Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie wstalam;-) mala drzemka z cycem na wierzchu;-) ale lezec musze dalej bo moja Pchelka inaczej sie obudzi;-)
Wisienka2 moj synek ma tak samo krztusi sie i wkurza jak mu dwie lapki do buzi nie wchodza. A slinki ma tyle wypycha jezyczkiem robi banki zastanawiam sie czy sliniaczka mu nie zakladac bo cale ubranka mokre;-)
Emilka23 Ty to super dobra kobieta jestes ja bym sniadania mojemu M nie zaniosla jeszcze w takka pogode brrrr na sama mysl jestem rozczochrana i zmarznieta od wiatru:-)

Moja też się zaczęła w okolicach drugiego miesiąca ostro ślinić i rączki do buzi wkładać, ale to nie ząbki. To normalny objaw odkrywania rączek, do teraz moja tak robi a ponoć jeszcze się to może nasilić.

Do pupki tak jak dziewczyny pisały, linomag, alaskan a jak coś poważniejszego to sudocrem. Moja Mała nie ma odparzeń. I często wietrzcie dupki maluchom.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371urp0iifm.png

Gość Wisienka2

m.g, ja zakładam śliniaczek jak wsadzam do auta i mamy gdzies jechać, bo jak przebiore w domu do wyjścia i zdążę zejść do samochodu to mała juz jest mokra ;( i tez pcha obydwie rączki naraz i jeszcze wścieka sie jak sie nie mieszczą w buzi :-)

M.g mo właśnie nie wiem co mi strzeliło do głowy! Żeby w taką pogodę i jeszcze sama mu zaproponowałam że przyniesiemy ... Oj źle ze mną ;) hahaha
Kacperek teraz je kolacje i... Mam ogromną nadzieję że zaśnie, bo mam stos prasowania a jutro przyjeżdża babcia A, w sobotę moja rodzinka, w niedziele chrzciny, w poniedziałek kuzynostwo A ma się zjawić a we wtorek rano jedziemy!! Muszę to wszystko poprasować bo nie będziemy przeciez chodzić w takich ciuchach "jak psu z gardła..."

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Dziewczyny!!
Normalnie kosmos z tymi stronami :-D a na fb nie miałam tylu powiadomień od czasu założenia fb :-D wszystkie jesteście śliczne a dzieciaczki cud miód i malinki ;-) ja ogarniam dom przed chrzcinami-tak dalej... jestem padnięta.. dziś przyszło ubranko do chrztu, chciałam wrzucić zdjęcie ale coś jie chce się dodać :-/
Któraś majóweczka (chyba marti) zachwalała moje ślubne zdjęcia-dziękuję:-) też byliśmy zachwyceni nimi :-)
Pozdrawiamy z Alusiem forumowe ciotki :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09kpx9lef11.png

Meldujemy sie z Basia po wizycie u lekarza.
Stwierdzono alergie na mleczko, pediatra zaleciła najpierw podać ha a jak nie będzie poprawy to zmienimy na pepti.
Ponad to muszę mała przepadać woda bo straciła apetyt i je po max 30ml ;(
I muszę pilnować aby sie nie odwodziła...

No a jeśli ciagle bedą problemy z brzuszkiem to zalecono nam zrobić usg brzuszka ;(

Dzisiaj rano jak podałam jej jeszcze zwykły bebilon to tragedia po 30min cała w plamki na buzi ;((

A tak to ciagle płacz płacz i brak snu ;(
Teraz wlasnie nakarmiłam ja Babilonem ha zobaczymy jak będzie...

Ja do pielegnacji pupci używam sudocrem i bephanten maść.

Dziś w nocy obrazilam się na pieluchy Dada. Przeciekla mi trójka i wszystko było mokre i brudne kupą. Ubranko, prześcieradło, kolderka. Używam na zmianę z pampersami 2 i w pampersach się to nie zdarzyło jeszcze. A te trójki niby takie wysokie a tu taką niespodzianka. Chyba będę musiała zamienić na pampersy 3.

Mały zbój się budzi idziemy na karmienie.

Fb jeszcze nie ogarnelam.

no właśnie - co się dzieje na FB!? Miałyście się nie przenosić :(

Ja postawiłam na minimum kosmetyków: do kąpieli płyn 2w1 dada + olej kokosowy i linomag zielony. Nic więcej nie ma potrzeby stosować :D

Rusanka mam nadzieję, że nie poczułaś się zmuszona do dodania zdjęcia :* Ale Antoninka - o boshe *.* Jaka słit blondi <3 !!! Cudna panienka!

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Jezdem i sie nigdzie nie przenosze :D

Dobra Wrozko - melodia jaka Ci pasuje ;) ja spiewam rozna za kazdym razem jak zaczynam po przerwie i Mai sie podoba ;)
Zielizka -to Ty???? Gdzie masz blond dlugiego kitka z moich wyobrazen??? Ale jazda :D my tu starowinki na forum,fajnie sie zobaczyc :)

Ja do pupy - sudocrem, linomag a+e, puder linomag, ziajka i bepanthen baby extra. Na zmiane :) duzo tego,wiem, ale jedno wysusza,drugie nawilza i tak w kolko. Puder sie na noc sprawdza,bo najdluzej jest w pieluszce.

Padam dzis na ryj. Co za dzien. Ze skrajnosci w skrajnosc. Albo sie smieje i gada,albo ryk taki,ze sie dusi :( jak tak dalej bedzie, to w ogole przestaniemy wychodzic z domu :( jak sie obudzi w wozku to ledwo do domu zdaze dojsc zanim sie rozryczy; nie wspomne,ze pogada az sie rzygac chce! Niby weekend na byc upalny,a to jeszcze gorzej!

Nie uwierzycie,ale ja bylam pewna,ze dzis sroda! Kumacie!!!! Dopiero jak zobaczylam w tv,ze harry ponton jutro leci,to mi oczy wyszly!!! Az tak sie jeszcze nie zakrecilam nigdy.

Coraz ciezej samej...zmeczenie daje sie we znaki i czlowiek marzy o chwili samotnosci ze swiadomoscia,ze dzidzius jest z tata :) ale nadzieja jest, bo moze za tydzien przyjedzie na jakis czas :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h47l07utr.png

https://www.suwaczki.com/tickers/oar8yx8d7t5juzb4.png

Karinka calkiem mozliwe ze to od chusteczek. ja pamietam jak nam na szkole rodzenia babeczka mowila ze mamy czesto zmieniaja kremy, masci, pudry, pieluchy do pupki bo ciagle cos nie tak bylo. a w wiekszosci przypadkow winowajca byly chusteczki nawilzane! Ja nie mowie ze nie bo tez mam takowe w domu pampers sensitive i jak jest cos grubszego ;) to najpierw nimi walcze a potem waciki z woda ;) jak samo siku to tylko waciki z woda. i na prawde jeszcze nigdy nie mielismy problemu z pupcia:) nie smarowalam jej jeszcze niczym tej pupki! :) odpukac odpukac odpukac!! ;)

http://s8.suwaczek.com/201506014956.png

Gość Wisienka2

Ania88, ja tez od urodzenia malej stosuje w domu waciki z woda, a maści tylko doraźnie. Chusteczki czasem w domu, no i jak jestesmy gdzies poza. Tez nam sie nie zdarzyły żadne odparzenia, a chusteczek używam rożnych -nivea soft, pampers sensitive i fresh, ostatnio Johnson, i na szczęście nic sie nie dzieje.

Dziewczyny a ja nie mam jakos taakiej mocy.... nie daje rady Malego do lozeczka odkladac spi ze mna a maz w nogach ( sam sie tam przeniosl bo jak twierdzi lepiej mu wstawac do zmiany pampersa). wiem wiem zle robie ale ja jestem w Nim taka zakochana ze tylko bym tulila jak dla mnie do 18 moze spac z mamusia:-P ( to zart oczywiscie)