Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

~Miaaa
Rysia mam nadzieję, ze i u nas tak będzie , ze niedługo zajdziemy! :) Ty starasz się 3 lata i nic ? :o

Miaa, byłam 2 razy w ciąży do 8 tyg. obumierały, brak serduszka, po drugiej zrobiliśmy badania genetyczne co jest?1 gen za dużo, źle się połączyło, przypadek, prawie rok starań o każdą ciążę, no nie było łatwo, bo bardzo to przeżyłam, a teraz z Clostilbegyt może szybciej pójdzie;-) staranka pełna parą były w tym cyklu, zobaczymy, obserwuje swoje ciało dalej, Ciekawska niech nie przychodzi @ Miaa który masz dc?

Rysia bardzo Mi przykro... Naprawdę Ja bym się chyba załamała, silna jesteś to dobrze, a wiec czekamy na efekty... Dziś mój 8dc...

Ciekawska, a jakieś objawy nadchodzącej @ masz ? Trzymam kciuki oby nie przyszła ! :)

Gość Ciekawska666

Niestety przyszla, przynajmniej w terminie. Ale tak mnie w krzyżu lupie że ledwo stoję w robocie. Jeszcze na dobitke koleżanka z pracy napisała do mnie że miała dzisiaj cesarke i wysłała zdjęcie synka...

Ja dopiero po ovu, dziś 16dc, a @ 20go
Miaa powodzenia w starankach bo niedługo ovu;-)
Ja chyba jakoś to wszystko przeżywam, że snu mi się to, dziś np że wzięłam Luteine i zamiast pod język to ja popilam wodą i połknęłam...
Ciekawska ja też się bardzo przejmuję ciążami innych kobiet ale na szczęście pamięć krótka i szybko idzie w zapomnienie i jest ok

Rysia- a jakieś bóle jak na @ są ? 3 mam mocno kciuki :*
U Mnie owulacja niby na jednym kalendarzyku w środę a na drugim w czwartek :D wspomoge się jeszcze testami owulacyjnymi (będę stosować pierwszy raz) mam nadzieję, ze z dobrym rezultatem :))
Ciekawe co u naszej Nadii, nic się nie odzywa, może jej się udało, oby!:*

Gość Ciekawska666

A jak stosujecie castagnus? Raz dziennie codziennie niezależnie od dnia cyklu czy jak? Bo zastanawiam się czy nie kupić i czy zacząć brać już w tym cyklu czy od pierwszego dnia następnego cyklu, choć mam nadzieję że następnego już nie będzie :)

Miaa jeśli pytasz o ból owulacyjny, to czuje zawsze i to bardzo, przed ovu czułam ćmienie brzucha a w samą ovu i dwa dni po mega ból brzucha nawet tam, jajnik owulacyjny bardzo bolał, no i te wzdęcia...ja nauczylam się badać szyjkę, bardzo pomocne zwłaszcza przy owulacji i zapisuje w kalendarzyku, czy otwarta czy zamknięta, śluz też, dzięki tobie też kibicuje

Ciekawska-Ja stosuje 1tabletke dziennie rano... Słyszałam żeby zacząć brać od pierwszego dnia cyklu, ale Ja nie brałam tak jak mówili tylko jakoś chyba w powie cyklu....
Rysia- Ja tam nie ogarniam badania szyjki nie wiem co i jak, mierze tempke, do tego kupiłam te testy,myślę ze będzie to pomocne :)

Gość Daru993

Cześć,
Ja z kolei odebrałam dziś wyniki, w przyszłą środę mam wizytę u gin, ale już teraz widzę że miesięczna kuracja bromergonem pięknie daje radę, prolaktyna spadła a estradiol poszedł znacznie do góry, także mój organizm budzi się z uśpienia

Gość Ciekawska666

Rozmawiałam z mężem jutro jadę zbadać hormony. A czytałam o castagnusie że jak się waży powyżej 60 kg powinno się brać dwie tabsy i tak się zastanawiam jak kupie czy rzeczywiście brać dwie

Gość Daru993

Mi gin kazał nawet brać 4 tabletki a ważę równo 60 kg, także spokojnie możesz brać 2 tabletki. Jakie badania będziesz robić. Ja jestem po całym pakiecie różnych, teraz kontroluje tylko to co odbiegało od norm a ma duże znaczenie przy zajściu?

Daruu bd że wyniki się poprawiły, kciuki, daj znać jak po wizycie
Dokładnie Ciekawska, 2 tabl. powyżej 60kg, jak mniej 1 tabl./rano, bierzemy codziennie przez 90dni później odstawiamy, Daruu tak na zbicie prolaktyny i owulke, ja też zaczęłam w połowie cyklu z Inofem choć wiecie, wszystko zaleca się od początku cyklu żeby nie namieszały specyfiki, decyzja indywidualna, ja 2,5 cyklu=2 saszetki Inofem+2 tabl.Castagnus i II kreseczki, więc bardzo wierzę w to połączenie
Miaa jasne, każda ma swój "patent" na cykl;-) też zawsze planuje, teraz próbuje z Clostilbegyt, gin. pisze że mam brać tą Luteinę dowcipnie;-P

Rysia to jak bierzesz luteine to teraz to już wszystko to samo w tym cyklu mamy :)
Dziewczyny kiedyś nie mogłam dostać castagnusa w zadnej aptece stacjonarnej A przegapilam i nie zamówiłam.
Poszłam do takiego zielarskiego i dostałam doradzone niepokalanka 400 mg. Nie pamiętam ile w castagnusie jest, ale pamiętam że kilka razy mniej. Więc spokojnie Miaa. I testy też fajnie.
Ciekawska przykro mi że paskuda przyszła. :(