Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka91

Dziewczyny mam pytanie. Czy może któraś z Was dostała w ciąży uczulenie?? To znaczy nie wiem czy to uczulenie ale dostałam takich plam na udach pośladkach i nad łokciami i to wygląda tak jakbym pokrzywą się poparzyła. Macie jakiś sposoby by zmniejszyć pieczenie i swędzenie?? Do lekarza idę dopiero w poniedziałek i chociaż przez te kilka dni chciałabym sobie pomóc.

Witaj Agnieszko!
Sprobuj zrobic sobie kapiel w krochmalu. Lagodzi podraznienia. Mozesz tez wypic wapno munsujace. Po konsultacji z internista lub dermatologiem mozesz wziac loratadyne (grupaB lekow w ciazy).
W ciazy czesto wychodza uczulenia ktorych nie mialysmy wczesniej bo organizm bardziej wrazliwy. A moze jest to lupiez pstry. Takie rozlane placki troche sie luszczace? Jesli to to , to jedynie zostaje keochmal na zlagodzenie objawow lub np olejek roslinny do natluszczania.

Czesc Dziewczyny,

Dzisiaj juz troche "lepiej" tzn. zaczynam akceptowac sytuacje i co ma byc to bedzie. Boli bardzo bo to bylo baardzo dlugo wyczekiwane dzieciatko i jeszcze taka malutka iskierka sie tli... chociaz z drugiej strony gdyby cos bylo nie tak i potem cale zycie patrzec na bol i chorobe dziecka, to chyba lepiej swiadomie mu tego oszczedzic...

Nie chcialabym, abyscie mnie zle zrozumialy, ale dalo mi to nadzieje, ze wiele z was tez mialo te najgorsze doswiadczenia i wyszlyscie z tego i znowu czekacie na swoje szczescia, czego Wam z calego serca zycze, Wszystkim razem i kazdej z osobna !!! Bo kazde wyczekiwane dzieciatko powinno wreszcie zdecydowac sie, aby wybrac sobie tutaj rodzicow :)

Blue78 - to wlasnie tutaj jest najgorsze, ze w UK uwazaja , ze bycie w ciazy w I trymestrze to tak naprawde nie ciaza, bo wszystko moze sie zdazyc... Pieprzone dupki!!!

Co do uczulenia to polecam pomade Ojca Grzegorza :

http://www.bonimed.pl/produkty/skora/boniderm-pomada-ojca-grzegorza/

ja wyleczylam swego czasu tradzik a kilka lat temu u mojej 3 letniej wowczas siostrznicy jak zdiagnozowali luszczyce to moja sis zaczela ja myc tylko w tym i jak na razie jest tylko maly plac na pzredramioeniu, nic sie nie rozwiaj i nie swedzi, uwazam, ze warto sprobowac bo to w miare naturalny kosmetyk. Mozecei tez uzywac Sanex bez parabenow, perfum itp - jest i zel i plyn do kapieli.

Pozdrawiam serdecznie i napisze we wtorek po wizycie co i jak..

Byłam u lekarza, powiedział, że osłuchowo nie mam świstów i kaszlę od refluksu. Powiedział, żebym szła do gin i on mi da przeciwwymiotne, bo taka recepta jest wyłącznie w kwestii gin. 18 mam wizytę.

Dzisiaj od rana kaszlałam, nudności wiadomo i od razu plamienie i ból brzucha po kaszlu.

Gadałam z babka w aptece, powiedziała, że w moim przypadku bez problemu gin da diphergan, bo skutki kaszlu i wymiotów są gorsze dla mnie.

Byłam też na pobieraniu krwi i pielęgniarka powiedziała, że jestem odwodniona heh.

A mnie boli brzuch coraz bardziej z dnia na dzień.

Zobaczymy. Będzie co ma być.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cjw4zpbvkd5r1.png

Gorzka Czekolada, ja mam podobnie. Chodzę prywatnie, ale moja Pani Doktor jest tylko raz w tygodniu. Poza przychodnią nie mam z nią zupełnie kontaktu, bo pracuje w trzech różnych miejscach. Dzisiaj idę na wizytę i mam nadzieję, że zrekompensuję sobie wszystkie stresy. Dzisiaj humorek dopisuje, ale z kolei brzuch mnie boli tak jak na @. We wtorek kłucie w prawym jajniku, wczoraj w lewym, dzisiaj ból, ale tak bardziej z lewej. I znowu kłucie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Coraz bardziej zastanawiam się, czy nie przepisać się do dra Szlichtynga. Bierze około 100-200 zł za wizytę, każe co 2 tygodnie przychodzić, ale zawsze jest z nim kontakt. Ze swoją Panią Doktor takiego kontaktu nie mam... Albo może dać jej coś w kopercie? Niby nie narzekam na nią, wręcz sobie chwalę, ale wolałabym awaryjnie mieć nr telefonu.

Chyba do tej 16:20 zwariuję.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png