Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość justyna_mama

Cześć dziewczyny :) dzisiaj mieliśmy szczepienie świnka odra różyczka, czy Wasze dzieciaczki miały gorączkę od razu po szczepieniu? Jeśli nie to po jakim czasie? Czy coś jeszcze niepokojącego może nas spotkać???

Gość Misiakowata

Czesc :D
Justyna mama u nas jedynie Mati psikal w ciagu dnia czesciej,przez sen jeczal i czasem krzyczal.ale moze przez zabki przez tydzien...a po tygodniu przez dobe ciepla glowka i 37,4 temp.Czyli dobrze znieslismy :)

Nooooo i pierwszy dzien minal :D
Na kasie nie bylam..dzis bhp i milion kartek do przeczytania i podpisania tez :)
Spedzilam 3 godz na stolowce to poznalam sporo zalogi..chlopaki fajne i dziewczyny sympatyczne..kurcze fajnie bylo :D
Jutri na 8 :)

Mati mial caly dzien super humor..wybawil sie z tatusiem i babcia :)
Przyszli po mnie :))
Szkoda mi P bo po nocce nie spal i jutro tez..no ale obiecalam mu ze w weekend odespi.mam wolny :D
Matiemu rano dalam lewego cysia,bo w nocy tylko prawy ..przed butla tez pociagnal troszke.
Padl wlasnie :)

Mnie znow glowa boli ech.

Wiecie co mi sie podoba z tej pracy?stolowka z darmowa kawa z automatu :D tzn jakis limit jest..no ale fajnie :)
Sa tez automaty ze slodyczami kanapkami i napojami.super ;)
Ach.tylko sie wszytko wyszkolic i dobrze bedzie.Czuje to :D

Aaaa i sytuacja..
Siedze w kanciapce,czytam..przy mnie liczy sie mloda kasjerka..i ona do mnie-ile masz lat?
A ja -31 a co?
Ona nic..
-a Ty ile masz lat?
-24 ..odpowiedziala.
A ja- a czemu mnie pytalas o wiek?
- bo myslalam ze masz tyle ci ja :D
Heheh
Pobrechtalam :D milo mize tak mlodo wygladam :D
Dziwne to bylo..ale jakos tak mi kompleks jeden czmychnal hehe

Aaaa i jeszcze..pracuje ze mna siostra mojej pierwszej milosci..kurcze..chyba 5 lat miala wtedy..skojarzylam po nazwisku ja..a jak zobaczyla ze ja to ja..to matko..jak sie ucieszyla..powiedziala ,ze jej brat jeszcze o mnie mowi..ze bylam jego najwieksza miloscia i byl glupi ze mnie stracil..
Splonelam rumiencem..czulam to.
Wiecie no..13 lat minelo..zale odeszly..milo..ale dziwnie...
Co iles lat on mi gdzies tam pisze ze nadal mnie kocha itp.
Mam nadzieje ze moja ostatnia prosba(2 lata temu) bedzie spelniona i da mi spokoj :)
Jeju :)
Dzien pelen wrazen normalnie :)

~Misiakowata
Czesc :D
Justyna mama u nas jedynie Mati psikal w ciagu dnia czesciej,przez sen jeczal i czasem krzyczal.ale moze przez zabki przez tydzien...a po tygodniu przez dobe ciepla glowka i 37,4 temp.Czyli dobrze znieslismy :)

Nooooo i pierwszy dzien minal :D
Na kasie nie bylam..dzis bhp i milion kartek do przeczytania i podpisania tez :)
Spedzilam 3 godz na stolowce to poznalam sporo zalogi..chlopaki fajne i dziewczyny sympatyczne..kurcze fajnie bylo :D
Jutri na 8 :)

Mati mial caly dzien super humor..wybawil sie z tatusiem i babcia :)
Przyszli po mnie :))
Szkoda mi P bo po nocce nie spal i jutro tez..no ale obiecalam mu ze w weekend odespi.mam wolny :D
Matiemu rano dalam lewego cysia,bo w nocy tylko prawy ..przed butla tez pociagnal troszke.
Padl wlasnie :)

Mnie znow glowa boli ech.

Wiecie co mi sie podoba z tej pracy?stolowka z darmowa kawa z automatu :D tzn jakis limit jest..no ale fajnie :)
Sa tez automaty ze slodyczami kanapkami i napojami.super ;)
Ach.tylko sie wszytko wyszkolic i dobrze bedzie.Czuje to :D

Aaaa i sytuacja..
Siedze w kanciapce,czytam..przy mnie liczy sie mloda kasjerka..i ona do mnie-ile masz lat?
A ja -31 a co?
Ona nic..
-a Ty ile masz lat?
-24 ..odpowiedziala.
A ja- a czemu mnie pytalas o wiek?
- bo myslalam ze masz tyle ci ja :D
Heheh
Pobrechtalam :D milo mize tak mlodo wygladam :D
Dziwne to bylo..ale jakos tak mi kompleks jeden czmychnal hehe

Aaaa i jeszcze..pracuje ze mna siostra mojej pierwszej milosci..kurcze..chyba 5 lat miala wtedy..skojarzylam po nazwisku ja..a jak zobaczyla ze ja to ja..to matko..jak sie ucieszyla..powiedziala ,ze jej brat jeszcze o mnie mowi..ze bylam jego najwieksza miloscia i byl glupi ze mnie stracil..
Splonelam rumiencem..czulam to.
Wiecie no..13 lat minelo..zale odeszly..milo..ale dziwnie...
Co iles lat on mi gdzies tam pisze ze nadal mnie kocha itp.
Mam nadzieje ze moja ostatnia prosba(2 lata temu) bedzie spelniona i da mi spokoj :)
Jeju :)
Dzien pelen wrazen normalnie :)

Misiakowata jak fajnie ze 1 dzien minal dobrze i bez problemow:D Cos mi sie wydaje ze bedzie Ci tam dobrze :D

Popatrzcie jaka Misiakowata lamaczka serc.... Chlop do tej pory nie moze sie pozbierac :D A teraz jk siostra jeszcze jest obok.... uuuuuuch Ty sie lepiej miej na bacznosc :D

A myslisz ze na starsza wygladasz? Ja bym Ci dala mniej :D niz masz :D Ja zawsze dostawalam wiecej niz mialam... I jak mialam 14 lat to moze i bylo to fajne :D heheh Ale teraz to juz nie :D heheh

Hanula dzisiaj spala 4h w dzien... az boje sie co to bedzie dzis w nocy. Bo ja ja budzilam po tych 4 h bo ona to by spala jeszcze. A jak juz 3h snu minela to otworzylam jej drzwi.

Powiem Wam ze juz nie wiedzialam co mam robic :D heheh Matka wariatka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość justyna_mama

żoo
Głupie pytanie... Ale zadam, jak rozpoznałaś że to świnka? Tzn jakie maleństwo miało objawy??
Misiakiwata
Super, że w pracy oki:) i jeszcze jaki komplement, proszę proszę 24 latko:) moje matczyne serce żyje cichą nadzieję, że u nas będzie bez powikłań tak samo jak u Was:)
Czym szczepiłyście??? My Priorixem. Lecę spać bo Mikołaj od dwóch dni robi sobie przerwę w nocy i budzi sie o 2 po czym zasypia dopiero po 4 :( przynajmniej nie płacze ale bawi sie i nie daje spać bo oczywiście mój królewicz śpi z nami:)

Gość Misiakowata

Od razu lamaczka serc he he
Predzej mi zlamal i to okrutnie ech..
Wstalam zaspana strasznie.Tymrazem 3 pobudki mi zrobil..ale i spalam na czujce strasznie.
Duza kawa mam nadzieje pomoze :)

Justyna my tez priorixem.

Gość justyna_mama

Jola88
10 wyrazów??? Mnie się pytała czy Mikołaj ma zawroty głowy to jej odpowiedziałam, że nic mi o tym nie mówił :) zaczęła się śmiać :)
żoo
U mnie ślinotok na potęgę bo wychodzi mu ostatnia 4 i widzę, że ruszają 3, także śmieje się, że jak raczkuje po panelach to,zostawia ślady jak ślimak :)
Mamy 83cm i 13,1kg :)
Zaraz zabieramy się za zmianę pościeli, które z mamuś są na wychowawczym?

To chyba tylko u mnie bedzie mmr.

Misiakowata, to dostalas komplement. Mnie w tym roku o dowod poproszono w tesco, zaraz bede miec podwojna 18, pani chyba slepa byla.
A to ten chlopak co masz nik od niego?

Jola, Tosia nawet z tymi wyrazami co powtorzy to 10 nie bedzie. A u was jak?

Justyna, ja jestem, ale krotko bede do wrzesnia.

Gość justyna_mama

Kalae
U mnie w przychodni też szczepią MMR ale ja wykupiłam w aptece ten Priorix później doniosłam receptę nie było problemów. Ja na wychowawczym będę do stycznia też nie za długo, składałaś może wnioski o 500+, wychowawczy i rodzinne? Ja wczoraj złożyłam ciekawe co z tego będzie... Jak sobie wyliczyłam to bym dostała 1000 więc byłoby nieźle...

justyna, a wychowawczy z rodzinnym się nie wykluczają? Bo ja tak zrozumiałam. Bo rodzinny to jest te 90 coś zł, a wychowawczy te 400zł, o tym mówisz? Składałam 500+ i wychowawczy w sumie mogłam dopytać o te 90 coś zł, też jestem ciekawa co z tego wyjdzie, ale nie ukrywam, ze byłoby miło jakbym dostała.

Ja też będę na wychowawczym do września. No chyba że ze żłobkiem nie wypali, to nie wiem wtedy. A te 400 zł wychowawczego to jest dodatek do rodzinnego, więc na pewno się nie wyklucza, tylko jak przyznają rodzinne, to te 400 też. Tylko trzeba donieść zaświadczenie, że jest się zatrudnionym i pracodawca udzielił urlopu wychowawczego. Właśnie muszę po to do pracy pojechać, jakoś mi się nie chce tam stawiać... ;-P

Gość czarna.anaa

Fajnie dziewczyny ze piszecie o tych dodatkach nie wiedziałam że tak można, będzie info na przyszłość :D

My po szczepieniu mieliśmy tylko stan podgorączkowy 1 i 2 dnia i teraz 8 ale to teraz nie jestem pewna czy to nie jest związane z zębami.

Dziś była próba płatków owsianych na mleku i cały czas pluł. Sama zjadłam dobre było :D za to wędlinka poszła aż miło :) eh może nie będzie źle :)

Misia fajny komplement :) to teraz P będzie zazdrosny ;)

U nas się lekarka pytała czy mówi świadomie jakieś słowa i czy rozumie polecenia.

Tylko progi dochodu sa. U mnie nie trzeba od pracodawcy, wystarczy moje oswiadczenie.

Tosia polecenia rozumie, ale mowi po swojemu. Ale zeby jakies wyrazy mowic to nie.
Ma taki koszyczek piknikowy on tylko po angielsku mowi, bardzo go lubi i jej pierwsze slowo to up, ostatnio go otwiera i mowi up i w ogole duzo tego slowa uzywa. Takze moze moje dziecko po angielsku woli ;). Mama, tata jeszcze mowi. To chyba tyle, chyba ze jakies angielskie slowa mowi, ale jeszcze nie wyczailam.

Gość Ciaza3166

Madika
Dziewczyny mam do odsprzedania nie uzywana tylke Wiltona 1M :D

Ktoras chetna?:D

Ciaza Hanula ostatnio tez nie chciala nic jesc... W sobote zjadla o 4 rano mleko a potem dopiero udalo jej sie wcisnac zupe ok 13. Moze dlatego ze Skurcz ja karmil :D heheh

A Twoja skurczowa to odgryzala kawalek wyjmowala z buzi i dawala May? Bo jesli tak to chyba bym pawia puscila...:D

Chyba jej wraca apetyt i nadrabia. Ciagle cos podgryza.
Czy jak maluchy chca jesc to dajecie cos do jedzenia czesto czy raczej trzymacie sie przerw miedzy posilkami?
Nie, cale szczescie bo by dostala, jak bum cyk cyk! Ugryzla kawalek i potem Malej dala ugryzc. Ile czlowiek sie nadenerwuje...
Gość Ciaza3166

Sylwia921125
Hej. Za mna bardzo ciezkie dni. Teraz juz jakos sie zbieram, ale szalu nie ma.
Olija widze, ze masz dobra pamiec do ząbków Martynki. Pamietam jaka bylam zaskoczona jak wyszly. Myslalam, ze od 6-12 m-ca wychodzą pierwsze i bylam troche smutna, ze.moje dziecko takie... dorosłe =)
Kurcze ucichlo troche z tym Bielskim spotkaniem i na 03'06 zgodzilam sie na obsluge imprezy, takze nie dam rady. Już pisalam ze Strunka, ze na 04.06 jestem chetna.
Renia jak w pracy??
Martynka zasypia o 20,30 - 21 i zawsze wstaje jak z budzikiem 7,45 =) jak cudownie przespac cala noc =)
Myslalam, ze to chwilowe a to już trwa jakis czas. A jak u Was ze snem bo jestem ciekawa. Wiem jak u Ciazy =)

Zazdroszcze. 2 noce temu byla takajazda ze nie wiedzielismy jak sie nazywamy. Do tego dopadla mnie jakas jelitowka.
Gość Ciaza3166

Renia, ciesze sie bardzo ze pierwszy dzien w pracy byl ok i z godzinami fajnie wyszlo. I az sie wzruszylam Twoim opisem:-) piekne chwile jak wszyscy tacy stesknieni:-) czekam na dalsze relacje:-)
I ciekawa jestem Misiakowata jak Tobie w pracy i po pracy mija czas:-)
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
U mnie po dluzszym juz czasie w pracy coraz mniej czasu na wszystko, coraz wiecej zaleglosci.

Gość Ciaza3166

~czarna anaa
Moje dziecko jest anty mlekowe modyfikowane :( wczoraj zaczął strasznie plakac, dziś miał odruch wymiotny itp. Poprostu nie ma szans żeby pił mm. I teraz trochę zgłupiałam bo nie wiem co robić rano na śniadanie jak wrócę do pracy :( do tej pory zawsze był cycus, nic innego nie chciał. A mam jakiś problem, blokuje się i nie jestem w stanie ściągnąć laktatorem. Śniadanie będzie podawała pewnie babcia.

Macie jakieś pomysły na śniadanie?

Tez mam ta zagwozdke od dawna. Jak probuje sciagnac to nic mi nie leci. Co prawda probowalam tylko 2 razy...
moze od babci cos zje? Bedzie wiedzial ze Ciebie nie ma.
Moja glodna a nie ma czasu czy ochoty na jedzenie. Dzis zaserwowalam 2 cycki!!! potem ulubione platki jaglane z rodzynkami i chleb z dzemem i Almette. Chleb musi byc wniesiony na koncu bo reszta zostanie nietknieta:D
Gość Ciaza3166

Jolu okropna historia zesmiercia tej mamy.
Moja siostra nigdy nie mowi ze Mala plakala czy marudzila. Raczej rzadko to robi a i siostra nie chce mnie martwic
Mala ostatnio to non stop na cycku wisi. Zabkuje to napewno hmm
O! Wlasnie siostra zadzwonila ze Mala krotko spala i poplakuje:-( i synek zwymiotowal w szkole. Ta jelitowka ciagnie sie u nas juz z 3 tygodnie i tak krazy po wszystkich:-(

~justyna_mama
Jola88
10 wyrazów??? Mnie się pytała czy Mikołaj ma zawroty głowy to jej odpowiedziałam, że nic mi o tym nie mówił :) zaczęła się śmiać :)
żoo
U mnie ślinotok na potęgę bo wychodzi mu ostatnia 4 i widzę, że ruszają 3, także śmieje się, że jak raczkuje po panelach to,zostawia ślady jak ślimak :)

Jejku ktos pobil Hanule na kulogramy i wzrost :D heheh

My z Hanula sie wychowywujemy :D I Lilijka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~justyna_mama
Jola88
żoo

Justyna a w przychodni mówili Ci, że jest wysoki? Bo Niko 2 tyg temu mierzył 81cm i twierdziły, że to dużo w jego wieku. Fakt on ma nieproporcjonalnie długie nogi, mógłby być modelką :-P
Gość Misiakowata

Kalae tak!!
..ale Ty masz pamiec kobieto !:)

Ja staram sie posilki dawac w mniej wiecej okreslonych godzinach..jak mial problem z niejedzeniem to absolutnie nic nie dawalam pomiedzy posilkami..a teraz zalezy od dnia..ale chrupka czy biszkopta daje..albo bananka :)

Dzis jakas skonana jestem :)