Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

dzwoniłam do okulisty i ponoć trzeba to sprawdzić by wykluczyć wadę wyroku i znaleźć przyczynę mam nadzieję że to minie. jak miałyścię problem z zezem to pomóżcie bo bardzo się stresuje. ostatnio mi się dostało w kwiaciąrni że. jestem odważna bo syn miał czapkę która nie zasłania uszu... a czy wasze małe już gaworza i kiedy powinno dziecko zacząć a kiedy się niepokoić...

My chodziliśmy do okulisty choć z innego powodu i wszystko jest ok, a zez to chyba normalny bo mięsnie oka są jeszcze słabe... ale sprawdzić nie zaszkodzi. Co do gaworzenia (czyli pierwsze sylaby) to czytałam że około 6 miesiąca a wcześniej to tzw. głużenie, faktycznie mała wydaje dziwne i śmieszne odgłosy od chyba drugiego miesiąca, brzmi to jakby rozmawiała, robi pauzę jak się do niej mówi a potem "odpowiada" czyli agu, agi itd...

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzzbmh9gzvsuxk.png

Gość Megi1992

Z tego co ja sie orientuje to w wieku 5 msc nie powinny juz uciekać oczka

My przy tych pogodach nie zakładamy czapki. Chyba ze jest zimno tak ze colin musi być s kurtce albo wieje. Dzisiaj miał koszulkę spodenki i skarpetki i całe plecy miał spocone . Jeździmy juz w spacerówce

Gość Megi1992

Gosika
My tez podajemy od 4 msc słoiczki i jedynie co przychodzi mi do głowy to za mało twoja lala pije. My po całych obiadach jak i po samej marchewce mamy bardzo twarde kupy ale Colin daje radę robi sam nie ma żadnych boli. Na początku przy samej marchewce nie było kupy po 3 dni zaczęłam bardzo duzo dopajac woda i sokami i kupy sa prawie codziennie

Gość Megi1992

Róża
U mnie mój maz chyba nauczył mnie ubierać Colina . Ja na początku dawałam kobinezon kurtki itd a mój maz zawsze krzyczał Ze go przegrzewam . Potem troche posłuchałam na niego i widze ze Mały jest normalnie ubrany nic spocony ani nie trzęsie sie buźka z zimna

Hej dziewczyny. Ja też jestem w trakcie rozszerzania i zaczynam od jabłka, potem marchewka, potem jabłko z marchewką, a potem to nie wiem. Zaczynałam już tak kiedy miał 4 miesiące, ale dostał tego wirusa i mieliśmy dietę aż do dziś.
Dziewczyny czy Wasze dzieci wzdrygają podczas usypiania i w pierwszej fazie snu? Bo mój Fabian tak i zaczyna mnie to martwić. Dziś pytałam się o to mojego lekarza i powiedział, że to fizjologia i dzieci tak mają.

Poza tym wczoraj Fabi skończył pół roku. Byliśmy we wtorek dopiero na drugim szczepieniu. Mój Klusek waży równo 10 kg i ma 83cm, także jest co nosić.

Wczoraj byłam z nim także na pomiarze symetrii główki i za 3 tyg jedziemy do Warszawy po kask. Aż się boję jak on na niego zareaguje i jego skóra w gorące dni, ale trzeba go jak najszybciej zakładać.
Bardzo pomogła nam poduszka Head Care. Poprawa jest widoczna gołym okiem, jednak Fabian ma już prawie całkiem zrośnięte ciemiączko, a asymetria była na tyle duża, że nie ma już możliwości samoistnej całkowitej poprawy.

Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz615nm8es4ycdd.png

Małą karmię butelką i słyszałam że wcześniej takie dzieci trzeba dokarmiać. Jak dopajacie swoje maluchy? Moja Layla strasznie walczy z wodą, nie chce jej pić, próbowałam soczki dla dzieci i też nic. Nie wiem jak mam do tego podejść dziewczyny. Jestem sama z małą w Londynie, rodzina w Polsce i już powoli mi sił brakuje bo często płacze przez ten brzuszek. Chyba wybiorę się do helth visitors, może oni mi coś poradzą?

hej dziewczynki oststnio u mnie totalny brak czasu :) małą co dzien to madrzejsza:) 23 konczy 5 miesiecy ale ten czas leci bylismy na 3 dawce 5w1 we wtorek mała zniosła ok przy ukłuciu igła nie płakała ale mi zrobiła neispodzianke :) Mła jest kochana gada jak katarynka heheh kula sie na boki i brzuszek bawi sie stopkami :) w nocy je 2-4 6 3 razy wazy 7200 dr sie dziwiła ze tak fajnie przybiera na samej piersi :) po 5 miesiacu bede juz wprowadzac pokarmy zaczne od marchewki :) mamy ktore karmia piersia czy wprowadzilisie juz swoim szkrabom nowe pokarmy jak je podajecie i od czego zaczełyscie ????

MartaA nie mam twojego meila moze napisz mi swojego meila to ja ci posle linka z moim kontem na face :) Jak semi ?? Jak przeprowadzka :)

Megi Colin jest juz taki duzy co je colinek juz teraz juzbedzie miał 27 6 miesiecy tak :)???

Witam nowe mamy

a o to moj skarb

monthly_2015_05/grudniowe-2014-maluszki_29431.jpg

monthly_2015_05/grudniowe-2014-maluszki_29432.jpg

monthly_2015_05/grudniowe-2014-maluszki_29433.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Gosika1990 Dzięki, trochę mnie uspokoiłaś, że nie tylko moje dziecko tak ma. U mnie też się kręci strasznie w nocy i też go biorę do siebie kolo północy bo nie chce mi się wstawać do niego cały czas i go przykrywać. Ciekawe co na to mąż jak przyjedzie na urlop :)
Mój Fabian jak się urodził miał 3kg, ale 3 tygodnie przed terminem, a duży bo w mojej rodzinie wszystkie dzieci wyrośnięte :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz615nm8es4ycdd.png

Vanesa ja w ciaglym biegu i stresie jak nie mieszkanie to dom i Gugus do tego! W jednym syf i w 2 syf nigdzie nic nieskonczone a mamy jeszcze 2 tygodnie by wynajac mieszkanie bo czekaja na klucz.
Ale juz jest kuchnia w komplecie,sypialnia,wc ,Semiego poköj tez jeszcze tylko musze dokupic pare rzeczy,lazienke maz robi,duzy poköj to narazie magazyn,jeszcze sporo roboty ale narazie dla mnie najwazniejsze by wynajac to mieszkanie a my beziemy sobie pomalu konczyc.Mama przyjedzie po 1 to mi pomorze i w koncu zobaczy wnusia.
Möj email marta_borows@yahoo.de

Goska möj zaczal od 3 dni strasznie krecic glowa az sie wystraszylam! Czytalam ze to niby normalne ale jak sie to widzi to masakra!
Möj tez za bardzo nie pije ale moze dlatego ze mu moje mleko wystarcza,daje mu po polodniu owoce w sloiczku (kubku) lub robie
sama ale teraz troche mam malo czasu a pod wieczör kasze manne albo warzywka.bardzo lubi.

111magda to naprawde duzy Fabianek jest möj skonczy 27 6 miesiecy i wazy 7650 kg nie jest chudy wyglada normalnie a ile wysoki to nie wiem ale twöj bedzie napewno wysoki! ( koszykarz he..he) mam nadzieje ze z glöweczka sie wszystko unormöje!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0ann156nl0.png

monthly_2015_05/grudniowe-2014-maluszki_29439.jpg