Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Monju, tak obciazenie glukoza ze wzgledu na makrosomie malego. Doktor sie uparl, ze na pewno mam cukrzyce. Mimo ze glukometr mu co innego pokazywal. A ze jeszcze w moczu mam ketony, to bal sie tym bardziej. Na szczescie wyszlo ujemnie;) chyba ze jednak mam a badania nie wykazuja? Ale to chyba niemozliwe.

Moja przyjaciolka twierdzi ze dzieci nam rosna przez eutyroks. Jaka w tym prawda... Nie wiem.

No to Kati czekamy na info:)

Aniuradzia, może i dobrze, że lekarz zlecił Ci to badanie skoro go to niepokoiło. Teraz oboje jesteście spokojniejsi. Wiem, że każde dodatkowe badanie wiąże się z dodatkowym stresem, ale potem jest ulga, że coś jest wykluczone.
Nie wiem jak działa eutyrox. Ja mam małą dawkę to nie jestem dobrym przykładem (chociaż córcia też jest raczej średniakiem).
Naczytałam się w necie o niedoborze jodu w ciąży (a ciągle zapominam o witaminkach) i trochę panikuję, że przez moją sklerozę z mała może być coś nie tak.

hej dziewczyny.
Mona gratulacje.
Kati trzymam kciuki.
Powolutku i u nas sie zaczyna.
Agusia ja tez zapominam ciagle o witaminach,ale wydaje mi sie ze to nic zlego kiedys kobiety w ciazy nie braly witamin jakos zdrowe dzieci sie rodzily

Gość Lovenaluis

gratulacje mona !

Dziewczyny mam do was pytanie, w poniedziałek zaczynam 38tc, wczoraj kochaliśmy się z mężem, -po stwierdził ze chyba wyczuł główkę / włożyłam palce aby się przekonać i faktycznie coś tam jest twardego czego wcześniej nie było...
Myślicie ze to możliwe żeby to była główka maluszka ??

Dziewczyny poradzicie bo panikujmy ze dzidziusia dotykamy hehe

Gratulacje Mona ;)
Tak to może być główka mi gin mowila aby nie było głębokiej penetracji bo można główki dotknąć ale żeby nie mówić mężowi tylko samemu to kontrolować bo panowie przewrażliwioni ;)
My dziś z rana troszkę pobaraszkowaliśmy pierwszy raz od daaaawna i boli mnie podbrzusze teraz tak jak na miesiączkę...

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

Monjamonja to trzymam kciuki żeby było wszystko ok :)
Gosiu1czerwcowa ja też właśnie mam takie coś i do tego ostatnie 3 dni mocno kuje mnie na dole ( od tego zauważyłam że zaczęły mi się te ciągnące upławy). Myślicie że to szyjka się skraca albo rozwiera?
Jak pomyślę że dziś 23maj a dziewczyny już zaczynają rodzić to mój wewnętrzny niepokój rośnie..

Monja - trzymam kciuki, ja tam na razie się poza tym bardzo dobrze czuję właśnie wybieram się na działkę dotlenić, może przekopie pare grządek hehehe Jadę z rodzicami bo mąż pracuje, sama sie boje prowadzić bo jak mnie złapie to jeszcze słupa zalicze :))
Do wieczorka, odezwe się
Miłego dnia i powodzenia tym które tam rodzą lub będą rodzić.

Ps. ale fajnie się zaczyna i u nas gorąco robić :))

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Hej laski, nie pojechałam na tą porodówkę, pomyślałam sobie, że tej krwi to aż tak dużo to znowu nie ma, tak jakbym dostałam pierwszy dzień okres tylko, że żywoczerwonego koloru. Zadzwoniłam do mojej położnej czy warto jechać czy nie i z rozmowy z nią wyszło, że ten śluz o który kiedyś pytałam czy to może nie czop to okazał się być czopem, odchodził mi od tygodnia w kawałkach i był taki jak budyń śmietankowy, a dzisiajsza krew świadczy o tym, że odszedł całkowicie i mam jakieś tam rozwarcie. Powiedziała żeby nie jechać, bo zatrzymają mnie na obserwację na dwa dni i spędzę bez celu cały weekend... Na wkładce miałam samą krew bez grama śluzu stąd moja panika:-) pierwszy falstart mam już za sobą, ale przynajmniej torba spakowana na tip top i jestem gładziutka jak niemowlę hihi:-) położna powiedziała również, że akcja może rozpocząć się w ciągu kilku godzin ale może też po tygodniu.
Dziewczyny a mówiłam przecież, że was przepuszczam w tej czerwcowej kolejce! To żadna nie słucha! :-) Synek słuchaj mamę: jeszcze jedno zaliczenie i poprawią nam meble i zapraszam śmiało na tą stronę brzuszka!

http://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd6h1k729o.png

Monju, super ze moglas sie poradzic poloznej. To bardzo wazne! A i perspektywa spedzenia weekendu w szpitalu nie jest zachecajaca.
mnie dzis boli brzuch jsk na okres, ale mlody glowe ma pod watroba, wiec to raczej nie porod tylko BH;) Danusia zasnela wiec korzystam z okazji i sie wyleguje. Olewam brudna podloge i pranie. Maz wroci to da rade;)