Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

ewcikk znam ten rozmiar. ja miałam przed ciążą 75 F a teraz to już nie wiem. od 2 miesiaca to zaczeły rosnąć i rozstępy . nie kupuje już nowych tylko ramiączka poluzowałam i do stanika dopięte mam te przedłużki. Po porodzie i tak obwód z czasem się zmniejszy niż co jest w 8-9 miesiącu. Sama bym chciała mieć mniejsze :( a mężowi to odpowiada... Położna co waży nas i mierzy tętno przed wizytą mówiła że na początku jak zacznę liczyć ruchu od 28tyg to na pewno będzie trwało nawet cały dzień a moja malutka leżąc na lewym boku w ciągu godz robi te 10 ruchów które mam liczyć i zapisywać na kartce.Ogółem jest ruchliwa ale co chcę brzuszek nagrać i podciągam bluzkę to przestaje :( mąż się śmieje że będzie zmarźlak za mną i dobrze że z czerwca bo ciepło.
Co się wejdzie na necie czy w gazetach to piszą, mówią że najlepsza pozycja do spania, leżenia jest na lewym boku.

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9hfo9e3dlt.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hhxfwzhxa.png

madziunia olej kokosowy super sprawa, ale tłuściutki i długo się utrzymuje ta tłustość, więc używaj małe ilości jeśli na dzień się smarujesz, bo ciepło się robi i pocący się brzuszek to mała przyjemność :) Możesz połączyć z olejem migdałowym, który ma właściwości wnikania w naskórek, to zmniejszy uczycie tłustości kokosowego.
I najlepiej zrób to w kąpieli wodnej, żeby nie przegrzać, bo szkoda pozbyć nie witamin z tych olejów.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Emilusia, jeśli chodzi i branie tych leków to żadna z nas chyba nie będzie próbować Ci doradzić. Jeśli nie mogłabym się dostać wcześniej do gin, to chyba poszłabym innym torem - poszłabym na IP i powiedziała o tych dolegliwościach. Położyć się na oddziale i niech podają leki i kontrolują dziecko jednocześnie.

akola śliczny brzuszek :) Ja mam większy, także podbijam, ale Ty jesteś szczupła to pewni dlatego mam większy :)

Ale miałam dziś spacerek I klasa. Pojechałam samochodem do domu z mieszkania. Mieszkanie w centrum Poznania, a domek kończymy dość daleko pod miastem. Zatrzymałam się po małe zakupy i już nie odpaliłam auta. Musiałam wszystko wziąć pod pachę i podjechałam 2 przystanki miejskim autobusem, a reszta na piechotkę - 25 spacerku w pełnym słońcu, laptopem i zakupami. Teraz leżę na nierozpakowanym materacu w salonie na betonie :)

Gosia 1 czerwcowa, o której masz wizytę? Czekamy na dobre wieści! :)

Emiilusia7 a jakbyś poszła skonsultować te leki z lekarzem rodzinnym? Może coś Ci doradzi?

czerwcowy bąblu - z tego co pamiętam to aniaradzia pisała żeby pić wodę z miodem i jeść banany

tina0610 mój Synuś ma podobnie. Wariuje jak szalony a jak już chcę nagrać brzuszek albo chcę żeby mąż poczuł jak kopie to momentalnie przestaje. Śmiejemy sie że jest niedotykalski :)

~ewcikk staniki do karmienia są też usztywniane :) ja mam mały biust ale nie wyobrażam sobie kupować szmaciaków do karmienia ttylko właśnie usztywniane :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]

ewcik, to prawidłowe, że dzieciaczek rusza się jak leżysz w spoczynku, szczególnie jeśli jesteś ruchliwa. On oczekuje bujania, ruszają się wody płodowe i On, a jak leżysz to mu brakuje tego i sam się zaczyna ruszać. No chyba, że ma akurat ochotę na spoczynek. O 5 rano bardzo często dzieci się budzą. Ja tak samo mam jak Ty. Rano oczekuję tych ruchów i bardzo się nimi cieszę. Leżę jak najdłużej, dopóki się nie uspokoi sam-żeby się nacieszyć.
Z tego samego powodu po porodzie większość dzieci łatwo uspokoić takim bujaniem na boki w pozycji kołyski (a nie potrząsaniem góra-dół). To mu przypomina ten beztroski czas w brzuszku :)

obym tylko znalazła dobry rozmiar. Dla mnie kupowanie stanika to koszmar, bo wszystkie w obw. za duże albo brak miseczki. Ostatnio skusiłam się na kingę i znalazłam dobre, ale pani specjalnie dla mnie zamawiała. a o tych do karmienia nie marze, ale musze popatrzeć może 65 I będzie ok

Ale się rozpisałyście od rana :) Najpierw się pochwalę, zamówiłam wózek :) http://www.adamex.pl/barletta model 87 L, genialne ma amortyzatory :D ae trzeba na niego trochę poczekać max 3 tyg.
A teraz co do współżycia, wczoraj pytałam ginekologa ( bo od dłuższego czasu miałam zakaz a zresztą nie miałam ochoty) bo w niedzielę mamy rocznicę ślubu i tak pomyślałam żeby męża uszczęśliwić no ale lekarz powiedział żeby tak jeszcze 2,5 tyg się wstrzymać a potem i odstawić wszystkie tabletki rozkurczowe i zacząć z mężem pracować nad szyjką :) Bo faktycznie jest coś w spermie co przyśpiesza jej "dojrzewanie".
Macie bardzo zgrabne brzuszki :)
A co staników to kupiłam ostatnio dwa do karmienia z Esotiq bo była promocja( zrób zakupy za 250 zapłać 150). Na fiżbinie i miękkie, co było dla mnie bardzo ważne bo tak mnie sutki we wszystkich innych bolą że szok, nawet w sportowych jest dyskomfort. Jeśli o rozmiar chodzi to nosiłam zawsze 75 D a teraz wskoczyłam na E. Ale powiem szczerze że myślałam że mi zmalały ale to tylko takie mylne wrażenie przez tą piłeczkę którą przed sobą noszę :)

Tetide, dziękuję bardzo to już będę spokojna. ja dziś tak miałam skopany żołądek, że wolałam wstać.
Teraz to raczej siedzę, bo jestem na
zwolnieniu i marzę już o powrocie do pracy ale to aż po wizycie u gin 8go maja może mi pozwoli.

Witam was dziewczynki w ten słoneczny dzień :-)
Gosia 1 czerwcowa Napewno okaze sie, ze wszystko jest dobrze, i ze ta Twoja Ginekolog Ci tak powiedziała, od niechcenia. A z dzidziusiem bedzie wszystko ok.. :-)

Aniaradzia Trzymaj sie zdrowiutko, napewno wszystko będzie dobrze ;-)

Ewcik Mój Synuś także rozrabia jak leże na boku lewym, to bardziej go wyczuwam, z boku, jakbym go miała ugnieść, ale w tedy ukladam sie w pozycji, wpół leżącej na lewym boku. Mały ostatnio jest bardzo aktywny, i coraz mocniej sie rusza, ale sie nie martwię, bo czuje, ze rośnie i jest wszystko dobrze.. Chociaz nie powiem, czasem jak sie ruszy i mnie cos zakuje to sie przestraszę, ale potem mija, i znowu sie ciesze z jego aktywności :-) Nasz Synek bawi sie z Tatą w chowanego, gdy słyszy głos taty to tak kopie i sie rusza, a jak mowie tatusiowi, zeby sie przywitał z maluchem, i ten dotyka brzucha, to mały spokojny, ani sie nie ruszy. Potem dopiero jak Partner weźmie rece, i patrzy na brzuszek, to moj pępek i reszta brzucha wariują :-) hehe

tak ogólnie to chciałam was zapytać, czy wycieka wam już siara? Mi nie, a mam bardzo mały biust, i boje sie, ze nie bede miała pokarmu :(

Gdzie kupywałyscie koszule ciążowe, jakies takie fajne, ale by były tanie?

Dziewczyny muszę się wyżalić, bo pochlipuję sobie cały czas i nie mogę się jakoś niczym pocieszyć :(
Mąż pojechał w delegację aż do Jekaterynburga, prawie na Uralu, sporo za Moskwą. Ma lecieć samolotem i strasznie się tym zamartwiam, bo co to się ostatnio słyszy to nawet lepiej nie mówić :( Ciągle o tym myślę i się zamartwiam :(
Z kolei jeszcze godzinę temu myślałam, że urodzę. Wracałam z zakupów i złapały mnie takie skurcze, że będąc 50 m od domu nie mogłam się dotoczyć. Ludzie mijali i nikt nawet nie zapytał, czy coś się dzieje. Jak tylko dotoczyłam się do domu wzięłam dwie nospy i leżę, nawet się nie ruszam. Miałam okropnego stracha, że rodzę, bo już nawet miałam takie uczucie, że wody mi odchodzą. Na szczęście nic takiego nie miało miejsca, ale leżę i ani drgnę :(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

podobno jest taki ginekolog w Kościerzynie który od początku ciąży wystawia L4 ponieważ ciąża jest to okres najważniejszy dla kobiety i rozwoju dziecka. Kobieta ma zadbać o siebie, odpoczywać i nabierać siły po urodzeniu na wychowywanie itp. Jeśli któraś nie chce L4 to musi napisać pisemną odmowę przyjęcia chorobowego na swoją odpowiedzialność, w razie jak coś się zacznie dziać aby nie było zgonione wszystko na gin.
Dziewczyny a macie zamiar robić dzieciom masaż shantala? na SR była jedna pani, polecała i pokazywała jak się wykonuje. możemy zadzwonić po nią i przyjedzie do domu z lalka i będzie przy nas przy 1 masażu (my dzidzie a ona lalkę), wytłumaczy, nauczy, poprawi w razie czego...

https://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9hfo9e3dlt.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hhxfwzhxa.png

Melduję się po wizycie.
Nie jest źle, mała jest dość mała ale na pewno w granicach normy, wygląda tak, jakbym miała młodszą ciążę, może owulacja się opóźniła. Co najwazniejsze to wg ostatnich pomiarów przybrała na wadze i wszystko symetrycznie urosło, także kamień spadł mi z serca - dosłownie. Waży nie za wiele bo 1940 g ale jest to co prawa dolna ale norma w moim tygodniu ciąży. Pani powiedziała że nie widzi tu nic niepokojącego. Moja pierwsza ciąża też była za "lekka" a w sumie mała miała 3230 g więc książkowo i na to tez teraz liczę.
Wytłumaczyła mi również że każde dziecko jest inne, jedno rodzi się 3 kg a drugie 5 kg i nie ma co porównywać bo już teraz będą między nimi kolosalne różnice. Trzeba porównywać kolejne badania i patrzeć czy dziecko rośnie, jak tak to jest OKI. TYlko moja - a właściwie moja do wczoraj - doktorka nie miała z czym porównać, bo ona ostatnie USG robiła mi w 13 tyg. Szkoda gadać, tacy ludzie to nawet weterynarzami nie powinni być bo zwierze też czuje. Szkoda mi na nią słów.
Jutro ide prywatnie do lekarza - ordynatora - z polecenia i już do końca ciąży niech mnie prowadzi, trudno, wiem że nie powinno sie zmieniac tak późno lekarza ale nie mam wyjścia. Ta "moja" wczoraj sobie np przypomniała że nie robiłam grupy krwi - no kpiny. Ale najważniejsze jest dla mnie że maleńka rośnie i ma się dobrze a tamtej ................. ITD.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Ewcik z tego co pamiętam to nie masz możliwości podotykania wózków. To powiem Ci że ten wpadł mi w oko bo ma bardzo dopracowane szczegół. Facet różne w sklepie polecał ale tu mówi że firma skupia się na detalach i dlatego trzeba troszkę na uszycie poczekać. Gondola ma rozsuwaną góra i zostaje sama siateczka na gorące dni. Za wózek ze spacerówką 1300 i do tego wzieliśmy fotelik z funkcją wpinania, budką, osłonką na nóżki i do fotelika można domocować płozy i mamy coś jak bujak .
Martyna677 u mnie już się czasem pojawiają kropelki na piersiach ale raczej staram się narazie ich nie naciskać i nie stymulować co bym za szybko się mleczną krówką nie stała.
Kati ja w sobotę jak się o pogrzebie dowiedziałam to wieczorem miałam taką jazdę że nie mogłam pozycji na łóżku nawet zmienić to samo w niedzielę. Ale chyba faktycznie musimy się wszystkie uspokoić bo nerwy jak widać w niczym nam nie pomagają. Tylko łatwo mówić kiedy przez te hormony nawet jedno przykre słowo od bliskiej osoby powoduje płacz a co dopiero jakieś takie wiadomości o stanie dziecka czy nagłych wyjazdach. Chyba zainwestuje w herbatki z melisą...

kati1991, może to wszystko wynik stresu, leż spokojnie. Mąż wróci cały. Odpoczywaj.
A co do reakcji ludzi to masakra, jak
ostatnio w szpitalu przytrzasnęłam palec drzwiami krew się lała a ja stałam w szoku z dobrą minutę nikt nie podszedł a było to pod
poradnią gin., weszłam do por. gin i tam panie położne mi pomogły pobiegły po pielęgniarkę z gab. chirurgii.

ania90 właśnie sprawdziłam i może te podotykam :)tylko 30 km dzieli mnie od sklepu w którym są ponoć dostępne bo ty, ale nie wierzę, że będą te co mnie interesują. Podobają mi się bardzo, mi przede wszystkim zależy na jakości.