Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki

Rekomendowane odpowiedzi

Iza tak o Tobie myslałam wylegując sie w wannie ;) smak mleka od euthyroxu zależeć nie powinien, bo ja od wielu lat to łykam - mam wyciętą tarczycę - a młody nie grymasił dostając i mm i cyca zamiennie. Dzieciakom rzadko też chyba przeszkadza gorzki smak - bratanek pił lata temu nutramigen zamiast normalnego mm, a to paskudztwo wówczas było szarą zlewką obrzydliwą w smaku - pił pogodzony z losem... A może by tak mieszać twoje mleko i porcyjkę mm i stopniowo zwiększać udział twojego mleka w butelce?? najpierw mały dodatek, na drugi dzien więcej itd... próbowałaś tak? tyle wymoczonych refleksji ;)

Igness na grudniówkach czytam zaległe strony i dylematy z objawami porodu i mam przekorne mysli, że ty to powinnaś zaznajomic się z takimi mniej standardowymi objawami, które dotyczą np tylko 10% kobiet :D przy twoich niebanalnych dolegliwościach...

umówiłam sie na 12 z koleżanką w kinie na lody i Bonda - szkoda że do Gwiezdnych Wojen nie dotrwam, ale może będą je grali potem na seansach dla mamusiek z dziećmi hmmm Multikino takie cos przecież miało w ofercie :)

miłego dnia!!!

Milak :D chyba rzeczywiście poczytam choć akurat mam nadzieję, że akurat w tym wypadku będę bardzo książkowym, standardowym przypadkiem :)

Iza jak Ci się nie uda karmic piersią to przecież nic się nie stanie. Teraz jest takie parcie wszędzie, nawet nam wrażenie lekkiego terroru laktacyjnego. Mnie i brata mama wykarmiła mm, bo piersią nie mogła i ani on, ani ja nie byliśmy szczególnie chorowici i nie mamy żadnych alergii. Także nie załamuj się widocznie tak miało być, ważne by Kubuś jadł, przybierał i hował się zdrowo :)

Moja córka piła nutramigen i jak spróbowała innego mleka to żygała od słodkiego smaku. Mm jest słodkim mlekiem w smaku i jeśli twoje ma taki gorzki smak, to pewnie dla tego go nie chce bo jest już przyzwyczajony do słodkiego, gdyby był tylko na twoim, to pewnie nie było by problemu. Ale Izula nie łam się, nic na to nie poradzisz, czasu też nie cofniesz, mój najstarszy syn jest wychowany na mm i ma się bardzo dobrze :-) i wierz mi jest dużo plusów karmienia mm :-) buziaki dla was i moc pozytywnej energii posyłam

http://www.suwaczek.pl/cache/88aa68158b.png

Chyba musi tak być że zostaniemy już przy mm:)
Trudno, dopóki ściągam postaram się trochę w niego wlewać :p
Szkoda tylko tych cycków takie fajne się zrobiły:D
W ogóle strasznie schudły mi nogi i tyłek. Łydki zawsze miałam dwa patyczki, ale uda już były w lepszym stanie, a teraz gdzieś znikły, tak samo tyłek- a strasznie nie lubię takich małych zadków:p
No nic trzeba będzie się zabrać za siebie;)

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3cjw4zpfihujt1.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj48abqs12fxc.png

Iza,nasz Synek plakal w kapaniu i po wyjeciu z wody do czasu az nie przystawilam go do piersi,myslalam ze za malo jadl i dlatego nie wytrzymywal kapania ale lekarka doradzila mi zebym wlala wiecej wody,tak zeby mial pod paszki (zamiast niewielkiej ilosci tak jak zwykle dla takich maluszkow) i okazalo sie ze mimo cieplej wody i dobrej temperatury w pokoju,bylo mu po prostu zimno. A jak sie wygrzal w kapaniu to ze spokojem moglam dokonczyc ubieranie i mycie bez krzyku. Powodzenia

My już po spacerku :-) wszystko mnie boli ha ha ha totalny brak kondycji i wychodzi moje leżenie w ciąży
Ja tylko szczepienia robię w przychodni, a całą resztę to mam prywatnego pediatre, gdyby coś to jadę do niego albo zamawiam wizytę domową. Dawno już u niego nie byłam, moje dzieciaki już bardzo dawno nie byli chorzy na szczęście. Teraz czekam na obiadek mój mąż robi kurczaka nadziewanego suszonymi pomidorami i orzechami z sosem pomarańczowym i zapiekane ziemniaki mniam mniam ale jestem już mega głodna :-) :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/88aa68158b.png