Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość - misiakowata30

Haneczka ten bol krocza to moga byc bakterie w moczu jak i zwyczajnie nacisk macicy na ziąchę..Ja na przyklad dlugo nie wysiedze na krzesle fotelu bo zaraz mnie boli.Lekarz powiedzial ze ciaza plus kilogramy tez swoje robia..

Gość Lilijka87

Pisałyście o proszkach do praniach i kosmetykach dla dzieci. Ktoś polecał stronę srokao, również z niej skorzystałam i na tej podstawie zrobiłam sobie listę kosmetyków, które mają dobry skład (raczej bez zbędnych konserwantów czy sztucznych składników). Z tych propozycji będę wybierać produkty dla Małej. Jeśli przy czymś jest plusik, tzn. że polecony prze autorkę stronki. Może komuś się przyda. Zaznaczam, że nie zamierzam przynajmniej na początku kupować oliwek/kremów/balsamów bo dla mnie są zbędne. Gdyby coś się działo ze skórą maleństwa wtedy to rozważę.

krem na spacery:
- HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę
- Nivea Baby, Krem na każdą pogodę
- Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme
(Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
- Weleda Nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę (+)
- Topfer, Babycare, Balsam dla niemowląt do skóry suchej (+)

płyn do kąpieli
- HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapieli (+)
- Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
- Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad (+)
(Płyn do kąpieli z olejkiem migdałowym do skóry wrażliwej)
- Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia (też do włosów)
- Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme

szampon
- HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci
- Rossmann, Babydream, Shampoo

krem na odparzenia
- Rossmann: Babydream Natural: Calendulacreme
- HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme (Krem ochronny przeciw odparzeniom)
- do zastanowienia bepanthen lun linomag

chusteczki nawilżane (tylko na wyjścia)
- Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane (zielone)
- Babydream, chusteczki do pielęgnacji, Oil Comfort (żółte)

proszki/płyny do prania
- Dzidziuś płatki mydlane (+)
- Dzidziuś płyn do prania
- Bonini Baby Płyn
- Lovela
- Biały Jeleń

Lilijka87
Aga fajnie, że już coś się ruszyło z Asią i jej "leczeniem", życzę zdrowia i powodzenia!

Co do opieki medycznej to ja mam z pracy Medicover, dodatkowo rozszerzyłam sobie pakiet, płacę 29 zł/miesiąc. Wizytę u internisty, ginekologa mam tego samego dnia, najpóźniej kolejnego. Do specjalistów do 3-4 dni. Mogę za coś koło stówę rozszerzyć pakiet na całą rodzinę (mąż, dzieci) i się szczerze nad tym zastanawiam po porodzie.
Nie mam uprzedzeń do NFZ, po prostu pracodawca daje mi możliwość korzystania z prywatnej opieki.

Kamilla myślę, że za bardzo się denerwujesz :) i niepotrzebnie bierzesz wszystko do siebie lub jako atak na Ciebie (mam na myśli spięcie z Olką). Jako osoba trzecia nie odebrałam tego jako atakowanie Ciebie, szczerze sama pomyślałam, że przecież możesz zmienić lekarza bo nie sądziłam, że w stolycy jest ciężko z NFZ-etem. Jak widzisz w innych częściach Polski jest zupełnie inaczej z lekarzami. A teraz mały żarcik, tylko uprzedzam :) dla mnie jesteś Kamila 'szlag mnie trafia' - bo tak często piszesz o tym :D

Historię moich starań o Groszkę opisywałam już wcześniej. Żeby post nie był za długi to odsyłam do strony 377.

ja tego nie odebrałam jako atak:/ chyba logiczne ze gdyby było tak łatwo zmienic lekarza to juz dawno bym to zrobiła? nie jestem jakaś ograniczona. ona odebrała moje "ech, nie wytłumaczysz:)" jako atak i natychmiast sie zaczeła dyskusja.
Przeczytaj może dokładniej kto do kogo zaczął się rzucać.
Nadal nie rozumiem powracania do zakonczonego tematu, wiecznie jak juz temat jest zakonczony to nastepnego dnia ktoś sobie znowu przypomni.

no i trudno może i jestem SzlagMnieTrafia :)

~-misiakowata30
Doszlam do wniosku ze w ciazy to juz normalka..wszystko wychodzi..na pocieche jem wafelka :-)pawel dal mi wafelka bo mu tak szkoda nas :-)Idzie do pracy na 14..to jeszcze niech mi warzywka na zupke kupi..cos tam ugotuje na kosci :-)

No a co,u ciebie nie lepiej Kama..ale sa plusy tego.masz chlopa na kanapie :-) Cieplutko sie noscie i grzejcie :-)

hihihih, wiesz co... odpalił jakąś starą japońską bajke o psie SILVER i razem z nim sie wkrecilam, wiec jak wraca z pracy to odpala i ogladamy :)

Gość -misiakowata30

Doszlam do wniosku ze w ciazy to juz normalka..wszystko wychodzi..na pocieche jem wafelka :-)pawel dal mi wafelka bo mu tak szkoda nas :-)Idzie do pracy na 14..to jeszcze niech mi warzywka na zupke kupi..cos tam ugotuje na kosci :-)

No a co,u ciebie nie lepiej Kama..ale sa plusy tego.masz chlopa na kanapie :-) Cieplutko sie noscie i grzejcie :-)

Gość Lilijka87

Wczoraj nie brałam udziału w dyskusji, forum czytałam nad ranem i chciałam wyrazić swoje zdanie. Po to przecież jest forum :) Co poradzę na to, że w między czasie nastukalyście tyle stron i zaczęłyście nowe tematy?! I owszem potrafię czytać ze zrozumieniem. I powiem więcej nawet jestem w stanie postawić się z drugiej strony, dlatego Cię nie atakuję bo potrafię zrozumieć Twoją frustrację tym tematem, tylko przedstawiam swój punkt widzenia. Ot tyle chciałam przekazać na ten temat, już więcej nie będę.

Jola, kalae jest mi strasznie przykro z powodu tej SR :( naciskałam na nią męża bo przecież to są babki ze szpitala, w którym chcę rodzić. Mam nadzieję, że kolejne zajęcia będą już lepsze bo będzie mnie gryźć poczucie winy za wydanie kasy na nudne zajęcia.

Lilijka87
Wczoraj nie brałam udziału w dyskusji, forum czytałam nad ranem i chciałam wyrazić swoje zdanie. Po to przecież jest forum :) Co poradzę na to, że w między czasie nastukalyście tyle stron i zaczęłyście nowe tematy?! I owszem potrafię czytać ze zrozumieniem. I powiem więcej nawet jestem w stanie postawić się z drugiej strony, dlatego Cię nie atakuję bo potrafię zrozumieć Twoją frustrację tym tematem, tylko przedstawiam swój punkt widzenia. Ot tyle chciałam przekazać na ten temat, już więcej nie będę.

Jola, kalae jest mi strasznie przykro z powodu tej SR :( naciskałam na nią męża bo przecież to są babki ze szpitala, w którym chcę rodzić. Mam nadzieję, że kolejne zajęcia będą już lepsze bo będzie mnie gryźć poczucie winy za wydanie kasy na nudne zajęcia.

absolutnie nie mowie ze nie masz prawa wyrazić swojego zdania. Poprostu czasem lepiej jest przemilczeć, dla dobra ogólu, chyba wiesz o co chodzi :)

~-misiakowata30
Dobra :-) tylko nie zabij sie na tej pilce.jakcos prosze o link..chetnie kupie :-)potem do pilatesu sie przyda :-)
Fajnie,ze robicie cos wspolnie :-)
Ten Baranek shaun tez super,tez lubimy i jeszcze o takich krolikach smiesznych :-)
Kurcze zapomnialam najpierw wziazc leki na tarczyce hmm chyba nic sie nie stanie jak raz wzielam po sniadaniu..
A nas rozbawila babka z naprzeciwka :-D wyszla na balkon zebrac pranie i jejku...chyba dopiero wstala hehe wlosy jak wkurw...Chopin jak to Pawel powiedzial :-) pobrechtalismy :)a myslalam ze mi stoja,u niej to dobre 10cm pionu :-)

fryz na "jakby ktoś w gówno zapałek nawtykał" byehehehehe

Aga2801
Kamilla my 2 lata temu pojechaliśmy paczką na mazury i była okropna pogoda. Ludzie w okolicy 40 i grupka dzieciaków i chyba ze 3 godziny oglądaliśmy odcinki Baranek Shaun. Po prostu beczeliśmy ze śmiechu i turlaliśmy po podłodze. Polecam :)

hehe, dzieki czasem leci w tv w ciagu dnia :D

Gość -misiakowata30

Dobra :-) tylko nie zabij sie na tej pilce.jakcos prosze o link..chetnie kupie :-)potem do pilatesu sie przyda :-)
Fajnie,ze robicie cos wspolnie :-)
Ten Baranek shaun tez super,tez lubimy i jeszcze o takich krolikach smiesznych :-)
Kurcze zapomnialam najpierw wziazc leki na tarczyce hmm chyba nic sie nie stanie jak raz wzielam po sniadaniu..
A nas rozbawila babka z naprzeciwka :-D wyszla na balkon zebrac pranie i jejku...chyba dopiero wstala hehe wlosy jak wkurw...Chopin jak to Pawel powiedzial :-) pobrechtalismy :)a myslalam ze mi stoja,u niej to dobre 10cm pionu :-)

Gość Lilijka87

Kamila też poproszę link do piłki. Przyda się pod koniec ciąży, a potem na zabawy z maluszkiem :) Haneczka jeśli byłabyś tak dobra i podzieliła się swoją wiedzą na temat dopasowania rozmiaru piłki do wzrostu to było by fajnie :) Jakieś takie zakresy na przykład. Ja mam 168 cm ale mamy tu mamy dłuższe (by nie powiedzieć większe :p) i krótsze.

http://allegro.pl/pilka-gimnastyczna-do-cwiczen-fitness-65cm-pompka-i5835727129.html

Zasady dobierania piłek do wzrostu:
55 cm - wzrost 151 -165 cm
65 cm - wzrost 166 -180 cm
75 cm - wzrost 181-190 cm

na decathlonie jak chciałam kupić piłkę 65cm to czytałam opinię, że pilka jest za mala do wzrostu 165cm i wachalam sie zeby kupic, ale haneczka polecila mi 65cm wiec kupiłam :)

Gość -misiakowata30

Napompuj ja jak przyjdzie i daj znac,to wieczorem zamowie..cholerka nie wykupcie wszystkich marcoweczki plis :-)ide sie polozyc i wygrzac nerki..Milego ranku kochane..tym w pracy zycze spokojnego i szybkiego dnia :-)

~-misiakowata30
Napompuj ja jak przyjdzie i daj znac,to wieczorem zamowie..cholerka nie wykupcie wszystkich marcoweczki plis :-)ide sie polozyc i wygrzac nerki..Milego ranku kochane..tym w pracy zycze spokojnego i szybkiego dnia :-)

o ile przylezie, przypomnialo mi sie ze w tamtym roku w grudniu zamawialam paczke i pocztex48 byl i dojechal po 3dniach "no bo swieta" wiec zobaczymy. ale pierwsze co zrobie to napompuje :P