Skocz do zawartości
Forum

Dzidzia strzela w brzuchu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)
wczoraj rozpoczęłam 32 tydzień ciązy i też od około tygodnia słyszę takie strzelanie :P prawdę mówiąc to nikomu nic o tym nie mówiłam bo jeszcze by ktoś pomyślał że mi ta ciąża na psychikę siada :P hehe :)
ale musze przyznać że to niepokojące. i zawsze jak mi mała kopniaka z lewej strony brzucha zapoda to właśnie słysze takie pyknięcie. nie ejst ono głośne ale ja to słyszę. Jak dobrze że jest ktoś kto ma podobnie :P czyli nie ejstem psychicznie chora hahaha

http://www.suwaczki.com/tickers/1usakrhmdembn5yu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18viijjczi.png

Gość pykajaca_dzidzia

Hej,
Ja też słyszę pykanie (39tc) jak mały się mocno wierci. Nie potrafię się zdecydować czy to moje kości czy dziecka:) Chociaż ja nic nie czuję u siebie i dlatego zaczęłam podejrzewać że to dziecko strzela.. Ale z badań usg wszystko ok więc się nie martwie na zapas.

Hej!jestem mama 3msynka tez mi cos szczelalo ,najprawdopodobniej to stawy albo cos w naszym ciele,zauwarzcie ze wiekszosc z was jest blisko porodu a organizm jak i nasze cialo przygotowuje sie do porodu. Biodra sie rozszerzaja to tez moze wydawac odglosy ,mnie np strasznie pod koniec bolaly pachwiny momentami stac nie moglam,wszystko strzelalo. Ale jak pisalam przygowowujecie sie do porodu ,dzieci gdy sa ruchliwe tez nie ulatwiaja tego ,bo tu piastka walna ,tu nozka:) a ci do czkawki moj mial b.czesto po urodzeniu tez dopiero gdzies ok 2m.zaczal miec zadziej. Tak wiec wszystko wporzadku dziewczyny :)powodzenia w dniu ciezkim ale najpiekniejszym:)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb15ksjtmsj.png

:) też słyszałam to charakterystyczne strzelanie i zastanawiałam się, czy mam urojenia, ale znalazłam na to wyczerpującą, a przynajmniej jak dla mnie najsensowniejsza odpowiedź na jakiejś stronie: "Najprawdopodobniej odgłos pękania czy strzelania jest spowodowany ruchami Malca, który uderzając w nasze jelita, powoduje pękanie pęcherzyków powietrza tam się znajdujących :) Odgłosy układu pokarmowego to jedyne jakie można usłyszeć na zewnątrz :) ". Mnie taka odpowiedź satysfakcjonuje ;)

jestem w 38 tygodniu ciąży i od paru tygodni słyszałam takie pęknięcia, bałam się co mogą one oznaczać,czy to dzidziusiowi dzieje się krzywda czy macica mi pęka, albo brzuch, jak to przy pierwszej ciąży wyobraźnia jest bardzo duża. Szukałam informacji na ten temat i jak się okazało to ruchy dziecka powodują pękania pęcherzyków w moich jelitach :)

Hej dziewczyny . Miałam dokładnie tak samo z tym strzelaniem. Mi znowu wydaje się, że pękają bąbelki które dzidzia robi, bo to raczej taki właśnie dźwięk.

A jeśli chodzi o tą ruchliwość to nic tylko się cieszyć :D. Moja córeczka nie raz wywołała alarm na badaniu KTG ruszała się tak intensywnie aż do dnia przed porodem . Dopiero chwilę przed porodem ruchy zanikły... niestety miałam zielone wody i malutka szybko pchała się na świat. Rozumiem Twoje obawy dotyczące zawinięcia pępowinki, bo miałam dokładnie to samo, ale nie ma co się martwić na zapas . 3mam kciuki za was przyszłe mamusie ;)