Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ernesto super wiadomości, oby wyniki były już tylko lepsze, aż do samego porodu :)

Kamilla ale ją nie mowie że dobie wymyśliłas ;d spokojnie ;)
Tylko jak miała się przenieść a dalej tego nie robi, to spróbuj pogadac z tata czy nie da się tego przyspieszyć, żeby później nie było problemu że dziecko płacze i jej to przeszkadza (tak było u mnie z dwoma siostrami), masakra ;/

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Aniołek_nocy
Funkcji opóźnionego startu nie używałam więc niestety nie pomogę.
Dziewczyny polecam zarejestrować się w bebiprogram mi właśnie przyszła przesyłka a w niej płyta z muzyką dla dziecka takie na teraz do słuchania, pokrowiec na książeczkę zdrowia dziecka i twarde etui na dokumenty ciążowe:-) następne przesyłki po porodzie ;-)

Aniołek a dawno się tam rejestrowałaś? Ja jakieś 3 miesiące temu i nadal nic nie dostałam :(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3k9a7suot.png

olka135
Ernesto super wiadomości, oby wyniki były już tylko lepsze, aż do samego porodu :)

Tylko jak miała się przenieść a dalej tego nie robi, to spróbuj pogadac z tata czy nie da się tego przyspieszyć, żeby później nie było problemu że dziecko płacze i jej to przeszkadza (tak było u mnie z dwoma siostrami), masakra ;/

myślę, że jak sie dziecko urodzi i będę z mała do lazienki chodzic na kąpanie, to wyniesie sie do innego pokoju. ona sobie nie zdaje sprawy z tego wszystkiego :) ja nawet nie nalegam ąz tak o ta przeprowadzkę na dol, poprostu dobrze by było żeby przeniosła się do innego pokoju bo nawet pojscie do kibla gdy ona jest w pokoju jest krępujące. a sprzątnąc chałupę to mogłaby raz na tydzien nawet, a nie że sobie mieszka jak w hotelu i jej sprzątają.
a śmieci to z pokoju jej ojciec wynosi. bo ona popakuje w torby czy worki i tak stoją. albo wywali na przedpokój, wtedy ja sie wkurwiam i wynosze. :D noo nie ważne, musiałam się wyżalić

kamilla
olka135

myślę, że jak sie dziecko urodzi i będę z mała do lazienki chodzic na kąpanie, to wyniesie sie do innego pokoju. ona sobie nie zdaje sprawy z tego wszystkiego :) ja nawet nie nalegam ąz tak o ta przeprowadzkę na dol, poprostu dobrze by było żeby przeniosła się do innego pokoju bo nawet pojscie do kibla gdy ona jest w pokoju jest krępujące. a sprzątnąc chałupę to mogłaby raz na tydzien nawet, a nie że sobie mieszka jak w hotelu i jej sprzątają.
a śmieci to z pokoju jej ojciec wynosi. bo ona popakuje w torby czy worki i tak stoją. albo wywali na przedpokój, wtedy ja sie wkurwiam i wynosze. :D noo nie ważne, musiałam się wyżalić

no a ty też się nie chcesz przenieść?

wyzalić to zawsze, wiesz:)

Kamila z tego co piszesz to ona ma z wami dobrze :) no i co, że ponarzekasz jak i tak posprzątasz i pomyjesz Ty. Przyzwyczailiście ją do takiego życia to korzysta. Niestety ale pozwoliliście jej na to to macie teraz przeboje. Ja bym mimo wszystko się wyprowadziła na Twoim miejscu.

ania71250
Aniołek_nocy
Funkcji opóźnionego startu nie używałam więc niestety nie pomogę.
Dziewczyny polecam zarejestrować się w bebiprogram mi właśnie przyszła przesyłka a w niej płyta z muzyką dla dziecka takie na teraz do słuchania, pokrowiec na książeczkę zdrowia dziecka i twarde etui na dokumenty ciążowe:-) następne przesyłki po porodzie ;-)

Aniołek a dawno się tam rejestrowałaś? Ja jakieś 3 miesiące temu i nadal nic nie dostałam :(

Ja się we wrześniu rejestrowałam w bebiprogram i też nic nie dostałam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Lilijka87
Kamila z tego co piszesz to ona ma z wami dobrze :) no i co, że ponarzekasz jak i tak posprzątasz i pomyjesz Ty. Przyzwyczailiście ją do takiego życia to korzysta. Niestety ale pozwoliliście jej na to to macie teraz przeboje. Ja bym mimo wszystko się wyprowadziła na Twoim miejscu.

no okej wyprowadzę się i moj ojciec zostanie sam jak palec... tak to przynajmniej ja mu pomagam, czy obiad zrobie to zje czy coś potrzebuje to mu pomagam. mieszkalismy juz oddzielnie. On nawet nie ma sie do kogo słowem odezwać, z moją siostrą zbyt dobrze nie zyje, praktycznie ze sobą nie gadają jak nie muszą. On ledwo chodzi, stawy mu siadają do tego ma naderwany miesien w ręce wiec jest w pewien sposób ograniczony. ale nie wiem, naprawde pewnie tak to sie skonczy...

ale dzieki dziewczyny...

~kalae
albo skoro jeden pokoj jrst wolny w tym sobie zrobić sypialnie z kącikiem dla dziecka, a w tym co teraz mieć taki salon

salon planuje zrobic przed porodem, miedzy moim pokojem (i tym drugim wolnym) a mojej siostry jest wielki przedpokoj wiec tam zamierzam wstawic meble bo jakby nie bylo to po porodzie ludzie będą przyjezdzać :)

olka135
U nas mój Michał tylko pracuje, ja się jeszcze ucze, ale wynajem to była jedną z lepszych decyzji, nawet jak mnie denerwuje to mogę mu na złość powiedzieć "WKU*wiasz mnie chu*u" (ALE TO TAK Z MIŁOŚCI MU MOWIE) :D ale w złości haha ;d a jak mieszkalismy wszyscy razem to nawet poklocic sir jak nie było :)

i nie baliscie sie wynająć, czy kasy styknie i w ogóle? podziwiam :)

Olka Ty to istna patola jesteś :p ale jak pięknie się potem godzić po takiej kłótni, mmm facet może przycisnąć do tego kąta jak (chyba) Renatkę? :D a mając dodatkowych domowników to nie dość, że ciężko się kłócić to i godzić tym bardziej :p

olka135
Lilijka87

No właśnie co do leżenia/spania. Tak bardzo pilnujecie się by spać tylko na lewym boku? Ja się staram tak zasypiać ale czasem świadomie lub mniej przekręcam się na prawy, a nawet na plecy. Szczególnie ostatnio jak mnie w nocy plecy zaczynają boleć to układam wysoko poduszki i się kładę na plecach, tak trochę półleżąco. A tak przy okazji. Plecy od trzech nocy bolą mnie ale na wysokości łopatek, gdyby ból był dzięki ciąży to chyba bolały by mnie w okolicach krzyża i lędźwi, tak?

Cos Ty, w ogole nie przywiazuje wagi do tego jak spie, spie tak jak mi wygodnie.. :) przeciez nie dam rady przez 9 czy 8 miesiecy lezec tylko na lewym boku. w wiekszosci leze na plecach, na prawym boku tez bardzo czesto gdyz moj Michal spi po mojej prawej i wywalam nogi na niego w nocy :))
Jedynie co to musialam sie odzwyczaic spac na brzuchu :)

Dziewczyny, jesli chcialybyscie zaoszczedzic na pradzie to jesli moge to wam cos doradze :)
(moj Michal elektryk, tato zreszta tez)
My w swoim mieszkaniu wymienilismy w wiekszosci zwykle zarowki i energooszczedne na LEDowe - biora ok. 7-8 Wattów, a świecą jak 60Watowe ;) Rachunki? Spokojnie 70% tańsze wychodzą. :) W salonie jedynie mamy energooszczedne, bo tam jak jakas impreza rodzinna to dluuuugo sie swieci :)
i jeszcze cos, energooszczedna jak sie zaswieci to nie oplaca sie gasic za 3 min, bo wtedy najbardziej prad zdziera, a LEDowe pobieraja malo pradu i pobieraja tylko wtedy kiedy sie swieca :) super opcja moim zdaniem. ;)

No widzisz z tymi, żarówkami to my też LED, teściowej tylko namówić nie mogę i szwagra, a szkoda, i jeszcze 200zl na prąd nam wychodzi za 2 miesiące (bardziej dla świętego spokoju ) bo ogólnie to jest 370 zł na 3 pokoje, każdy z nas ma osobno tv, z tym że teściowa to po ciemku i radio CD słucha na starość

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png