Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

kochane, wlaśnie wróciłam od ginekologa. wreszcie widać pęcherzyk! :) ale bez zarodka :( a z moich wyliczeń wynikało, że to już 5 tydzien i 6 dzien, więc zarodek zdecydowanie powinien być. gin stwierdzil, że być może przez moje długie cykle (31 dni) ciąża jest młodsza niż mi się wydaje... następne USG za dwa tygodnie! chyba zwariuję do tego czasu! :( to tak jakby być tylko trochę w ciąży... niby jest, ale jeszcze nic nie ma... paranoja!!
czy u Was już jest mały gość w pęcherzyku?

jadzka ja mam podobnie, jak byłam w zeszlą środę u gin to Pani powiedziała mi że to 5 tydzień, widać było tylko malutki pęchęrzyk bez zarodka, w tą środę idę znowu z nadzieją że coś zobacze.. bo już zaczynam się denerwować. Robię co dwa dni test ciążowy czy oby na pewno nic sie nie stało! Glupie to wiem, ale nie umiem inaczej bo ciągle myślę czy wszystko będzie dobrze, zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża. Też miałam dłuższe cykle 31/32/ czasem 33 dni dlatego ciąża jest młodsza niż wylicza to internet czy kalendarzyk :) Staram się być dobrej myśli ale ehh ta niecierpliwość...
Dziś na poprawę humorku jadę z mężem kupić łóżko do sypialni bo nie dawno się wprowadziliśmy i spaliśmy na materacu jak na razie :) hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyebgdvuj3l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yda9zax6q7.png

dziewczyny, dzięki za ciepłe słowa! :)
eosia, czyli u Ciebie dość podobnie. trzymam kciuki za Twoją środową wizytę!
a co do robienia testów to przeszło mi to przez myśl, ale na razie się powstrzymałam - co jeśli trafię na jakiś wadliwy i błędnie nie pokaże drugiej kreski...

zastanawiałam się nad zrobieniem drugi raz beta HCG... to czekanie zabija! i rzeczywiście czas płynie tak niesłychanie powoli!

Moniaaaa
Stardust to trzymamy mocno zaciśnięte kciuki! Będzie dobrze :) :)

Małe żyje co mnie uradowało jest inny problem hehehe
odkleja mi się trofoblast jest lepiej niż dwa tygodnie temu ale ma być lepiej więc bezwzgledny nakaz lezenia przez kolejne dwa tygodnie. Któraś z Was walczyła z czymś takim dziewczyny? Dziękuję kochane za wsparcie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

~Akral
Hej sorki że się nie odzywalam ale swietowalam moją pierwszą ciążę :-) udało się:-) Dżasta w piątek zrobiłam test. Dwie mocne kreseczki i okresu brak:) jestem taka szczesliwa a mój mąż to tak skakał że aż nogę skręcił. :-/ ale i tak szczesliwy :-)
Moniaaaa ja jestem z Southampton :-) to gdzies 100 km od Ciebie :)

Hej Akral. Dżasta już od kilku dni nic się nie odzywa. martwi mnie ta cisza. Mam nadzieję że wszystko jest OK z nią i dzieciątkiem.
Gratuluję Ci dwóch kreseczek. Dużo zdrówka życzę Wam oraz Twojemu mężowi, niech sie noga szybko goi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgowv6d64l.png

Hej Dziewczyny :)

nie odzywalam sie przez weekend bo straszna migrena mnie dopadla, nie pomagal sen, a lekow przeciwbolowych nie chcialam zazywac, wyczytalam, ze ulge przynosi cieply prysznic i byla to prawda, ale pod warunkiem, ze akurat sie go bralo :))) masakra
macie jakies sprawdzone sposoby???dodam, ze jestem dodatkowo obciazona jaskra zamknietego kata, co poteguje bol, a nie moge brac zadnych lekow, ale...dam rade :)

Jadzka
Eosia

czytam Wasze obawy co do pustych pecherzykow....
moja pierwsza ciaza 18 lat temu ginekolog dobry starszy lekarz pogratulowal, mowiac, ze cieszy sie, bo przypuszczal, ze ja w ciaze nigdy nie zajde
w 7 tyg mialam plamienia ale wszystko szczesliwie sie zakonczylo i mam cudownego syna
teraz po wielu latach bezskutecznych staran udalo sie i kiedy dotarlismy do ginekologa w 5 tyg tez zobaczyl pecherzyk ale nie zarodek...
i tak sobie mysle...
moze jednak tamten wczesniejszy sposob prowadzenia ciąż byl jednak dla nas Mam spokojniejszy, lepszy,
co nam da to, ze lekarz podzieli sie obawami, ze widzi lub nie widzi naszych Dzieciatek, to tylko nas dodatkowo obciaza...
wypoczywajmy i badzmy dobrej mysli, to chyba najwiekszy klucz do sukcesu,
pozdrawiam Was wszystkie :)

Gość karolciaaaaaaaa

Witam czerwcowe mamuśki ! :) Moje pierwsze objawy to bol kręgosłupa tydzień przed okresem... Aż do teraz :) lekko spuchnięte piersi i to wszystko. Tyle czytałam na Internecie o ciąży pozamacicznej itp że aż się boje co to będzie jak pójdę do lekarza ech... Stress straszny.