Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie tylko u pediatry, w przyszłym tyg jadę do swojej pani dr i jeśli ona uzna, że wymaga to konsultacji specjalisty to pojedziemy.
No właśnie u nas nie wygląda to tak jak na zdjęciach, które podesłalas... Dziś widzę, że przybrało w jednym miejscu kolor żółty. Jak w przypadku siniakow lub krwiakow... Sama już nie wiem...

Dziewcz, które cierpią na bóle rąk nóg i myślą że to kręgosłup... Pewnie tak jest to samo miałam po pierwszej ciąży. U neurologa niby było ok a jak zrobiłam rezonans to wyszła przepuklina... Taka prawda, że bez takiego zdjęcia to ciężko coś stwierdzić, ale nosicie, dźwigacie, kręgosłup się przeciaza...znslszlam dobrego fizjo, który uratował mnie przed operacja.. Ćwiczyłam 10 min dziennie i miałam serię masaży. Pomogło. Teraz znów się odnowilo. troche ćwiczę, muszę się umówić na masaże...

Bylam u lekarza ogölnego z rekami i pytal odkad sie to dzieje powiedzialam ze zaraz po narodzinach dziecka sie zaczelo,pytal czy inaczej spie i czy robie jakies codzienne czynnosci zwiazane z trzymaniem,dzwiganiem ja möwie ze karmie a on na to ze to sa miesnie szyjne Kolo lopatek ze sie zablokowaly powoduje to codzienne trzymanie malego w tej samej pozycji przy piersi i spanie na jednym boku (pozycja w ktörej patrze na malego) zapisal mi 8 razy na masaze pradem,dzis juz jeden mialam,möwi ze powinno przejsc jak nie przejdzie pöjde jeszcze do ortopedy.Ale mi sie tez tak wydawalo ze to ma cos wspölneo z karmieniem bo jak go trzymam to mnie bola strasznie rece a w nocy w pöl siedzacej pozycji jeszcze bardziej. I od tych zablokowanych miesni sztywnieja palce. Nasilone tez sa kolana od trzymania i noszenia.

Larissa napewno bedzie dobrze!
mamaMa laserem sie kiedys wytnie,wazne tylko by nie roslo a najlepiej jak by samo zniknelo!

Gabi82 zawsze chcialam zobaczyc I dzis sie udalo!!!!:)oczy potem mnie bolaly mimo ze w oksach ogladalam .ale bylo warto .szkoda ze nie 100%.

Martaa to dawaj malego sobie na brzuch niech lezy na Tobie -mama na wznak sie ta pozycja nazywa . Ja zaczelam tak karmic bo sie dlawila mlekiem na poczatku bylo trudno ale teraz kiedy znalazlam swoj sposob jest super ! Nic nie boli a karmiac odpoczywam .poolecam serdecznie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgupjyml4u9676.png

Dziewczyny pytanie !

Macie jakieś sprawdzone zabawki dla dzieci ? Mata jest ok lubi na niej colin leżeć ale pora na coś nowego ciekawego . Ma gryzaki zabawki ale to wszystko na chwile .

Colin znow ma pełno krostek na nogach i brzuchu :( teraz smarowałam maścią od lekarza i co nic . Dzisiaj wykąpie go w wodIe z mąka zobaczę moze to coś wkoncu da . Juz nie wiem czym go smarować wszystko złe . Całe linolum tez nic nie dało

Megi möj sie bawi zwykla torba po pampersach i lubi to chyba najbardziej,przykrywa sie nia dotyka i mietoli bo szelesci,jak bym wiedziala ze mu sie to tak spodoba to bym zabawek niekupowala!
Colin ma ta skaze bialkowa? Mojej siostry syn möj chrzesniak jak byl malutki tez byl ciagle wysypany miala z nim straszne problemy,pröbowala wszystko i wiem wtedy ze jej cos wysylalam o co mnie prosila i to tylko pomoglo,musze sie jej zapytac co to bylo ale to juz bylo 16 lat temu ale dobrze to pamietam bo juz nie wiedziala co robic i latala od lekarza do lekarza.

mamaMa pionowo na brzuch czy jak bo ja karmie lezac tak pol na siedzaco ale go przytrzymuje rekami i mam podkurczone kolana (w nocy) dlatego mnie wszystko boli. W dzien na siedzaco ale mimo wszystko musze go podtrzymywac ,pare razy w nocy dalam mu cycka bedac na przeciwko siebie nie bylo to zle tylko troche niewygodnie.

Marta a
Ja juz sama nie wiem co to moze być we wtorek mamy lekarza niech wkoncu popatrzy a nie tylko przepisuje maść i tyle .na co do przyjazdu to bardzo chętnie Colin bedzie jadł z Kumplem piasek ha ha a mamuśki wygrzeja pupy na słońcu :)

Izamajka
Pisałam pare dni temu ze mamy skok. W dzien juz potrafi sie sam zając i zasnac tylko noce mamy ciężkie . O 4:30 wstajemy zabawa drzemka zabawa drzemka .

Dziewczyny z tymi dretwieniami rak i nog to moja mama ma od kręgosłupa .

A co do pryszczy u mnie tez jak u 15 :D
Ale mam na to sposób od paru lat :) tabletki anty Diana . Robią cuda mam po nich mega gładka buzie tylko po odstawieniu miałam duzo pryszczy na klacie :/ muszę isc znow po nie.

Hej,
MartaA - pewnie jak dziewczyny mówią to jest kręgosłup. Ty też z Wrocławia jesteś?
iza-majka - kolejny skok? Ehh... dopiero co wychodzimy z trzeciego. Krótkie te przerwy pomiędzy.
Megi - dzieci ponoć uwielbiają bawić się przedmiotami codziennego użytku. Czyli dajesz takiemu szkrabowi łyżkę drewnianą np. i stuka w garnki :p Ale to dla starszego dziecka. Natomiast słyszałam, że bardzo fajne są zabawki z firmy Lamaze. Sama się przymierzam do kupna jakiejś z tej serii. Co do spacerówki to my się przesiądziemy jak młody będzie siedzieć,
Gabi - u nas było zupełnie zachmurzone niebo więc sobie mogłam pomarzyć o zaćmieniu :(
larissa- dobrze to skonsultować jeszcze z kimś innym. Opinia jednego lekarza że to naczyniak jak dla mnie nie jest wiążąca, szczególnie jeśli to zmienia barwy.

Kurcze, jesteśmy od tygodnia na diecie bezmlecznej i bezjajecznej. Buzia Antka ładnie zbladła i mniej tych krostek było. A dzisiaj znów zaognione... Szukam teraz co mogło mu zaszkodzić i typuję serek sojowy który wczoraj pierwszy raz jadłam... . Nie tknę soi przez najbliższy czas i zobaczymy.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Zgadzam się z Wami dziewczyny, jeden lekarz, tym bardziej nie pediatra może się mylić...
Mae a jak z chlebem u Ciebie? Bo ja też jestem na diecie bez mleka i serów i uważam na chleb tzn nie jem go dużo, no tam jest laktoza...
Jeśli chodzi o zabawki to naprawdę dzieci lubią zwłaszcza to co zabawka nie jest... Moja starsza nie potrzebowała wymyślnych zabawek. Znajomi mieli cuda hule kule do raczkowania i dziecko nie ginie za nią a u nas mąka gonila za butelka po wodzie, bo wydawała odgłosy...

MartaA prawa reka za kazdym razem cierpnie mi jak karmie czy jak budze sie rano. Musze reke opierac na nodze, pod ktora podkladam poduszke. Zmienilam ostatnio technike karmienia piersia na lezaca (obie lezymy na boku, niestety nie zawsze moge tak karmic), szkoda ze od poczatku tak nie karmię. Coreczka przyzwyczaila sie do jedzonka na boczku :) Przynajmniej prawa strona brzucha mnie nie boli. Palec u nogi po nocy tez boli. Tak samo jak Ty spie na jednym boku by patrzec jak nasz skarb śpi.
MamaMa ja tez mam juz swoja pozycje do karmienia, przy ktorej zdarzylo sie pare razy ze zasnelam z cyckiem na wierzchu haha dobrze ze w nocy haha. Budze sie a tu taki widok :) Gabrysia zaczela 15 tydz i widze ze nie lubi byc sama, jak zostawiam ją to zaraz zaczyna marudzic. Jedyne co to w nocy spi mi 7h ciurkiem. Wczoraj az wybudzilam ja i dalam cyca na spiocha bo wystraszylam sie ze za dluga przerwa. Dzis to samo. Za to rano od 4-5 co 1-2h jedzonko, usmiechy i rozmowy. Dopiero teraz zasnela
Megi ws krostek nie podpowiem. U nas matę bardzo lubi zwlaszcza dwie zabawki. Ostatnio jak czytam jej ksiazki to coraz wieksze jest zainteresowanie z jej strony obrazkami. Lubi tez w lustro wpatrywac sie chociaz czasem speszy sie :) Bawimy sie pieluszka w a kuku. Uwielbia to.
Mae kolezanka tez miala problemy z dzieckiem. Mleko i co mleczne odstawila. Jadla soje i to ona uczulala.
Za tydzien przestawiamy czas.
Wczoraj byla piekna pogoda. Kilka godzin bylysmy na spacerku. Dzis sloceczko owszem jest ale za oknem. W nocy spadl snieg i bylo -6'C przez silny wiatr. Chyba trzeba bedzie przeprosic sie z zimowymi ubrankami :(

Gość 4leks4ndr44

Hej dziewczyny ja tak tylko na szybko..
Też mam znow trądzik jak jakaś piętnastka ;/. Ale tylko na brodzie.. I to w sumie od około dwóch tygodni..

Kręgosłup mnie boli i myslalam że jajniki, ale nie wiem czy to przypadkiem nie promieniowanie od kręgosłupa na brzuch..
Muszę zapisać się na masaż.

Witek chyba też ma skok rozwojowy ten czwarty.. Sama nie bylam pewna czy skok czy ząbkowanie ale zachowuje się identycznie jak przy poprzednich skokach.

Ciągle uczy się czegoś nowego.. To jest niesamowite. Z resztą co ja wam pisze.. Same wiecie jak to jest patrzeć jak się rozwijają nasze dzieci :-)

Czesc dziewczyny po kilku dniach przerwy

Megi
ciekawe co piszesz i jak najbardziej mozesz miec swoje zdanie a ja nie mam tego za zle kazdy ma do tego prawo. Jednak polece z mala i bede sie starala jak najbardziej zlagodzic ta zmiane otoczenia sporo moich znajomych tez podrozowalo i jakos bylo ok i mam nadzieje ze u mnie tez. Moi rodzice i meza nie maja za bardzo opcji lub zdrowia zeby przyleciec do nas wiec zeby zobaczyli i spedzili czas z mala wiec my polecimy i wierze ze bedzie wszystko dobrze:)
Colin super chlopak:)
Marta A
Oby bole szybko minely bo ty masz energi za dwoje a tak cie ogranicza cos takiego.
Ja tak z doskoku bo kilka dni mialam gosci bratowa z bratankiem suoer cos innego. Mile spedzone pare dni:)
Piszecie o tradziku i u mnie to samo czuje sie jak nastolatka ale niestety z tej najgorszej strony tego okresu:/ oby cera niedlugo wrocila do normy i wypadajace wlosy tez.
Hania widze ze ma skok rozwojowy poprzednie przechodzila praktycznie bez problemu a teraz bardziej marudna ale to chyba i powoli dziasla moga draznic a i na rece tez chce zeby swiat ogladac. Hania jest taka ze tylko rede do buzi ma zabawek gryzaczkow i nic nie interesuje jej to.My mamy jutro ostatnie szczepienie i na kilka miesiecy spokoj:) U Hani chyba w koncu przetkal sie kanalik w prawym oku po prawie 4 miesiacach przemywania, ropienia itp bo od kilku dni spokoj wiec zakaladam ze mamy to za nami:)
Pozdrawiam wszystkie i zdrowka duzo dla wszystkich maluchow.

http://s3.suwaczek.com/201411304565.png

Hej witam dziewczynki;) bylysmy na bioderkach jw piatek jest ok juz nie musimy jechac:) jutro mialam miec szczepienie i zobaczymy c2 dawka5w1 ale maz jest chory i przelozylam to na nastepny tydz nie chce ryzykowac:/ agapo super ze oczko przestalo ropiec :) nam mimak to ze podawajac gentamencyne oczkp leps e ale czasem ropieke jeszcze juz mniej ale jednak i ropa jest biala nie zielona jutro odstawiam gentamencyne jak to bedzie tak s amo czy gorzej :) moja tak samo racaczki najlepsze wklada do buzi palcami po dziaselkach jezdzi ;) czyzby ta juz zabki skonczyla wczoraj 3 mies dziewczyny ktore maja problrm z syfkami polecam plyn micelarny z bielendy niebieski myje tym buzie i jak reka odjol a mialam tez z tym problem w rosmanie jest ;)myje tym buzie rano i wieczorem

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Hej,
Vanesa - dobrze, że mała ma bioderka ok :)
AgaPo - fajnie, że już macie spokój z ropiejącym oczkiem. U nas jeszcze ciągle jest ropa, ale już mniej.

My dzisiaj idziemy na wielką kontrolę jako, że mały ma już 3 miesiące. Będzie mierzenie, ważenie i szczepienia po raz pierwszy. Antek był tylko szczepiony do tej pory na rotawirusy i na wzwB. Także dzisiaj będzie coś jak 5w1. Oby to tylko dobrze zniósł.
Boję się tej wizyty. Tydzień temu ważyłam Antosia w przychodni i miał 5950 w ubranku. Jeśli nawet przez tydzień ładnie przybrał to i tak byłoby to w najlepszym wypadku około 6 kg rozebrany. Boję się, żeby nie wypadł z kanału centylowego, bo idzie blisko granicy. I tak już z 50 centyla ma teraz blisko 30.
Męczymy się dalej z alergią. Było już tak ładnie po tygodniu diety. I od piątku/soboty się pogorszyło. Próbuję szukać gdzie leży wina i nie mogę wymyślić. To może być soja, może być niedomyty laktator albo butelka (bo ściągałam 2x mleko od piątku), migdały? Nie wiem i to jest strasznie frustrujące :/ Mały znów ma całe policzki czerwone i ciągle się drapie po twarzy i głowie. Musi być owijany na noc, albo cały czas skarpetki na rączkach bo inaczej codziennie jest gdzieś podrapany do krwi. Ehhhhh... Ciężko mi patrzec jak małego swędzi i on cierpi. A ja nie wiem co go uczula...

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Gość Megi1992

Halo mamusie

Widze dzisiaj dzien szczepień

My wlasnie tez jesteśmy po wizycie mieliśmy bilans i pierwsze szczepienie igła i powtórkę rotawirusa do picia . Przy igle nawet nie obrócił oczkow mój dzielny chłopczyk :) leżał sobie na brzuszku i patrzał na zabawki . Z tym do picia to gorzej bo nie dobre i wypluwał . Colin ma juz 64 cm i uwaga 7400g moja Klusia ale nie jest za gruby ani nic jest ok :)
Od ponad tygodnia colin pije herbatkę z jabłkiem ok 40 ml wypije i wiecej nie chce wiecej za to soczek marchewkowy to by mógł wypić całe wiadro ha ha :) uwielbia i 80ml łyka w 2 min i jest za mało potem płacze i chce wiecej .
Od tego tygodnia lekarz sam zalecił zeby podawać mu juz warzywa :) wiec jutro jadę i robię zapas marchewki ziemniaczki i działamy :) od 5 msc mam wprowadzić tez juz kaszki na noc .

Minął nam skok na całe sCZescie tylko tydzien trwał teraz zasypiamy o 20 jedno jedzenie w nocy i spi do 7 potem godzina zabawy i spi do 10 :) ciagle sie przekręca z plecków na brzuszek mega sie wygina i ciezko włożyć do maxi cosi bo robi mostek . Siedzieć tez by mógł ciagle lekko dam mu rączki a on juz pyk i siedzi .

U nas pogoda raz fajna raz do dupy ! Weekend cały lało za to dIsiaj swieci słoneczko wiec popołudniu wyruszamy na spacer .

Ostatnio ja ide duzo z wagi zostało jeszcze tylko albo aż 5 kg niestety stare spodnie jeszcze Za małe nie daje radę przez uda przeciągnąć ! :(

Od tygodnia zmienialiśmy dietę na bez mięsna . Kupuje szynki wegetariańskie kotlety i wszystko co możliwe :) myślałam ze smakuje gorzej a jest bardzo dobre tylko cholernie słone .
To chyba tle co sie u nas dzieje :)

Witam nowa mame

A wszystkie mamusie gdzie sie podziewacie co tak cicho tu ??

monthly_2015_03/grudniowe-2014-maluszki_27162.jpg

Jestem, jestem. Jest tak piekna pogoda ze wiekszosc dnia spedzamy na dworzu. Jutro ma byc jeszcze cieplej
Aleksandra ja tez od kilku dni czuje jajniki ale nie jak na miesiaczke. Nie wiem czy to zblizajacy sie okres czy co
AgaPo Gabrysia tez lubi byc noszona na rekach i najbardziej w pionie. Oglada swiat dookoła. Ostatnio zywiolowo reaguje na swoje odbicie w lustrze. Super ze z oczkiem jest juz dobrze
Vanesa fajnie ze z bioderkami wszystko w porzadku
leewelina witam Cie na forum
Megi duzy Colinek
Mae wspolczuje z alergia. Spokojnie uda Ci sie znaleźć alergena

Czesc kobitki!
Ja biegam codziennie na te masaze pradowe i nic sie niepolepszylo bo wiem ze to od kregoslupa tym bardziej zaczal dawac o sobie znac,pochodze jeszcze troche i idie do ortopedy bo rece dretwe i nic sie niepolepsza.
Jutro mamy kolejna szczepionke i sie bardzo boje ze znöw bedzie po niej nieznosny!
Idzie codziennie spac o 20 jest pogodny,spokojny i usmiechniety i zeby tak zostalo.
Wstajemy o 7 zabawa,jedzonko i znöw spanie,w ciagu dnia tez mi czesto spi,w nocy wstaje jeszcze ze 3 razy na jedzenie.
Robilam mu jabluszko troche pociamkal a tak to dalej nic nie pije spröbuje z soczkami jak Megi moze bedzie chcial ale widocznie starcza mu moje mleko dlatego nic innego nie chce.
Wszystko co jest kolo niego lapie i do buzi! Lubi trzymac gazete i przewraca kartki,zlapal dzis puder do pupy dobrze ze byl zamkniety,przykrywa sie koldra (zabawa) bo tak to nie lubi w nocy byc przykryty odkopuje sie i skarpetek tez nie lubi,ociera noge o noge i dlatego spadaja.
I straszna gadula z niego i podrywacz jeden,usmiecha sie do wszystkich pan.

Ciesze sie ze u was coraz lepiej z maluchami.

AgaPo wkoncu minelo wam oczko,super!A w podrözy bedzie napewno wszystko ok a rodzice i tescie napewno sie uciesza!

leewelina witaj,napisz cos wiecej o sobie i Jasiu

Gabi,Mae,Aleksandra to kregoslup na 100%

Vanesa super ze bioderka wporzadku !

Aleksandra jak Witek lepiej?

Mae wspölczuje z ta cholerna alergia,wkurzajace jest to pewnie ciagle zastanawianie sie od czego no i oczywiscie biedne dziecko bo go swedzi,kurde ze nie mozna jakos pomöc! I do tego jeszcze oczko!

mamaMa co u ciebie?

Megi gratuluje spadniecia kg ! Möwilam jesc zdrowo!!
Fajnie ze Colin pije möj nie chce,ale bylam na targu kupilam bio jabluszka i marchewke,jabko robilam wczoraj pociamkal troche ,jutro zrobie marchewke.Juz za 2 dni nasi chlopcy beda mieli 4 miechy! Jak ten czas leci ciotka nie?
U nas to samo co u ciebie ze spaniem,mostkami,siedzeniem i strasznie lubi stac,mocno stoi wypezony i jest z siebie dumny.
Pogoda ladna ,sloneczna ale ma sie popsuc.My ciagle poza domem.

Oh jeszcze chcialam dodac ze mi przykro z powodu tego samolotu i tych dzieci,straszna tragedia az mi lzy polecialy.

Lenson ,Fasolka ,Miremale,111magda,larissa,Progosia,soqlka.magnoliam,marysia1002, madziara,Asiak,mimi_88,Marta89,gabrycha,alusia,iza-majka,aabalik opuscilyscie nas ? Odezwijcie sie prosze chociasz na chwile co slychac u was i waszych maluszköw?