Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tego sama nie liczę :) mam aplikacje, która liczy mi dni do porodu, więc też tydzień ciąży a to wszystko po wpisaniu terminu porodu.

Choć też bardziej logiczne wydaje się to, że minęło pełnych 11 tygodni i leci 12-ty, czyli 11t1d.

Ja tez mam genetyczne 31.08.. Ale się tym stresuje. Chyba przez ten alkohol i rtg, ibuprom i w ogóle.. przez to ze są chore dzieci :( Co do płci to chyba też bym wolała nie wiedzieć ale mąż strasznie ciekawski - nie wytrzyma. A co wy byście wolały?

Witam was dziewczyny jestem nowa chociaż śledzę was od początku. O ciąży dowiedziałam się 10 czerwca, aktualnie jestem w 11tc + 4 dni i termin mam na 9 marca. Byłam w czwartek na drugiej wizycie z usg i Dzidzio jest piękny a lekarz mówi ze nie widzi nic niepokojącego :-)
Alee się rozpisałam ale to tak w skrócie . Niech rośniemy :-)

Hej dziewczyny
Ja ciągle w szpitalu wczoraj dla atrakcji miałam straszny bol głowy i wymioty. Przeszlo jest ok. Nuestety ciągle nie ma wyników posiewu, ale wypytalam sie i na wyniki tego czeka sie 3 dni bo czekają aż wyrosną bakteria czy cos takiego. Wiec lekarz powiedzial ze jak wyniki będą ok to wychodzę i w domu będę sie leczyć a jak złe to tu zostaję i podają leki. Ogólnie to jeszcze mi nie przeszło najgorzej jest po nocy, a w dzień jest ok.
Pozdrawiam was i witam wszystkie nowe mamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

Mi udało bez problemu się dostać na bezpłatne badania prenatalne, jak i Zu2i, też Szczecin :) termin mamy na 21 września, wczoraj już usg zmieniło termin na 25 marca. Groszek nadgania wzrostem i wagą. Dzięki dziewczyny, że podsunęłyście mi Femibion - nie wiem czy to od tych witamin, ale wszystkie dolegliwości ustąpiły, głowa przestała boleć ;) energii mam za pięciu :D piorę, sprzątam, gotuję, bez potrzeby siadania co chwilę by odpocząć :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3e6hhdd3mp59l.png

Cześć dziewczyny jestem tu nowa również termin mam na marzec a dokładnie na połowę marca. U mnie z objawami jest ok oprócz mdłości. Jedyny problem jaki mam to żylaki które dość wcześnie zaczynają dawać o sobie sygnał. Mam bardzo widoczny żylak pod kolanem i pełno widocznych żył na nogach mimoeże jestem osobą młodą mam 25 lat. Krótko mówiąc zmienia mi się najbardziej wygląd nóg. Przeraża mnie tylko fakt, że lekarz twierdzi, że jeżeli jest tak już na tym etapie to będzie tylko gorzej. Czy któraś z was też ma podobny problem? Czy żylaki mogą same zniknąć po porodzie?

majka1616, ja co prawda nie mam tego problemu, ale moja bardzo bliska koleżanka (na dniach rodzi) ma ten sam problem- od pierwszych tygodni ciąży żylaki robiły jej się od samych pachwin, na całych nogach w dół. Niestety lekarz powiedział, że one same nie znikną. Sama planuje zrobić jakieś zabiegi usuwania ich po porodzie, w prywatnej klinice.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3e6hhdd3mp59l.png