Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Monika masz racje cisza tu...
Kak tam u Was z cycowaniem? Bo mnie juz czasami nerwa bierze. Bo za dnia to czasami co chwile cycy prosi- a jak nie daje to taka histeria. Ostatnio od tego cycania non stop bolą mnie sutki- i gorsze od tego cycania jest kręcenie drugim sutkiem pod czas jedzenia.
Dawidek cały czaa nawija po swojemu. Tez probuje powtarzac za nami niekture słowa. Teraz ma na topie bajke strażak Sam i cały dzień mowi mama Fam(Sam). I o 17 40 ogłąda 2 odcinki taki szczęsliwy:)

Cebulka u mnie cycanie non stop prawie a jak nie cycanie to przytulanie sie do golego cyca i krecenie, albo trzymanie pol dnia w ręku. I w ogole najlepiej jakbym nie chowala wcale tylko nosila na wierzchu;)ale nie mowi cycy tylko wklada reke w dekolt i wyciąga;)
Piękna dyniowa dziewczynka!
U nas gadanie tez caly czas po swojemu ale coraz wiecej prawdziwych slow sie pojawia, np ostatnio chodź, no i pomalutku czasem cos powtorzy jak ma ochote ale to jeszcze nie na zawolanie. Ale juz naprawde mozna sie dogadac, za szybko czas leci.
Ja jednak nie dostalam pracy i jakos nie moge sie ogarnac z szukaniem bo jak zostawic taka cycoline....

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Zawiszka Kurcze- może to cycanie zwjązane z jakimś skokiem u naszych maluchów. Bo owszem Dawidek libiał i wczesniej pocycac, ale ostatnio to mam wrazenie, ze doi bez przerwy. Dzis zanim usnął to cycał 1,5h.i w sumie zjadł poza cycem tylko słoi k na obiad i pol kromki na kolacje. Ale tez gorna 3 chyba za nie dlugo sie przebije, i mam nadzieje ze bedzie lepiej. Ostatnio zrobilam sobie morfologie i byłam w szoku ze takie super wynniki, bo jakos ostatnio nie za dobrze się czuje.

Dziewczyny, ja też przyłączam się do klubu cycusia:(
Cebulka u mnie kręcenie, ciąganie, ubijanie drugiego sutka to standard;( Lidka dużo mówi (tak mi się wydaje) np. Tatuś, babcia, Jasia, Ewa, Aga (Agata i Agnieszka), ciocia, mamo, pyć (pić), odź (chodź). Raz powiedziała też wózeczek:)
Zawiszka szkoda, że z pracą Ci nie wyszło. Widocznie nie była Ci pisana. Znajdziesz lepszą;) trzymam kciuki *)
Wczoraj wróciliśmy z domu ok. 22. Lidka się przebudziła i leżała z cyckiem w buzi do 1:40:( a rano zaczela cycać od ok. 4:30 do 6:30. Pewnie by cycala jeszcze ale ja juz musialam wstać do pracy bo o 7 z minutami wychodzę z domu. Bolą mnie już sutki:( Dziewczyny co się dzieje z naszymi maluchami? U nas raczej to nie są zęby bo mamy już wszystkie 3.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6upjy8vb5lcfc.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e1gst0qcer3.png

Monika kiedys gdzies czytałam ze nie wolno odzwyczajać dziecka od piersi jak ma 1,5 roku, albo przed albo po, wiec moze coś w tym jest. Mnie tez okropnie sutki bolą. Wczoraj zanim isnął to od 20 do 21-30 cycka z buzi nie wypluł i od 4 rano do 6 znowu powtórka. A o 6 juz wstalam bo myslałam ze sie posikam to odrazu sie wybudził . i calymi dniami tylko cycy i cycy woła.
Super Lidka juz duzo mowi. Dawid raczej takie prostr mowi. Mama, tata, dziadzio, baba, kicia, kacia(kaczka), ciacho, szysia. Ale duzo nasladuje i jak sie pytam jak robi krowa, kotek suszarka, dzwonek do dzwi to mowi. Tez woła kotów.

Witam!

Jestem mamą dwóch dziewczynek oraz właścicielką nowej polskiej marki Handle with Care. Jeśli szukają Panie pomysłu na pościel dla Maluszków oraz tych starszych dzieci zapraszamy do naszego sklepu: www.handlewithcare.pl

Wszystkie kolekcje projektujemy sami, na naszą wyłączność, tkaniny mają wszystkie niezbędne testy (Oeko-Tex). W swojej ofercie posiadamy pościel, akcesoria do łóżeczek (rożki, ochraniacze, prześcieradła) oraz produkty z bambusa.

Jeśli nie są Panie zainteresowane proszę o zignorowanie/usunięcie mojej wiadomości. Pozdrawiam gorąco :)

Cebulka ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na odstawienie jej od piersi.
Lidka do żłobka chodzi z owieczką, którą nazwaliśmy Madzią (bo dostała ją od mojej koleżanki Magdy). Jak po nią przychodzę i otwieram drzwi do sali i mnie zobaczy to się zrywa na nogi i wola: Maaadzia! Maaadzia! Dopiero jak ją znajdzie to wychodzi z sali do mnie;)
Miłego dnia: )

Monika ale Lideczka słodItka, dba o koleżanke:) powiem Ci że chociaż juz mnie męczy czasami to xycanie non-stop, ale jeszcze tez nie gotowa jestem odstawic, bo widze że Dawidek potrzebuje.i teraz za dnia tak ładnie prosi Mama CYCUNIA:) a w poprzesnim poscie nie xhodziło mi o odstawianie, tylko o to ze doradzali gdziesxwlasnie nie odstawiac jak dziexko ma 18 miesięcy,wiec moze akurat przez wzmożony wzrost i aktywnosc maluchow tak potrzebuja cyca i bliskosci.
U mnie tescipwa niestety pojechała juz, wiec skonczył sie moj odpoczynek. I ostatni rydzien Dawid daje popalic przy usypianiu. Najpierw cyca ze mna na łozku, wygłupia sie, potem zaczyna popłakiwac i wolac tate, przychodzi mąż i leżymy we 3, ucieka z lozka i musze pokazywac w oknach ze wszystcy sasiedzi spia, miedzy czasie cyc, płacz i tak około godziny a potem usypia. A po za tym jeat uroczy i kochany pulpecik.

Cebulka dzięki; ) Jejciu jak słodko nazywa cycę:) masz rację, że teraz dzieci potrzebują bliskości. Lidka po dłuższej przerwie jak mnie nie widzi to pierwsze co robi to podnosi mi bluzkę i przytula się a dopiero później bierze pierś. Ja przy usypianiu gaszę światło i leżymy, oczywiście cyc jest. Lidka też wola tatę do spania*) Mówi wtedy: "a Tata? I tu." I pokazuje poduszkę gdzie się ma położyć. Jak mąż się położy to wtedy wraca do cyca ale jedną ręką trzyma tatę;) oczywiście bierze do spania jeszcze swojego misia;) czasem usypianie trwa 15 minut a czasem i ponad godzinę. Lubię ten czas....

Monika u nas podobnie to wygląda ze spaniem. Myśle że taki problem z usypianiem ostatnio spowodowany nadmiarwm wydarzeń, bo przyjechali teściowie na 3 tygodnie, miedzy czasie szybki wypad na Ukraine, no i teraz teściowie odjechali,a Dawidek i tak woła raz baba, raz dziadzio. A jak mowie zw pojechali to odpowiada bum bum:) wczoraj też chodził zanim usnąłale juz bez płaczu i może w 20 minut usnął. I Zauważyłam, ze w nocy lepiej śpi. Jak usnie to okolo 23 pobudka i złożeczkia biore go do nas. A potem dopiero koło 4 prosi cyca. No ale od 4 to juz cycanie co chwile. Fajnie że Lidka ma taką przytulanke. Dawidek dostał ekstra keolika od matki chrzestnej, powiedzialam ze jak on nie bedzie z nim spał to ja będę:) ale na razie jakos specjalnie nie jest z nim związany.

Cebulka Lidka dość często przeżywa i mówi przez sen. Wcześniej, przed żłobkiem nie miała potrzeby noszenia ze sobą maskotek. Czasem bierze pieluszki i próbuje założyć je lalkom lub misiom; )
Pochwalę się; ) dziś Lideczka stanęła przy drzwiach do łazienki i mowi: o tu, o tu. Mąż jej otworzył, pokazała na nocnik i zrobiła kupę;) oczywiście do nocnika;) kurczę chyba załapała, o co chodzi. I na spacerze zobaczyła wiewiórkę i mąż powiedział, że to Basia, kilka razy jej to powtórzył i zaczęła mówić Basia;)
Kochany skarb;)

Taka tu cisza...
Monika chyba zostałysmy tylko we dwie..
Ogromny szacun dla Lidki za nocnik,oby tak dalej. U nas Dawid od kilku dni nie chce dać założyć sobie pieluchy. Z rana mu tłumacze ze jak bedzisz chodził na nocnik siusiu to mama nie bedzie zakladac pieluszki, moje kochane dziecko patrzyło wielkimo occzami pełnymi zrozumienia, poleciał do nocnika usiadł, ja w euforii, wstał i dalej gadał sobi przy szafie i sie posikał;) odskoczył i feee:) a wieczoram tez nie dał sobie załozyc pieluszki bo siadał na nocnik i mu sciagnelam, siadal kilka razy a itak nasikał na mate i potwm jeszcz 3 razy w ciagu 45 minut.
Zostalam nam 1 dolna 3 bo dzis na spacerze jak sie rozpłakał to wrescie mialam okazje zaglądnąc mu do buzi :) i sie okazalo ze prawe 3 sie przebily.
A pozartm chyba bunt 2 latka postepuje, bo ubierac sie tez niechcw, wszystko na nie jak cos sie go pytam, ale tez widze z dnia na dzien jak swietnie sie rozwija, duzo powtarza i taki sprytny jest.

Cebulka dziewczyny nie mają pewnie czasu, a szkoda:( no zobaczymy jak to dalej będzie choć dziś też prosiła o nocnik gdy chciała kupę. Jak chce siku to nie prosi. A moze warto zakładać mu majtki treningowe? To pieknie zeby wyszly. My mamy chwile wytchnienia przed 5-ami. Lidka nauczyla sie mowic :"nie ce" co oznacza nie chcę. No i prawie caly czas to mowi. Coz chyba taki okres w zyciu naszych dzieci. Musimy to wytrzymac bo NIE BEDZIE TAK WIECZNIE.

A te majtk trwningowe to takie jak zwykłe tylko geubsze? Bo pielucho majtek tez nie chce zakladać. Dzis był15 minutowy monolog matki na temat zakladania pieluchy:) bo jak zrana przebierałam, posadzilam fo na nocnik, ale cwaniaczek nie chciał siadać. No a kurde trochy zimno na paradowanie z gołym wackiem:) a na przebieranie non stop to chyba mi ciuszki nie zdążą wyschnąć jak wczoraj 4 bodziaki i spodnie przesikał w 45 minut. No ale nic nie pozostaje jak probować i musze chyba kupic nowy nocnik, najzwyklejszy, bo terazniwjszy bardziej traktuje jak zabawke, bo jest w kształcie krzeselka z wyjmowanym srodkiem. I Dawidek cały czas ten środek wyciąga.
Dawidek juz miał taką faze ze jak cos nie pi jego to histeria, pewnie tak z 2 tygodnie było i mu przeszło. A teraz znowu wszystko na nie i jak coś nie po jego myśli to płacz w niebo głosy.

Cebulka to są takie majtki, ze że na zewnątrz są suche a środek jest mokry. Nie wiem jaka ich cena. Może jednak lepiej byłoby zainwestować w nakładkę na sedes? Zawsze to coś nowego;) U nas się sprawdza, choć teraz woli siadać na nocnik. Mamy taki zwykły, najtańszy. Mam nadzieję że ta faza jej przejdzie. Dziś nie chciała nałożyć butów zimowych (padał śnieg) i poszła do żłobka w jesiennych. Uparciuch.....

Hej dziewczyny Znowu mnie nie było ale takczas szybko leci że brakuje go na wszystko :(
Monika śliczna ta Twoja pannica dyniowa :) I jaką zdolną! Tyle słów i jeszcze nocnik Super :) Odkąd poszłam do pracy mój Łobuz obraził się na nocnik ;( a było tak pięknie :( Nam 5ruszyły - temp brak apetytu i potoki śliny Tak źle jeszcze nie było :/
Cebulka Dawidek też super się rozwija Iwcale tak mało nie mówi U nas tylko swoja gadka I to przez tel tzn bierze tel pilot czy cokolwiek innego przykłada do ucha i nawija :) cudny widok I ubieranie pieluchy też jest złe :/
Podziwiam Was że dajecie rade z tym cycaniem Ja się wnerwiam jak Maksym robi sobie godz przerwę w spaniu raz na tydzień :/
Mały był z tata na kontroli waży 12.300 i ma 87cm I niestety jak nie odrzuci smoczka to czeka nas ortodonta A smoczek to najlepszy przyjaciel i lek na każde zło ; ( Jesteśmy też na etapie albo będę miał /robił co chce albo będę wrzeszczał także ostatnio mamy w domu głośno :/
Miałam coś jeszcz napisać ale skleroza wygrała :/ Pozdrawiam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa20mm8bd3lc44.png

Paulazdr fajnie ze sie odezwałaś,to Maksym tez dorodny egzemplarz:)
U Nas tez ostatnio bardzo głosno wndomu, pieluchy zakladac nie chce, wiec dzis zalozylam mu tod bodziaka tetrowke, i dopóki jadlam sniadanie, Dawid bawil sie z prababcia i efekt duze kupsko w tej tetrowce, o siuskach juz nie mowie:) ubierac sie tez nie daje, ledwo zalozylam mu pieluche, bo chcialam pojsc na spacer, to juz ubrac sie nie dał. Latał pol godziny w samym bodziaku na krotki rękaw. A jak zaczelam mu zakladac rajtuzki to tak sie rozplakał ze misialam dac mu cyca i chlopak padł.
Ostatnio znowu jesc wcale nie chce, cyca non stop, w nocy to pewnie co 30 minut tylko slysze mama cyca. Nie wiem czy to od zębów, bo sie tez slini- a idą mu kilka naraz. Ale tez zauwazylam ze jak mam okres to Dawiek robi sie bardzo cycuszkowy.

Ja ez do was zagladam, ale fakt ze ostatnio troche mi sie zaniedbalo, marysia nie daje poczytac, a tak to jakos inne zajecia sie znajduja, a potem trudno nadrobic. U nas tez problemy z ubieraniem, ale nie zawsze jest zle jakies takie naloty. Ale jak sie uprze to nie ma szans ani ubrac ani rozebrac.
Paula a to juz widac ze cos nie tak z zabkami? Marysia tez z moniem sie nie rozstaje.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

Paula hejka;) dziękuję:) Ponoć 3ki są najgorsze. One dały nam się najbardziej. U nas na razie cisza w tym temacie;) ostatnia 3ka przebiła się nam 1,5 tygodnia temu. Rośnie chłopak: ) my może dowiemy się na koniec m-ca na szczepieniu (o ile da się zwazyc i zmierzyć). Pediatra tak stwierdził? My byliśmy u dentysty na początku m-ca i pochwalila jej ząbki. Ja z kolei mam problem ją ubrać jak odbieram ją ze żłobka. Czorcik nie chce się ubierać: (
Cebulka ponoć jak ma się okres to jest mniej mleka. Lidka też domaga się cyca.
Zawiszka witaj;) czyli nasze dzieci charakterne są z tym ubieraniem:)

To może jakiś bunt ubraniowy przechodzą teraz nasze maluchy ;)
Monika Zawiszka tak pediatra stwierdził że cofa mu się dolna szczęka :/ I że jak najszybciej powinniśmy odstawić smoka Ale jakoś czarno to widzę :(
Monika a u dentysty byłyście tak same na kontrole czy z
zalecenia?
Cebulka może Maksym do najmniejszych nie należy ale chudy jest strasznie :/ kości można liczyć U nas nakładka na wc się nie sprawdza bo wkoło tyle ciekawych rzeczy że ciężko usiedzieć :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa20mm8bd3lc44.png

Paula dobrzepowiedzialaś, to napewno bunt ubraniowy:) bo ja zrana no nie jestem wstanie urwisa ubrać. A o pieluszcze to juz nie wspomne. Zrana to z pol dodziny lata w bodziaku zanim da sie przekonać. W sobote robilam pranie, a dzis cala ptalka 8kg ladoenosci w ciuszkach Dawida przez to sikanie. Nowy nocnik go zainteresował, odrau pokazał paluskiem i powiedział siu siu, nawet siada na niego, ale jak zaczynam sciagac ciucy zeby posadzic to krzyczy i piszczy. Wiec pralka bedzie chodzila na okrągło chyba.
Monika to moze noje dziecko take przez te 3 bo nie przebita tylko jedna nam zostala, ale cała reszta niestety idzie na raz. I pierwsza trojka przebila sie pewnie z miesiac temu a moze z 2 mm tylko widac. No ale za 2,5 miesąca wyszło mu razem 9 zębów. Biedny maluszek.

Monika. Co do prezentów to ma mikołaja zamowilam juz walizke małego majsterkowicza, ma fajne narzedzia ktore wydaja dzięki. No i sa tam eozne bajery, mysle ze Dawidkowi sie spodoba. I zamowilam zestaw ksiazeczek o strażaku Samie. Bo Daeidek uwielbia ta bajke. No juz dostalam smsa ze paczkomaty przepełnione i ze do innego punktu ttafia paczki. Wiec chyba juz szał swiąteczny sie zaczął. A na choinke jeszcze nie myślałam. Dawid ma taki duzy samochodzik co sie odpycha nogami, lata po calym domu jak szalony. Dziadek powiedział ze kupi pod choinke samochod na akumulatory, poprosilam zeby sie powstrzymal, bo jak zacznie na tym samochodiku jezdzic po domu to bedzie szał.