Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie macie dziewczyny z tymi domami i budowami :)
My z mężem jesteśmy na początku naszej wspólnej drogi, 3 miesiące temu wzięliśmy ślub, z "miesiąca miodowego" wrocilismy juz w trójkę <3, mieszkanko mamy własne ale ciasne. Dostaliśmy od mojej mamy kawalerkę, wyremontowalismy ja i mieliśmy zamiar trochę pomieszkac i uzbierać pieniądze na coś większego :) ale w obecnej sytuacji juz rozgladamy się za większym :) chcielibyśmy nawet do końca miesiąca się przeprowadzić.

Kalae sąd przeważnie ma terminy instrukcyjne wiec robi co chce, generalnie nie ma siły żeby działania sądu przyspieszyć. Z tego, co kojarzę, to w sprawach depozytowych nie ma terminów "-/
My mieszkamy na parterze i mamy wokół mieszkania ogródek, bardzo dobrze nam się mieszka, tylko za małe mamy mieszkanie:-)
Działkę kupiliśmy na północy Krakowa za Zielonkami w stronę Skały, miejscowość nazywa się Rzeplin :-)
Kinia a Wy gdzie się budowaliscie?

http://www.suwaczki.com/tickers/rolo3e5ezp5zik75.png

Fajnie macie dziewczyny z tymi domami i budowami :)
My z mężem jesteśmy na początku naszej wspólnej drogi, 3 miesiące temu wzięliśmy ślub, z "miesiąca miodowego" wrocilismy juz w trójkę <3, mieszkanko mamy własne ale ciasne. Dostaliśmy od mojej mamy kawalerkę, wyremontowalismy ja i mieliśmy zamiar trochę pomieszkac i uzbierać pieniądze na coś większego :) ale w obecnej sytuacji juz rozgladamy się za większym :) chcielibyśmy nawet do końca roku się przeprowadzić.

no chyba, że tak, mi się to rozwiązanie podoba ze względu na przestrzeń jaką daje brak firanek i jeszcze jak już okna są umyte i pomyślę że jeszcze firanki trzeba by wieszać, a tak jak ich nie ma to jjuz koniec:)

słownik mi podkreśla wszystko co napiszę w laptopie, ciekawe co to się zrobiło

Nika32
Kalae sąd przeważnie ma terminy instrukcyjne wiec robi co chce, generalnie nie ma siły żeby działania sądu przyspieszyć. Z tego, co kojarzę, to w sprawach depozytowych nie ma terminów "-/
My mieszkamy na parterze i mamy wokół mieszkania ogródek, bardzo dobrze nam się mieszka, tylko za małe mamy mieszkanie:-)
Działkę kupiliśmy na północy Krakowa za Zielonkami w stronę Skały, miejscowość nazywa się Rzeplin :-)
Kinia a Wy gdzie się budowaliscie?

znowu pomyllilam was, przeczytałam na końcu Kinia i poszlam tym tropem :)

Dziękuję Nika miało być

My mieszkamy w 4-pokojowym mieszkaniu, które dostaliśmy od rodziców, a wcześniej przez 3 lata mieszkałam z nimi w domu pod Warszawą, który wybudowali. Generalnie fajnie się mieszka w domu, ale dojazdy mnie już męczyły. Mieszkanie mamy koło parku łazienkowskiego, więc bardzo fajna lokalizacja dla rodziny z małym dzieckiem. Na razie mamy super mieszkanie i choć jest kilka minusów, to pewnie tu długo zostaniemy. Może na starość dopiero się do domu przeprowadzimy, jak już nie trzeba będzie codziennie do pracy jeździć :) a na razie jesteśmy w remoncie, mam nadzieję, że przed porodem ze wszystkim zdążymy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Aaaaaa głodna jestem, a zjeść nie mogę :( za godzinę mam badania, a groszek jest non stop głodny

My też mamy mieszkanie, trzypokojowe, które właśnie się remontuje. Do końca września skończą :) planujemy zakup lub budowę domu w przyszłości ale myślę, że to tak za trzy lata najwcześniej.

Ja jak tak mnie złapią wymioty to dużo wody piję na siłę, żeby żołądek wypłukać. Herbata miętowa, rumianek no i dietka regeneracyjna lekkostrawna. Zapytaj w aptece, farmaceuci są naprawdę pomocni w takich sytuacjach, wiedzą co można w ciąży brać.
Ja mam kolejną męczącą noc za sobą, najpierw nie mogę zasnąć do 2-3, budzę się o 5 i już.. No makabra... W dzień nie śpię, żeby nie było. Też tak macie?
Wczoraj byłam na wizycie, mój dr pozwolił mi na basen chodzić (z tamponem) i rowerkiem śmigać. Wszystko w granicach rozsądku oczywiście. Dobrze bo już mi kręgosłup żyć nie daje...
W ogóle stwierdził, że kiedyś biegaczki zachodziły w ciążę żeby olimpiady wygrywać, ponoć to zwiększa wydajność, tak do 15 tygodnia. Ja do 15 tygodnia to wydajności jakoś nie mam najlepszej, ale nie jestem sportsmanką, może u nich to inaczej przebiega wszystko...

http://www.suwaczek.pl/cache/399e665516.png
http://www.suwaczek.pl/cache/bbd6c364d5.png

Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. Wczoraj nie miałam najlepszego dnia. Zaraz lecę do laboratorium zanieść mocz na posiew. Lekarz obejrzał w USG dzidzię i stwierdził, ze jest wszystko ok. W wynikach moczu miałam bakterie, więc dostałam antybiotyk :( Dlatego wolę prywatnie przed wzięciem antybiotyku upewnić się co to za bakteria i co na nią działa, zeby nie eksperymentować z lekami w ciąży. Tym bardziej, że nie mam takich objawów jak wy (częsty mocz, pieczenie itp.). Dodatkowo podjadam żurawinkę i od czasu do czasu popijam rumianek.

Jak mi się uda to też dziś załatwię endokrynologa. Wtedy będe spokojniejsza. Wczoraj ginekolog powiedział, że takie spadki zdarzaja się w ciąży i są spowodowane hormonem ciążowym i w takich przypadkach nie podaje się leków, w drugim trymestrze wyniki poprawiają się same. Niestety ja to muszę dokładnie sprawdzić, bo mam guzy w tarczycy. Niby nie aktywne, ale nie wiadomo jak na nie wpłynęła ciąża.

Jedyne co mi wczoraj humor poprawiło to wyniki testów PAPPA. Spodziewałam się dużo gorszych wyników, ale jak na mój wiek nie są złe. Nie ma wskazań do aminopunkcji.

Hej dziewczyny! My z mężem nigdy nie zdecydowaliśmy się na mieszkanie z teściami. Wiadome że taniej, ale stwierdziliśmy że lepiej skromniej, ale oddzielnie. Przez ponad 4 lata po ślubie mieszkaliśmy na stancji. Potem kupiliśmy 2 pokojowe mieszkanie w bloku na kredyt:) I powiem Wam, że też często myślimy o wybudowaniu czegoś swojego, ale ostatnio znajoma powiedziała mi bardzo fajną rzecz... Ona sama ma dom jest grubo po 50tce i powiedziała, że gdyby nie miała dobrej pracy, dobrych zarobków, a tym bardziej perspektyw na nie, nie zdecydowałaby się chyba nigdy na zakup domu. Dom to ciągła praca, remonty, co parę lat chciałoby się zmienić wystrój mieszkania, bo jak się patrzy na te nowoczesne architektury, nowoczesne wnętrza to często chce się je zmieniać. A co za tym idzie koszt remontu domu zamyka się w granicach kilkudziesięciu tysięcy złotych:( Na razie zrezygnowaliśmy:)

Cześć Dziewczyny! jak wtorkowe humorki :-)
U mnie dziś całkiem dobrze, słoneczko wyszło i chce się wyjść z domu, ale to trochę później, bo jeszcze teraz zimno :-)
Niuska_aw racje ma Twoja znajoma, dom to skarbonka bez dna... raz na czas trzeba odświeżyć, wyremontować, a inaczej to wygląda na 80mkw niż na 160mkw :-)
No i wokół domu trzeba ogarniać, a przy bloku nic cię nie obchodzi , jednak nas ciągnie za miasto i do większej przestrzeni... pewnie na starość wrócimy do mieszkania w bloku, bo tak będzie wygodniej :-)
No nic, miłego dnia Brzuchatki

http://www.suwaczki.com/tickers/rolo3e5ezp5zik75.png

Cześć dziewczyny! Ostatnio rozmowy zeszły na temat mieszkań. W części zgadzam się z niuska. Mieszkam w piętrowym domu z teściami na razie. Pod koniec listopada zaczniemy remont piętra na które się wyprowadzimy z mężem (teściowie na dole). Jeśli chodzi o utrzymanie i remonty to koszty są o wiele większe niż koszty dotyczące mieszkania w bloku. Na plus mogę powiedzieć że mam podwórko-nie muszę nigdzie jechać lub iść żeby mieć naturę na wyciągnięcie ręki. Wcześniej kilka lat mieszkałam w bloku na stancji. Chwaliłam sobie to rozwiązanie o tyle że nie martwiłam się o opał, odśnieżanie zimą i mogłam wyjechać na kilka dni zamykając za sobą drzwi i nie martwić się że np grzejniki mi rozmarzną.