Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Iwa miłego i owocnego staranka;-) 3mam kciuki!
Mi na Inofem test pokazał znów 10dc ovu, ale nic, musze 2,3 mies. odczekać i zregenerować organizm, miłe jest to że gin. kazał mi nadal pić Inofem itd, a nadzieji nie trace, pewnie po Nowym Roku na spokojnie, może na CLO bo mam, a wtedy szanse na bliźniaki jak najbardziej a i tak myślę zaraz o drugim, ale najpierw ciąża,zdrowa, kiedyś musi sie przecież udać;-)

Myślicie że powinnam ten cykl (13dc) i nastepny przestać pić Inofem i cała reszte?czy nie?bo sama nie wiem co zrobić?ja średnio wydaje miesięcznie 150-200zł na suplementy dla mnie i męża a i tak mi przyszły i mam dylemat do jutra, dziś zażyłam.
Madzia ale masz ten okres czy 14 dni i nic?Ja to sie stresuje 1 dniem opóźnienia a nawet dzień przed @ =:O

Rysia nie wiem jak inofem dziala z hormonami. Wydaje mi się że związku nie ma ale pamiętam jak ginekolog i kazała mi brać inofem to kazała mi zacząć brać zaraz po tym jak Odstawiłam tabletki anty nie wiem dlaczego ale pamiętam że mówiła Ja brałam hormony też na torbiel. zawsze marzyłam myślałam o bliźniakach ale teraz tak naprawdę to ważne żeby było ale bliźniaki fajnie też bym chciała ☺ Też tak myślę żebym chciała się szybko o drugie starać Mam nadzieję że nie ten pomysł się nie zmieni ☺

Inofem ma wspomagać owulację więc jeśli lekarz przepisze tego typu preparat to pewnie jego zastosowanie jest uzasadnione, nie tylko dla kobiet z zespołem policystycznych jajników. Ja jednak oprócz inofenu korzystałam z zalet urządzenia myway- komputer cyklu. Kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc, gdzie również dowiedziałam się wielu interesujących informacji na temat płodności, macierzyństwa i zdrowia intymnego. Komputer pomagał mi określać moje dni płodne, wyznaczał poziom hormonu LH i określał jakość śluzu szyjkowego. Teraz jestem szczęśliwą mamą córeczki.

Ja nie zażywam jednak Inofem i Castagnusa, boje się żeby nie urosły mi te torbiele chociaż gin. mówił że mogę brać, ale 2 mies. mnie nie zbawi a będę chyba spokojniejsza.
Madzia fajnie że jesteś z nami, ok znalazłam twój wątek, może organizm trochę sfiksował i musi sam naturalnie sie uregulować i potrzeba jeszcze czasu, wiem że luteina na wywołanie miesiączki ale to za radą gin, w anty nie pomogę, stare dzieje;-)

Witaj N3ss, jest to możliwe że z Inofem mogą się wydłużać lub skracać cykle, to kwestia indywidualna, niestety to nie "złoty środek" na zajście w ciąże choć szybko sie zachodzi, czasami potrzeba kilku miesiecy żeby uregulowalo i to może nie wina Inofem, pamiętaj że jakiekolwiek wątpliwości możesz poradzić się gin;-) robiłaś test ciążowy albo betę?może to dzidzia jak to tydzień opóźnienia?czego Ci bardzo życzę

N3ss 2 cykle się starasz o dziecko na Inofem?1 ciąża?Skąd myśl że cykle masz bezowulacyjne? Poczekaj za @ albo wizyta u gin. wyjaśni sytuacje, daj znać;-) Czasami dziewczyny czekaja za miesiączka 50-60 dni bo sie "rozregulowało" ale ja to chyba z tych niecierpliwych bo jak coś to zaraz dzwonie do gina, dobrze że macie dziewczyny więcej cierpliwości

Tak to już 2 cykle. Miałam już 2 ciąży - pierwsza skończyła się poronieniem a druga zdrowym synkiem. Już raz byłam u gina i powiedział że miałam cykl bezowulacyjny. Właśnie się rozregulowaly i mam od 26-70. Zazwyczaj to jest 24-28. W tym roku już miałam 2 cykle 60+,2 były 37 i reszta normalne. Muszę chyba zmienić gina bo kiedy powiedziałam że się staramy (od tamtego grudnia) to mi proponował tabletki antykoncepcyjne... Bez sensu. Nie lubię chodzić do lekarza więc wole czekać. Dobrze że chodzisz po przynajmniej jesteś w stanie wyjaśnić :)

Oooo to już jesteś mamą, ile ma synek?To rzeczywiście długie masz cykle, daj czas sobie z Inofem, miejmy nadzieję że pomoże;-) Tabletki anty przy staraniu to śliska sprawa, też bym sie zdenerwowała, mi proponuje gin. Costilbegyt z monitoringiem który miejmy nadzieję że po zasuszeniu torbieli w styczniu czy trochę później użyję;-) ale od stycznia i tak zaczne Inofem i Castagnus bo już kupilam a z tym ew.Clostilbegyt można;-)

N3sss myślę, ze wizyta u innego lekarza jak najbardziej wskazana. Zobaczymy Co Ci powie. Cykle bezowulacyjne podobno zdaezaja sie co jakiś czas każdej z nas. Mi jakiś czas nie pekaly pecherzyki. Powiedzmy, 2 czy 3 cykle. Robiły sie torbiele krwotoczne które się wchlanialy.
Myślę, ze inofem pij. Jaką ilość pijesz?
Masz synka wiec skoro udało sie raz to uda sie i kolejny i O tym pamiętaj.
I tego się 3maj.
Czytalam, ze dziewczyna pomógł inofem z uregulowaniem cyklu. 3mam kciuki.

Rysia tak samo jak i Ty pamiętaj, ze sie uda.
Madzia Ty również walcz i wszystkie ktore tu jesteśmy.
Mika a co u Ciebie? Damy radę dziewczyny.

Ja w czwartek bylam na wizycie u gina. Owulacja była. A to juz coś.
Byliśmy w gabinecie ponad 40 minut. Wymacal co sie da

Lekarz bada bardzo dokładnie i oczywiście są jeszcze ogniska endometriozy mówię że musiałbym i pół brzucha wyciąć aby wszystko usunąć. Jest guz na jelicie 2 centymetry ale zdziwiony że go nie widział przy laparoskopii mówisz że pewnie był przykryty jelitami. Na razie tego nie ruszamy No powiedział że to nie ma znaczenia na płodność. Skoro mnie to jakoś bardzo nie boli Co prawda Czuję ból przy staraniach ale tego nie powiedziałam lekarzowi bo w gabinecie był ze mną mój partner a nie chcę go stresować żeby się czasem zaczął bać czy coś w ten deseń. Przynajmniej ten lekarz nie naciąga mnie na wizyty A poprzednio go ginekologa chodziłam raz a nawet 2 razy w miesiącu na ten powiedział że dajmy sobie spokój na cztery do sześciu miesięcy jeżeli się nie uda wtedy będziemy myśleć co dalej. I najważniejsze na spokojnie wyłączyć mózg choć ja mówię że to nie takie proste. Aczkolwiek Wiem że jest to racja bo ja potrafię w ciągu dnia często o tym myśleć ale jak się tego uczyć to nie wiem jak na razie. I pierwszy raz USG były Partner lekarz nie kazał mu wychodzić bałam się że sie wytraszy ten mój. Ale na szczęście nie.

Rysia ma 2 lata :) spróbuję i zobaczę. Poczekam do końca stycznia i wtedy może pójdę do innego jak się nie uda. Trzymam kciuki za Ciebie.

Iwa pije 2 rano bo czytałam że jeśli się wazy ponad 60 kg to tak najlepiej. Dzięki za miłe słowa. Mam nadzieję że i Tobie się uda. To że owulacja jest już jest dużym plusem :)

Przepraszam jeśli coś jest nie tak w tym co piszę... Polski jest dla mnie drugim językiem.

N3ss życzę dużo cierpliwości, też trzymam kciuki za II kreski
Iwa co to znaczy że "owulacja była" pękło j, zaczyna sie?Idziesz jeszcze na monitoring w tym cyklu?czy pękło j?
Pewnie że się nie poddamy mimo przeciwności, trzeba zrobić wszystko żeby mieć dziecko i zapewne tak będzie! Fajna grupka z nas tak wogóle??;-) miło słyszeć pozytywne słowa nadzieji i mówić o swoich zmaganiach
Mój ze mną chodzi do gin,chce żeby był przy mnie i słyszał co mówi gin. i sie stosował, bo to też jego sprawa i po stacie tej ciąży jest mi dzieki niemu, jego obecności lżej

Rysia tak tak pękło :)
Prawy jajnik zadziałał. Co ciekawe przed laparoskopią zawsze dominujące pęcherzyki były w lewym. Ale jest dobrze, żadnych torbieli krwotocznych. W tym cyklu nie idę. Lekarz powiedział, aby odpuścić. Przyszłam do niego z całą listą pytań :D
To fajnie, że chodzi, Twój z Tobą. Ja się też lepiej czułam, że On wie i ja nie muszę potem opowiadać. Nie wiem kiedy się wybiorę. Po nowym roku jak nic nie zaskoczy.
Dał skierowanie na hormony na 3 dzień cyklu bo już dawno robiłam.
A Ty kiedy idziesz na kontrolę? Mam nadzieję, że Cię nie boli nic od torbieli ? I masz racje wsparcie potrzebne. Fajnie, że jest przy Tobie.
Rysia dokładnie grupka z nas fajnie :)
A Ty masz siostrę bliźniaczkę nie brata ? :)

N3ss to myślę, że dobra dawka, że nie za mała.