Skocz do zawartości
Forum

Grudniowe 2014 maluszki :)

Gość Megi1992

Rekomendowane odpowiedzi

No dziewczyny mysle ze to sie zmieni :) bo od kwietnia chce na 4 godz do pracy odskakiwac i włacze butle na ten czas odciagne jak bedze co a reszte butla :) teraz mam chrzciny 1 marca musze tez sie wyrwac odrosty zrobic 1 dzien a jeden dzien rzesy zeby jakos wygladac nawet jeszcze nic na chrzciny dla małej nie mam zamowie na allegro znalazałm fajny komlecik biało rozowy :) i dla siebei cos dobrze ze to aalegro istnieje :)

monthly_2015_02/grudniowe-2014-maluszki_24761.jpg

monthly_2015_02/grudniowe-2014-maluszki_24762.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Megii to tez miałas skok nie zły ale jak widac to wszytkiego idzie sie przyzwyczaic jak by było słonce za oknem tez człowiek by inaczej funkcjonował :) a ta pogoda dobija nie odosc ze człowiek nie wyspany to jeszcze za oknem melancholia!
Megii Ty jestes z katowic tak ??? A martaa Ty skad jestes???Moze siekiedy spotkamy jak bedziecie w Pl :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Gość Megi1992

Vanesa
No byl skok w polsce zapieprzalam po 12 h plus szkola w weekendy i imprezy do rana zero godzin snu a tu nagle przyjechalam moglam spac do 12 kurde az brakowalo mi tego nie wyspania ale teraz jest dobrze:)
Ja jestem z siemianowic :) w polsce bede w wakacje. Dlatego ci mowila ze jak chcesz cos z niemiec to pisz moja mama tu czesto jest wiec ci to wezmie i mozesz odebrac z siemianowic

Hej dziewczyny!
Jaki tu na forum ruch :).
U mnie dalej zima, chłód i zawierucha :/. Chyba się w tym domu zakisimy. A jeszcze do tego u mojej córci w szkole dzieciaki tak strasznie chorują,że w jej klasie nie ma już 10 osób! Coś strasznego. Na szczęście synuś już coraz lepiej :).

A tak poza tematem - Kupiłam sobie termometr bezdotykowy bo przy mojej trójce trzeba działać szybko i nie ma czasu na czekanie. Czy któraś z Was ma coś takiego? I czy działa jak powinien? U mnie testowałam i jest dobrze.

Megi1992 - zgadzam się że jeśli powietrze jest za suche to dziecko łatwiej się przeziębia. Mój lekarz kazał nam nawet kupić wilgotnościomierz i utrzymywać wilgotność powietrza na poziomie od 40-60%. A jak jest za suche i nie ma się nawilżacza to kłaść namoczone ręczniki na kaloryfer.

Progosia - u mnie Madzia też ma wiecznie chłodne rączki -to chyba po mamusi. Na nóżki zakładam ciepłe skarpety.

magmoliam - trochę Ci tej wiosny zazdroszczę :)

soqlka - miłej kolacji życzę. I wszystkiego najlepszego dla taty.
Przebojową masz tą sąsiadkę. Mam nadzieję że moje starszaki nie wpadną na takie pomysły ;). Tłumaczę im na razie że Mała je tylko cycusia i jest ok, ale z dziećmi to nigdy nie wiadomo.
Polcia już duża - czas biegnie jak szalony. Niedawno chodziłyśmy w ciąży.

Miremele - ja czapeczkę po kąpieli zakładam, ale tylko dlatego że moja Madzia ma dość bujną czuprynkę. Po kąpieli włoski są mokre i czapkę zakładam dopóki nie wyschną. Później zdejmujemy.

mamaMa - fajnie że mała Wędrowniczka tak dzielnie znosi wycieczki. Trzeba dziecku świat pokazywać od małego ;). Może podróżniczką zostanie :)?

Lenson - słodziak z tego Twojego kawalera.

4leks4ndr4 - fajnie że zajęłaś się sobą. Też się muszę wybrać na takie zakupy bo stwierdzam że nie mam się w co ubrać :). Z synka mały przystojniaczek :).

Vanesa35 - mój T. też twierdzi że dodatkowe kilogramy po porodzie chowam w biuście ;). U mnie na razie w tych sprawach posucha bo DALEJ plamię... Już szału dostaję, bo krwi nie jest dużo ale nie ustaje. Lekarz mówił, że to normalne. Ale ile można? Też bym nie chciała kolejnej ciąży (moja trójka mi wystarczy). Muszę znowu iść do gin. i coś się dowiem. Też mi brakuje ludzi i pracy. Całymi dniami sama w domu z dziećmi. Chciałabym się wyrwać a tu za bardzo nie ma jak. Pogoda do kitu, wszyscy chorują dookoła. Jak mąż wraca do domu to jest juz ciemno. I tak dzień za dniem. Staram sie wyszukiwać pozytywy ale nie jest łatwo. Jestem osobą aktywną, lubię mieć dużo na głowie i biegać jak szalona a tu takie uziemienie ;). Ale daję radę. Byle do wiosny!
Też ostatnio używam allegro dość często. Tak bym nic nie kupiła :). A tu przebieram i wybieram kiedy mam czas. Sukienkę na chrzest też tam kupowałam :).

MartaA - fajnie że Twój synek będzie poliglotą:). Sama bym tak chciała wychowywać się w rodzinie dwujęzycznej a tu jeszcze 3 język "gratis" :). Świetna sprawa. Pozazdrościć :).

Miremele, dziękuję :) Ja przez dwa tygodnie po porodzie podawałam Poli tylko odciągnięte mleko ze względu na zapalenie brodawek, które musiałam wyleczyć. Wtedy też nie miałam problemu z odciągnięciem nawet 150 ml w 15 min. U mnie na tyle laktacja się unormowała, że ciężko cokolwiek ściągnąć. Nie potrzebuję nawet wkładek laktacyjnych, nie mam żadnych przecieków.
Nigdy nie zakładałam Poli czapeczki po kąpieli.

Vanessa, dziekuję :) Super że po usg wszystko ok :) Marietta śliczna, nie protestuje przy zakładaniu opaseczek?
Też dostałam te tabletki anty, ale jeszcze ich nie wykupiłam.
Mnie Pola na karmienie w nocy budzi co 2-3 godziny, ale już się przyzwyczaiłam.

aLusia, no właśnie Polcia to długa jest, ale szczupła. Byłam z nią dziś na kontroli wagi i waży dokładnie 4855 g, więc w dwa miesiące przybrała 1,5 kg.

Jestem rozczarowana, 2 dni temu dostałam okres, a miałam nadzieję, że póki karmię piersią nie będę go miała. Znów powrócił ból brzucha, a do tego leje się ze mnie ciurkiem :( Szkoda!
Mamy dziś księdza po kolędzie więc zapytamy się o chrzest. Jak byliśmy tydzień temu w kancelarii to powiedzieli nam, że w Święta nie chrzczą, żeby indywidualnie się z jakimś księdzem dogadać, więc dziś będziemy działać.

MartaA, Polusia ma 60 cm, urodziła się mierząc 56 cm.

Lenson, trampki kupowałam w lumpku. Całe 3 zł dawałam. Ale widziałam, że są też w realu za 17 zł no i w smyku za ok. 40 zł.

Gabi, dziękuję :)

Aleksandra
Śliczny Witek!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

Hej!
U nas piękna pogoda i słońce więc skoczymy niedługo na spacer.
aLusia - my mamy termometr bezdotykowy Microlife NC100 i sprawdza się póki co dobrze :)
Miremele - ja na początku zakładałam czapeczkę, a teraz tylko wycieram włosy dobrze i jest bez. Ale Antek ma króciutkie te włoski.
mamaMa - super, że mała dobrze zniosła podróż. My do Wrocka to się przed jesienią nie wybierzemy :(
Lenson - Jasiek jaki słodziak :)
4leks4ndr4 - fajnie, że zrobiłaś sobie zakupy. Ja dzisiaj też ruszam na łowy. Duży już ten Wituś.
MartaA - dzięki za ten tekst o odchudzaniu. Podniósł mnie na duchu :) Od przedwczoraj zaczęłam ćwiczenia, tak po 15 minut dziennie.
Megi - a ty gadasz z mężem po polsku w domu? Nasz synek powinien liznąć trochę norweskiego, żeby potem w żłobku rozumiał coś tego co do niego będą mówić. No ale my oboje Polacy to tak ciężko gadać w domu w innym języku.

Córeczkę jakoś łatwiej ubrać uroczyście, bo sukienek ślicznych jest bez liku. A te mamy co mają synków, jak zamierzacie ich ubrać na chrzest?
Co do siedzenia w domu to ja mam akurat odwrotnie. Jestem zdecydowanie domatorką i spacery plus od czasu do czasu wypady na miasto mi wystarczają.
Właśnie mam dzisiaj dylemat bo pod wieczór się spotykam na mieście dziś z przyjaciółką na kawkę i zakupy. Nie wiem czy brać Antka. On jakiś taki od paru dni jest marudny. Wieczorami ciągle popłakuje, nic mu nie odpowiada :/ W nocy też nie daje mi spać. Na spacerach jednak zawsze ładnie śpi, więc sama nie wiem czy brać go ze sobą czy zostawić z tatą.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

U nas dzis piekna sloneczna pogoda az sie zyc chce! Bylismy z malym na dlugim spacerze bylo super!

Mae tu jeszcze jeden artyköl jak cie interesuje

http://www.zdrowie-az.pl/aktualnosci/jak-schudnac-po-ciazy.php

soqlka ja tez dosyc szybko dostalam okres z miesiac po porodzie.
60 cm to tak jak möj a na zdjeciu wyglada dluzsza.

alusia sama bym chciala i bede pilnowac by uczyl sie tych jezyköw.

Megi,Vanesa dajcie mi znac ja tez sie wybieram w lato do polski,pochodze z kolo Wroclawia moge dojechac do was! Jakies 180 km idzie jeszcze!
Megi to u ciebie byla tez konkretna,radykalna zmiana zycia,jak u mnie ale ze ja nie usiedze mam plan ! Otwieram sklep ale nie chce zapeszac wiec jeszcze nic niegadam a to i tak bedzie gdzies za jakies pöl roku,mlody jest jeszcze za maly i chce go jak najdluzej karmic.
Vanesa zazdroszcze ze idziesz do pracy!

Gość Megi1992

Marta a
Ja chcialam sklep z ubraniami dla rodzicow i dzieci ale takie same np tatus dostaje koszule i synus dokladnie taka sama :) marzenia ciezko by sie bylo przebic i musiala byc miec dobra krawcowa.
Serio chciala bys przyjechac na slask na pogaduchy do nas :)? Chetnie chetnie :)

Mae
U nas mowimy wiekszosc po polsku czasami po niemiecku

Dzisiaj u nas slonce i 7 stopni spacer zaliczony :)

A tu moje sloneczko dalo sie dzisiaj wycalowac i otwieral buzke chyba mu sie podobalo ;)

monthly_2015_02/grudniowe-2014-maluszki_24788.jpg

monthly_2015_02/grudniowe-2014-maluszki_24789.jpg

Megi super zdjecie! Colinek sliczny!
Jasne ze bym przyjechala jak bym miala siedziec tydzien u rodziny to bym chyba zwariowala!

Vanesa jasne ze dasz rade!
Sklep kobitki niestety nie dla was bo zamiezam sprzedawac kafelki! Möj maz ma firme kafelkarska a ja bym sprzedawala kafelki bo mam zrödlo takich kafelek ze mözg staje! Tutaj takich nie ma a ja mam glowe do sprzedazy. Gastronomi mam juz dosc i nocnego zycia i tych pijaköw,musze swoje zycie zmienic na spokojniejsze bo mam dziecko i juz nie moge sobie pozwolic na szalenstwa ale mimo wszystko chce pozostac w sprzedazy no i z ludzmi!
Wyszalalam sie juz i spelnilam swoje 2 marzenia teraz zwalniam by byc przy rodzinie patrzec jak maly dorasta.Pracowac musze by sie dobrze czuc ale juz nie tak jak ostatnie 18 lat jak osiol!

Hej.

Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron! :/ Czasu za mało...

3 dni temu się wkurzyłam i odstawiłam zupełnie wszelakie krople na kolkę gówno dają a mała ma już ich dość, w dodatku mam wrażenie, że Bobotik ją uczulił. Na buzi ma piękne czerwone chrosty i dzisiaj przy ataku kolki dałam jej znowu 3 krople bobocudu i to co jej wyszło w miejscu po kroplach na buzi to jakaś masakra! Czerwone plamy, które po 2h zamieniły się w chrosty. To możliwe żeby uczuliła Ją ta 'malina' która jest w składzie? To niby tylko smak, ale... Po odstawieniu kropel wczoraj zrobiła takie 2 kupki, że cała była do mycia! :)
Ogólnie to chyba wielkimi krokami zbliża się do nas skok rozwojowy... Moje dziecko zachowuje się jak nie moje dziecko... Od wczoraj jej łóżeczko jest bebe i najlepiej to śpi się z rodzicami w łóżku, albo na sofie w stołowym i to koniecznie z gołymi nogami! Nie sposób jej ubrać nic na nogi nawet skarpetki ją denerwują... :)

A co do mnie ostatnio pytałam Was o krwawienie, ale problem sam się rozwiązał, 2 dni temu zaczęło ze mnie tak lecieć, że aż w szoku byłam... Wstałam z wc i coś chlupnęło do toalety tak wielki skrzep że aż się przestraszyłam. ( Sorki za szczegóły ) I od tamtej pory właściwie cały czas krwawię i 'pluję' takimi skrzepami... A w głowie to mam czasami helikopter.

Jak będę miała chwilę to Was troszkę nadrobię. :)

A Wasze wszyyyystkie dzieciaczki są prze słodkie! :D

monthly_2015_02/grudniowe-2014-maluszki_24797.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

My juz w domku .Podroz gladko ;)

Mae ja pytalam nauczycielki niemieckiego tu jak bd lepiej dla malej .Czzy jesli jedno z nas bedzie mowic do niej po niemiecku a jedno po polsku czy tylko po polsku I ona stwierdzila ze jesli zadne z nas nie jest native speaker to dziecko w przedszkolu predko samo sie nauczy mowic zupelnie bezblednie..na razie tylko po polsku.

Martaa ja nie pochodze z Wroclawia ale moj partner tak .ja tez mam okolo 600 km do rodzicow .Rodzilam we Wroclawiu bo przed ciaza mieszkalismy w Azji I tu w Niemczech ciezarnej nikt nie chcial ubezpieczyc na ciaze .ale lubie Wroclaw :)bardziej niz Berlin.

Vanessa 35 dlaczego masz obawy brac tabletki ant?

Aleksandra my mamy bujaczek Inguenity sahara I bardzo sobie chwale.

Gość Megi1992

Mloda fasolka
Ja tez mialam pierwszy okres bardzo bardzo mocny chodzilam w tych podpaskach co po porodzie.
Sliczna Julka :)

Marta a
To jak bede chciala kafelki to wiem gdzie jechac :) jak myslisz ze wypali pomysl to dzialaj :) Semi to caly tata.

Vaaness
Jak tam z goraczka u laluni?

Gość Megi1992

Mamama
A gdzie Ciebie do azji wywialo? Co jedba to lepsza historia zycia :)
Serio nie chcieli Cie ubezpieczyc przeciez jest prawo w niemczech ze kazdy kto tu chce mieszkac i zyc musi byc ubezpieczony sami placiliscie do KK czy przez prace jestes przez meza?

Megi1992 Moj partner i dziecko z pracy .Obydwoje maja niemieckie paszporty . A ja nie jestem zona wiec sami placimy .ale kiedy zawierasz ubezpieczenie w 4 msc ciazy na wszystko inne jestes ubezpieczona ale nie ta ciaze ot co .

Ohoho dluga historia . Do Singapuru nas wywialo .aale rodzic chcialam w Europie;)

Vanesa, Aleksandra, Megi, MartaA, MłodaFasolka śliczne maluszki
Vanesa wybieram, wybieram i wybrać nie mogę. Za dużo tego jest i ciężko jest zdecydować się na jakiś bujaczek-lezaczek. wczoraj byłam na kontrolnej wizycie u swojej ginki. wszystko jest ok, ciąża najwcześniej za rok po cc. Chciała przepisać mi tabletki anty, na razie nie wzięłam. Kolejna wizyta za 3 mies i wtedy zobaczymy co z tabl. Śliczny ten komplecik. Jak z temperaturką?
aLusia ja mam bezdotykowy termometr microlife NC100 i jestem z niego zadowolona.

Megi1992, dzieki że pytasz z karmieniem lepiej. Chociaż teraz Jaśko zaczyna wydziwiać i po 5 minutach sie wierci przy cycku i wkurza ! Tak wiec biore go do odbicia i probuje dalej. Jak juz nie wytrzymujemy oboje to daje drugiego cyca.

Aleksandra, ja mam z fb wiec moze masz wlasnie taki jak ja :P kurcze, nie wiem czy nie kupic tego co wkleilas. Jak przyjdzie dac znac czy fajny :D ps. zakochałam się w Witku ! :)

Vanesa, cudna ta Twoja Malutka, nic tylko wycalowac :D

ojj tez brakuje mi ludzi ! Też pracowałam z ludzmi i generalnie pracoholikiem jestem, wiec l4 w ciazy jak i macierzynski jest dla mnie troche jak kara !

aLusia my mamy microlife n150 i bardzo sobie chwale :)

Megi, jaki COlin juz duzy i jaki uroczy !!! :)

Fasolka moze byc ze mala ma na cos uczulenie ja bym z tym poszla do lekarza bo az dziwne ze nawet nie da sie ubrac i te krosty na twarzy!
Ja tez krwawilam mocno jak bym miala 3 okresy na raz!

MamaMaa jak obydwoje jestescie polakami to möwcie po polsku,dziecko nauczy sie niemieckiego automatycznie.

Megi jestem przekonana ze wypali bo möj maz nie moze sie od roboty odgonic a tu w niemczech sa tylko zwykle standardowe kafelki nic ekstrawaganckiego a ja widzialam cuda,ludzie nie maja specjalnie wyboru biora to co jest a np ruscy,arabowie,turcy czy inni lubuja sie w zlocie,srebro,mozaike i kolorach a tego tu brakuje,poza tym u nas buduja i buduja,mieszkam 5 min od fabryki Mercedesa,nasze miasto odwiedza duzo ludzi z calego swiata i z calych niemiec ,mieszka tu sporo bogatych ludzi takze wierze ze beda szly trzeba tylko dobre miejsce dobra Reklame i duzo cierpliwosci,nawet klienci od meza pewnie kupia u nas a nie gdzies w Obi. Zreszta co ja ci zawracam glowe!