Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~kalae
ja do spowiedzi nie chodzę, bo nie żałuję tego, że mam Tosie i tego że mam niemęża z których żyje bez ślubu kościelnego:)

My mamy cywilny to w zeszłym roku na kolędżie ksiądz do mnie ,że żyjemy w konkubinacie!Myślałam,że go rozniosę,od tego momentu mam dla nich tyle dobrych słów co oni dla mnie
Jeszcze mówię dobra to w najbliższą niedzielę na mszy ksiądz mi da kościelny?To on mi no nie tak nie można,nauki i w ogóle...no to ja mu,że nauki to mi może dawać ksiądz który rodzinę posiada s nie raz w roku odwiedza i patrzy ile w kopercie!Może z 5min i było po kolędzie,moja teściowa taka pobożna,że min 50zł daje,kij z tym że dwulicowa
Wczoraj synkowi kalesony kupiła i temu co ma się narodzić też,kurde nienawidzę kalesonów,mają wysoki stan na tyłek,ale wziełam bo co powiedzieć?

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

W końcu Was nadrobilam :) wiecie co... Za pół godziny mam ostatnie pobranie a już mam ochotę na Snickersa, którego zjem zaraz po wyjściu omomom :)
Felcia nie przejmuj się, lekarz wie CK robić, też mam ryzyko porodu w styczniu, z tym że mnie ot tak po prostu może wziąć nagle, przez tą szyjkę, boje się co to na świętach będzie :(trzeba być dobrej myśli! :*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Dobry. Ja wstalam 20min temu! Szokkkkkk. Musiałam być tak zmęczona tym wstawaniem w nocy przez kaszel mojego ze musiałam odespać. No i co z tego skoro caly czas tryb czuwania byl wlaczony, krok mnie boli, skurcze to mnie takie lapia jak tylko lydkami rusze :/ nie wiem przez co to ale tak mnie mięśnie w rękach bola i kości, czuje jakbym miała zesztywniale kostki w palcach ze np trudno jest mi zgiąć palce. Masakra

KasiaMamusia
Cześć kobietki,powodzenia do końca glukozy,ja swoje wyniki odebrałam i mam 75-140-111 hm...chyba bedzie do powtórzenia,małego do przedszkola i do miasta,myślę sobie pierwsza będe a tu tyle kobiet i jestem 5 w kolejce a wizyty od 10
Mam w planie synkowi i siostrzenicy prezenty kupić i sobie biustonosz,możecie mi doradzić?jeśli obecnie mam 80cm pod biustem i miseczka B to muszę wziąść 80cm miseczka D?
Wiem już gadałyście o tym ale kupiłam 75C i jest mały,piersi mi no uciekają;)

Kasia dlaczego chcesz powtarzać wyniki? Są dobre.
Co do biustonosza ja przed ciążą noziłam 70 c/d a teraz mam 75f

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

kamillla
Dobry. Ja wstalam 20min temu! Szokkkkkk. Musiałam być tak zmęczona tym wstawaniem w nocy przez kaszel mojego ze musiałam odespać. No i co z tego skoro caly czas tryb czuwania byl wlaczony, krok mnie boli, skurcze to mnie takie lapia jak tylko lydkami rusze :/ nie wiem przez co to ale tak mnie mięśnie w rękach bola i kości, czuje jakbym miała zesztywniale kostki w palcach ze np trudno jest mi zgiąć palce. Masakra

Kamilla a spróbuj brać magnez na noc. Dla mnie pomaga na skurcze łydek. Jak nie wezmę to mam problem ze skurczami.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

KotkaB
kamillla

Kamilla a spróbuj brać magnez na noc. Dla mnie pomaga na skurcze łydek. Jak nie wezmę to mam problem ze skurczami.

Na sama noc??biorę w ciagu dnia to tez chyba powinien pomoc... Ale tylko troche rusze lydka i juz czuje ze mi zaraz skręci:(

Co do ksiezy to az mi sie cisnienie podnosi na sama mysl. Bedzie mi tu jeden z drugim moraly prawil a sami sa nie lepsi. Do spowiedzi poszlam przed slubem, bo musialam:-) ale sie nasluchalam ze ho ho
Kamilla moze cos robilas ostatnio ze Cie tak wszystko boli? Moze te cwiczenia na pilce?
KasiaMamusia ja juz slyszalam co mama i tesciowa pokupowaly to przestalam sie przejmowac az tak bardzo bo wplywu na nie nie mam... Skoncze pewnie z zawalona szafa ciuszkow, zabawek i innych dupereli. Wiem ze to rodzina ale ludzie w jakis szal zakupowy wpadaja i chyba wkoncu moga sie wyzyc z kasa bo to na wnuczke...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

KasiaMamusia
aniia
Nie martwcie się,że sobie nie poradzicie z maluchem :) to instynkt i na pewno wszystkie damy sobie radę.
Moja mała wariatka po tym jak wypiłam glukozę to wierci sie jak oszalała i kopie mnie! Mnie wzięło na spanie a ją z kolei na odwrót:P

Aniu miałam tak samo ona po prostu woła jeść kobieto jeść;)też ci przy tym brzuch skacze?

taak! ale dziwnie się czułam jak pani, która robiła ze mną krzywą później na pożegnanie, że "szczęśliwego rozwiązania, zdrowego dzidziusia". Myśłę, o kurde, to już naprawdę 3 jak nie 2 miesiące zostały!!! Pani laborantka też zagdywała, czy chłopczyk czy dziewczynka cos tam coś tam :P

Wróciłam i wpieprzam bułę z szynką i kiszonym ogórkiem i popijam herbatą z cytryną:P

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

kamillla
KotkaB
kamillla

Na sama noc??biorę w ciagu dnia to tez chyba powinien pomoc... Ale tylko troche rusze lydka i juz czuje ze mi zaraz skręci:(

Ja biorę około 11 rano a później wieczorem tak około godzine przed snem albo przed samym snem. I od tej pory nie mam w nocy skurczy. A jak zapomnę wieczorem wziąść to skrecam się z bólu w nocy.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Oki, to zacznę tak brać jak mówisz. :) no wlasnie nic nie robiłam, na polce nie ćwiczyłam jeszcze tylko sobie na niej siedzialam czy przy kompie czy przed tv i tylko tak lekko skakalam. Ja mam wrażenie ze ten krok boli mnie od lekkiego nawet wysiłku, wczoraj rano mnie pobolewalo i triche przestalo poszłam się wykąpać i schylilam sie tylko uginajac nogi w kolanach i poczułam bol wlasnie ti tak jakby po prawej stronie przy pipie, ta kość. I czuje wlasnie tam nacisk taki lekki. No i rano dzis jak sie przebudzalam to podniosłam nlge żeby koldre podwinac i juz bol poczułam. A te stawy i mięśnie to nie mam pijecia od czego...

arwena89
Kamilla a może Tobie potasu brakuje? Bo za skurcze odpowiada nie tylko niedobór magnezu, ale też potasu. Ja od czasu do czasu biorę Aspargin jak czuje że mam mięśnie pospinane. Samego magnezu nie biorę, bo mi nie służy.

No wlasnie dobrze to ujelas, "spięte mięśnie" przed chwila ruszylam szyja i juz mnie zaczął mięsień tam bolec. Ja właśnie kupiłam asparginian extra magnez plus potas

olka135
W końcu Was nadrobilam :) wiecie co... Za pół godziny mam ostatnie pobranie a już mam ochotę na Snickersa, którego zjem zaraz po wyjściu omomom :)
Felcia nie przejmuj się, lekarz wie CK robić, też mam ryzyko porodu w styczniu, z tym że mnie ot tak po prostu może wziąć nagle, przez tą szyjkę, boje się co to na świętach będzie :(trzeba być dobrej myśli! :*
T

Już Jakoś się oswajam z tą myślą...a u Ciebie jaką długa ta szyjka??? U mnie 2,5 cm mam szew od dwóch miesięcy i nic się nie skraca od tego czasu więc tym aż tak się Już nie stresuje:) ( chociaż i tak muszę lezakowac) Tylko te nieszczęsne przeplywy :/ mam nadzieję że junior tam nie gloduje biedaczek.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy9n73muifboqy.png

Hej hej dziewczyny. Zgagowe mamusie. Mnie osobiście pomaga troszkę Kisiel. Wczoraj moj wrócił do domu po pracy, pojechaliśmy oglądać mieszkania. Wynajmujący kręcili nosem na koty a sami mieli psy... Wrr s jedna osoba sie nawet nie zjawiła i staliśmy po drzwiami.

Pózniej obiadek i moj wyleciał z tekstem : dodałeś wątróbki do tego gulaszu ? A gulasz był z żołądków. I raz jeszcze do mnie z zapchanymi ustami. Ja na to ze nie. A ten wypluł zawartość ust do kisza przy mojej koleżance.
Popatrzyłam sie na niego o mnie zatkało. Zaczął mnie ugłaskiwac i przepraszać, a ja wstałam od stolunibposzlam do łazienki sie popłakać.

Tak mi sie przykro zrobiło bo z tym żołądkowym gulaszem było trochę roboty:/
Pózniej dostałam takiej zgagi ze na zmianę woda i kisiel. Znów sie popłakałam bo juz nie mam na nią siły.

Wstałam teraz dopiero i bardzo boli mnie żołądek i przełyk. Biorę leki na tarczyce i śniadanie. Jutro krzywa i lekarz

ja biore magnez 3x1 i ma w jednej tabl 34 jony magnezu, to w asparginie to mało tych jonów, mi znów lekarz powiedział (miałam badany potas we krwi), że aspargin to max jedna tabletka dziennie, ale niekoniecznie żeby brać. Nawet kardiolog koleżance mówił że magnez to ok bo w sumie ciężko przedobrzyć, ale z potasem już tak kolorowo nie jest

Chciałam się umówić na 3 prenatalne a tam termin na 8.01, a to ostatni dzień 32 tyg, eh no nic zadzwonię jeszcze w 2 miejsca

Gość mama77777

Kamila ja też mam taki delikatny ból przy kroczu (kość po prawej stronie w okolicy wejścia do pochwy). Mój lekarz powiedział ze to jest normalne, że tam się wszystko rozluźnia, zawiasy przygotowują się pomału do porodu i tak może boleć. U mnie narazie nie jest to bardzo uciążliwe ale odczuwalne dlatego to pytalam o to.

Od 3 dni doświadczam tez co to zgaga, bleee.