Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość magdalenka851

Ciąża mój też drapie ale to chyba pot bo temp dzis wysoka. A próbowałaś odstawić nabial wkońcu? U nas chlusta po nabiale to pewniak.

Leniwcze...az mimowolnie mi się kąciki ust podniosły jak zobaczyłam, ze sie odezwalas;)
Ale miałam przeczucie, ze te dowcipy to Twoja sprawka:) ale ten ostatni jest naprawdę dobry, nie znalam go:)
ile czasu zajmuje Ci odciaganie porcji? I jakiego laktatora uzywasz? Moje uznanie za takie poświęcenie.

Gosia moje gratki, jaki pomysłowy ten Twój...NARZECZONY:D

OLlija zazdraszczam wakacyjnego wyjazdu, koniecznie zdaj relacje po, jak było i gdzie dokładnie jesteś, czyy polecasz miejscowke. A jak mala zniosła podróż? Długo jechaliscie? Robiliście przystanki?

Misia ja szukam dla mojego bobasa prawie 9kg odpowiednich pamperow ale nigdzie bambino nie widziałam...gdzie jeszcze je można spotkać? U nas 3za małe a 4za duże.

Madika Ty od cholery jestes;)

Gość misiakowata

~magdalenka851
Ciąża mój też drapie ale to chyba pot bo temp dzis wysoka. A próbowałaś odstawić nabial wkońcu? U nas chlusta po nabiale to pewniak.

Leniwcze...az mimowolnie mi się kąciki ust podniosły jak zobaczyłam, ze sie odezwalas;)
Ale miałam przeczucie, ze te dowcipy to Twoja sprawka:) ale ten ostatni jest naprawdę dobry, nie znalam go:)
ile czasu zajmuje Ci odciaganie porcji? I jakiego laktatora uzywasz? Moje uznanie za takie poświęcenie.

OLlija zazdraszczam wakacyjnego wyjazdu, koniecznie zdaj relacje po, jak było i gdzie dokładnie jesteś, czyy polecasz miejscowke. A jak mala zniosła podróż? Długo jechaliscie? Robiliście przystanki?

Misia ja szukam dla mojego bobasa prawie 9kg odpowiednich pamperow ale nigdzie bambino nie widziałam...gdzie jeszcze je można spotkać? U nas 3za małe a 4za duże.

no trójki sa do 9 kg..ja bym juz za czwórki sie brała..
a nie wiem gdzie jeszcze są te bambino...w moim mieście chyba nie ma...a szkoda..tylko te babskie motywy :)

Misiakowata kusisz :D mam wielką ochotę na afroamerykanina z mlekiem :D

Dziewczyny jeśli w kupach waszych maluchów jest krew to skonsultujcie to z alergologiem, tak samo wysypki na ciele. Dziwię się, że lekarze stwierdzają wam trądzik lub podobne rzeczy nie robiąc badań. Alergia nie leczona ma dalsze konsekwencje (kolejne uczulenia, astma). Alergia zdiagnozowana i dobrze prowadzona przez lekarza może być już w ciągu dwóch lat wyleczona.
Nam lekarka zanim stwierdziła alergię zrobiła mnóstwo badań (krew, mocz, kupa, usg brzuszka, itp.).

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Lilijka87
Madika
Nie bede Marcoweczka 2017:D Dostalam okres :D

Aaaa wczoraj Hanula obudzila sie jak todzice konczyli gre wstepna i przechodzili do wartkiej akcji :D Iiii to byl koniec alcji :D

A chciałaś być?!

NIE!!!! No prosze Cie :D Ja za 2 lata z lekarzem mam ustalone ze zaczniemy przygotowania do starania sie :D Ale moze wtedy bedzie szansa na Marcowe dzieci. Chyba Strunka ma parke z marca. Dobrze pamietam?
Marciwe dzieci sa cudne :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Madika
Lilijka87
Madika

Aaaa wczoraj Hanula obudzila sie jak todzice konczyli gre wstepna i przechodzili do wartkiej akcji :D Iiii to byl koniec alcji :D

A chciałaś być?!

NIE!!!! No prosze Cie :D Ja za 2 lata z lekarzem mam ustalone ze zaczniemy przygotowania do starania sie :D Ale moze wtedy bedzie szansa na Marcowe dzieci. Chyba Strunka ma parke z marca. Dobrze pamietam?

Ostatnio jak byłam u diabetologa to była dziewczyna też tak jak ja na kontrolę i jednocześnie w kolejnej ciąży :D Zastanawiali się jak zakwalifikować wizytę :D

Gość misiakowata

Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

i Aga :) z jednego dnia ma córe i Pawelka :)

Dziewczyny tracicie czasem cierpliwosc??
mam wrazenie,ze przywyklam do tego,ze Mati tylko cos tam lezy cos sie bawi..a tu teraz ciagle chce zabawy,uwagi i lapie sie na tym ,ze sie wkurzam :/
ze zmeczenia chyba...az mi głupio czasem..musze sie wyspac i juz :)
jutro P.caly dzien w domu to inaczej bedzie :)

Ernesto troche za slodki mi wyszedl ale mimo to zjadlam juz pol keksowki :D
zapraszam na kawe jutro :) zostawię Ci kawałek :D

Moja mama tez zawsze mowila ze jestem od cholery :D hehe albo i to czesciej padalo "Madika Ty to na prawde masz zle w glowie" :D hehe

A moze i moj dzidzius by sie nie obudzil gdyby nie to ze tatus dzidziusia w stanie uniesiecia i szukania kondona oparl sie o lozeczko :D hehe A ono jest takie troche skrzypiace :D I tak to oto TATUŚ a nie dzidzius popsul nam zabawe :D hehhe

Ernesto wydaje mi sie ze malo ktory lekarz jest na tyle dociekliwy. Na ogol mowia ze z dzieckiem do alergologa po 3 rż. To tez moze byc podobnie jak z endo. 2 pediatrow ogladalo wyniki Hanuli ktore dla mnie byly za wysokie a oni uznawali ze sa w normie. Wzielam do swojego endo i kazal zrobic jeszcze dodatkowe badania i przyjsc bo te pierwsze byly za wysokie. 2 badania byly juz mniejsze wartosci ale wlaczyl nam juz leki bo powiedzial ze moze to chamowac rozwuj i np moga zemby nie chciec wyjsc. Teraz we wrzesniu idziemy na badania i ciekawe jak to bedzie :D

Wiec co lekarz to inne podejscie do maluchow.

~misiakowata
Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

mam wrazenie,ze przywyklam do tego,ze Mati tylko cos tam lezy cos sie bawi..a tu teraz ciagle chce zabawy,uwagi i lapie sie na tym ,ze sie wkurzam :/

Gdybyś mieszkała bliżej pomogłabym Ci z tym słodkim problemem :D
Moja dała mi ostro przez ostatnie 3 miesiące. Były chwile, że płakałam razem z nią. Czasami kiedy brakowała mi cierpliwości przypominałam sobie powód dlaczego ona jest taka - ból brzuszka. I znowu miałam siły.
Teraz już jest lepiej, jedzonko jej nie szkodzi, to zupełnie inne dziecko :D Jest super wesoła, gaworzy z mamą, fajnie "śpiewa". :D

Madika

Ernesto wydaje mi sie ze malo ktory lekarz jest na tyle dociekliwy.

Szczególnie na NFZ.
My mamy fajnego pediatrę, dał skierowania do specjalistów, ale do alergologa kolejka ponad kwartał. Poszłam prywatnie - wizyta od ręki :D

Nie potrafię zrozumieć jak to jest, ze do lekarza na NFZ w szpitalu dziecięcym czeka się kilka miesięcy, a do tego samego lekarza przyjmującego w prywatnej przychodni ma się wizytę tego samego dnia? Czy ludzie są tak biedni czy taką chorą mamy służbę zdrowia?

~magdalenka851

Przez kilka dni nie jadlam sera zoltego, twarozkow itp, mleka nie pilam. Zadnej roznicy nie bylo raczej. Teraz maslo jem, pije od 4 dni kawe jedna z mlekiem. Tak to nic wiecej. Wydaje mi sie ze za szybko je, bo mleka duzo leci. U niej to bardziej swieze mleko wylatuje, rzadziej te przetrawione i niby nie duzo ale czesto:-(
A te swedzenie to dzis zrobilo sie u nas troszke cieplej i moze dlatego albo, tu musze przyuwazyc, Bounty albo pomidory, bo wczoraj zjadlam
U nas pieluszki tez jedne za male, drugie za duze.
Pojechalam kupic sliniaki. Ale trafilam na wyprzedaz:-) ale patrzalam tylko na praktyczne rzeczy bo mam tyle ciuchow dla Malej a nie ma co zalozyc:/
Ernesto, ja bym bardzo chciala zeby Mala ktos przebadal ale tu lekarz twierdzi ze to normalne albo zapisuje hydrokortyzon albo mowi zeby probowac eliminowac co nam sie wydaje szkodzi... fajnie ze Mala zadowolona:-) a i Ty ze sobie mozesz pojesc:-)
Misiakowata ja czasami sie wkurzam bo czasami juz sily nie mam. Ciezko byc wiekszosc dnia sama z dzieckiem.
Jak np teraz mniej spala w nocy a jak juz zasnela to ja nie moglam zasnac, w dzien tez caly czas na nogach bo przeciez nie siade sobie z kawka i nie zostawie dziecka samemu sobie... ale jak wychodze na chwile sama i wracam do cory i meza to chce ja wysciskac ile sie da tak tesknie:-)
Ide spac bo juz nie kontaktuje...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gosia gratulacje!!!
Ernesto z wizytami na NFZ tak jest ponieważ kazda poradnia ma kontrakt i wg tego przyjmuje a prywatnie nie obejmuje to kontraktu wiec poza nim jest wizyta.
Ja ostatnie dwa dni miałam wyjęte z życiorysu, moje dziecko nawet 15 minut nie leżeli w trakcie 24h ciągle plakal jak nie byl noszony. I uwaga juz jest ok ale dostałam.prawie zawala bo nauczył sie sam podnosic do siedzenia i nie wiem co zrobić? Przeciez on jest za maly, trzymać soe go nie da bo na sile chce. Oczywiście z 2-3 minuty posiedzi i dupa sie kiwa. On jest mega silny. I boje sie go miec na przewijaku bo tak podkurcza nóżki i sie odpycha ze on uderza sie a na łóżku tak się w taki grzbiet wygina i do przodu. Nie wiem boje się zeby mu sie cos nie stalo. Nie da soe tu dodac filmiku?? Bo bym Wam nagrala co on robi....masakra
Bylam.wczoraj i dzis na wsi z kokezanka ma równe 2tyg mlodsze dziecko i tamten chłopczyk w ogóle 3 godz sobie lezal kopiąc zabawki. Moje dziecko ani razu tak nie miało...on się drze jak by go ze skory obdzierali w pozycji leżącej. Nie wiem co robic? Ja go oczywiście asekuruje ale kręgosłup mi wysiada. Niby to tylko 5600kg ale wczoraj miałam dość. Dzis juz w humorze, ale lezal mi nogach to od razu siada, chwole sie utrzymuje albo na bok się kiwa albo do pozycji półleżącej trzyma i znów do soedzenia. Dziewczyny co Wy robicie w takim wypadku pozwalacje?

Gość Leniwieccc

Jola, Elizka tez sie tak dzwiga. Nic z tym nie da sie zrobic. Niech sie dzwiga. Tylko aby nie pomagac!;)

Misiakowata, u was pp prostu skok sie zaczyna. Musisz sie uzbroic w cierpliwosc... nam sie zaczal miesiac temu i teoretycznie konczy za tydzien;)))
Az ciezko mi sobie wyobrazic, ze pewnego dnia nie bedzie marudzenia, placzu, niewiemczegochcenia;)

Ciesze sie, ze moj post spowodowal ruch kacikow ust:) to tez sport:)))
Odciagam zazwyczaj pol godziny 7-7-5-5-3-3, zeby utrzymac laktacje. Jak pod koniec nic juz nie leci to i tak ciagne. Uzywam (na szczescie!)Medeli Swing:)

Ciaza, ja tez mysle, ze wasz problem o cisnienie z jakim wyplywa mleko. Dodatkowo byc moze masz duzo pierwszego mleka (z duza iloscia laktozy i jej Mya nie trawi w calosci)...

Leniwiec - A co do medeli swing, jaka masz koncowke tzn rozmiar, teen co w zestawie? Bo mi nic nie leci nie wiem czemu, max 50ml i dalej nie chce. Nie rozumiem. Moze ja cos zle robie, ale co?
Mi Tosia wczoraj na nocne karmienie nie dala sie przystawic, i tylko byl ryk, w koncu dalam jej butelke z mm. Myslalam juz ze jej nie leci ale jak nacislam brodawke to trysnelo. Teraz nawet je z piersi..

Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

Z lekarzem? A co maz ?
Gość Leniwieccc

Kalae, ja mam rozm.24 mm.
A powiedz, po jakim czasie niesciagania masz 50 ml ? Ja czasem mam 110 ml z dwoch piersi, jesli nie sa przepelnione.
Jak laktator pracuje to dobrze zasysa brodawke? Jesli nie, trzeba dokrecic rurke i czasem poprawic membranke.
Ile czasu sciagasz? Bo, przynajmniej u mnie, sa dwa momenty gdy mleko naplywa szybko- na poczatku i po ok.7-10min. Sa tez momenty kiedy nic nie leci. Ale wtedy nie trzeba przerywac...
Jesli masz kryzys laktacyjny a Tosia nie chce ssac to rzeczywiscie dobrym pomyslem bedzie laktator- zeby utrzymac laktacje, ewentyalnie zwiekszyc produkcje mleka... Kalae, jakie mm podajesz Tosi? Chce kupic cos na czarna godzine;)))

Gość Leniwieccc

~kalae
Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

Z lekarzem? A co maz ?

Matko, dopiero zalapalam, ze Madika planuje kokejne dziecko...z lekarzem ! ;)))

Ernesto
~misiakowata
Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

Gdybyś mieszkała bliżej pomogłabym Ci z tym słodkim problemem :D
Moja dała mi ostro przez ostatnie 3 miesiące. Były chwile, że płakałam razem z nią. Czasami kiedy brakowała mi cierpliwości przypominałam sobie powód dlaczego ona jest taka - ból brzuszka. I znowu miałam siły.
Teraz już jest lepiej, jedzonko jej nie szkodzi, to zupełnie inne dziecko :D Jest super wesoła, gaworzy z mamą, fajnie "śpiewa". :D

Ernesto to SUPER ze wreszcie z Paulinka jest normalnie :D To jest najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe i nic mu nie bylo.

A mojej kolezanki corka Helenka w szpitalu wpadla jeszcze w bezdech... Boze tak jej wspolczuje... Nie moze sie cieszyc macierzynstwem na 100%... Nawet nie wiem jak jej pomoc... :(

Jola88
Gosia gratulacje!!!
Ernesto z wizytami na NFZ tak jest ponieważ kazda poradnia ma kontrakt i wg tego przyjmuje a prywatnie nie obejmuje to kontraktu wiec poza nim jest wizyta.
Ja ostatnie dwa dni miałam wyjęte z życiorysu, moje dziecko nawet 15 minut nie leżeli w trakcie 24h ciągle plakal jak nie byl noszony. I uwaga juz jest ok ale dostałam.prawie zawala bo nauczył sie sam podnosic do siedzenia i nie wiem co zrobić? Przeciez on jest za maly, trzymać soe go nie da bo na sile chce. Oczywiście z 2-3 minuty posiedzi i dupa sie kiwa. On jest mega silny. I boje sie go miec na przewijaku bo tak podkurcza nóżki i sie odpycha ze on uderza sie a na łóżku tak się w taki grzbiet wygina i do przodu. Nie wiem boje się zeby mu sie cos nie stalo. Nie da soe tu dodac filmiku?? Bo bym Wam nagrala co on robi....masakra
Bylam.wczoraj i dzis na wsi z kokezanka ma równe 2tyg mlodsze dziecko i tamten chłopczyk w ogóle 3 godz sobie lezal kopiąc zabawki. Moje dziecko ani razu tak nie miało...on się drze jak by go ze skory obdzierali w pozycji leżącej. Nie wiem co robic? Ja go oczywiście asekuruje ale kręgosłup mi wysiada. Niby to tylko 5600kg ale wczoraj miałam dość. Dzis juz w humorze, ale lezal mi nogach to od razu siada, chwole sie utrzymuje albo na bok się kiwa albo do pozycji półleżącej trzyma i znów do soedzenia. Dziewczyny co Wy robicie w takim wypadku pozwalacje?

Moja Hanula jak jest w pozycji połlezacej i zlapie sie palcy to tez potrafi sie podciagnac i siedziec. Ale siedzi jak taki zul bo zamiast wyprostowana siedziec to ona ciagnie w strone brzucha i jest taka zwieszona.
Dlatego ja ja ciagle klade zeby nie siedziala bo uwazam ze to za wczesnie :D Chociaz jak ja sie nosi to sztywno glowe trzyma choc czasme zatrzesie nia jak tym pieskiem z samochodu :D hehe

Hanula cale szczescie umie pobawic sie jeszcze na macie albo posiedziec w foteliku.

A moja tesciowa mnie zaskakuje... W ten weekend nie jest taka zla choc wkur*a mnie swoim gadaniem tiu tiu tiu puci puci jak to Leniwiec proponowal :D hehhe
Ale nie moge sie wkurzac bo to zle dziala na moje spiecia miesni... :D

Aaa pochwale Wam sie :D Od 2 dni jakby blizna mi blednie :D jest taka rozowawa a nie bordowa i w niektorych miejscach jakby zaczynala byc w kolorze skory :D

~kalae
Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

Z lekarzem? A co maz ?

Mezulek popiera nasza decyzje :D hehe

~Leniwieccc
~kalae
Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

Z lekarzem? A co maz ?

Matko, dopiero zalapalam, ze Madika planuje kokejne dziecko...z lekarzem ! ;)))

Bo masz LENIWE kapowanie :D hehehe

Gość Lilijka87

Madika
~kalae
Madika
Lilijka87
Madika

A chciałaś być?!

Z lekarzem? A co maz ?

Mezulek popiera nasza decyzje :D hehe

A będzie brać udział?! :D