Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość misiakowata

A dziekuje,w porzadku dzionek..jeszcze jest,ale niedlugo jedzie..bardzo sie cieszy maluszkiem :) plakala,bo uwierzyla,ze wkoncu doczekala sie wnuczka od mojej strony..
Zrobilam jej przyjemnosc i wracajac z zakupow dalam prowadzic wozeczek :) jejku jaka szczesliwa byla..bo ma jeszcze dwojke wnuczkow z uwagi na odleglosc pierwszy raz jechala z Matim :)Bylismy w rossmanie i zakupila maluszkowi 3 paczki pampersow,podklady na przewijak i waciki do pupci :)
Milo bardzo :)

Monimoni jak ja Ci wspolczuje tej walki z kaszlem Ksawcia..ile sie bidulko umeczysz :*

Ja nie prasuje ubranek, nie ma takiej potrzeby w sumie
A Piore Mai odkąd jakieś dwa tyg skończyła w zwykłych proszkach i nic jej nie jest.

Jakaś przybita chodze przez ta przeprowadzkę..
I że kończę już kurs na prawo jazdy z tak przystojnym instruktorem :D . a mi się wydaje że ja nic nie umiem :/
Jestem trochę w tył, sorki że wracam do poruszanych tematów

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Monika91
Olka Czernichów to całkiem blisko mnie :-) więc jak Cię tesciowa wku... tzn wyprowadzi z równowagi to zapraszam do mnie :D

Ooo! A Ty skąd jesteś? :D cudownie! Zawsze to jakieś wyrwanie się z tej wsi, wrrrr! :)))

Sylwia mi marzy się piątka, bardzo bym chciała, wiadome nie od razu, z czasem, ale watpie że się uda, ale ta minimum trójka będzie! Choćby nie wiem co:))

Monimoni biedna..! Współczuje :( biedny Ksawciu..

Martwie się trochę, moja mała nie dźwiga głowy jak leży na brzuchu :( ma już prawie 4 msc, choć powinna mieć 2,5 ale nadal to już długo :-/

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

kamillla
Dziewczyny,miała ktoras nadzerke??

a ty masz?
czy nadżerka wyszła ci po porodzie? jeśli tak to zmień ginekologa, często wygląd szyjki macicy po porodzie sn jest mylony z nadżerką i wielu ginekologów niestety myli się.

byłam dziś wkoncu na kontroli, tak wiem, pozno... ale nie mialam jak pojechac. w każdym razie, zajrzał mi tam i mowi ze jest mala nadżerka. no i co najdziwniejsze powiedzial, ze sama zzejdzie... coś mi nie pasowało, bo kojarzyłam nadzerke z wypalaniem albo wymrazaniem. No i powiedział ze cytologie mi zrobi dopiero po okresie. tylko ze ja kp, wiec okres nie wiadomo kiedy przyjdzie.

Monika91
A ja już miałam nadzerke w czasie ciazy ( wtedy co plamilam ) ale lekarz powiedzial, ze sie tym bedziemy martwic po porodzie. A czemu tak to nie wiem? Może leki przy leczeniu nadzerki nie można w ciąży stosowac

Nie wiem jakie metody leczenia sa... Ale znam dwa - prądami lub zamrażanie... Dlatego pewnie w ciąży sie nie leczy... Moze są inne :) te dwa niestety znam z autopsji.

Ciaza316
strunka7777
Ciazs, przyslaniam tetra lub szalem przed słońcem.

Ech, co za noc! Musze Wam sie pożalić.
Młoda od północy do 3.00 kurna nie zasypiała. A co zasnela, ja ją do łóżeczka, to co chwile alarm. Nic nie pomagalo. Ani noszenie, tulenie, ani cyc, smoczek :( byla najedzona jak dzika swinia, a i tak nie dalo sie dobrze uśpić :(
A potem? Jak juz dobrze spala, to młody po 4.00 wstal i zaczął swoje... Ze siku, kupa :( i chce swoje rybki do zabawy :( mię dalam sie wciągnąć w zabawę. I znow kaszle... :( meczyl się długo, ja przy okazji tez. Ech... Ale w koncu zasnal.
Takze pospalam!!! Normalnie rześka jestem i skacze jak rusalka na polanie!

Przepraszam, ale tak sie nasmialam przy Twoim poscie;-)
Cos ta noc nie byla najlepsza. Moja rankiem co godzine by jadla, a jak zasnela to takie dzwieki wydawala ze spac sie nie dalo...
Ty jeszcze masz 2 dzieci do obrobienia...

Spoko :) mnie tez pozostaje sie śmiać. Dlatego troche czarnego humoru użyłam i wiesz co jeszcze???
Ciesz sie ciesz z jednego babla :-P jesli planujecie drugie to tez będziecie miec wesoło ;)
A tak naprawde kazdej mamie życzę aby problemy z dzieciaczkami omijaly Was lukiem.
Poza tym nie zawsze jest regula, ze jesli u jakiejś mamy przy dwójce kumulują się problemy, to u innych trz musi tak być.

strunka7777
Monika91
A ja już miałam nadzerke w czasie ciazy ( wtedy co plamilam ) ale lekarz powiedzial, ze sie tym bedziemy martwic po porodzie. A czemu tak to nie wiem? Może leki przy leczeniu nadzerki nie można w ciąży stosowac

Nie wiem jakie metody leczenia sa... Ale znam dwa - prądami lub zamrażanie... Dlatego pewnie w ciąży sie nie leczy... Moze są inne :) te dwa niestety znam z autopsji.

Przerazilas mnie! Prądy... boli to??

Już się odchodzi od wypalania nadzerki jak już to wymrozenie, i też podobno po porodzie potrafi się cofnąć. Ja miałam ale podzialaly gkobulki sam gin był zdziwiony ;) Ja mam jutro rano kontrole, jak na złość jestem sama z dziećmi a tu trzeba jeszcze się oporzadzic, normalnie nie mam czasu nóg ogolic... Mam nadzieję że mąż poradzi sobie z małą bo ona bardzo za mną jest...

Sylwia chodzę na zumbę. Moja gin powiedziała że mogę ćwiczyć tylko nie dźwigać, a jak zapytałam o zumbę to powiedziała że to super opcja. Byłam 7 tyg po porodzie.

Misiakowata z kaszlem Ksawcia się męczę, ale to on biedak bardziej się meczy, a ja najbardziej z gilami, które mu wypełzają z noska. Bleee, trzeba wciągnąć aspiratorem, zanim zostałam mamą a Ksawi miał pierwszy katar w wieku 8miesięcy to nie wyobrażałam sobie jak można to robić.

Olka, rozumiem, że się martwisz o przyszłego zięcia;)

Kamilla, moja ginka też mi kazała na cytologię przyjsc po pierwszej miesiączce lub po pół roku (ale nie pójdę do niej, tylko zapiszę się do przychodni na NFZ). Poprzednim razem miałam okres równo po pół roku;) a karmiłam piersią, ale już rozszerzałam dietę o warzywa i owoce więc karmiłam mniej.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png