q9K8T4P. Z góry dziękuję za wypełnienie każdej ankiety:)

Moniaaa i Kawa z mlekiem - na migrenę polecam ciepły prysznic. Mi pomogło tydzień temu. Lałam wodę na głowę chyba z 10 min. Mam nadzieje że i wam pomoże.

Stardust za mną zupa szczawiowa z jajeczkiem chodzi od wczoraj, ale nie mam siły żeby ją gotować.
Ugotowałam za to kompot z suszu: figi, morele, śliwki, daktyle, żurawina, jabłko, gruszka, imbir. I już jedną porcję zjadłam :D
Byłam też dziś po znajomosci u lekarki, która zapisała mnie na 5 listopada do ginekologa na NFZ. Ona też jest ginekologiem ale usg mi nie zrobiła bo powiedziała że mają wyczerpany limit usg już do końca roku.
Nie rozumiem takiej polityki. Jak to może być wyczerpany limit na usg. Jakaś paranoja.
Aby przez tydzień nie żyć w ciągłym stresie poszłam wieczorem z mężem prywatnie na usg. Zapłaciłam 150 ale bylo warto. Wizyta trwała 40min. A nie tak jak tydzien temu u innego kekarza 10 min.i bez zadnego opisu. I tez 150zl. Dzis lekarz zbadał mi szyjke i wszystko Ok. Zrobił usg, dokładnie opisał. Założył kartę ciąży. Moja fasolka ma 1,43 cm. Serduszko ładnie bije, tętno też Ok. Termin porodu mam na 6 czerwca, czyli trochę wcześniej niz wychodzi mi z kalkulatora. Dostałam też listę badań do wykonania.
Dziewczyny czy wy za te badania musiałyscie płacić czy jak zlecił je lekarz z Poradni NFZ to nie trzeba płacić?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

Nikaa76
Moniaaa i Kawa z mlekiem - na migrenę polecam ciepły prysznic. Mi pomogło tydzień temu. Lałam wodę na głowę chyba z 10 min. Mam nadzieje że i wam pomoże.

Stardust za mną zupa szczawiowa z jajeczkiem chodzi od wczoraj, ale nie mam siły żeby ją gotować.
Ugotowałam za to kompot z suszu: figi, morele, śliwki, daktyle, żurawina, jabłko, gruszka, imbir. I już jedną porcję zjadłam :D
Byłam też dziś po znajomosci u lekarki, która zapisała mnie na 5 listopada do ginekologa na NFZ. Ona też jest ginekologiem ale usg mi nie zrobiła bo powiedziała że mają wyczerpany limit usg już do końca roku.
Nie rozumiem takiej polityki. Jak to może być wyczerpany limit na usg. Jakaś paranoja.
Aby przez tydzień nie żyć w ciągłym stresie poszłam wieczorem z mężem prywatnie na usg. Zapłaciłam 150 ale bylo warto. Wizyta trwała 40min. A nie tak jak tydzien temu u innego kekarza 10 min.i bez zadnego opisu. I tez 150zl. Dzis lekarz zbadał mi szyjke i wszystko Ok. Zrobił usg, dokładnie opisał. Założył kartę ciąży. Moja fasolka ma 1,43 cm. Serduszko ładnie bije, tętno też Ok. Termin porodu mam na 6 czerwca, czyli trochę wcześniej niz wychodzi mi z kalkulatora. Dostałam też listę badań do wykonania.
Dziewczyny czy wy za te badania musiałyscie płacić czy jak zlecił je lekarz z Poradni NFZ to nie trzeba płacić?

Żeby nie było na jutro już mam ugotowaną ogórkowa :D

Nikaa76

Nika jeśli lekarz był prywatnie to badania robisz też prywatnie. Chyba że tamten wcześniejszy co byłaś na NFZ dał Ci skierowanie na badania to to jest już bezpłatne. Tutaj dziewczyny pisały że wydały 500 zł na badania - ja ostatnio robiłam i sporo nawet ich miałam i zapłaciłam nie całe 120zł więc tragedii nie ma.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

Halo mamuski jak samopoczucie?

Mnie nadal muli...oj mdli mnie calutkimi dniami, nie wiem co gorsze - zwymiotowac i poczuć ulgę czy chodzic taka zamulona :/

Wczoraj powiedziałam dwóm znajomym o ciąży i dowiedziałam się że moj kochany tatuś chwali się każdemu kogo napotka :D :D Haha jakby to był pierwszy wnuczek a ode mnie to już piaty! Hehe ;)

Miłego dnia!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k4js4kvrf.png

Czesc Mamusie dołączam do Was mam termin na 19 czerwca na razie 7 tydzień na usg wszystko ok. Mam obawy bo w lipcu była obumarla fasolka w 6 tyg. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem mnie nachodzą czarne myśli. Jak sobie radzicie z mdlosciami? Ja nie mogę funkcjonować, jeszcze lekarz zalecił 2x200 mg luteiny i czuję się fatalnie. Zniose wszystko byle się udało ale może macie jakieś swoje triki na te mdłości ☺

Hej dziewczyny :-)Jestem obecnie w 9 tc, TP z OM mam na 6.6.2016 :-)Data mega fajna :-)Jadę w sb wlasnie na drugie usg,mała fasolkę widziałam już dwa tygodnie temu ale była jeszcze.kropeczka z bijącym serduszkiem :-)Teraz juz napewno urosla :-)Co do badań to ja zapłaciłam prawie 400 zł juz w ciąży a nie wspominam ile przed ale to się nie liczy,ważne że mam w sobie życie :-) My wszystko robimy prywatnie,100 km dojeżdżamy w jedna stronę do pani dr,wszystko po.to żeby maleństwo mogło się dobrze rozwijać :-)Nie mam mdlosci, wymiotów, nic a nic.Poza bólem piersi i ogólną ospaloscia nie dolega mi nic :-)Biorę Duphaston 3 dziennie od poczęcia dziecka i Folik. Doraźnie w razie bólu np migreny paracetamol plus nospe max i zimny okład na szyję. Tylko to jest dozwolone przezlekarzy.Pozdrawiam was mamusie i piszcie jak u was :-)