Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przyjazna

Zdrowia dla maluszków dziewczyny !!
Lilijka Ania ma idealna mamę to i sama będzie idealna :D glowa do góry trzymam kciuki za chustowanie! Dama zakupiłam za dwie stówki i tylko raz ja włożyłam:( może dziś?

kamillla
Nie wiem o co tym ludziom starszym chodzi naprawde taka radochę maja jak patrza jak dziecko je czy,sie kapie. Pamiętam ze moja matka tak moja siostrę nachodzila jak sie jej syn urodził ze jak wpierdzielila sie do łazienki jak oni go kapali( a on zawsze darl sie podczas kąpieli) to moja siostra juz nie wytrzymala i wyrzucila mamę z łazienki i zamknela na zamek drzwi. Do mnie mama nie przychodzi często mimo ze ma 200m od siebie, bo jej powiedziałam ze nie chce nachodzenia pozatym ja nie mam oporów żeby jej powiedzieć cokolwiek. A wczoraj moj ojciec przyszedł, u nas w pokoju jest pieruńsko gorąco, 25stopni.toska leżała na łóżku w body na dlugi rękaw patrzę a ona glowke ma mokra, myślałam ze sie ulalo ale potem się okazało ze sie tak spocila.wiec ja rozebralam zalozylam body na krótko, zmierzylam temp na łóżku przy pościeli a tam 29stopni!! ,ojciec przychodzi i ze ona ma zimne ręce przykryj ja bo jej zimno. :D myślałam ze padnę. Powiedziałam ze jest jej gorąco i zaakceptował to:P ale zawsze sprawdzają ręce i nogi, jak zimne to juz trzeba opatulic.

To moja nawet nie tesciowa tez tak, ale ja nawet slowem sie nie odezwalam, jakbym jej nie slyszala, a chyba ze dwa razy powtorzyla.

Ciaza316
mamamisiowa
Witajcie dziewczyny :) Mam ogromną prośbę abyście dołączyły mnie do Waszego zacnego grona. Podczytuję Was odkąd urodziłam w marcu synka i jako świeżo upieczona mama nie mogłam odnaleźć odpowiedzi na tysiące pytań. Jestem mamą od 4 marca a synuś ma na imię Michał. Mieszkamy w Niemczech. Wieeelee przeszliśmy z naszym Szkrabem :( Szpital dwa tygodnie po porodzie bo poziom żółtaczki 19.5 gdzie czekaliśmy na transfuzję jak Młody się nie opamięta ale lampy pomogły. Wyszliśmy na dwa dni i po kontroli krwi znowu szpital bo młody miał hemoglobinę 7 (!) Podali mu koncentrat erytrocytów i skoczył na 12. Kontrole mamy co tydzień i ostatnio było 8.9 więc szykuję się na szpital znowu po kontroli w następny piątek. Młody urodził się z wadliwą budową erytrocytów i te co są złe umierają za szybko przez co mały jest hospitalizowany bo może się zatrzymać serducho przez to że jego organizm musi wysilać się by produkować więcej czerwonych krwinek. Przytulcie dziewczyny do wirtualnego grona bo kurcze sami tu jesteśmy i nie ma nawet komu się pożalić :(

Witaj na naszym forum:-)
Ja mieszkam z mezem w Anglii takze troche Cie rozumiem z ta samotnoscia, aczkolwiek moj tutejszy takze jego rodzinka nie jest az tak daleko i siostre tu mam. Z jezykiem nie mam problemu ale wierze ze w takich sytuacjach jak Twoja wolaloby sie po polsku rozmawiac. Trzymam za Was kciuki, zeby z synkiem problemy szybko sie skonczyly i pisz kiedy tylko masz ochote. Pozdrawiam

Dzięki, jak ja bym chciała mieć tu moją siostrę. Mam brata i bratową ale kurna...całą ciąże umawiała się i nie przyjeżdżała, wymyślała jak to pomagać nie będzie, że do porodu pójdzie wszystkim głosiła, dzwoniła po 2 godziny i tylko o sobie gadała...po porodzie raz nas odwiedzili nawet godziny nie spędzili bo po imprezie a jak Młody leżał a my czekaliśmy na decyzję o transfuzji to mieli przyjechać. Dzwonię a ona do mnie, że kurcze ich zwierzątku klatkę robią i żebyśmy się trzymali...jakaś mnie wtedy złość złapała. Tyle pieniędzy pożyczyliśmy, samochód jak mieli stłuczkę na każde zawołanie byliśmy bo że sami, że musimy się trzymać razem. Na urodziny to mnie godzinę wcześniej zaprosiła...jejjj my bardzo się trzymaliśmy z bratem a teraz to ja już nic nie chcę i nikogo.

Ciaza316
mamamisiowa
Aga2801
Witaj mamamisiowa. :) Najważniejsze że Michałek pod opieką. Szkoda tylko zw nie chcą ci dokumentacji dać.
Dużo zdrówka dla wszystkich maluszków.
Ja na 15 idę z Pawełkiem do lekarza bo jakoś ciężko oddycha. Trafiła nam się akurat godzina po zdrowych dzieciach a przed chorymi.
Sylwia,głupia ta nauczycielka. Ja na miejscu siostry bym nie odpusciła. To było nie profesjonalne zachowanie.
A ja tobie zazdroszczę tych gór. Od dziecka kocham góry i w tym roku jadę na pare dni do Zakopanego.

Raz dali jak się mąż wkurzył przy wypisie ale jeździmy co tydzień, oni pobierają krew i badają, wykluczają ponoć różne choroby i o to doprosić się nie możemy. Jakie choroby są wykluczone. Dziewczyny jak w góry to do mnie :D mieszkam na Bawarii, Alpy z balkonu widzę :)

Ale teraz Ci zazdroszcze tych widokow uuu!
Proscie o ta dokumentacje, wkoncu to Wasze dziecko. Moze jest jakas instytucja ktora pomaga, doradza? My tutaj mamy takie biuro gdzie mozna podobno zglaszac sie z problemami.

W piątek postaram się dokopać do lekarza...chyba, że nas w szpitalu zostawią to sam się znajdzie.

Kalae dobre z ta kolejka :)
Wspolczuje tesciow
Lilijka kurcze ciekawe czemu Ania tak reaguje na wozek..chusta moze byc jedynym wyjsciem.wpolczuje Ci,bo sama nie wiem jak to jest..Jak Mati sie drze to go na wertepy biore az mu "glowa lata"i sie uspokaja :)

Ciaza niuniu moj zasypia w nocy przy cycu od razu..czasem jak nie doje to jeszcze slipia otworzy to mu daje ;)
Arwena musisz miec jakas pomoc..rozumiem takie zmeczenie na poczatku ale nie teraz..naprawde musi Ci ten maz pomoc do cholery..
Ciekawe co by zrobil jakbys z wycienczenia tfu tfu do szpitala trafila.Masakra..

Raczki i nozki chyba od machania maja zimne te dzieciaki :)
Raczki mnie nie ruszaja ale na nozki zakladam skarpetki.
Wczoraj bylismy u tesciowej..jak odjezdzalismy to mowi moze czapke zalozyc trzeba..to ja jej powiedzialan,Babcia cieplo jest a to nie noworodeczek,nic mu nie bedzie ! Usmiechnela sie tylko :)

Monika ewidebtnie cos synka swedzi :( przypatrz sie dobrze moze cos go ukryzlo???
Mati jedynie to zadrapuje sobie buzie jak wali sie rekami..pilnuje tych jego paznokietkow ale zawsze se sznyte jakas zrobi ja nie wiem :)

Ernesto trzymam kciuki za Miske!! Dosyc sie juz wycierpiala..
My dzis mamy usg bioderek-trzymcie kciuki :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Trzymam kciuki za wszystkie mamy przed badaniami :)

Tak się zastanawiam czy wsze dzieci dużo ulewają? Mój po każdym jedzeniu troszkę, ewentualnie później serki. Codziennie przebierany minimum raz..:( W nocy mi alarm piknął ostrzegawczo, patrzę (łóżeczko mamy połączone z łóżkiem) a on się zakrztusił i dostał standardowo czkawki. Nie raz się bawimy i nagle widzę mleko w buzi, które połyka i ma takie czerwone oczka. Wczoraj to nawet nosem poszło. Dobrze, że jest ten monitor już dwa razy zadziałał :(

Ernesto ty to masz po górke, tulę

misiakowata - tylko wiesz to zapewne z troski.

Przedtem do syna im się jakoś nie palilo a do wnuczki codziennie by chcieli najlepiej., tak jakby ona sama mieszkała i ona decydowała.

Mi się wydaje że starsi ludzie (dziadkowie) nie traktują tego małego człowieka jak człowieka tylko jak zabawkę, bo przeciez nikt nie lubi zasypiać jak ktoś nad nim stoi, albo kąpiel z gapiami

a z innej beczki, wczoraj byłam u endokrynologa z Tosią i kazali mi wypisać za Tosię oświadczenie że ona upoważnia mnie i M do wglądu do swojej kartoteki, dawno większej paranoi nie widziałam :D a i jeszcze podpis był na dole, może miała palca odbić ;)

kamillla
My tez mamy ust bioderek dzis na 13. Toska padla jak mucha po czkawce.

Izabel, moze babcia wierzy ze ma nadprzyrodzone moce;D

My na 16.30 :) Trzymam kciukalce za Tosie :)

MamaMisiowa ja nie pomogę,bo mój mały nie ulewa..czasem się zdarzy jak za wysoko go do odbicia wezme,albo za szybko na przewijak...albo jak się nażre do pekniecia brzuszka hehe..rzadko..przez 6 tyg moze 6 razy..u nas to jak zmieniamy ciuszki 3 razy dziennie to przez siuski...
dziś rano na pół pokoju poszedł strumień hehe..czasem nie mam sił :)

Matko współczuję tej checi gapienia się na kapiel ..
Moja tesciowa to czasem patrzy jak cycusiujemy,ale jej sie nie krepuje..
za to wujek P.juz w szpitalu chcial byc przy karmieniu..ja powiedziałam,że absolutnie nie,a on,ze co,ze Cycka nie widział...a Paweł do niego..ze jak taki madry to niech fujare wystawi i zobaczy czy fajnie hehehe
nastepnym razem już nie był tak ciekawski :)

Asik 85 dołaczam zdjecie mojego bodziaka z nogawkami :)

monthly_2016_05/marcoweczki-2016_47602.jpg

misiakowata30
kamillla
My tez mamy ust bioderek dzis na 13. Toska padla jak mucha po czkawce.

Izabel, moze babcia wierzy ze ma nadprzyrodzone moce;D

My na 16.30 :) Trzymam kciukalce za Tosie :)

MamaMisiowa ja nie pomogę,bo mój mały nie ulewa..czasem się zdarzy jak za wysoko go do odbicia wezme,albo za szybko na przewijak...albo jak się nażre do pekniecia brzuszka hehe..rzadko..przez 6 tyg moze 6 razy..u nas to jak zmieniamy ciuszki 3 razy dziennie to przez siuski...
dziś rano na pół pokoju poszedł strumień hehe..czasem nie mam sił :)

Matko współczuję tej checi gapienia się na kapiel ..
Moja tesciowa to czasem patrzy jak cycusiujemy,ale jej sie nie krepuje..
za to wujek P.juz w szpitalu chcial byc przy karmieniu..ja powiedziałam,że absolutnie nie,a on,ze co,ze Cycka nie widział...a Paweł do niego..ze jak taki madry to niech fujare wystawi i zobaczy czy fajnie hehehe
nastepnym razem już nie był tak ciekawski :)

Asik 85 dołaczam zdjecie mojego bodziaka z nogawkami :)

Oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki.
To on więcej razy na dzień ulewa! Albo jestem olana albo ulana.

Hahahaha dobre z tą fujarą :D Ja ludzi nie rozumie jak mogą gapić się na karmiącą, mówię o takich wujkach. Cyc to nie talerz!!

Ale masz słodziuchne maleństwo :D on to chyba duży. Moja malizna przy wypisie ważyła 2330, a urodził się na 2560/ 47 cm

misiakowata30
~kalae
a z innej beczki, wczoraj byłam u endokrynologa z Tosią i kazali mi wypisać za Tosię oświadczenie że ona upoważnia mnie i M do wglądu do swojej kartoteki, dawno większej paranoi nie widziałam :D a i jeszcze podpis był na dole, może miała palca odbić ;)

buahahahahaha
Myślałam,że do 18stki jesteście opiekunami i decydujecie za nią :D

Równie dobrze mogą was posadzić za podrobienie dokumentu z podpisem i to będzie tak samo sensowne jak to upoważnienie :D

Witam :-)
Trzymam kciuki za wszystkie badania dzisiejsze bedzie dobrze w końcu musi być bo marcoweczki trzymają kciuki :-)
Do uszek mam spray po 3 miesiącu życia olivo cap i z godzinę przed kapaniem mam zakropic uszka tym a podczas kapieli wlac do nich wodę a po niej sprawdzić czy napewno wszystka wypłynęła:-) mam nadzieję że to pomoże i na następnej wizycie to badanie wyjdzie ok i nie będę musiała robić tego badania ABR podczas snu dziecka jest robione.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5ew3p8xvbj.png

mamamisiowa
misiakowata30
~kalae

buahahahahaha
Myślałam,że do 18stki jesteście opiekunami i decydujecie za nią :D

Równie dobrze mogą was posadzić za podrobienie dokumentu z podpisem i to będzie tak samo sensowne jak to upoważnienie :D

nie podpisałam siebie ani Tosi, zostawiłam puste miejsce.

w sumie to mogłam powiedzieć, że z mocy prawa mam wgląd do jej kartoteki, ale nie wpadłam na to w tym momencie.

Ja przy 20 stopniach ubrałabym bodziaka na krótki rekawek,na to koszulkacienka z długim,pólspioszki albo spodenki i skarpeteczki :)
Zawsze mozna coś ściagnać,a jak się ochłodzi to okryć kocykiem :D

Mamamisiowa,no mój maluniu ma juz ok 62 cm i wazy ok 5300 g :)
Urodziłam go jak mial 3750 i 57cm :)
Duża Misia(ja)to duzy misiulek :D

No wujek przesadził,no ale text podziałał..wytłumaczyłam,że to jest dla mnie intymne(a jeszcze wtedy nam nie szlo)i głupio tak.
mama P.mi nie przeszkadza,to kobieta,zreszta to prosta babeczka jest,wkurzam sie jak gada co do ubioru..duzo ją uczymy słuchajcie..
np.nie pamietała zeby głowke podtrzymywać,smoczka z aventu chciała dac z osłonką :D...nie zna sie,nie pamieta..30 lat tak nie było no..a z cycusiem..ona nie karmiła piersią,bardzo mnie podziwia ,ze wywalczyłam karmienie piersią :) ja sama mam satysfakcje,bo pamietam na poczatku sie martwiła i mówiła,ze moze mam "mało wartościowy pokarm" .Kiedys sie tak gadało i ja jej wytłumaczyłam,ze nie ma czegos takiego...ze aktualnie mam mało bo dopiero ruszyłam..Wtedy prawie uwierzyłam,ze cos takiego jest i dokarmiłam....Kiedys mamy nie walczyły..skoro sie dziecko darlo to latwiej było dac butlę niz walczyc o cyca.
Sama mi się przyznała ze jej sie nie chciało,ze nie miala pokarmu,zreszta po 3 miesiacach musiala isc do pracy i sie nie oplacalo..
a niech sie patrzy,nie robi tego jakos nachalnie..widze jak sie usmiecha z miloscia patrząc na Matiego,to nie bede bronic..:)

Gość arwena 89

Trzymam kciuki razem z Mikołajem za dzisiejsze badania wszystkich dzieciaczków. My jutro mamy kontrolną morfologię. Bardzo bym chciała żeby żelazo już nie było potrzebne. Podejrzewam że to go tak męczy :(

~misiakowata
Madika w nocy to raczej za bardzo zmeczeni jestesmy..najlepiej w ciagu dnia jak maluch spi :)
Sprobujcie :)
Zmykam :*

W ciagu dnia to mamy tylko weekend jak jestesmy w domu. Bo na weekendy moi rodzice wyjezdzaja.
A jak na dzialke z tesciami mamy jechac to nie ma szans....

Wiec jak to mowia z kazdej strony DUPA...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

misiakowata30
Ja przy 20 stopniach ubrałabym bodziaka na krótki rekawek,na to koszulkacienka z długim,pólspioszki albo spodenki i skarpeteczki :)
Zawsze mozna coś ściagnać,a jak się ochłodzi to okryć kocykiem :D

Mamamisiowa,no mój maluniu ma juz ok 62 cm i wazy ok 5300 g :)
Urodziłam go jak mial 3750 i 57cm :)
Duża Misia(ja)to duzy misiulek :D

No wujek przesadził,no ale text podziałał..wytłumaczyłam,że to jest dla mnie intymne(a jeszcze wtedy nam nie szlo)i głupio tak.
mama P.mi nie przeszkadza,to kobieta,zreszta to prosta babeczka jest,wkurzam sie jak gada co do ubioru..duzo ją uczymy słuchajcie..
np.nie pamietała zeby głowke podtrzymywać,smoczka z aventu chciała dac z osłonką :D...nie zna sie,nie pamieta..30 lat tak nie było no..a z cycusiem..ona nie karmiła piersią,bardzo mnie podziwia ,ze wywalczyłam karmienie piersią :) ja sama mam satysfakcje,bo pamietam na poczatku sie martwiła i mówiła,ze moze mam "mało wartościowy pokarm" .Kiedys sie tak gadało i ja jej wytłumaczyłam,ze nie ma czegos takiego...ze aktualnie mam mało bo dopiero ruszyłam..Wtedy prawie uwierzyłam,ze cos takiego jest i dokarmiłam....Kiedys mamy nie walczyły..skoro sie dziecko darlo to latwiej było dac butlę niz walczyc o cyca.
Sama mi się przyznała ze jej sie nie chciało,ze nie miala pokarmu,zreszta po 3 miesiacach musiala isc do pracy i sie nie oplacalo..
a niech sie patrzy,nie robi tego jakos nachalnie..widze jak sie usmiecha z miloscia patrząc na Matiego,to nie bede bronic..:)

hej.mam pytanie.byłas z małym u endo ze względu że leczyłas sie w ciązy na tarczyce,czy małemy cos wyszło na badaniach.bo ja tez miałam niedoczynnosc