Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Marti to chyba przez tą pogodę, bo mój synek tez co chwila się budził dzisiaj... Albo kolejny skok? Dasz radę:** wszystkie damy rade i ze zmęczeniem i z dojściem do zadowalającego wyglądu.

A ma niby l4 (chociaż chodzić może i nic juz go nie boli!) ale przy malym malo co robi niestety. Wczoraj po raz pierwszy podczas kąpieli go umył (!) zawsze ja to robiłam, a on tylko patrzył i pomagał (szykował wodę, podawał ręcznik itp) ech. Jednym słowem taki sam z niego pożytek jak w czasie chodzenia do pracy... :(

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Marti prędzej czy później Majka się zmęczy i padnie... I przesadzasz z określeniem, że jesteś otyła, przecież to tylko kilka kilo które wcześniej czy później zgubimy! Ja to jem tyle,że koleżanki patrzą się i patrzą na mnie wczoraj i mówią jeju ty chyba zaraz pękniesz :D ale potem stwierdziły że muszę tyle jeść bo karmie haha guzik prawda ale usprawiedliwiona jestem: p
Dominika też byłam nad jeziorem z małym siedzieliśmy w cieniu, wiał przyjemny wiaterek...Ale szlak mnie trafia jak większe dzieci bez czapki w wodzie na palacym słońcu...

Jaa!! Doczytałam! Jeden dzień bez teł i cala noc nadrabiać trza!

Dziewczyny to napięcie mięśniowe to z kim nie gadam to chwali rehabilitacje ze takie postępy i szybko idzie, wiec to tylko tak groźnie się nazywa, cwiczcie z dzieciaczkami i będzie dobrze :)
Patka, masz racje, wola walki u dzieci jest cudowna, determinacja przy każdym kroku ;)
Filip wczoraj leżał na moich nogach i spial poslady, zaczerwienil się i usiadł!! Byłam pewna ze kupę robi a on chciał posiedzieć! Ale usiadł i nie wiedział co się dzieje i zaraz pac z powrotem :) kocham go nad zycie :)

Katar to na bank by się woda z noska lala i by psikal dziec na potęgę :)

A jak wygląda biegunka u naszych dzieci? Jest taka zolta woda która cala wsiąka w pieluszkę czy taka wodna kupa która się przelewa w pieluszce i się nie wchłania? u nas to drugie i trochę się boje :/

Znowu na wagę narzekacie, jest wyzwanie, brać się do ćwiczeń a nie marudzić :P dajcie sobie czas na schudnięcie, to nie przyjdzie po przespanej nocy!

Marti nie pękaj... Ja tez nie moge na siebie patrzec, ale potrzeba czasu nam wszystkim, moze nie wygladamy jak Dżoana Khupa, ale ona nie ma pieknego bobaska, ktory codziennie daje mnostwo powodow do radosci czy mamy zbedne kg czy nie. A nie od razu Krakow zbudowano, napewno wiesz ile pracy trzeba wlozyc w figure, zeby wygladala zadowalajaco.
Moj M wczoraj spojrzal na mnie i tak patrzy na moje nogi i wypalil, ze chyba mi nogi schudly, wysmialam go.
Zieloona to zdolniacha z Filipka, ale tak sam po prostu lezal i usiadl?
Sylwiunia byc nad jeziorem i byc nad jeziorem to czasem ogromna roznica... Akurat ten brat mojego M i jego zona sa naprawde bardzo nieodpowiedzialni, raz juz ta Zuzia spadla ze schodow wysokich w domu, ale jak sie dziecka nie pilnuje, tym bardziej nie wychowuje to tak jest. U nich najstarsza corka wychowala ta najmlodsza, a ma 17 lat, a starzy ciagle imprezy i hulanka. I ostatnio jak jego zona Lenke zobaczyla to stwierdzila, ze chyba by chciala takiego bobasa to ta corka najstarsza dala takie wymowne spojrzenie, ze nie chce bo to ona bedzie musiala wychowywac, ze ja zmienilam szybko temat. Kurcze szkoda mi tej dziewczyny. A maja juz w sumie 5 dzieci mozna powiedziec bo jedno wspolne, jedno jego z poprzedniego malzenstwa, ktore z nimi nie mieszka, tez dziewczyna 17 lat i troje jej dzieci z poprzednich zwiazkow. Takze tak... Ale sie wkrecilam:-0

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Was nadrobić po całym dniu to szok. Wczoraj wieczorem nie dalam rady i padłam. Te upały mnie wykończą. Co do windy to ja tez bym się zesr....a ze strachu. Nienawidzę wind. Co do podnoszenia glowki to mój konczy 11 tydzień i tez nie lubi leżeć na brzuchu, choc ostatnio jak go położyłam po kapaniu takiego naguska i smarowalam plecki to nawet ładnie podniósł głowę. Tak ze jest światełko w tunelu. Co do samotnego wychowywania. To ja 10 lat sama wychowywalam 2 synów i gdyby nie moi rodzice to powiem ze bardzo trudno by było. Teraz jestem w wolnym związku i jest raz lepiej raz gorzej ale zawsze jest z kim pogadać wieczorem. Nie ma sielanki tak jak to sobie wyobrażałam ale życie to nie je bajka :-)) a królewicze na białym koniu ??? Grubo przereklamowane !!! Zielona fajnie ze juz lepiej. Marti głowa do góry !!! Maratonka jesteś zajebista !!! Szczesliwa mamusiu śliczna focia ;-) boszeeee juz nie wiem co ktora pisala od wczoraj ...

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Szczęśliwa mamusia, najgorzej zacząć, później juz pójdzie :) Tygrys wymiotuje raz dziennie a nie 50 wiec dla nas to juz jest super dobrze :D moze jestem przewrazliwiona ale teraz mi się ta kupka nie podoba heh

Dominika, leżał tak pod katem moze 45* na moich udach, spial się i usiadł, chwiejnie powiedział parę sekund i bach z powrotem :D

Zieloona:) daj mu podwojna dawke probiotyku:)a nie zjadlas czegos nowego?moze to byc skutek 'uboczny' syropku:)moj Kubek tez czasami wyprodukuje dziwna kupe,a kolejne już normalne.Jak się nie prezy i nie placze,to ja bym wyluzowala,probiotyk i bedzie o.k:)

Kupki niemowląt karmionych piersią

Inaczej wygląda stolec maluszków przystawianych do piersi, a inaczej tych karmionych mlekiem modyfikowanym. Kupki po mleku mamy mają konsystencję gęstej śmietany, są luźne, czasami miewają grudki, występują w kolorze musztardowym, jasnożółtym, złocistym, pomarańczowym, czasem nawet seledynowym. Charakteryzuje je kwaśny zapach, a w zetknięciu z powietrzem zielenieją. Jeśli ich konsystencja jest bardzo rzadka, niemal całkowicie wsiąkają w pieluszkę, co jest całkiem naturalne. Początkowo niemowlaki oddają stolec po każdym karmieniu, a nawet częściej. Im dziecko starsze, tym na ogół rzadziej brudzi pieluszkę.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Na królewicza na białym koniu idzie strasznie dużo siana.

Panna jest boska, też miałam taką masę jako niemowlak, iście z szyldu reklamowego Michelin, jak schudłam przed zerówką tak do tej pory waga kogucia. Nawet teraz siedzę w gaciach, które kupiłam w liceum u ruskich na bazarze. Więc teges. Śmiać się, kiedy ktoś docina, schudnąć można zawsze, zmądrzeć już gorzej (robię jako przykład).

Proponuję wpisać w Google "Michelin Baby" i dać obrazki. Właśnie sobie oglądam :)

bojkot suwaczka

To ja jestem z tych przewrazliwionych, jeszcze dobrze ze mu co 3 SEK nie ucieram buzi z śliny :P pocieszylyscie mnie :) znowu! Ja wam chyba gwiazdkę z nieba sciagne :P
Ola a probiotyk to np co? Debridad? Czy ten syropek gastrotuss baby? Ja bym bez was zginęła w gąszczu tych lekarstw :P

Maratonka - hah, aż odpalę zloma i wrzucę od siebie zdjęcie :P

jeśli idzie o probiotyk to myślę, że lepiej przegadać z pediatrą. Mój powiedział, że przy kp się nie podaje..

GOTUJEMY SIĘ!!!!

rozłożyłam w dużym pokoju basenik dla dzieci i na zmianę po 5 min dupki chłodzimy :D (tylko papug próbuje popsuć nam zabawę i dziubie go :( )

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Dobra wróżka, to macie relax, Odsetka też moczy nóżki? Podoba jej się?
my na początku dawaliśmy dicoflor ale po miesiącu nie było żadnych efektów i wyrzuciłam za rada poloznej zeby mu brzuszka nie zaśmiecać :P od tamtej pory dajemy sab simplex i Tygrys się prawie z kupkamo nie meczy a purci na spaniu jak ta lala :D