Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

Soqlka jak walczysz z katarkiem. Oby szybko przeszedl.
MartaA slodziak. Jaki duzy mężczyzna. Moja slini sie ale nie tak bardzo
Miremele daj znac po wizycie u neurologa. Ciekawe co powie, bo moja tez czasem ma zacisniete piastki i rzadko wygina sie do tylu.
Lenson ja tez uwielbiam ciasto drozdzowe. Teraz pieke z jablkami, cynamonem i kruszonka. Zajadamy sie oboje :)
Widze dziewczyny ze zaczelyscie robic sie na bóstwo. Super. Musze zapisac sie do fryzjerki na odrosty
U mnie wczoraj bylo apogeum glutkow, az ciezko momentami oddychalo sie malej. A że glutki byly uparte i gleboko siedzialy bylo trzeba je na raty wyciagac. Ile placzu przy tym bylo. Serce mi sciskal coreczki placz

Megii ja tez lubie te sukienki rozkloszowane :) Noc zasneła o 20 i neistety co 2 godz az do 7 rano probowałam oszukiwac smokiem ale nie ma szans wyplowała jadła raczki mały gist z niej ale przynajmniej zjadła łapczywie jak zwykle i odrazu zasneła a nie o 24 przynajmniej miałam 4 godz do siebie :)

moja ma dzis 8 tyg i wazy 5250 hihi

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Gość Megi1992

A serio ta sukienka bedzie taka jak na zdjeciu? Ja kiedys zamowilam niby tez taka rozkloszowana i przyszla jakas chinska szmata;/ jak bedziesz juz miala to pstryknij zdjecie

To lalunia rosnie ladnie i patrz jak ten czas leci :) my za pare dni 3 msc. A mamusi za pare dni walnie 23 lata ha ha :)

Witajcie mamuśki! U nas znów piękny dzień. Może niebo nie jest takie czysciutkie jak wczoraj ale i rak jest super... jak ja się cieszę że ta zima jest taka łagodna :-)
Fasolko współczuję tego co się dzieje z Tobą po cc. Sama jestem po cc ale zarówno sam zabieg jak i dochodzenie do siebie po wspominam całkiem "miło" :-) nawet zaczęłam robić brzuszki. Co prawda narazie po 50 bo się trochę boje przeciążyć ale jak po tygodniu będzie ok to będę stopniowo zwiększać liczbę.
Tak się zastanawiam czy wszystkie macie ustalony rytm dnia? Bo u nas pomimo prób jakoś to nie wychodzi. Karmię na żądanie ale to żądanie czasem jest co 3 godz a czasem co 30 min. Kąpiemy o stałej porze potem cyc a potem różnie... i tak myślę czy coś ja robię nie tak czy wy też tak macie? ??
I jeszcze z innej beczki :-) chodzicie na basen?

Aleksandra moja Mama tez to miala,wyciagneli to chyba strzykawka o ile pamietam,wiem ze wiecej strachu niz tego wszystkiego.Idz do lekarza.

Megi Jakis czas temu pisalas 6,100 kg nic nie przytyl ?
No ja tez lubie te sukienki rozkloszowane albo spödniczki,ogölnie lubie kiecki! Niedlugo wiosna mozna wkoncu cos ubrac i noge pokazac.

krasula witaj!

Dzis obudzil mnie maz idac do pracy ja patrze a ja mam malego na brzuchu,kurde usnelo mi sie a maz mnie obudzil i kazal malego odlorzyc,tak jak karmilam tak zasnelam.Maly pospal jeszcze troche obok mnie .

Gość Megi1992

Vanesa
Wiec czekamy na zdjecie :) colin tez oceni czy ladnie wygladasz :) ostatnio mi patrzal na tv a akurat lecialy laski z strojach i nawet nie mrugal ha ha

Martaa
Wchodzilam z nim na wage 2 dni temu i serio znow bylo 6100 chyba ze moja waga porabana. Wejde potem jeszcze raz . Ale jak tak by bylo to wycjodzi ze stoi w miejscu
Iza majka
Nawet przy butli nie mamy stalych godzin jedzenia raz chce co 3 godz raz co 4 wiec nigdy nie da sie przewidziec . My zawsze o 22 idziemy do sypialni i zasypia ok 22,30 rano zawsze wstaje o 8-9 godzina zabawy i znow 20 min drzemki po karmieniu tym ktore jest ok 12-13 idziemy na spacer i tyle mamy zaplanowane reszta to roznie. Na basen nie chodze wstydze sie mojego ciala

Vanessa35 u nas kontrola glowki byla 2 msc od narodzin.
Ubrania raczej nie w moim stylu ale na innych kobietach nawet mi sie podobaja takie klosze :)

MartA super wygladasz a to dopiero chwila po porodzie . ;) !ppokazac noge ? Nie nie nie ja mam w udzie 20 cm wiecej niz przed ciaza . :D:D mi zawsze w uda bah !ale juz spada ..pierwsze 12 cm zejdzie blyskawicznie potem juz trudniej.

Witaj Krasula!

MlodaFasolka trzymaj sie! Mam nadzieje ze antybiotyk wystarczy. Bedzie dobrze;)

Iza majka u nas rytm jest ale od 19 dopiero a w dzien to jak popadniee.oe.o 19 zasypia o 21 na pol spiaca ja kapiemy na spiaco zjada I zasypia I tak do okolo 2 potem jedzenie na spiocha I spi do 6 I jedzenie a potem drzemie do 8 .iI tak o ;)

marysia1002 u nas czasem pojawiaja sie krostki I znikaja ..nie przejmuje sie tym raczej ale nie sa jakies bardzo intenaywne

Gabi82 Malutka lubi lezec na brzuszku od momentu jak ogarnela ze moze sie polozyc I odpoczac na policzku .

Dziewczyny pewnie po pologu duzo z Was zacznie robic brzuszki I fajnie ale nie zapominajce o miesniach grzbietu bo samymi brzuszkami mozna sobie zrobic krzywde . No I o czasie na regeneracje tkanki miesniowej .coodzienny trening tej samej partii miesni jest bezsensowny a wrecz szkodliwy .nnie jestem ekspertem to tylko taka rada z doswiadczenia a I tak kazdy bd cwiczyl jak zechce :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgupjyml4u9676.png

Vanesa
Co ty mówisz stara ja w marcu 31 i wcale nie myśle ze taka stara jestem:) ty tak samo wciąż młoda :)
Marta a
Kobieto wyglądasz super taka sexi mama z ciebie:) super!!! Semi mały przystojniak bedzie łamał serca.
Aleksandra
Dziekuje bardzo zaradny odnośnie ciemieniuchy .

Rytm dnia u nas jest jakis mała zawsze idzie spac tak pomiędzy 22 a 23.30 jedna pobudka i dalej spanie tak do 9-10. W ciagu dnia spacerek a tak to długo jest aktywna czasem zdarza sie drzemki a karmienie to albo co 2 albo 3 godziny to juz rożnie . Wiec jakis tam rytm jest ale jak u takiego małego człowieczka wciąż ruchome:)
Basen to marzenie mojego męża jak byłam w ciazy juz wtedy mowil ze bedzie chodził z mała na basen i to bedzie taki jego czas z mała ale to dopiero koło 6 miesiąca .
Fajnie czytać ze wszystkie powoli wracacie do formy i macie możliwość wyskoczyć i zrobić cos przy sobie dla siebie:)
Moja mała w czwartek ważyła 5710 wiec jest co nosić ale przybiera tak akurat nie za duzo nie za mało w porównaniu z waga urodzeniowa 4225 to teraz waga spokojnie wzrasta. Miałam obawy jak bedzie z jej waga jak zaczęła sypiąc po 6 h ale chyba jest ok zwaze ja za tydzien i sprWdze jak to wyglada.
Ja zaraz siadam do dojenia a pozniej spacerek cos dobrego dla małej i dla mnie :)

http://s3.suwaczek.com/201411304565.png

mamaMa dzieki ale ile wyzeczenia mnie to kosztuje jak widze slodkie to mi slinka leci,maz rozpakuje czekolade czy cos slodkiego a ja sie musze patrzec! Zjadlabym jakies pierogi albo pizze ale postanowilam sobie i tak sie katuje.
U mnie tez zostalo w udach i biodrach i to jest najgorsze bo wlasnie w tych miejscach schodzi najwolniej! Ale nic nie zrobimy trzeba czekac,kiedys zejdzie.

iza-majka mi sie wydaje ze nikt chyba z nas nie ma wprowadzonego rytmu bo maluchy sa za male ,jedza kiedy chca i spia kiedy chca,möj zasypia o 00 godz wstaje o 7 je,bawi sie i dalej spi i tak przez caly dzien w kölko oczywiscie spacery i zakupy codziennie ale je tez przewaznie przespi.Ostatnio to wogöle ja by jakas rakiete w tyleczku mial tak szaleje i wojuje ze mi ciezko zmienic pampersa tak pedaluje!

Vanesa ty tez mloda dupa jestes! Ja bede w maju miala 36 lat kur...az strach pomyslec!

Megi co ty gadsz jak sie wstydzisz,przestan! Napewno sobie cos wmawiasz,w ciazy ladnie wygladalas i pisalas ze tez juz sporo schudlas! Wiadomo ze brzuch juz nie bedzie taki jak przed u mnie to samo do tego celulitis i gröbe nogi ale co tam wkoncu jestesmy po urodzeniu dziecka a jak ktos sie bedzie na basenie gapil niech sie gapi ja mam to w dupie,tylko jak maz bedzie mial czas idziemy.Glowa do göry wszystko wröci do normy!

Gość 4leks4ndr44

Kobiety jesteśmy młode i piękne :-) ważne na ile kto się czuje :-)
Ja odchudzac sie nigdy nie musiałam, ale nigdy mnie to nie cieszyło. Zawsze mialam kompleksy że jestem za chuda. A teraz się wkurzam, bo za chuda wciąż jestem ale z odstajacym brzuchem :/ to już całkiem śmiesznie wygląda :D obowiązkowo jakies cwiczenia na brzuch muszę zaczac :p

A my szybkie karmienie i jade do poloznej. Dzwonilam w sprawie tego guzka i mowila zebym podjechała. Jak tam jeszcze dziś pomacałam trochę to już całkiem mnie boli :|

Odpisze Wam później :-)

Gość Megi1992

Vanesa
Ale jestes laska :) widze kazdy powoli sie ujawnia ha ha :D jeszcze czekam na zdjecie w sukience pamietaj :)
I jak bym Cie widziala to od razu bym powiedziala ze masz cos z kosmetyka do czynienia ;) ha ha
Marta a
Tak mi zostalo jeszcze 6 kg ale mam rozstepy na boczkach i przez cala ciaze mialam gladki brzuch a po porodzie pojawily sie lekkie tory :( cycki mam obwisle zawsze mialam A wiec byly jedrne a teraz cyce naciagniete :/ no to pomarudzilam.

Aleksandra

Daj znac co tam z toba :)

wow Vanesa super Laska jestes i swietny kolor wlosöw! Ja sie strasznie lubuje w platynowy blad, sciagam farbe zawsze z polski a twoje wlasnie tak podchodza pod platyne,super!

Megi obwisle cycki? Ty nie karmisz a co ja mam powiedziec jak maly przestanie ciagnac z cyca,chyba bede ciagac po podlodze i zarzucac na plecy! Mi z ciazy zostalo 4 kg ale chce 7 jeszcze ale mimo wszystko cialo i sköra sa do dupy do tego ciagle jakies pryszcze wyskakuja,teraz dostalam na cyckach i miedzy! Masakra myslalam ze po porodzie czlowiek bedzie wygladal lepiej niz w ciazy a tu na odwröt!
Pare miesiecy pözniej bedziemy sie z tego smialy,musimy dac sobie czas.

Aleksandra chudzielcu ale masz szczescie!
Daj znac po wizycie.