Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)
Dziewczyny piękne macie zdjęcia z usg ja mam synka z 23 tyg ale był wtedy bardzo szczuplusi.
Brzuszki super, piłeczki :)
Mój też już opadł, lepiej mi się oddycha, jak siedzę to opiera się o kolana i u góry żebra mi widać ;) Na tym etapie to chyba normalne ;)
Od 2 dni od czasu do czasu czuję rozpieranie w dole brzucha, ciekawe co gin powie w pon.
Aniu nie przejmuj się tym co mówi ciocia, najlepiej kogoś oceniać jak nie zna się sytuacji. Szkoda tylko Twoich nerwów i stresu a i tak masz go nie mało. Trzymam kciuki żeby wyniki taty były w porządku.
Jeśli chodzi o ciasność to nie zauważyłam tego u siebie. Jest mocno rozpulchniona i miękka tyle co zauważyłam.
Dziewczyny czytałam w necie o specyfikach przyspieszających poród i wyczytałam żeby w 37 tc brać olej z wiesiołka doustnie a od 38 tc dowcipnie. Pomaga przy szybszym rozwarciu szyjki. Ponad to od 36 tc siamię lniane 2 łyżeczki 2 razy dziennie i od 37 tc herbata z liści malin najpierw 1 szklanka i co tydzień zwiększać o kolejną.
Wiecie co ciekawego wyczytałam? Żeby nie używać lubczyku (magi) ogrodowego bo wywołuje skurcze. A ja tak bardzo go lubię w szczególności do rosołu i surówek.
Zrobiłyście mi ochotę na truskawki, ale zaczekam na swoje ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Dziewczyny, strasznie mnie boli żołądek, nie wiem co robić. Wymiotować mi się chce, słabo mi, kreci mi sie w głowie, piecze w żołądku, boli, wszystko. Wzięłam Renni, potem No spe.. Nie chce jechać do szpitala Bo znowu sie niczego nie dowiem i nie zrobia mi badań żadnych , a wizyte u Gin. Mam w poniedziałek..

Wybrałam się dziś do innego lekarza na dodatkowe usg... aby dokładnie pomierzył mi synka... I teraz trochę się martwię... główka niby ok tydzień do tyłu ale są stałe przyrosty bo moja gin sprawdza ją na każdej wizycie, nóżki tydzień do przodu to też ok bo jesteśmy z mężem wysocy, ale brzuszek mierzył kilka razy i pierwszy pomiar to wielkość jak na 31 tydzień... a mam 38 i 4 dni, za drugim razem wyszło jak na 34 tydzień... wiem że mogą być rozbieżności ale martwi mnie że ten brzuszek jest mniejszy o 4 tygodnie podał mi orientacyjną wagę 2900...
mierzył po kilka razy wszystko i tylko na brzuszku rożnie wychodziło... nie wiem co myśleć jeszcze zaczełam czytać o małym brzuszku w necie i podejrzewam u synka hipotrofie asymetryczną... ale lekarz nic mi takiego nie powiedział... wiec pewnie niepotrzebnie się martwię... wręcz powiedział że nie ma do czego się przyczepić... ehhh najgorsze że moja gin nie sprawdza mi brzuszka synka i nie wiem czy są prawidłowe przyrosty, na badaniach prenatalnych brzuszek był w normie... nie było żadnych większych odchyleń nawet na tym ostatnim badaniu w 31 tyg brzuszek miał taki jak wg dzisiejszego pierwszego pomiaru to przeciez nie możliwe aby nic nie urósł mu brzuszek przez 8 tyg...

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

A ja dzisiaj widzialam 3 koleżanki z pracy i kolegę i powiedzieli mi, że brzuch mi opadł ale wszyscy mówią ze ciąża mi służy i ładnie wyglądam. Jeden kolega mnie nie poznał powiedzial ze od tamtego tygodnia bardzo zmienilam się na twarzy. A pani w sklepie do mojego męża, mowi oj żona nie urodzi w terminie tylko wcześniej.

Benq nie martw się na prawdę! Jeśli na prenatalnych było ok to tego się trzymaj. U nas też wyszło ostatnio wszystko nie tak. Każda część ciała na inny tydzień, ale nie martwię się bo wiem że to sa tylko orientacyjne pomiary i zależą od ułożenia dzidzi. Więc głowa do góry, na pewno jest ok! :-)
Aniu a Ty się Nie przejmuj co mówi ciotka! Zrobiłas wszystko co mogłas, przecież nie zaciągniesz na siłę nikogo do lekarza! Dobrze się ludziom mówi a gorzej w praktyce. Na pewno będzie dobrze z tata:-)
Madziu biedna jesteś że tak Cie męczy to dziadostwo na buzce. Ale już niebawem poród, a potem wyleczysz to pięknie! :-)
Martyna Jak objawy nie przejdą to jedz na IP, wiem że to nia miłego ale jesteś już w zaawansowanej ciąży i nie ma co ryzykować.
Adaszelki mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok i masz już malenstwo przy sobie! :-)
Co do ciasnOści czy szczelności tego intymnego miejsca to u mnie też wąsko... :-D
Kurcze mimo że dziś zimno na dworze, to mnie cały czas jest duszno I gorąco, macie też tak?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

benqu, tak jak Ania powiedziała nie porównuje się badań na 2 różnych usg wykonywanych do tego przez innych lekarzy. Jak powiedział, że nie ma do czego się przyczepić to tylko się cieszyć. A każdy ma inne proporcje i nie ma co się dziwić. Spójrz na ludzi na ulicy: jeden ma nogi do szyi, a drugi pupę przy kolanach :) to nie świadczy o tym, że ktoś jest chory. Mój ma większy brzuszek :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Ja za to cały dzień spokojna a teraz mnie dopadł stres przed jutrem. Torbe do szpitala chyba ze trzy razy sprawdzałam mimo że już dawno cała spakowana. Zastanawiam się co wyjdzie z tego usg i lęk mnie ogarnia jak pomyślę że jutro może być już ten dzień... Chyba nie jestem gotowa i wmawiam sobie że lekarz się pomylił i wszystko będzie ok. Nie sprawdzałam w wujku Google co te powiększone pętle jelit mogą oznaczać bo wiem że cuda można tam wyczytać oby to cudownie znikło.. Wagą Małego się tak nie martwię bo nawet jeśli to 2500g to już nie najgorzej a ja też wielka nie jestem.

]Tekst linka[/url]

Benq Dziewczyny mają racje nie martw się jeżeli lekarz mówił że wszystko gra to nie ma co się martwić na zapas. Wagę ma dzidziuś dobrą więc widać taka uroda Maluszka. Poproś swoją gin. By sprawdziła czy jest ok jak masz wątpliwości i będziesz spokojniejsza.

Ania nie przejmuj się Ciocią zrobiłaś co mogłaś. Komuś łatwo mówić kiedy stoi z boku. Najważniejsze że Tato juz po badaniach.

]Tekst linka[/url]

Witajcie dziewczyny w ten pochmurny dzień.. Dzisiaj pójdę odebrać wyniki prób wątrobowych, i mam nadzieję, że będzie ok.. ;-)

Mona Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ;-)

Benq Super, że masz ujemny GBS, ja dopiero będę robić badanie w poniedziałek...

Od kiedy dziewczyny zamierzacie używać leżaczka o ile w ogóle zamierzacie używać?

U nas podejrzenie zwężenia nad zastawką aorty. Bez cech przerostu lewej komory. Jestem po sterydach i dzisiaj po usg jak będzie ok to wypiszą mnie do domu. 1 czerwca mam się zgłosić na poród gdyby do tej pory nic się nie działo.
Miałam kilka dni doła i płakałam. Przepraszam, ale nie byłam w stanie pisać.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

cześć, Wy już na nogach a ja się zbieram i zbieram. Wprawdzie już pościel zmieniłam, ale tak się zdyszałam, żę znów odpoczywam :)
Wczoraj zrobiłam szkolny błąd w praniu -nowy ręcznik, pomarańczowy puściłam z innymi i bielizną nocną. Wszystko jest pięknie morelowe. :) Koszulka męża z wolontariatu, którą uwielbia też przefarbowałam, ale ta w sumie lepiej teraz wygląda :)
kati, długo już tam jesteś, mam nadzieję, że chociaż dobrze Cię przebadano i sprawdzono dzieciaczka. Teraz będzie już tylko lepiej, jesteś na końcówce i wiesz, czego masz się spodziewać. Pisz do nas jak tylko Ci jest źle - zawsze przecież ktoś tu jest :)
Aniu, ciocia pewnie się po prostu martwi i nie przemyślała swojego zachowania. Nie bierz tego do siebie, bo zrobiłaś co mogłaś. Jesteś dobrą córą :)
A jak glukoza?

Dziewczyny, od jakiegoś miesiąca nie staję na wadze, bo się boję ujrzeć wynik. W sumie to nawet ją gdzieś posiałam w przeprowadzce i nie szukam jej specjalnie. Czy to źle? Staram się nie przejadać i nie wiem czy kontrola coś zmieni jeśli już przytyłam za dużo, ale może do szpitala powinnam wiedzieć czy nie przekroczyłam trzycyfrówki? :)

Kati, bądź dobrej myśli. Musisz się trzymać dzielnie dla maleństwa. Naprawdę wierzę, że będzie wszystko ok.
Mooniak, to zależy jaka będzie pogoda. Słyszałam o zasadzie jedna warstwa więcej niż na siebie. Ja myślę o ubraniu kompleciku - bodziak, kaftanik, śpiochy i czapeczka. Zawsze można dziecko przykryć pieluszką lub kocykiem. Jesli będzie upał, to oczywiście trochę mniej ubiorę.
Martyna, to zależy od rodzaju leżaczka. Niektóre można używać praktycznie od pierwszego dnia. Przy okazji położna kazała nam unikać leżaczków bujanych na boki.

Wczoraj w s.r. miałam o masażach w ciąży i przy porodzie. No i wróciłam z jedną wymasowaną stopą:D oraz z bólem krzyża od leżenia na sako:(
Dowiedziałam się, że w dopiero przy porodzie można masować ten najbardziej bolący punkt śródstopia, ścięgno Achillesa oraz punkty na pozbycie się rwy kulszowej, bo pobudzają macicę do skurczy.