Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Głupia teściowa !!
Groźba nie zobaczenia dziecka może poskutkować..
Pamiętam jak moja była teściowa cos podpadła szwagierce,to ta pogroziła i nie przyjechała długoo..Exteściowa potem była potulna jak baranek...ale znowuz mi się nie podobało, bo szwagierka to nadużywała,ona cierpiała,wnuk robił co chciał,nawet wyzywał babcię a ta bała się powiedzieć to ja wkroczyłam..
Teraz przyjaciółki a wnuk ma 16 lat.

No ale nie karmiła dziecka takimi rzeczami helołu :/
U Ciebie to byłoby najlepsze chyba skoro do niej jak grochem o ściane.

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata30
Olcia kupiłam sobie w Gemini ten krem na rostepy..za miesiąc powiem Ci czy cos rozjaśnia :)

https://ziaja.com/kosmetyki/3270,reduktor-pierwszych-rozowych-rozstepow-i-rozstepow-trwalych
Gronek patrz nawet nie wiedziałam,że takie skażone kupki moga być matkoo! Dzieki :)

Wazne zeby dziecko nigdzie na lapkach nie mialo bo to wiadomo, wszystko teraz laduje w buzi, rota to zdaje sie wirusy biegunki :)
Ogarniam chate jako tako, zaraz spitalam na zakupy, obiad mam z bani bo " suszi dej tudej "
Rozstepy to gdzies czytalam ze to " boskie tatuaze "
Moj brzuch nie uraczyl, Tolek za szybko sie wykluł, ale gdybym donosila to bank by byly, w kolo pepka juz mi sie taka fioletowo zolta otoczka robila :)
Mam na zbyciu jakies olejki, to jak ktoras mama chetna to dajcie znac, ja postaram sie napisac dokladnie co mam, tylko troche pozniej :)

Kalae - chodzimy do pediatry w medisie http://www.medis.pl
, do pani dr med. Grażyna Kocjan-Solarczyk. I jeśli tam, to tylko ją polecam - nie robi dokładnego przeglądu tego, co chcą w książeczce zdrowia, ale każdy problem który zgłaszaliśmy rozwiązała. Nie polecam natomiast szczepień w tej przychodni bo pani pielęgniarka, która je robi jest mega niemiła, roztrzepana i 'zapracowana'.

Przepraszam że tak późno odpisuje ale jesteśmy akurat na wakacjach i mam parenaście stron do tyłu. Pozdrawiamy wszystkie Marcóweczki i Marcepanów.

http://www.suwaczek.pl/cache/b0004c3c1a.png

Gość magdalenka851

Jola wspolczuje aele jak twardo nie określisz reguł to tesciowa wejdzie Ci na głowę.

A ja nie mogę się pozbierać, chodzę i wyje po kątach. Młody dostal pierwsza porcje bebilon pepti dba a ja swoje mleko odciągnelam. Coś mu niepasowalo i dałam mu trochę cyca na przytulenie. Dietę nadal trzymam i obserwuje. W pon uderzam do pediatry i robię testy zobaczę co wyjdzie. A co to za pasożyty o których pisalyscie?

Izabel82 a Ty kompletnie nic z nabialem Nie jesz? ja lapie się na tym ze nawet wędliny maja dodatek:( a co jesz bo ja juz nawet ochoty na jedzenie nie mam jak tak muszę wymyślać.

Kompletnie nie jem, sama mam alergię + nietolerancje laktozy. Wiem mleko dają wszędzie Ale jak dasz butlę ciężko będzie wrócić do kp. Spokojnie możesz karmić nie jedząc mleka. Wędliny są też bez mleka, nie sugeruj się napisem "mogą zawierać" najważniejsze zżeby w składzie nie było mleka, serwatki itp. Lidl ma spory wybór. Margaryna solla z biedronki nie ma mleka i benecol z Lidla ( drogi jest) w pieczywie takim zwykłym raczej nie ma mleka. Testy w tym wieku są nie miarodajne

niuska_aw
karolaa
A ja sie chcialam pochwalic ze wyrobiłam dzisiaj Lilce dowod ozobistyw bedziemy mogly jechac na wakacje za granice juupi:) ale mialysmy dzis ciezki dzien przy cycu troche popila potem wyła w kapieli jak zwykle płacz juz nie wiem jak mam ja utulic niedawno zasnela oby noc byla spokojna :(

My też już mamy dowód osobisty od miesiąca. Na początku sierpnia wyjeżdżamy za granicę:)
No szok, smarować usta czekoladą dla takiego niemowlaka? Jakaś nieteges?
Mój to nawet wody nie chce, a czasem bym mu dała bo takie upały u nas, w nocy chyba z tej racji częściej się budzi. Jutro chrzciny mamy, dobrze że chłodniej ma być to będzie łatwiej wysiedziec. Dobrze że w lokalu robimy, nic nie muszę szykować. Tylko tort odebrać i napoje i ciasta (oczywiście kupne) zwieźć.
Magdalenka, ja przy starszej córce też się katowałam dieta bezmleczna, bo miała takie plamy na ciele że szok . I co, nic to nie dało, a W pewnym momencie też byłam na wodzie I ryżu. U nas to już sterydy szły do smarowania. Jak skończyła 3 lata okazało się że jest uczulona na sierć, kurz i roztocza. No I W międzyczasie wyszła glista i myślę że to ona od początku powodowała Tę wysypki - co zresztą też lekarz zasugerował.
Także wysypka I zmiany skórne to nie zawsze wina nabiału - Tak przynajmniej było U nas.

a ile ona miała lat jak wyszła ta glisda?
bo takie małe dziecko nie chodzące to aż dziw że złapało, no chyba, że już chodziła i jadła wszystko.

Pytam bo mnie to bardzo zdziwiło.

Gość czarna.anaa

Kalae ja znam przypadek zarażenia 3 miesięcznego dziecka - babcia dziewczynki nie myla rak wracając z zakupów z działki od sąsiadki z kibelka itp a od razu mała za rączkę i prxytulala całowała itd. Obie mialy. Tylko babcia mogła wziąć leki a mała nie. Nie wiem jak się to dalej potoczylo.

~czarna.anaa
Kalae ja znam przypadek zarażenia 3 miesięcznego dziecka - babcia dziewczynki nie myla rak wracając z zakupów z działki od sąsiadki z kibelka itp a od razu mała za rączkę i prxytulala całowała itd. Obie mialy. Tylko babcia mogła wziąć leki a mała nie. Nie wiem jak się to dalej potoczylo.

Ale to ja wiem ze to mozliwe, zeby zarazić dziecko, tylko wlasnie ktoś musiałby mieć. Eh strasznie to niodpowiedzialne ze str babci.

~kalae
~czarna.anaa

Ale to ja wiem ze to mozliwe, zeby zarazić dziecko, tylko wlasnie ktoś musiałby mieć. Eh strasznie to niodpowiedzialne ze str babci.

Oby teściowa nie miała... Bo ona boi sie wody i mysla jak ognia. Jej higiena jest pod psem. Rak nie myje po wc, glaska kota, a potem szykuje jedzenie! Masakra jakaś!

Hejka. Jestem troche w tyle, ale mam pytanie. Moze sie ktoras orientuje. Otóż dostalam zwrot z podatku na konto Holenderskie i zeby zrobic przelew na Polskie walutowe musze miec kod autoryzacyjny, ktory przychodzi na numer tel. Holenderski. Ale ja nie uzywalam numeru ponad pol roku i nie działa :/ mam karte do bankomatu. Sa w Polsce bankomaty gdzie mozna wybrac w euro?? Bo pewnie jak wybiore w Pl to duzo strace. Ale jestem zla :/ a w Holandii pewnie bede dopiero za 2 lata jak Mala podrosnie.

Sylwia921125
Hejka. Jestem troche w tyle, ale mam pytanie. Moze sie ktoras orientuje. Otóż dostalam zwrot z podatku na konto Holenderskie i zeby zrobic przelew na Polskie walutowe musze miec kod autoryzacyjny, ktory przychodzi na numer tel. Holenderski. Ale ja nie uzywalam numeru ponad pol roku i nie działa :/ mam karte do bankomatu. Sa w Polsce bankomaty gdzie mozna wybrac w euro?? Bo pewnie jak wybiore w Pl to duzo strace. Ale jestem zla :/ a w Holandii pewnie bede dopiero za 2 lata jak Mala podrosnie.

Zobacz czy da sie w euronet. Czasem w hipermarketach sa bankomaty z możliwością wybrania w euro, ale nie wiem z jakiego sa banku. Moze wujek Google podpowie???