Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Paula Igor śpi od 20 do 2 bez jedzenia, czasem przebudzi się koło 21, trochę pocyca i śpi dalej.
U nas z kolei określenia: nieśpiok, niejedzok i marudzok :D
Ja przewijam Igora raz w nocy zazwyczaj koło tej 2. Jak narazie widzę że to wystarcza :) a śpi w łóżeczku pod kolderka w polarowym pajacyku. Strasznie się rozkopuje i jak do niego idę to ma zazwyczaj zimne dłonie więc zamówiłam śpiworek... Zobaczymy czy się sprawdzi. Temp w pokoju mamy około 21-22 stopnie.
Silesia też mnie ta zabawka zainteresowała :)

Łapie znów chwile oddechu i jestem.
Paula - Iga pospała od 17:20 do 23:30 z przerwą na karmienie o 20 i 22. Potem zabawa 23:30 - 0:30 i potem sen i pobudki standardowo na jedzenie co 2 godziny.
Coś się zmienia nie wiem tylko w którym kierunku to pojdzie?:)
Do spania mam grubszy kocyk temperatura w sypialni 20-21 stopni. Śpi w łóżeczku, a potem z nami w łóżku.
Silesia - Jaś ładnie pospał, moja niunia budzi się na karmienie w nocy średnio co 2 godziny. Średnio 3 razy w nocy karmie. Teraz w dzień mi mniej je.
Co do maty mogę odpowiedzieć bo ostatnio ja się pytałam i Monika udzieliła informacji i też taką zamówiłam to firma doris.
(przy okazji) Monika - dziękuję mata się sprawdza:) w pierwszej chwili zanim nie powiększyłam zdjęcia to myślałam ze widzę swoją gwiazdeczkę:D
Meju - u nas Iga codziennie o 19 do kąpieli szła spać ale od dwóch dni po 17 pada i śpi. A w dzień ma różnie drzemki (krótkie i b. rzadkie).

Dzięki za namiar na mate :* mój Jasio dziś jest jak anioł grzeczny, roześmiany,ładnie je,ładnie śpi, gadał prawie że śpiewał, kochany chłopak. No i padł dopiero teraz a nie standardem o 18,może da pospać dłużej rano? Fajnie by było. Jakby nasze dni tak wyglądały jak dziś to naprawdę myslalabym o rodzeństwie dla mojego groszka.

Auriss dziękuję. Cieszę się że mata jest ok. Takie nasze dzieciaczki podobne z daleka?
Meju ja staram się pilnować drzemek. Przeważnie wstajemy 7:30, drzemka ok 10 (śpi ok godz.), następna drzemka ok 13 (Ok godz.) i kolejna ok 17(Ok 40 minut). Kąpiel ok 19:30 i zasyna ok 20:30. Czasem są dwie drzemki ale to bardzo rzadko.
Paula dziękuję. U nas temperatura w pokoju ok 20 stopni. Jak jest cieplej to rozszczelniam okno. Mała śpi w bawełnianym pajacu na długi rękaw lub w pajacu ale bez stopek. Śpi pod kołdrą razem z nami. Bardzo często rozkopuje się (ma to po mnie) a jak w nocy zmarźnie wówczas stęka, piszczy lub ciągnie mnie za piżamę (przez sen) dostaje cyca i sobie śpi.
Silesia mata firmy Doris kupiłam na allegro (chyba 59,90 zł; 6 puzzli), tak jak pisała wcześniej Auriss. Zabawka to taki trójkąt który z każdej strony ma ruchome elementy (jutro zrobię zdjęcie). Lidka dostała większość zabawek po siostrach (córki mojej rodzonej siostry. Najmłodsza z nich ma 9 lat, najstarsza 12 a średnia 10 lat =D więc zabawki też swoje latka mają ale są nie zniszczone, nie mają uszkodzeń więc korzysta teraz moja). Nie wiem ile razy ją w nocy karmię (wydaje mi się że ze 3 razy ale ja nie liczę bo często śpi z cycem w buzi). Współczuję migreny. Lepiej już się czujesz? Ja w sobotę miałam niesamowity ból głowy, że przed 21 już spałam. Silesia życzę więcej takich dni; ) I tym samym rodzeństwa: )))

U nas dziś cały dzień padał śnieg. Lidka zobaczyła pierwszy raz w życiu śnieg: )))) spacer zaliczony i odśnieżanie podwórka:))) jutro lepimy bałwana tzn. mama będzie lepiła. Aaaa kupiłam dziś od znajomej zimowy, gruby śpiwór do spacerówki ale do gondoli też się mieści. Kurde normalnie jakbym wyczuła atak zimy;))))

Sorki za tak długaśny post.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6upjy8vb5lcfc.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e1gst0qcer3.png

Meju to Igor daje Ci pospać o ile chodzisz wcześnie spać My mamy jedzenie na śpiku koło 24 potem pobudka na jedzenie koło 4 i wtedy się przewijamy Wstaje koło 7 chyba że ląduje w naszym łóżku to pośpi/poleży dłużej przeważnie do 9 My mamy śpiworek u mojej mamy (ok21st) i czasem jest mu w nim za gorąco Ale bez niego jest lodowaty - i jak tu dogodzić? :(
Auriss Współczuję takich częstych pobudek :( A ja narzekam że je co 3.5-4h :( Trzymam kciuki żeby zmiana poszła w dobrą stronę :)
Silesia cieszę się że tesciowa pomogła :) Oby aniołek został na dłużej :)
Też się zastanawiam nad matą więc dzięki za namiar :) Ciekawe jak przekonam kota że ma tam nie włazić :(
Jaka pogoda u Was? Dzisiaj w Łodzi było tak mroźno że poszedł w ruch zimowy śpiworek i rękawiczki :( To jak mam ubierać Maksyma na spacery przy np -10 st? ;(

Meju piona,mam to samo. Dziś mi spał od 20 do 23,cyc,do 2 cyc i pobudka co godzina w tym pół godziny usypiania,od 5 nie spi w ogóle, coś tam próbował na cycu lub rękach ale ja do choinki tez musze choć godzinę pospać bo nie ogarniam, kiedy te moje dziecko tak się zmęczy,że aż padnie? Podejrzewam zęby albo skok, zeby bo wiosluje po dziaslach, a skok bo od wczoraj mega zmienił swoje zachowanie. Może wszystko na raz? Posmarowalam mu żeby denitoxem, to jakby już mniej pcha palce do buzi dałam tez mu viburcol żeby trochę się wyciszyl (jeśli to te zęby) bo zachowuje się jak naspeedowany, ehhh.

Viburcol to ziołowe Czopki na niepokój, ząbkowanie, kolki. Są bez recepty. Stosowałam to max 2 razy w czasie niespokojnego ząbkowania i w sumie jakiś tam efekt wyciszenia widzę. Jaś pospal 1,5 ha w tym pół godziny trzymany przeze mnie bo ciągle się wybudzał. Nie wiem czy to czopek podzialal, ze w końcu padł na drzeme a było tyle ryku aby zasnął... Zresztą po tylu godzinach nie spania to co się dziwić... Meju może u Was skok plus zęby? Jak sytuacja wygląda w dziaslach? U nas popuchniete, jedynki górne są tak wyczuwalne,że jakbym zamknęła oczy to myślałsbym ze dotykam samego zęba a nie dziąsła. Ostatnio pediatra mówił, że to nawet dwa ms może trwać ale nie wierzę, że u nas byłoby tak daleko do przebicia.

Meju w takim razie stawiam na ząbki ;)u nas przed pierwszymi zabkami mały dawał takie pokazowki, ze jak byliśmy u babci to ta z tekstem, że pewnie ktoś urok puścił na niego bo to aż niemożliwe. Parę dni minęło i jedynka się przebiła a potem za tydzień czy dwa kolejna ;)mój juz nie śpi, już maruderie zaczyna uskuteczniac

Meju Silesia współczuję atrakcji :( Jak tak to ma wyglądać to ja podziekuje :( Ale po wpychaniu wszystkiego do buzi i radości przy gryzaku i żelu wnioskuje że jesteśmy coraz bliżej podobnych wrażeń :(
My mamy Viburcol w ampułkach do doustnego podania Też działa i jak mamy histerie bez powodu to podajemy Nie ma co siebie i dziecka męczyć
Silesia a z uroków się nie śmiej Też w takie rzeczy nie wierzyłam dopóki nas to nie spotkało

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa20mm8bd3lc44.png

Ja od wczoraj daje camilie właśnie na ząbkowanie bo mała płacze ślini się na potęgę niby chce jeść (dzisiaj co pół godziny), ale ja nie nazwałabym tego jedzeniem. Na przemian radość z płaczem non stop się przeplata. Wiec chyba taki okres się zaczął.
Monika z daleka jak widzę Twoją Lidkę i moją Igę na macie to podobieństwo małe widzę:)Jak się zarejestruje do wkleje zdjęcie.
Meju Iga się nie czołga, ale podgina kolanka jak jest na brzuchu jakby chciała usiąść lub raczkować. Też myślałam, że takie rzeczy to trochę później oj mamy jakieś niecierpliwe maluchy:)

Ps. a my dzisiaj świętujemy pół roku:D czas szybko zleciał...

Meju, Silesia współczuję nocy. U nas noc też kiepska, po 24 non stop przy piersi a nad ranem straszny płacz przez sen:( za to w dzień miała dwie drzemki jedną ok godz a drugą prawie 3 godzinną (z czego 1,5godz na spacerze reszta w domu). Też nie słyszałam o viburcolu- dobrze wiedzieć. Dziewczyny jeszcze trochę i przebiją się ząbki. To muszę Wam powiedzieć, że u nas (jak na razie) ząbkowanie w porównaniu z Waszymi opisami to był Pikuś. Trochę była marudna i płaczliwa....
Auriss to czekam z niecierpliwością na zdjęcie. Wszystkiego najlepszego dla Igi: ))))
Silesia ja też mam czerwoną kokardkę: ))) my już dziś przesyłamy buziaki dla Jaśka (jutro mogę zapomnieć)
Ala wszystkiego najlepszego dla synka.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6upjy8vb5lcfc.png
https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e1gst0qcer3.png

tak w ogóle to Silesia - dziękujemy również za zyczenia:) przepraszam, ze wcześniej nie podziękowałam.
roztargniona dzisiaj jestem solenizantka dała dzisiaj w kość. Robię szarlotkę na raty i okazało się ze nie mam mąki eh i czekam do 23:/
Monika - także dziękujemy za zyczenia i zgodnie z obietnicą zdjęcie:) (w końcu się zarejestrowałam).

monthly_2016_11/majoweczki-2016_52116.jpg

Auriss Ala przyjmijcie spóźnione życzenia :) My mamy 5mcy :) Ale ten czas leci :(
Silesia dużo zdrówka dla Jasia :)
Monika fajna ta zabawka Co to? Może Mikołaj nam przyniesie ;)
Auriss szarotka?! Ty to masz siłę widze :) Śliczna młoda dama :) A urok zdejmuje się najlepiej jak dziecko śpi Wtedy nad nim wosk z białej świeczki leje się przez skrzyżowane gałązki brzozy lub dziurkę od klucza do naczynia z wodą umieszczonego/trzymanego nad główką dziecka mówiąc Zdrowaś Mario Jak sie skończy to to co wyszło z wosku wyciągamy odwracamy na 2 stronę i można zobaczyć czego się dziecko wystraszyło Oby opis sie nikomu nie przydał Oczywiście również mamy kokardkę przy wózku :)
Dziewczyny przesyłam energię na te trudne chwile Może to kwestia księżyca? :( Maksym śpi tylko na moich rękach Już wysiadam ;( Do tego wieczorem miał podwyższoną temperaturę :/
Chyba już ta kwestia była ale musze wrócić do tematu Jakie macie termometry? Polecacie?

Hej dziewczyny trochę mnie nie było, ale powoli już nadrabiam:) Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności, ząbków i sto lat dla półrocznych solenizantów;):) mam nadzieje, że szybko Nam się unormują te zawirowania ze snem, bo u Nas to też ostanio na bakier z tym Antek ostatnio śpi bardzo niespokojnie potrafi tak jak ostatnio wstać o 1 nocy i usnąć o 4:( Z jedzeniem też nie bardzo jak zjadał 150 tak teraz 90, 100 dobrze,że zupki zjada raczej nie ząbki, bo panie doktor mówiła,że narazie nie widać żeby coś nowego szło, może to skok nie wiem, który to już chyba setny;). My byliśmy wczoraj na bilansie w 6 miesiącu i wszystko dobrze Mały waży 9100 nie wiem ile mierzy u Nas w przychodni nie mierzą. Pytałam kiedy wprowadzać gluten i żółtko to według Naszej pediatry po 8 miesiącu nie wiem czy to nie za późno?
Monika,Auriss piękne królewny Wam rosną i rzeczywiście tak z daleka na tych matach podobne do siebie;) też się postaram wkleić zdjęcie mojego kawalera.
Z nowych sukcesów mamy już za sobą pierwszą nocke w łóżeczku;) nawet nie było tak źle raczej mu się podobało. A i Nam przyszła żyrafa, spodabała się Antkowi jak dałam ją pierwszy raz to aż śmiał się w głos jak ciumkał jej głowę:) apropo mój mąż też ją porównał do zabawki dla psa faceci to mają skojarzenia:)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09kpats6665.png