Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

kamillla
nati ja mam jutro. do tej pory nie iaa tego, miala krostki z tradziku ale znikaly i sie pojawialy. a teraz widze ze nawet na klatce piersiowej kilka ma

dziewczyny czy wasze maluchy maja zielone kozy w nosie??? glupie pytanie ale sie zastanawiam... bo moze to nie jest normalne a toska ma... i to takie ze ciezko je wyciagnac czasem

Podłączam się do pytania Kamilli. Mój Miki też ma zielone kozy w nosku i strasznie ciężko to wyciągnąć :(

MamaMi1
a ja właśnie wsadziłam uśpioną po raz kolejny przy cycu Tosie do fotelika samochodowego i jak narazie spi ...
Zawsze to jakiś patent, nawet jak by wystarczył tylko na 1 dzień ;-P

Mój też właśnie się ululał w foteliku i zastanawiam się czy go przekładać do łóżeczka, żeby mi się nie obudził

Kamila na te krostki polecam Latopic krem jest zajebisty ! :D Dwa razy dziennie buźkę wacikiem i wodą z ampułki apteczna porę kremik i po 2-3 dniach poznikały. Teraz są tylko pojedyncze i smaruje tylko na noc.

U nas kozy białe raczej..

Ale miałam wczoraj wieczór i noc dzis masakra tak mi mała dawała. Ja obrzygana, ona, podłoga i pól ściany. Potem glodna to ryk. Musiałam troche ja przetrzymać potem jak dopadła smoka to walczyła z ta butelka ze sie cala pooblewala i znów przebieranie, potem walnęła wielka kupę i humor sie poprawił do zabawy a tu 2 w nocy..potem znów butla w miedzy czasie non stop raczki a stary na nocce w pracy ..makabra :D

moja kataru nie ma, ladnie oddycha przez nosek ale czasem jak widze ze cos tam ma to odciagam. i czasem takie skarby właśnie uda mi sie wyciągnąc. też psikam wodą morską ( a tak w ogóle, to ja mam sterimar czy jakos tak, i mam wrazenie ze to cisnienie jest straszznie duze ?? jak jest u was?)

no i to wklucie po szczepionce mnie zastanawia, czerwone jest ale sie nie babra ani nic, ale nie wiem czy nie zamierza bo jakies takie bardziej czerwone jest niz zawsze

przyjazna ja na tradzik nic nie uzywam bo ona ma malo tego i zaraz schodzi :) przemywam buzke wodą albo sola fizjologiczna i jest ladnie

~przyjazna

Ale miałam wczoraj wieczór i noc dzis masakra tak mi mała dawała. Ja obrzygana, ona, podłoga i pól ściany. Potem glodna to ryk. Musiałam troche ja przetrzymać potem jak dopadła smoka to walczyła z ta butelka ze sie cala pooblewala i znów przebieranie, potem walnęła wielka kupę i humor sie poprawił do zabawy a tu 2 w nocy..potem znów butla w miedzy czasie non stop raczki a stary na nocce w pracy ..makabra :D

chciałabym to zobaczyć :D:D:D

no u nas jak patrze w nosek,to tez widze białą koze. ciągne a za nia zielony HULK :D

kamillla
~przyjazna

chciałabym to zobaczyć :D:D:D

no u nas jak patrze w nosek,to tez widze białą koze. ciągne a za nia zielony HULK :D

Hehe ja zamówilam katarek dopiero bo Fridą stary operuje bo mnie przy tym z butów wyrywa :D wiec jak go nie ma to lipa..

~arwena 89
MamaMi1
a ja właśnie wsadziłam uśpioną po raz kolejny przy cycu Tosie do fotelika samochodowego i jak narazie spi ...
Zawsze to jakiś patent, nawet jak by wystarczył tylko na 1 dzień ;-P

Mój też właśnie się ululał w foteliku i zastanawiam się czy go przekładać do łóżeczka, żeby mi się nie obudził

Raczej nie ruszaj mamuśka, bo będzie pozamiatane :-) MOja ciągle spi w tym foteliku, tzn już godzine. JUPPPPIIII :-D

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Poszlam dziecko nakarmić a te 3 strony nastukly.
Po co odpalać laktator przy każdy karmieniu, bierze się chusteczke czy pieluszke, sciska cycka aż to mleko pod ciśnienie wyleci na ta pieluszke. Zazwyczaj wystarczy kilkanaście sekund i juz leci wolniej. Mam to samo, mleko na poczatku tryska na dwa metry :) czekam aż mala zassie az ja poczuje ze się zaczyna i podkladam pieluszke. Chwil i juz mala może normalnie jeść. Jak jeszcze szybko leci to powtarzam zabieg :)
Moja tez ma zielone albo zolte. Białe tez :) tęcza.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Renia83
Poszlam dziecko nakarmić a te 3 strony nastukly.
Po co odpalać laktator przy każdy karmieniu, bierze się chusteczke czy pieluszke, sciska cycka aż to mleko pod ciśnienie wyleci na ta pieluszke. Zazwyczaj wystarczy kilkanaście sekund i juz leci wolniej. Mam to samo, mleko na poczatku tryska na dwa metry :) czekam aż mala zassie az ja poczuje ze się zaczyna i podkladam pieluszke. Chwil i juz mala może normalnie jeść. Jak jeszcze szybko leci to powtarzam zabieg :)
Moja tez ma zielone albo zolte. Białe tez :) tęcza.

o no no, też tak robie z tą pieluchą. zaskakujące jest jakie cisnienie tam potrafi być.

Hej laseczki.Kilka dni temu pisałam jak to moj starszak w ogóle nie choruje,to teraz mamz nawiazka-od dweoch dni ma angine.Biedna męczy się,bo gorączka spada tylko na czas działania leku.Ja jestem oolpezytomna i dodatkowo odsrana,że Bartus się zarazi.A w przyszłym tygodniu mamy szczepienie i w niedzielę chrzest.
U mnie libido zerowe.Po 10tym Idę do gina i jak da zielone światło to sie będziemy z I rozdziewiczac,co sexu nie było od początku ciazy:))
Przyjazna-na temat tego stanu przedcukrzycowego to lekarz niueweiele mi powiedział. Generalnie mialam zalecenie stosowania diety cukrzycowej i tyle.Zobaczę jak będzie teraz jak zrobię krzywa po ciazy.

My mamy monitor Babysense i jak dotąd jest ok.W sumie mogecto powiedzieć na podstawie tego,ze jak dotąd ani razu się nie włączył bez powodu.To migające światełko mi nie przeszkadza.
Inhalator mamy lidlowy Sanitas i jesteśmy bardzo zadowoleni.Używany kilkanaście razy w roku,bo kazde przeziębienie z katarem i kaszlem leczymy inhakacjami solą.
Bartus też ma zielone kozy,które ciężko jest wyciągnąć.Wczoraj to takie wielkie babole wyciągnęła z obydwu dzxiurek,że zastanawiałam się jak on w ogóle oddychal:))

Gość Leniwiecccc

U nas dzis odwrocona noc Reni:) Do tej pory Eliza spala 20:00-3/4:00 a wczoraj 20:00, 1:00, 5:00. Lepsze dla laktacji ale nie dla mojej formy. Choc mam wrazenie, ze juz sie przyzwyczailam do niewyspania;) choc odbija sie to na innych - ost.prawie wyszlam z gabinetu endo, nie placac za wizyte. Jej mina krzyczala "zaplaaaaac". Przy drzwiach sie ogarnelam ;)
Misiakowata, mi niedoczynnosc wyszla w ciazy, choc odszukalam swoje stare wyniki i 3 lata temu mialam juz 2,9. Niby w normie, ale dla mlodej (!!!!!)osoby, potencjalnie starajacej sie o dziecko, to za duzo. W coazy mialam ok.3 w I i II trym i 4 w III. Bralam Euthyrox kolejno : 25, 50, 62,5, 75 i po porodzie na slepo (bez badan ale wg polecenia endo) 50. Te dawke mam brac jeszcze 6 miesiecy, pozniej badania i zobaczymy. Albo 25 albo koniec. Zalezy jak ta 50 podziala.
Dzis miedzy karmieniami snila mi sie Zu2ia:) miala 5 synow i wszystkich ciagnela na sankach :))) wtf???!!!;)

Zu2ia, moze to proroczy sen???:))

Madika
Ciaza316
Mam chwile wiec mam nadzieje Was nadrobic:-)
Ale mialam ranek. Rodzice chcieli pojechac do galerii. Stwierdzilam ze zamiast ich tam zostawiac tez wejde z Mala. Mala zaczela sie krecic w foteliku, obudzila sie i zaczela plakac. Spanikowalam i polecialam z nia do auta. Nakarmilam. Dalej nie byla zadowolona wiec pojechalam do domu. I juz bylo ok. Jejku. Wyszlam z nia kilka razy do sklepow, lekarzy ale ciagle nie czuje sie komfortowo... Tez tak macie mamy z piewszym dzieckiem?
Wogole nie lubie jak ona jest w tym foteliku. Przegrzewa sie, jakas taka zgnieciona w nim jest... Eh. Pada wiec nie moge z nia wyjsc na spacer i siedzimy w domu

Powiem Ci ze ja wogole mam pierta z wychodzeniem z mala do ludzi. Na spacer spoko... choc po ostatniej wizycie u lekarza troche boje sie sama ale pogoda tez jest beznadziejna wiec siedzimy w domku...

Ja wlasnie na spacrrze, zimno okropnie ale wyszlam. Oczy po pol godz otwarte...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~kalae
misiakowata - tez słyszałam, że mogą być szmery i że do roku zanikają, w ogóle dużo ludzi ma szmery powodowana zastawką chyba trójdzielną, że jest dwudzielna, ale normalnie funkcjonują,

nie ma się co martwić na zapas, ja z Tosią też się wystarszyłam jak te hormony tarczycy co pediatra kazała zrobić jeden wyszedł troche podwyższony, no, ale nie ma co się stresować tylko skontrolować, także głowa do góry

a robiłaś hormony Matemu?

Ja robilam badania hormonow Hani i wyszly w "normie"- tsh 4 z kawalkiem i wydawalo mi sie to za duzo... Ale 2 pediatrow powiedzialo mi ze one sa w pozadku. Ale ja doszlam do wniosku ze nie sa. Jak poszlam do mojego endo i zanioslam mu wyniki to powiedzial zebym sie nie martwila narazie ale moze byc to niedoczynnosc. Ale wypisal jej badania attp i atpo (chyba tak to sie pisze) :D
Dlatego dziewczyny nie wierzcie pediatra w tarczyce u niemowlaczkow tylko idzcie z nimi do swoich endo!!!!

Ja robie Hani w maju badania i ide do endo jak bedzie podqyzszone to bedzie dostawac eutyrox :(

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Madika
~kalae
misiakowata - tez słyszałam, że mogą być szmery i że do roku zanikają, w ogóle dużo ludzi ma szmery powodowana zastawką chyba trójdzielną, że jest dwudzielna, ale normalnie funkcjonują,

nie ma się co martwić na zapas, ja z Tosią też się wystarszyłam jak te hormony tarczycy co pediatra kazała zrobić jeden wyszedł troche podwyższony, no, ale nie ma co się stresować tylko skontrolować, także głowa do góry

a robiłaś hormony Matemu?

Ja robilam badania hormonow Hani i wyszly w "normie"- tsh 4 z kawalkiem i wydawalo mi sie to za duzo... Ale 2 pediatrow powiedzialo mi ze one sa w pozadku. Ale ja doszlam do wniosku ze nie sa. Jak poszlam do mojego endo i zanioslam mu wyniki to powiedzial zebym sie nie martwila narazie ale moze byc to niedoczynnosc. Ale wypisal jej badania attp i atpo (chyba tak to sie pisze) :D
Dlatego dziewczyny nie wierzcie pediatra w tarczyce u niemowlaczkow tylko idzcie z nimi do swoich endo!!!!

Ja robie Hani w maju badania i ide do endo jak bedzie podqyzszone to bedzie dostawac eutyrox :(

mi pediatra dała skierowanie do endokrynologa twierdząc ze jeżeli matka leczy się na tarczyce dziecko należy skontrolować u endokrynologa, także wizytę w nfz mam na 10.05.

dla niemowląt są inne normy niż dla dorosłych i np tsh norma jest do 11, przynajmniej w diagnostyce.
u Tosi wyszło podwyższone ft3, ale na dzisiejszej wizycie u swojej endokrynolog pokazałam wyniki, i powiedziała, że nie widzi nic niepokojącego, ale żeby powtórzyć za jakis czas.

Sylwia921125
Gosia najważniejsze, że teraz jestes szczęśliwa :)
Mam kolezanke. Ma jednego synka ktory w kwietniu skonczyl roczek i teraz w maju urodzi drugiego. Sytuacje finansowa maja super, buduja sie. Dziecko planowali drugie od razu zeby je razem odchowac no i polecilam jej to forum. Tylko ona z Majowek. Napisala tam przedstawiła sie. Napisala,że ma rocznego synka i spodziewa sie drugiego. I te dziewczyny tak bidulke tam obsmarowaly, ze to za wczas, ze ona sobie nie da rady z dwojka itp. no i mowi, ze więcej tam nie napisała. Bylam w szoku. Bo na naszym forum nikogo sie nie ocenia. I mimo tego, ze na naszym forum tyle osob sie przewinelo to zawsze tu jest życzliwość i nikt nikogo nie ocenia.

No co Ty???? Ja pierdykam czy TYLKO MY jestesmy takie wyjatkowe???? Bo kurcze i na Lutowkach bylo cos nie tak i teraz na majowkach...

A wogole jak przegladalam listy na forum to my mamy najwiecej postow ze wszystkich grup :D Jestem z Nas dumna!!!:D BRAWO MY!!:D

Dzis biegne do gina :D Cos rana zaczela mnie pobolewac musze mu o tym powiedziec. I musze o te prady go zapytac... Ciekawe co mi powie :D

Misiakowata trzymqm kciuki za Matiego!! Jak dziewczyny mowia ze bedzie ok to bedzie :D

Ja zaczynam nas pakowac bo jutro jedziemy na Majowke... Powiem Wam ze jestem posrana ze stachu :D Mam liste 57 punktow do zabrania dla Hanuli.... Boje sie ze auta nam braknie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~Leniwiecccc
U nas dzis odwrocona noc Reni:) Do tej pory Eliza spala 20:00-3/4:00 a wczoraj 20:00, 1:00, 5:00. Lepsze dla laktacji ale nie dla mojej formy. Choc mam wrazenie, ze juz sie przyzwyczailam do niewyspania;) choc odbija sie to na innych - ost.prawie wyszlam z gabinetu endo, nie placac za wizyte. Jej mina krzyczala "zaplaaaaac". Przy drzwiach sie ogarnelam ;)
Misiakowata, mi niedoczynnosc wyszla w ciazy, choc odszukalam swoje stare wyniki i 3 lata temu mialam juz 2,9. Niby w normie, ale dla mlodej (!!!!!)osoby, potencjalnie starajacej sie o dziecko, to za duzo. W coazy mialam ok.3 w I i II trym i 4 w III. Bralam Euthyrox kolejno : 25, 50, 62,5, 75 i po porodzie na slepo (bez badan ale wg polecenia endo) 50. Te dawke mam brac jeszcze 6 miesiecy, pozniej badania i zobaczymy. Albo 25 albo koniec. Zalezy jak ta 50 podziala.
Dzis miedzy karmieniami snila mi sie Zu2ia:) miala 5 synow i wszystkich ciagnela na sankach :))) wtf???!!!;)

Zu2ia, moze to proroczy sen???:))

I wice wersa :D
Hehe co za UROCZY sen :D Zuzia pewnie przeszczęśliwa jak koń pociągowy:D