Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Miętówka
Ja tez bylam dziś na wazeniu mala wychodzac ze szpitala wazyla 2700 teraz po tygodniu wazy 3150- ale karmie mieszanie, a na karmienia nieraz musze ja budzic bo mala by spala i spala. W nocy nastawiam budzik na 24.00 i 4.00. Takiego mam spioszka. Rano jest tylko aktuwna do 12.00a potem spi z przerwa na kapanie. Lekarka mowila ze tak niemowlAki spia a z czasem sie to wyreguluje. W sumie mala jutro skonczy dopiero dwa tugodnie.

Zazdroszczę Ci tego, że tak długo śpi. Moja się naje mm i śpi max 2h :( a później płacz, jęki i nie wiadomo co zrobić. Już wiem, że nigdy więcej. Jedno dziecko mi wystarczy.

Co do tatusiów...mój jeszcze nie ma urlopu, ale jest bardzo zaangażowany. Duzo się mała zajmuje. W nocy czasem już nie słyszę jak zaczyna płakać to on idzie zrobić mleko i budzi mnie żebym nakarmila, na zmianę nosimy do odbicia. Np. dzisiaj powiedział żebym się przespala w dzień, a on się mała zajął. Byłam już tak zmeczona ze pierwszy raz zdarzyło mi się chrapac :)

Mi położna poradziła, że jeśli dziecku długo nie chce się odbić to żeby położyć je na brzuszku, ale trzeba cały czas przy nim być. I rzeczywiście szybciej jej się odbija.

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Czy Wasze dzieciaczki tez mają suchą skórę? Mój synek praktycznie od urodzenia ma suchą skórę na stopach, a teraz to już nawet całe nóżki i czasem klatkę piersiową. Dodam, że ma już 3 tygodnie. Do kąpieli używam emulsję oilatum i w sumie nic więcej. Czy Wy stosujecie jakieś kremy lub balsamy?

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvx1hpddkvnmbq.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/tuwys90.png

Sandra ja Man straszne problemy z odbijaniem małego cZasem 30 min czasem od razu a czasem wgl nie słyszę 30 min mija i kładę na bok na wysokości i gapie się na niego godz. Gorzej jak w nocy nie odbija to 1,5 h mam z bani.
MamaJG ja też kapie w oilatumie i też ma suchą skórę Ale czasem go olivkuje przy okazji masażu a czasem taki balsam z dermiki od 1 dnia życia z emoliantami. :-):-)a na buzke alantan.
Mój na mm wypija 100-120 ml.

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

MamaJG
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Czy Wasze dzieciaczki tez mają suchą skórę? Mój synek praktycznie od urodzenia ma suchą skórę na stopach, a teraz to już nawet całe nóżki i czasem klatkę piersiową. Dodam, że ma już 3 tygodnie. Do kąpieli używam emulsję oilatum i w sumie nic więcej. Czy Wy stosujecie jakieś kremy lub balsamy?

Nasza miała strasznie sucha skórę. Używaliśmy balsamy i płyny do kąpieli Nivea ale nic nie dawało. Położna polecila do kąpieli zrobić wodę z mąka ziemniaczana ale także nic nie pomogło. W końcu kupiliśmy serię emolium. Emulsja do kąpieli, balsam nawilżający i krem na odparzenia. Stosujemy od tygodnia i po suchej skórze ani śladu. A naprawdę strasznie się luszczyla.

Magda, my mieliśmy ten sam problem z oodbijaniem i leżenie na brzuszku naprawdę pomaga. Tylko pepuszek musi być juz zagojony żeby kłaść na brzuszku.

MamaJG moja też miała suchą skórę, na nóżkach aż jej pekala i schodzila z niej jak z węża. Nam położna poleciła emolium i kapiemy ja w tej emulsji dodatkowo mam balsam z tej serii. I schodzi a skóra staje sie gladka. Poza tym położna Powiedziała żeby kąpać ją co drugi dzień wlaśnie ze względu na suchą skórę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

A wiec dzisiaj mój mąż poznał co oznacza opieka nad dzieckiem i mała szkole :-) . W sumie to samo tak wyszło, bo zapisałam się do fryzjera, bo tylko dzisiaj miałam z kim zostawić Natalke. Na co mój mąż spokojnie żebym sobie jechała on w tym czasie zrobi to i tamto wiec nie ma problemu. Wracam po 3 godzinach a w domu wszystko porozkladane A mąż mi zdaje relacje, że nic nie mógł zrobić bo mała albo chciała jeść, albo trzeba było ja przebrać albo płakała, śniadanie to przez te 3godziny jadł po kesu i tak się uzala. Wiec ja na to... No co ty to nie wyspałes się?? Przecież mi kazesz zawsze spać jak mała śpi, to mogłeś się położyć, no i pranie nie zebrane z suszarek i taki bałagan.... Hihi no i w końcu skruszony przyznał mi rację, że myślał że to inaczej wygląda i ze faktycznie nie mam kiedy się położyć bo ciągle coś trzeba robić i teraz się mała zajmuje :-)

https://www.suwaczki.com/tickers/xrotyx8dtke0asvb.png

Gość Magda32

Witajcie,
Mam juz swoją piękną czarnulkę.W dniu 30-04 o 21-55 przez cesarskie cięcie urodziła się moja śliczna córka Lenką o wadze 4120 i 54 cm.
Jestem Szczęśliwa po 5dniach po terminie, po 3dniach indukcjach-cewnik foleya +5 oxy odeszły wody a córka i tak nie zeszła do szyjki zaczęło spadać tętno no i decyzja cc. Dochodzę do siebie nigdy nie zakładałem cc ale plany swoje życie swoje.

Gratulacje Magda. ;) byłaś dzielna!

Dziewczyny mam problem i nie wiem co robić. Moja Mała od 3 dni nie chce jeść z piersi, chyba za dużo powietrza łapie, bo po dwóch minutach jedzenia wypuszcza pierś i płacze, jak ja wezmę do odbicia to często odbija po tych dwóch minutach i ogólnie w dzień ją cały czas chyba gazy męczą. Bo sapie, steka i dziwne odglosy wydaje. Dałam jej dziś butelke i jadła ładnie tylko zjadla tylko 30 ml. I nie wiem co jest grane. W ostatnim tygodniu jadła spokojniej i przybrala ładnie na wadze, teraz ją pójdę zważyć we wtorek i zobacze czy przybiera. Kupki i siku robi normalnie a w nocy potrafi długo spać po takim maratonie. Doradzcie coś?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371urp0iifm.png

Przeterminowana u mnie tez tak bylo tylko, ze z piersi wtedy sikalo bardzo i dzieku zalewalo cala buzie. Jak zaczynam ja karmic to tak dretwieje mi cos w piersi i zaczyna ostro leciec. Czasem jestwm fest zalana. Odciagne nieco i karmie. Ale nie ma mowy o nakarmieniu na lezaco. Nawet w nocy siedze. Dopiero jak podje i piers mieksza to probuje sie klasc i karmic dalej.
Co do odglosow to male sie przeciaga i wydaje przy tym takie dzwieki jak dorosly steka popiskuje zwlaszcza jak ja w nocy po snie przewijam to prostuje rece, nozki, pryka ale wyglada na zadowolona wtedy.
U nas sroda i czwartek uplynely pod znakiem kryzysu mlekowego. Mala zjadala z obu do zera, darla sie jak szalona,ssala do bolu. Ja malo jadlam przez to malo pilam. Ona niedospana. Masakra. Wkurszylam sie. Naszykowam wozek,ubralam ja i tate pogonilam na spacer. Spala wiec chodzilk dlugo. Ja sie najadla wykapalam, nawodnilam zdrzemnelam i mleko wrocilo. Dziecko nakarmione spalo smacznie po kapieli.
Madzia wspaniale ze juz po wszytkim zycze zdrowia i wszelkiej pomyslnosci.

Wiece co ale dol. Poszlam do sklepu obok mojego domu. Dziecko w wozku zostalo pod sklepem z synem. A tam jedna baba, kupa ludzi, a ona z zapytaniem :"to kiedy Pani rodzi?"
Masakra. Odechcialo.mi sie jesc i zakupow :-(

http://fajnamama.pl/suwaczki/xl0y2rx.png