Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lili jka

~Alesandraa
Sto lat, sto lat i moc buziaków dla dzisiejszych roczniaków Kacperka i Matiego!!!

Ale dzisiaj mieliśmy noc... Michaś pierwszy raz nie jadł cyca ani butli! Tak mi się marzy przespana cała noc, że postanowiłam odzwyczaić go od jedzenia w nocy. Przez trzy noce mąż do niego wstawał i raz karmił go mm, a przy pozostałych pobudkach tylko go przytulał. Wczoraj była moja kolej, Michaś obudził się dopiero o 2, dałam mu tylko trochę wody i położyłam do nas do łóżka bo trochę marudził. Objął mnie za szyję i spał do 6.40. Sukces!!! Daję mi to nadzieję, że będzie coraz lepiej:)

Czuję ukłucie zazdrości ;)
Dziś jak raz odmówiłam jej piersi to zrobiła histerie i nie spałyśmy chyba z półtorej godziny...

No to kolejny raz: wszystkiego najlepszego dla Kacpra i Matiego! ;)

Lilijka - a jakby Ania spała z tatą jak on nie musi iść do pracy? Tak na próbę, bo sobie tak pomyślałam, że jakbyś widziała jedzenie i je chciała a ktoś by ci mówił że nie, to też mogłabyś się zezlościć ;) Chyba, że ty jeszcze nie jesteś na etapie odzwyczajania?
Ja widzę jak Tosia się zachowuje jak widzi butelke z mlekiem, więc domyślam się co byłoby jakbym ją karmiła piersią jeszcze. A tak to nie kojarzy jedzenia ze mną, tylko z butelką ;)

A co do spotkania to sobota, niedziela, choć najbliższa sobota to mogłabym tak ok 13.

~Misiakowata
Zdrowka dla Ani :* i reszty chorowitkow :***
Renia74 nie martw sie,na pewno Michasiowi te akcje przejda ;)
Kalae barfzo fajny pomysl :) ale sie mamusia z Ciebie zrobila pelna parą :D
Ja tez sie boje zlobka..teraz maly zostaje z P i z babką to jakos sie juz nie martwie...ale zlobek bede preezywac..jednak to obce baby i dzieci..Ty choc masz te 3 godz adaptacji..a u nas tego nie ma..
Jednak tule,bo to duza zmiana :!
Sama mam kryzys teraz i dzis rano sie poryczalam tulac Matiego..do dupy wszystko..w pracy tez mi nie idzie..w donu sie poprztykalam z P..i teraz zamiast z nim siedziec i pic Karmi cos ogladajac,siedze sama w pokoju po ciemku,Mati spi..
Nie moge sie odnalezc..nawalam w kazdej dziedzinie..
A Mati?znosi rozlake lepiej niz myslalam..sluchajcie,nawet mnie nie poznal jak przyszli z P po mnie do pracy..dopiero jak przebrana przejelam wozek,to jakby poznal..nie zle..ech

Dzieki Madika :* poki co napis caly,nie odkleja sie..

Czekaja mnie dwa pracowite dni..jutro na 11-19..w sobote 5-16..i w niedziele roczek Matiego.

Aleksandra zdrowka i wszyskiego najlepszego dla synka :***wprawdzie jutro..ale wole juz dzis zlozyc zyczonka :)
Mati swojego konia na biegunach uiwelbia ciagac za wlosy po pokoju :D

Aaaa nauczyl sie ostatnio gadac do takiej rurki od zabawki jak do megafonu..brzmi to jak n ajakims rykowisku :D łuuuuuuu łuuuuu :Dach kocham go strasznie :)❤

Misia sciskam mocno i mam nadzieje ze troche Ci ulzylo juz... doskonale Cie rozumiem i w ogole podziwiam bardzo z ta praca!!!!! Bardzo! To niezla orka na same godziny patrzac
Ja tez chyba mam kryzys. Rano chcialo mi sie ryczec. Jestesmy niewyspani. Mala jak odbieram od siostry to jej np wczoraj w ogole nie poznawalismy. Byla taka inna. Zmeczona bo malo spi. W domu marudzi. Tam nie bardzo chce jesc podobno. W nocy wisi na mnie ostatnio. Ciezko mi sie szykuje do pracy, chociaz lubie tam chodzic. Chyba mnie dopadl jakis kryzys bo jak zaczelam prace to bylo lepiej. Do tego wszystko z siostry musze wyciagac: co jadla, co robily itp.
Nadrabiam z niecierpliwoscia bo ciekawa jestem jak nastroje teraz. Sciskam
A Mati z koniem ciaganym za wlosy sprawil ze parsknelam smiechem na cale biuro:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~Ann1eee
Kalae hoho ciemny tort i z alko nonono i nikt nic nie mowil? :P Najlepsze ze takie teorie wyglasza moja mama. No to zapytałam, co w przypadku dziecka ciemnoskórego, to nic nie odpowiedziała. :P Ręce opadają i aż się nie chce nic organizować, bo zawsze coś komuś nie pasuje...

To teraz powinnam pochwalic moja rodzinke bo nikt nic nie powiedzial:-) tort byl na wpol czekoladowy hihi

Madika
~Ann1eee
Kalae hoho ciemny tort i z alko nonono i nikt nic nie mowil? :P Najlepsze ze takie teorie wyglasza moja mama. No to zapytałam, co w przypadku dziecka ciemnoskórego, to nic nie odpowiedziała. :P Ręce opadają i aż się nie chce nic organizować, bo zawsze coś komuś nie pasuje...

Hehehhe:D heheh Padlam :D hehe czyli biale dziecko bialy tort? Ciemne dziecko ciemy tort?:D A jk j zrobilam w polowie rozowy? To to byl tort dla swinki?:D heheh:D

Alesandra wszystkiego najpiekniejszego i najcudowniejszego dl Michasia!!! Oby zawsze robil to co chce i co mu sprawia radosc! ( oczywiscie jak mamusia pozwoli:D heheh)

To u nas by sie zgadzalo:-) i to zupelnie nieswiadomie bo tort byl smietankowo czekoladowy a Mya mogla wyjsc na swiat i mulatka bo maz bialy ale tate ma ciemnoskorego haha

Gość Lili jka

Ania ma pierwsze buty z prawdziwego zdarzenia! Elefanten :) i jaki deal! Była ostatnia para z jej rozmiaru, z modelu, który nam się podobał. No i jeden był lekko przybrudzony w okolicach palców. To dostaliśmy 50 % rabatu na nie :p kosztowały nas 69 zł :) i tak zaraz sama je wybrudzi na dworze. No i będą też pewnie na parę tygodni tylko.

~Lili jka
Ania ma pierwsze buty z prawdziwego zdarzenia! Elefanten :) i jaki deal! Była ostatnia para z jej rozmiaru, z modelu, który nam się podobał. No i jeden był lekko przybrudzony w okolicach palców. To dostaliśmy 50 % rabatu na nie :p kosztowały nas 69 zł :) i tak zaraz sama je wybrudzi na dworze. No i będą też pewnie na parę tygodni tylko.

rozmiar 20 w silesi ;P różowe :D
nie wpadłam na to, zresztą pani mi powiedziała że są przybrudzone i nie sprzeda ich

Gość Lili jka

~kalae
~Lili jka

nie wpadłam na to, zresztą pani mi powiedziała że są przybrudzone i nie sprzeda ich

Tak! Z serduszkiem :) hahaha
Aż tak brudne nie są, zaraz je bardziej wybrudzi chodząc w nich.
A tak z ciekawości... Wzięłabyś je z rabatem?

~Lili jka
~kalae
~Lili jka

Tak! Z serduszkiem :) hahaha
Aż tak brudne nie są, zaraz je bardziej wybrudzi chodząc w nich.
A tak z ciekawości... Wzięłabyś je z rabatem?

tak
mi powiedziała że nie sprzeda, więc nie wchodziłam w dyskusje dalszą..
te buty zaraz trzeba będzie zmieniać, poza tym tak jak piszesz i tak wybrudzi, poza tym nie wiem czy tego nie można wyczyścić ;)

Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam, bo u mnie kumulacja wszystkiego była, ten chrzest, urodziny, goście itp. Ale już się biorę do nadrabiania co tam u Was :)
Na początku naszym kochanym roczniaczkom składam najserdeczniejsze życzenia - Martynko, Dominisiu, Olisiu, Mateuszku i Kacperku dużo zdrówka :)
A wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Lilijka połowa za Wami :) gratuluję, my mamy nadal stan posiadania 3 zębole i jakbym do wiaderka zbierała jego ślinotok, to bym zaoszczędziła przez ten rok na wodzie :D:D:D
Jolu pisałam już na fb ale napiszę jeszcze raz - bardzo Ci gratuluję i mocno trzymam za Was kciuki :)
Kalae świetnie Cie rozumiem, mi też szkoda wakacji i pięknej pogody na powrót do pracy... szczególnie że już miałam wszystko poukładane i myślałam że zostanę z Dawisiem w domu a tu bach... No ale nic to - do 29 maja jeszcze trochę czasu mam na oswojenie się z myślą o powrocie. Na wychowawczy się nie zdecyduję chyba, no bo wiadomo - kasa.. Doczytałam dalej i faktycznie masz sporo opcji do wyboru :) teraz tylko trzeba sie na cos zdecydować ;)
Anikod faktycznie fajnie z tym złobkiem :) Wakacje będą Wasze! Już zazdroszczę :)
Alexann co za świnia z tego Twojego byłego dyrektora... brak słów!
Madika Ty to chyba przeszłaś największą rewolucje z Tym powrotem do pracy :) Pamiętam jak pisałaś, że szybko chcesz wracać, a tu proszę - wychowawczy! Super :)
Strunka też dostałam pisanki w zeszłym roku na Święta ;) Wyszliśmy ze szpitala w Wielką Sb. W gratisie ma jeszcze psikawkę ;)
Ciąża dzięki Kochana :* z rodziną to najlepiej na zdjęciach ;) u nas też ciągle a to zimne nóżki, rączki, że w samych skarpetkach chodzi wtf? że za duze kawałki bułki mu daję, że łyka zamiast gryźć... szczękościsku dostałam przez weekend :D Ale to dawanie po cichu w tajemnicy czekolady to moim zdaniem mega przegięcie... ja bym zrobiła awanti, że by pioruny waliły, gdybym odkryła takie coś.
hehe dziewczyny na jedną parę butów polowałyście ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

A teraz co u nas... chrzest i urodzinki wyszły super. Stresowałam się niepotrzebnie. Dawid był bardzo grzeczny w kościele, rozglądał się zaciekawiony, normalnie aniołek jak nie on ;) W restauracji też super, jedzenie pyszne, obsluga świetna, bardzo jesteśmy zadowoleni :)
Ja latam ciągle do gina na kontrolę i robie betę, ładnie spada więc szpital mnie ominie, a ponieważ samoistnie się oczyściło to mamy odczekać do następnego @ i możemy się ponownie starać :) Także proszę trzymać kciuki za moje II kreseczki, żebym zobaczyła jak najszybciej ;)
A taki mieliśmy torcik :)
ps/ moja mama stwierdziła że bardzo dobry ;) i tylko w polowie był ciemny :P

monthly_2017_03/marcoweczki-2016_56122.jpg

Jola uważaj teraz Kochana na siebie, żebyś nie złapała od Olisia. A Olisiowi dużo zdrówka i lepszego samopoczucia :*

Zapomniałam jeszcze dopisać, że przed Dawidem dwie kolejne imprezy urodzinowe. Zaprosiliśmy znajomych z dziećmi, a ponieważ akurat wszyscy zdrowi i wszyscy potwierdzili to musimy rozbić na dwa terminy bo nie wyobrażam sobie na raz w moich 64 metrach 16 osób dorosłych i 11 dzieci ;) Także moje dziecko będzie miało w tym roku huczne obchody ;)
Próbowałam go nauczyć dmuchać na tealight-cie ale ni huhu ;)

Ann1ee, wychowawczy mogę mieć do września, bo później szkoda mi miejsca w żłobku, poza tym 3 mc bez drugiej wypłaty jakoś pociągniemy, ale dłużej to już ciężko. Wiadomo gdyby trzeba było to by się dało radę jakoś.

Muszę iść do pracy w tym lub następnym tygodniu.