Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

bólu porodowym zapewne, ale przy rozchodzeniu spojenia zakazane są ćwiczenia jakiekolwiek, tylko odpoczynek, dlatego jezeli kogoś boli spojenie to bym poczekała na wizytę u lekarza i go zapytała, niech zbada to spojenie, jak się nie rozchodzi to można ćwiczyć :)

bo boleć może też dlatego że się ciało do porodu przygotowuje już dlatego przykładowo mnie bolą te pachwiny i promieniuje ten ból na spojenie

kamillla
haneczkaa.... oni tak maja. moj by nie ruszyl nawet gdyby wiedzial ze robie z zoladkow. a ja bardzo chetnie , mozesz mi podeslac troche, zjem twojego mena porcje :) chlopy to nie wiedza co dobre, naprawde :D moj to ani zimnych nozek, ani ozorkow ani nic z tych rzeczy :) no ale ze wstyd twojemu przyckolezance nie bylo...

ojejku to ja taki rzeczy też nie jadam bleee

kamillla
kurde a ja mam wizyte dopiero 8 stycznia. mnie nie pachwiny bola, czuje bol po prawej stronie spojenia.

a połóż się na plecach, i naciśnij sobie na środek spojenia, bo spojenie jest pośrodku, jak na zdjęciu to niebieskie, te po bokach to kości lonowe, jak cię boli bardzo przy naciśnięciu to możliwe ze się rozchodzi.
mi tak lekarz sprawdził + usg zrobił,

https://imgx.doz.pl/image/zdrowie/228

Dzień dobry :)
Pospałabym dłużej,ale Minio okna myje i głupio było spać ,to wstałam i zrobiłam mu kawkę hehe :)
Mnie wczoraj strasznie męczyła rwa kulszowa w lewej nodze,od posladka do stopy;/ Budził się biedny i rozmasowywał..masakra jakaś..
Kamilla bidulo,aż tak Cię połamało??Może bierz magnez na noc??te spojenie tak mnie zastanawia,mnie też boli ,ale nie az tak jak piszesz..może więcej odpoczywaj co??
Kasiamamusia czemu masz powtarzać glukozę?Ja musze się martwić,bo po 2 h mam 140,66 a norma chyba do 140..Zobacze,co jutro gin powie :)
Felcia bądź dobrej mysli :D
Haneczka przytulam Cię,jak on mógł tak??ech
Kasia87 fajne chłopaczki :-D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Kasia 87 jak juz się dowiesz co i jak po porodzie w pro familii w lodzi to proszę daj znać bo też się zastanawiam.
Mnie bolą biodra i to bardzo a najgorzej jest wieczorem i w nocy.
Kamili i Lilijka macie jakiś pomysł co zrobić z kotami jak juz maleństwo przyjedzie do domu? Boję się żeby moja kotka nie wchodziła do łóżeczka albo wózka i żeby się kładła się na dziecku. Mam nadzieje ze jak juz wejdzie to położy się obok. Wymyśliłam żeby zanim wyjdziemy ze szpitala przywozia do domu ciuszki małej żeby kotka oswajala się z zapachem.

http://www.suwaczki.com/tickers/oar890bvzvloemag.png

kamillla
no teraz leze i czuje bol w kroczu jak nogami ruszam. oby tylko sie nie nasilil to dam rade.

moj misiek wlasnoe dzwonil z informacja, ze ma urlop i do pracy dopiero po swietach idzie. w pracy nie ma zbytnio co robic... cos czuje ze firma sie niedlugo ewakuuje z rynku, w tamtym roku caly grudzien moj non stop nadgodziny robil...tyle roboty bylo a teraz nawet nie ma co robic...

sam ból w kroczu jak nogami ruszasz to nic takiego, mi chodzi o samo spojenie, miałaś sobie palcem nacisnąć spojenie a nie ruszać nogami

Ciaza316
U mnie polozna mowi ze normalne ze boli. Rozciaga sie wszystko to swoja droga a czasami my tez sie doprawimy przy wykonywaniu nawet codziennych czynnosci. U mnie najgorzej biodra i pupa;-) w nocy. W dzien rozchodze a w nocy nad ranem juz bol czasami spac nie pozwala.

nie zawsze jest normalne, dlatego trzeba sprawdzić, bo przy rozchodzącym spojeniu poród sn może zaszkodzić, a wizyty u ortopedy będą częste,

q na krzywej tez mi się cholernie spać chciało :) Aniia jak my takie nocne marki to co się dziwisz:) A jak poszło,Ty to wiem,że dotarłas do domku,a Olcia??

a mam pytanko??Boli Was czasem tak dosyc mocno skóra po prawej stronie pepka??Wczoraj mnie coś tam ugniatało i musiałam sobie pomasować..Tak samo podczas usg mnie to bardzo boli..lekarz jak jeżdzi tam przy pępku to mam łzy w oczach..a połówkowe było tak nie przyjemne,że modliłam się,żeby choć z dzieckiem bylo wszystko dobrze...
Boli Was podczas usg brzusznego??

~anna13
olka135
~Zaneta00
Przyszle mamuski..,, Czy ktoras moze jest z Rzeszowa?? I planuje porod w pro-familii?

Ja jestem z Rzeszowa ale w pro familii ani mi się śni rodzić :) ja w miejskim na Rycerskiej :D

ja jestem i planuje na szopena tylko i wyłącznie :)

Szopena jest u mnie drugi na liście, osobiście też bym chyba tam szła, ale na rycerskiej mam ciocię i zawsze to razniej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

~kalae
kamillla
haneczkaa.... oni tak maja. moj by nie ruszyl nawet gdyby wiedzial ze robie z zoladkow. a ja bardzo chetnie , mozesz mi podeslac troche, zjem twojego mena porcje :) chlopy to nie wiedza co dobre, naprawde :D moj to ani zimnych nozek, ani ozorkow ani nic z tych rzeczy :) no ale ze wstyd twojemu przyckolezance nie bylo...

ojejku to ja taki rzeczy też nie jadam bleee

hehe polecam

misiakowata30
q na krzywej tez mi się cholernie spać chciało :) Aniia jak my takie nocne marki to co się dziwisz:) A jak poszło,Ty to wiem,że dotarłas do domku,a Olcia??

a mam pytanko??Boli Was czasem tak dosyc mocno skóra po prawej stronie pepka??Wczoraj mnie coś tam ugniatało i musiałam sobie pomasować..Tak samo podczas usg mnie to bardzo boli..lekarz jak jeżdzi tam przy pępku to mam łzy w oczach..a połówkowe było tak nie przyjemne,że modliłam się,żeby choć z dzieckiem bylo wszystko dobrze...

Misia, mnie nic nie boli przy usg. wokol pepka mnie boli czasem a raczej nawet nie boli tylko czujetakie rozciaganie, ale to wyraznie czuje ze tam akurat malenstwo mi sie wypycha i skora sie naciaga. jejku, nie mowils o tym lekarzowi?

No to ja przed 12 byłam po wizycie,glukoza jednak jest ok
Za to hemoglobina mi spada...dała mi żelazek,dalej aspargin3x1,luteina50 2x2,
Szyjka puki co zamknięta ale kazała leżeć...pyta sie czy leże choć troche,no troche to ja leże
A teraz chociaż co 2-3h po 20min nogi do góry,co do sexu to..ja tu pani każe leżeć a pani o współżycie się pyta?
No to też muszę ciąży pomóc dotrwać,tym bardziej że to moja trzecia ,druga żywa
Bo brzuch mi sie napinał i może temu tak,
Tylko USG nie miałam,i jednej pieczątki pani dr nie postawiła i muszę w piątek podjechać jeszcze raz...kolejna wizyta 13.01

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość Gosia1001

olka135
A Twoja ciąża przebiega prawidłowo? Bo słyszałam że jak jest jakiś dylemat to odsyłają do innego szpitala :/ ja z moją zagrożona tam nie ide. Ale ponoć ładnie w środku jest :D

Tak☺ Pierwszy trymestr byl niezbyt pozytywny i niepewny ale na szczescie od 2 juz jest dobrze.
I tak jest- przy zagrozeniu zycia badź jakis wiekszych powikłaniavh noworodek zostaje przewieziony do innego szpitala.

Co do ewentualnych komplikacji poporodowych...
Mój ginekolog pracuje na szczęście w tym samym szpitalu co ja i będę też tam rodzić. Jakby TFU TFU coś się działo z małym, to mamy dobry oddział patologii noworodka, ale jednak wolałabym żeby w razie czego przenieść małą na mój oddział (intensywna terapia dziecięca), bo tamtemu personelowi z noworodków nie ufam :P a co swoi to swoi, wiadomo też, że jak to inna opieka. Chociaż szczerze mam nadzieję, że zacisnę uda i nie będzie potrzeby hospitalizowania mojej kruszyny ;)
ps- ta chałka z miodem jest NAPRAWDĘ przepyszna.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

misiakowata30

Mnie boli. Wręcz kuje nawet. Ostatnio o tym pisałam. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Gin sprawdziła i mówiła ze ok wszystko. Też masuje często j trochę pomaga.

No to by była masakra przed świętami na diecie hehe,tez się boję co ten mój gin wymyśli jak zobaczy wyniki..wg norm cukrzycy ciązowej na wyniku jest ok,ale wg.internetu,to te 0,66 za duzo po dwóch h :-D ech

Kamilla podczas połówkowego jak mi łzy leciały to mówiłam,że mnie to bardzo boli,to on powiedział,że tam jest pępowina i nic więcej..ale stwierdziłam w myślach,że poród bardziej będzie bolał:)
ale kurcze,usg powinno byc przyjemnością..a tu odkąd dziecko duże,to monitora nie widze i boli ;(
Dam radę :)Tyle mam mu do powiedzenia jutro,że szok :)