Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Ojej ile tu dobrego się wydarzyło!
Zapracowana byłam po urlopie...
Neska super że jest pęcherzyk, jak dziś po wizycie?byłaś?i jak robiłaś testy owulacyjne?
Dorka teraz widać drugą kreskę, ten wcześniejszy test chyba źle skomentowałam, przepraszam, nie znam ich aaa miał być + no debil że mnie:D
Dorka to czekamy z tobą do pon z zaciśniętymi kciukami żeby beta była również pozytywna! eh to czekanie...
Jak się dziś czujesz?lepiej troszkę?
Iwa cucb?nie smuć się, ja też czuję że z tego cyklu doopa mimo owocnych starań (bo narazie nic nie czuję)???
Co myślicie o moim wykresie? Ja myślę że 14/15dc za duży spadek z 37 na 36,4 i marne szanse na to wszystko widzę
Miaa to wspaniale że dzidziuś ma się dobrze i że synuś, można powoli wybierać imię, myśleliście już?

monthly_2019_06/inofem-a-plodnosc_76221.jpg

Gość Neska1212

Pęcherzyk duży, dostałam zastrzyk dzisiaj rano, właśnie zrobiłam test na owulację i test pozytywny :) w poniedziałek kolejna wizyta. Mam super konkretną panią ginekolog :) z mężem działamy :D Dorka trzymam kciuki :)

Dorka czekamy cały czas z Tobą.
Rysia Kochana nie skreslaj proszę cyklu.
Ja już zglupialam jeżeli chodzi o wyniki testów i mierzenia temp. Trzymam kciuki mocno.
U mnie już 3 dc. Poprzedni trwał 22 dni.
Ale już więcej swoich myśli nie pisze nie będę Wam tu siać mojego pesymizmu. Jeszcze jajnik mnie kluje pewnej ten cykl też taki o owu pewbwi też więc muszę zacząć testować już niedługo.
Neska ważne że staranka są.
Nass już na pewno się wylegujesz na plaży i odpoczywasz. Odpocznij dobrze:)

hej dziewczyny.
jestem nowa, z4obilam konto bo lubie czytać Wasze porady i to jak sie wspieracie, nie chce byc też ze swoimi problemami sama. Wiec tak staramy się już ponad rok i nic. Badania nasienia męża super, moje hormony : biore glucophage(metformina) i euthyrox na obniżenie hormonów męskich, do tego clo 5-10 dc po 1 tabletce 2xdziennie. To drugi cykl z clo obecnie 5 dzień. W poprzednim sie nie udało mimo, że owulacja potwierdzona monitoringiem odbyła sie w 14 dniu a przyytulanko było dzień w dzień około 14 dnia.. trace już wiare w siebie i jakąkolwiek nadzieje.

BuHAHAHAHAHA beta <0,5 <br /> Progesteron 0,44 a ja glupia myślałam, ze to to...haha normalnie az sama z siebie sie smialam, jak testy mogą oszukiwać, dziewczyny ja tez sie juz poddaje na jakis czas, przez to pierd****e myslenie ŻE MOZE SIE UDAŁO, nie wzielam clo i ten cykl poszedl sie jeb*ć ;) normalnie super. Opuszczam to forum do czasu az sie uda, napisze jak będę w ciąży, wiec moze nigdy :) wam życzę wszystkiego na naj najlepszego laseczki, powodzenia w staraniach ;) I AM OUT BUZIACZKI

N3ss jak na uropie?pogoda dopisuje? miłego wypoczynku;-)
Iwa niedługo zaczniesz testować ovu, to krótki cykl miałaś to i może ta ovu też była szybciej;-/ jak pisałyśmy
Dorka właśnie myślałam o tobie, przykro mi że beta negatywna, to testy oszukują?! o ja, pamiętam jak kiedyś też ci pokazywały || eh
Ja też powoli mam dość, mojego nie ma, tylko na weekendy a ja się szarpie nie wiem po co zamiast korzystać "że można", rozumiem cię doskonale, przytulas, wierzę że szybko ci się uda, powodzonka, szkoda że nas opuszczasz...

Gość Neska1212

Hej dziewczyny, dzisiaj byłam na ostatniej obserwacji cyklu jak to pani doktor powiedziała to "wczesna owulacja", zrobiłam test na owu, wciąż pozytywny :) od 19 dc będę brała duphaston. Staranka są codziennie, maz zadowolony :) tylko śluz jakiś słaby, prawie go nie ma..

Rysia jak dziś nastrój? Mam nadzieję że lepiej.
Dorotka wiem że Ci przykro;(
Witaj Kasia fajnie że do nas dołączysz. Fajnie się wspierać bo ja też czasem tracę już wiarę Ale znajduje się Jakaś dobra dusza i podnosi mnie znowu do działania.
A jak się czujesz na cło?
Kasia czasem zmiana lekarza pomaga. Warto spróbować Choć ciężko trafić na konkretnego.
Rysia zacznę testować mozs nawet jutro.
Neska to jeszcze masz chyba czas na działania.

Jestem:D dziękuję Iwa, już lepiej, miałam chyba gorsze dni, przepracowanie czy coś w tym stylu...
No ja ci się Iwonka nie pozwolę poddać:-* to czekamy z tobą na pozytywny owulak
Neska jaki duży miałaś pęcherzyk dziś? który dc? Testy ovu po zastrzyku będą wychodzić pozytywne, nawet ciążowy bo to Bhcg
Kasiaa a jak w tamtym cyklu zadziałał Clo?w tej samej dawce co teraz?Może jednak warto podejrzeć jak rosną pęcherzyki żeby trafić w dobry moment, jak myślisz? jak masz wahania odnośnie gin to może i warto zmienić, no fakt ciężko o dobrego, jak M codziennie to super że z Clo

Gość Kasiaaaa23

Mam cykle 28-29 dni. Owulacja na clo w poprzednim cyklu była w 14 dniu.
Trafienie w ten dzień to akurat dla nas nie problem, bo w poprzednim cyklu na pewno w ten dzień i dzień przed były Przytulanki.
Lekarz podejrzewał też niedrożność jajowodów ale powiedział że jak przez kolejne pół roku nic to wykona zabieg.
Nie rozumiem dlaczego dopiero za pół roku.. wtedy to już się prawie dwa lata jak sie staramy.
Mam 23 lata nigdy bym nie sądziłam, że to będzie takie trudne :(
Na clo czuje sie dobrze, bez zmian. Gorzej było przy włączeniu metforminy-wymioty dzień w dzień, ale po tygodniu przeszło.

Rysia cieszę się że lepiej. I dziękuję że nie pozwolisz mi się poddać
Kasia co do drożności jajowodow to myślę że spokojnie możesz zrobić badanie HSG. Nie musi to być od razu laparoskopia diagnostyczna. Przy laparoskopii robią właśnie HSG dopiero jak na tym badaniu okaże się że płyn nie przechodzi to wykonują drożność. Czy może miałaś robione takie badanie?
Jesteś młodziutka Jeszcze więc to duży plus dla Ciebie i może dlatego też lekarz tak podchodzi do tego. Ale ja myślę że HSG jak najbardziej możesz zrobić.

Dziewczyny nie poddawajcie się! W końcu i Wam się uda. Wiem ze staracie się długo no ale na każda przyjdzie czas. Polecam trochę odpuścić myślenie o tym i uda się szybko. Przez prawie rok nic, suplementy itp. Potem odstawienie wszystkiego bo byłam już zrezygnowana i bach dwie kreski. Wizyta u ginekologa i potwierdzona ciąża. Wiem że jest Wam ciężko.. Mocno trzymam kciuki za dobre wieści i będę tu zaglądać i Wam kibicować :*

Kasiaa czemu drożność jajowodów?po czym to stwierdził?
Iwa HSG? Teraz to mam lekturę:D
Nie no nie będę czytać...dajcie ściągę?
No powiem ci Kasiaa że 2 lata to już długo...po roku prób to już trzeba szukać mądrego gina, ja już bym dawno to zrobiła, ale ja z tych niecierpliwych;-) mam nadzieję że z Clo szybko ci się uda
Odpuścić?rozumiem cię Nadia, mega się cieszę że ci się udało no i tych bliźniaków:D dziękujemy za kciuki, nie poddamy się, nie nie
tylko wiesz każda ma inną historię, ja myślę że nie ma co odpuszczać (mówię za siebie) tylko "brać się za siebie" 2x poroniłam i myślę naprawdę poważnie o klinice-genetycznej, narazie informacje, działania?jak mój zdjedzie z zagranicy, sierpień, bardziej wrzesień przed po, teraz w weekend mamy usiąść i pogadać bo miałam ostatnio doła że nadal nic...i ten strach...

Nadusia nie zrozum mnie źle;-* chyba musiałam się wygadać...muszę zacząć wszystko od "doopy strony" bo 3 poronienie chyba mnie dobije, wiem że żadna klinika czy gin nie da mi pewności że donoszę ciążę ale chociaż będę wiedziała na czym stoję, stresuje się tym cyklem jakbym miała znieść "złote jajo" mam 15 testów bhcg i aż łapa swędzi żeby zrobić w 11dc po ovu, czyli w czw:D może wytrzymam, od dziś bolą piersi, to mnie najbardziej stresuje, czemu to takie duże urosły?eh;-)

Gość kasiaaaa23

sam z siebie to stwierdził i przez to, że nie moge zajść. Owulacja jest, wszystko nibyy ok i nic. Tylko jeszcze te hormony, np dhea-s mam ponad norme dla mężczyzn, nie wiem czy to ma wpływ na płodność. Endokrynolog mówiła o androgenach, które zbija u mnie lwkiem na cukrzyce i na tarczyce.
Odpuścić? to nie takie proste..nieraz mówie sobie że mam już to wszystko gdzieś, ale i tak z tyłuu w głowie jest "a może to ten cykl, warto probować" i tak w kółko i ciagle przychodzi miesiączka, miesiąc w miesiąc to samo...
Po wypłacie w tym msc zmieniam lekarza.