Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sloneczko01

Moim zdaniem książki super, bardzo pomocne dużo pytań i odpowiedzi. Przede wszystkim aktualnie piszą, jak co robić, jak pielęgnować przemywać, przygotować się do porodu. Ja już je przestudiowałam. W sumie zostały mi 2 rozdziały. Jakbyś była zainteresowana to mogę je odsprzedać i po week wysłać do ciebie. Jedna książka ma okładkę twardą, a druga miękką. Są grubeeeeee i w idealnym stanie, więc puścisz później je w obieg ;-) dobre poradniki dla przyszłych rodziców. Cena zestawu z paragonu 120zł. Mogę obie sprzedać za 77zł z wysyłką (paczką)

Gość ania 5240

Hej dziewczyny ja się nie odzywałan tyle czasu bo czekałam na ruchy i chciałam się lepiej poczuć bo nie wiedziałam jak będzie czytam was na bieżąco dużo się działo i nie ma osób które były ma początku pozdrawiam wszystkich ;) a i będzie chłopczyk

Gość sloneczko01

ania 5240 Gratulację, u mnie dziewczynka .. podobno. Chciałabym żeby była to Pola, ale mąż kategorycznie mówi nie, bo w pracy ma kolegę i ona ma polę. A Apolonia nie dam, bo mi się nie podoba. Drugie opcje to Lena i Iga. Choć leny w rankingu przodują, ale u mnie w miejscowości ich nie ma są julki, oliwki, amelki i natalki. Co myślicie o imieniu Iga- Igunia? szczerze ;-) podoba mi się marcelina ale juz jest w rodzinie.

Gość sloneczko01

Chciałam wam powiedzieć, że jestem uzależniona od zakupów, zwłaszcza gdy jest tyle okazji w styczniu ;-) Niektórzy krytykują to, bo za wcześnie, ale ja tak mam, ze jak coś mi wpadnie w oko, to już musi być moje ;) Na szczęscie ubranek nie kupuje jeszcze. Mam nadzieje, że to będzie dziewczynka hee choć robiłam 3 d i warunie sromowe były. Pierwszy kocyk minky - dwustronny w zwierzątka. Jego chętnie mogę odsprzedać, bo kupiłam następny różowy/fuksja, a za dużo różu to nie zdrowo. Bujaczek, ale używany udało mi się zdobyć bright starts - tzn. hustawka hybrydowa i lezaczek 2 w 1. działa bez zarzutu. Zastanawiam się jeszcze nad zakupem, tzn. od męża z pracy podarują 3 w 1 tiny love kołyska-leżaczek-bujaczek. Do tego mam matę tiny love grającą, beżową kołderkę kubuś puchatek C&A po promocji oraz kolega, który pracuje w hurtowni podrzucił nam wózek do przetestowania, bo ktoś nie odebrał i jezeli go weźmiemy to nam opuści z ceny, możemy zapłacić za niego w kwietniu, oczywiście na gwarancji. Kolor i stelaż narzucony, ale jak najbardziej w moim typie. Srebrno szary, jedo memo fly. Zdjęcie kiepskie wyszło ;-) kosztuje 1600zl 2w1, za 1300 mozemy miec. Nosidelo używane bede miala m.cosiego city. Wozek uniwersalny i dla panienki i dla chłopczyka.

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23188.jpg

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23189.jpg

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23190.jpg

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23191.jpg

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23192.jpg

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23193.jpg

monthly_2015_01/majoweczki-2015_23194.jpg

Gość sloneczko01

Hanka05 nie ma sprawy, jak coś to pisz, na pewno puszcze je później na allegro ;)

Lenka brzmi delikatniej jak dla malej dziewczynki za to iga lepiej pasuje do starszej panny ;) a wy jakie macie typy dla swoich fasolek????

Ja zawsze chcialam miec Alicje i gdy wkoncu okazalo sie ze to dziewczynka to jakos to imie mi nie pasuje. Ciagle mowie do niej Alicja i im wiecej mowie tym mniej mi sie podoba. Moj maz wyskoczyl z imieniem Maja. Jemu bardziej to imie odpowiada. Juz sama nie wiem co mam myslec. Chyba poczekam az sie urozi i wtedy zdecydujemy. Ktore imie wam sie bardziej podoba?

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09ej2826uq9y3f.png

Gość Wisienka2

Słoneczko, sporo juz masz tych rzeczy! Ja mam juz wybrany wózek - tez Jedo Fyn Memo 2014, kolor 300, granatowy uniwersalny.
Niedługo będziemy go zamawiać.

Jedli chodzi o imiona, to jesli u nas bedzie dziewczynka to bedzie Hania. Od początku jakoś weszło mi do głowy i tak zostało;)
A jesli bedzie chłopczyk, to poki co nie mamy wybranego imienia.
Mnie dzis cały dzień boli głowa, mierzyłam teraz ciśnienie i mam 99/48. Zawsze mam niskie, ale teraz jeszcze bardziej spada:(
A jutro rano do pracy, a tak mi sie nie chce po tych wolnych dniach...

Hej Dziewczyny :) odpowiem zbiorczo:
Imię - nasza jest Maja, w ogóle dużo Maj wszędzie, ale to akurat dla mnie nie ma znaczenia, bo akurat, kiedy ja się urodziłam to było boom na imię Marta i ja jestem z niego zadowolona :) aż dziw, bo w 100% odzwierciedla moja osobę plus jeszcze znak zodiaku (panna). Pasuje idealnie :) także to imię polecam :D chyba teraz moda na krótkie imiona jest :) trzeba sobie uświadomić, że imię jest na całe życie i niestety, ale nasze dzidzie dłużej będą dorosłe niż malutkie :( także może poszukać pośród znanych osób, może jakieś królewskie, może jakiś sportowiec, aktor, pisarz :)
Mebelki - ja na razie upatrzyłam zestaw firmy Vox, ale my chcemy kupić łóżeczko, które można przekształcić w łóżko dla starszaka, komodę i szafę.
Kocyki itp - właśnie dziś oglądalam różne rzeczy z minky i mam wybrany kocyk, apaszkę i podusię (kocyk podrzucę jako propozycje na baby shower, bo jest dość drogi, a dziewczyn będzie dużo, więc jak się złożą, to taniej niż na bilet wyjdzie, zeby dojechać).
Dziś znów kupilam kilka ciuszków, bo wyprzedaż w Carrefour - mąż wybrał dwie pary legginsow a ja bluzeczki bez rękawów na lato :)
Majka dziś mało kopała, ale mam nadzieje, ze po prostu zmieniła pozycję i mniej ja czuję :)
Powodzenia jutro na badaniach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png

Gość sloneczko01

Wisienka2 wiem, ze sporo, ale ja jestem maly psychol, wiec maz już sie nieodzywa, tylko składa rzeczy, choć mowi, ze to choroba.
malpa2015 mi osobiscie bardziej ALA, moze dlatego ze tych majek juz się przewija to na facebook, to na osiedlu, ale też majeczka ładnie brzmi.

Słoneczko01 mam pytanie do Ciebie,bo czegoś nie rozumiem...
czasem zaglądam na inne wątki,żeby zobaczyć co dziewczyny kupują na wyprawkę do szpitala i przeglądałam wątek Skarby Styczeń 2015 i tam są takie same fotki jak u Ciebie tylko,że przy nicku BabyBlue...
spojrzałam więc Twoje wpisy i zobaczyłam,że masz już trzy terminy porodu na ten rok...na Styczeń,Kwiecień i na Maj.nie wiem jak mam to rozumieć...
nie chcę tu siać jakiegoś ziarna niezgody,ale to chyba nie możliwe,żeby termin porodu był aż tak różny...
jeżeli chciałaś u nas pisać pomimo innego terminu porodu niż maj wystarczyło normalnie napisać o co chodzi.
było już u nas kilka awantur na forum i po prostu nie chciałabym,żeby się to powtórzyło.dlatego proszę,żebyś wyjaśniła o co chodzi,bo póki co ja czuję się trochę oszukana...

:D
http://www.suwaczki.com/tickers/0d1y43r8zwh91a00.png]http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdj44jl219oi5a.png[/url]

Maratonkaa - co u Ciebie Kochana? Daj znać :)

Miodkowa - tak samo dziwił mnie fakt, że np Nasza Maratonkaa ma właśnie taki nick, a pojawiła się jakaś inna z nickiem maratonka. Ale nie chciałam nic pisać, żeby nie siać sporów. Dobrze, że nie odpowiadamy też na durne zaczepki.

Dziś dzwonię po endokrynologach, mam jednak nadzieję, że u mojej będzie termin w jej gabinecie. Do invicty juz nigdy nie pójdę, a wszelkie badania będę wykonywać w innych laboratoriach, nawet jeśli będę miała gorszy dojazd do nich, a mam jeszcze dwa do wyboru. I tak wydaje dużo pieniędzy, wiec nawet kilka złotych różnicy w przód nic mi nie zrobi, ale kosztem moich nerwów nikt się pogacił nie będzie. Mam dość. Klinika to biznes jak każdy inny i o klienta trzeba dbać, a nie traktować jak idiotę! Oczywiście im to napiszę. Taki typ :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png