Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Aga tez dawno nie psiala, ale widze, ze na fb jest.
Bad woman witaj :) milo, ze napisalas. Ja tez mialam kryzys z mezem. Niby pomagal duzo, ale były takie momenty, ze jego komentarze mnie dobijaly. Krytyka i wg. Teraz jak trafilam do szpitala i sie obwinialam to M. Powiedzial, ze to nie moja wina, ze jestem super mama i mam sie nie martwic. Takze jest progres. Obiecal juz, ze nie będzie sie glupio odzywal bo wcale tak nie mysli. A pomogla roznowa na spokojnie. Poszlam za przykładem Madiki ( dzieki :) ) mam dalej do niego uraz ale staramy sie jakos dogadac. Zobaczy sie. No i mamy umowe. Jak moja mama cos robi nie tak to ja ją opieprzam a jak jego to on. I dziala. Bo to nasze dziecko i nikomu nic do niego.
Misia Ty sie przejmujesz?? Przeciez urodzilas dziecko. Jak masz wygladac. Ja w Holandii przytylam i w sumie poszlo mi tylko w brzuch. Na weselu mialam sukienke, ktora moim zdaniem ladnie leżała. Ale przyszla do mnie siostra M i mowi, ze wszyscy sie pytaja ktory to miesiąc. I sie smieje. Nie pomyslala nawet, ze moze mi byc przykro ;/ a to taki wazny dzień. Potem kilka razy tez slyszlam komentarze i wkoncu zaszlam w ciaze :) a teraz brzuch mi tak spadl, ze mam tylko jeden waleczek a mialam trzy. I jest nawet mniejszy niż przed ciaza. Wiec niech mnie w tylek pocaluja :D Tobie tez spadnie. Kwestia czasu :) dzisiaj moja przyjaciółka urodzila synka w swoje urodziny. To sie wstrzelila :D

Gość Lilijka87

Misiakowata nieładnie! Twierdzisz, że one cię oceniają, a sama to zrobiłaś. A tak na prawdę znaczna większość nie robi tego złośliwe, sama gapie się na ludzi (przecież nie będę ponurakiem patrzącym jedynie na chodnik) i nie by ocenić sylwetkę, a by, np. Zobaczyć w są ubrani lub jaki mają wózek, tak tylko z ciekawości. Wychodzi z tego, że skoro mnie zostało 2 kg do wagi sprzed ciąży i jak się ładnie ubiore i umaluje to mam iść pod latarnie? I jak ja mam się teraz czuć po przeczytaniu twojego posta? Dobrze, że nie odbieram tego personalnie bo Rozumiem frustrację nadmiarowymi kilogramami ale nie jest to powód do tak na prawdę obrażenia innych mam. Już teraz możesz zadbać o to by brzuch zmniejszyć jeśli nawet nie lekkimi ćwiczeniami to odpowiednią, zdrową dietą.

Bad.woman dobrze, że jesteś! Dobrze, że Gabi wyszła zdrowo z problemów po porodzie. I o tym myśl jak najdą cię smutne myśli!

Dawno nie pisały też Haniutek, Haneczka, rednails, Aga...

Gość Lilijka87

kamillla
Nie ona po % zreszta nie tylko wymyśla. A przyjechać nie przyjedzie bo po nich trzeba pojechać i odwieźć. Autobusy nie dla szlachty:)

Czyli teście wychodzą na dwór, a nie na pole?! :D

Lilijka87
kamillla
Nie ona po % zreszta nie tylko wymyśla. A przyjechać nie przyjedzie bo po nich trzeba pojechać i odwieźć. Autobusy nie dla szlachty:)

U nas tylko na dwór sie wychodzi:D pierwszy raz z wychodzeniem "na pole" spotkałam się tutaj;D Olka jako pierwsza chyba uswiadomila mi ze u nich sie tak mowi. Niemniej jednak jak czytam ze ktos wychodzi na pole to w glowie widzę autentyczne pole, no kukurydzy albo marchewki, ziemniaków... :D u mnie duzo pól, takze tego... Ale wychodzę na dwór no:D

Lilijka87
Misiakowata nieładnie! Twierdzisz, że one cię oceniają, a sama to zrobiłaś. A tak na prawdę znaczna większość nie robi tego złośliwe, sama gapie się na ludzi (przecież nie będę ponurakiem patrzącym jedynie na chodnik) i nie by ocenić sylwetkę, a by, np. Zobaczyć w są ubrani lub jaki mają wózek, tak tylko z ciekawości. Wychodzi z tego, że skoro mnie zostało 2 kg do wagi sprzed ciąży i jak się ładnie ubiore i umaluje to mam iść pod latarnie? I jak ja mam się teraz czuć po przeczytaniu twojego posta? Dobrze, że nie odbieram tego personalnie bo Rozumiem frustrację nadmiarowymi kilogramami ale nie jest to powód do tak na prawdę obrażenia innych mam. Już teraz możesz zadbać o to by brzuch zmniejszyć jeśli nawet nie lekkimi ćwiczeniami to odpowiednią, zdrową dietą.

Bad.woman dobrze, że jesteś! Dobrze, że Gabi wyszła zdrowo z problemów po porodzie. I o tym myśl jak najdą cię smutne myśli!

Dawno nie pisały też Haniutek, Haneczka, rednails, Aga...

moim celem nie było obrazenie kokokolwiek z forum..
nie wiem jaka u Was moda,ale u nas dwudziestki sie nie maluja,a robia na straszydła naprawde..no ale kto co lubi..
Jak napisałama miałam doła..moze nie potrzebnie sie wyzaliłam,wiecej tego nie zrobie.
kogo uraziłam,przepraszam..
miłego dnia

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość Lilijka87

Misiakowata widzę, że źle odebrałaś mojego posta, a nie potrzebnie. Chyba cenimy tutaj szczerość, co? Pisz dalej jeśli Ci coś leży na sercu.

Kamila obcinam na prosto i to co tydzień! Ale co się dziwić skoro milimetr dla takich paluszków to sporo :)

kamillla
Lilijka87
kamillla

U nas tylko na dwór sie wychodzi:D pierwszy raz z wychodzeniem "na pole" spotkałam się tutaj;D Olka jako pierwsza chyba uswiadomila mi ze u nich sie tak mowi. Niemniej jednak jak czytam ze ktos wychodzi na pole to w glowie widzę autentyczne pole, no kukurydzy albo marchewki, ziemniaków... :D u mnie duzo pól, takze tego... Ale wychodzę na dwór no:D

bo na pole to jest na dwór
a do pola to chodzi o te z kukurydzą itp

paznokcie na półokrągło nożyczkami z tą bezpieczną końcówką, u nóg jeszcze nie obcinałam.

kamillla
Kalae wiem ze na allegro sa, ja tez nie mogę znalezc nigdzie w sklepie stacjonarnym. Tosislawa kończy 2mies dzis!!! A jak wlasnie piszczeć zaczęła, non stop glosuje ;)

o to najlepszego, moja jutro :)

Dzień dobry kobietki ;*

Ale sie tu dzieje ...;)

Na wstepie milo cię poczytac znow Bad.Woman :* Choc zmartwilam sie po tym co przeczytalam. Wydajesz sie byc bardzo zestresowana, przezywasz chyba typowy obraz matki tuz po porodzie. Ja myslalam ze tak bede miala. Nie wyspana, rozczochrana z dzieckiem placzącym pod pachą gotująca obiad i nogą odkurzająca drugi pokòj :p Do tego mąz wraca z pracy i krzyczy ze siedze w fomu a nic nie zrobione... Uff cisnienie sie podnosi...

Biedulo zobaczysz jeszcze wszystko ogarniesz. Pogadaj z Gabi zeby dala matce pospac :p Nie no a tak na serio, to musisz pogadac na spokojnie z twoim męzczyzną i wytlumaczyc ze musial ci pomoc bo czujesz sie zle i ze jak troche pomoze przy Gabi zebys mogla przynajmniej sie uczesac , umyc glowe, cokolwiek zrobic dla siebie , przespac sie ( tak jak dziewczyny mowia jezeli Gabi malo spi to musisz spac wtedy kiedy ona, nie ma innej rady). Wtedy odzyjesz. A szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :)
Jak mąz zostaje na godzine z mala i juz sie narobil i napracowal to powiedz muy zeby sobie teraz wyobrazil ze sie tak nía zajmuje caly dzien plus sprzatanie, gotowanie...

EH faceci... Ja mam szczescie bo Hania spi duzo i tez potrafi sie soba zając jak ja oblorze ciekawymi dla niej przedmiotami ale i tak czasem choc "nic nie robię" czyli leze na lozku i karmie mala to nie mam czasu zjesc czy ugotowac obiad zanim przyjdzie z pracy moj luby i wtedy widze ten wzrok ... Raz mnie zapytal jak nie zdarzylam z obiadem cyt. "Nie mismas wczesniej chwili zeby zrobic obiad?" odpowiedzialam zaskoczona: " nie, gdybym miala to przeciez bym zrobila"...

*************************""""""
Misiaaaa...!! Ja wlasnie czulam ze mismas poprostu zly dzien i sie musialas wyzalic i nie chcialas nikogo obrazac. No przeciez to wiadome! A ty co sie przejmujesz baba jedną z drugą?! Miesiac po potodzie jestes przeciez! Brzucho jeszcze zgubisz, to teraz nie wazne. Wazne ze mamy sliczne zdrowe maluchy ktore mam z tego brzucha wylazly :)

Wiadomo ze chcialybysmy juz byc laskami no ale nic trzeba zacisnac zeby i jak juz bedziemy mogly to ruszyc tylek i cwiczyc :p i duuuzo cierpliwosci! Lepiej i zdrowiej schudniemy powoli niz szybko i z efektem jojo! :)

Mi ostatnio polozna dowalila na wizycie... Cyt. "O widze ze sie przytylo od ostatniej wizyty? Ty to widzisz?" a ja zdziwiona bo myslalam ze wlasnie schodlam... ;p no ale nic to... Patrze na Hanule i sie usmiecham :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nqps6ybasj0fr.png

Ciaza316
Martyna84
Ciaza316
Kamila, jesli chodzi o rutyne to my zaczelismy po prostu inaczej postepowac z Mya. Trudno trzymac sie stalych godzin ale mniej wiecej. Poznym popoludniem ciszej jest, wieczorem kapiel lub mycie/przecieranie. I do gory ja wtedy zanosimy. W ciagu dnia jak ziewa to idzie polezec/spac. Jak widac ze chce sie bawic to sie bawimy. Gdy marudzi nie podchodze dopoki nie zacznie plakac lub dlugo marudzi. Jest teraz starsza i widze jakis schemat, wszystko zapisuje, tzn godziny.
Mya zasypia wieczorem ok 21-22, w nocy budzi sie ok 2-3 i potem ok 6-7.
Ja w staniku non stop :/
Co do spania w dzien, to zaczelam nawet Mya klasc w lozeczku u gory, a ja jestem na dole. Lepiej wtedy spi. Przyzwyczaje ja do dzwiekow jak bedzie starsza :) Czesto spi np przez 1h czy 2 ale co jakis czas wybudza sie, pokreci i zasypia z powrotem. Tez tak maja Wasze maluchy? Wczesniej chyba jej przeszkadzalam i lecialam czasami jak sie wybudzala.
KasiaMamusia, ja wczoraj sie poryczalam. Maz wrocil z pracy i jakos mnie naszlo. Ze ciagle sama, ze nie moge nigdzie wyjsc, ciagle sie spiesze itd itd. Ogolnie nie jest zle, ale moje zycie sie zupelnie zmienilo.
Dokoncze pozniej... o to wlasnie mi chodzi...

Ciąża my mamy identyczny rozkład dnia i nocy :) i też te przebudzenia w trakcie snu dziennego, a przez to, że mam w domu drugiego synka to Adaś czasem musi dość długo czekać aż podejdę i się okazała, że sam dalej zasypia..

Wlasnie po tym jak to napisalam to druga noc ze budzi sie co ok 2h. Ah. Co zrobic... Jeszcze maz powiedzial ze w weekend wstanie, ze ja tylko nakarmie a on odbije... Taa. Chrapie!
W nocy, dlatego ze Mala ulewa zawsze czekam az zasnie i dopiero ja ide spac. Maz mowi ze powinnam isc spac od razu. A ja sie boje ze zwymiotuje... Jak robicie?

Ciaza a jak kładziesz mala do. Spania?? Na boczku czy na wznak?? Jak moja spi sama to na boczku ja klade. No i oczywiście odbijam.

Gość arwena 89

~kalae
kamillla
Kalae wiem ze na allegro sa, ja tez nie mogę znalezc nigdzie w sklepie stacjonarnym. Tosislawa kończy 2mies dzis!!! A jak wlasnie piszczeć zaczęła, non stop glosuje ;)

o to najlepszego, moja jutro :)

Mój Miki też jutro 2 miesiące kończy :) jej jak ten czas szybko leci :)

Gość strunkaaa

Misia/Lilijka, dajcie sobie po razie i heja!

A tak poważnie, w Polsce dużo osób jest zakompleksionych, smutasów :) taka natura, ale można z tum walczyć. Bo przecież piękno wewnętrzne jest ważniejsze. Trzeba pokochać siebie tska jaka sie jest, a wtedy inni będą inaczej Cie postrzegać. Zwłaszcza partnerzy/mezowie.
Ja przed ciaza miałam duuuuza nadwagę :) i chyba wolałabym miec zsokraglony brzuch na swoim miejscu niz flaczek zwisający... Dobrze, ze widac moja szanowna, bo jakby byl niżej to chyba bym sie załamała.
Poza tym każdy organizm inaczej zachowuje sie po ciąży i jesli nawet wszystko sir robi by wróci do formy, a i tak nic z tego, to nie ma co się załamywać. Ważne by zdrówko bylo. A tak juz jest, ze mamusie poświęcają wszystko dla swoich pociech, takze ciała.
Blogoslawione ciała mam, które przyjely dzieci na świat :) i poswiecily sie dla nich.
Czyż tak nie jest, ze każdy uśmiech malucha wszystko nadrabia?
A brzuch mozna odpowiednio zamaskować, przykryć czy ubrac w elegancki ciuszek, a reszta niech sie odfajkuje. Ważne by sobie i swojemu facetowi sie podobać, ale głównie sobie! :)

Gość arwena 89

~kalae
a gdzie kupić opaski na głowę, potrzebuje dla Tosi bo jej się uszy odkształcają :) a nie wiem czemu ale nigdzie nie mogę znaleźć.

A w smyku nie ma? Ja widziałam komplety ze skarpetkami :) śliczniusie